26 C
Willemstad
• dinsdag 18 januari 2022 09:49

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Lockdownmaatregelen verlengd tot 30 april

Dat betekent dat de avondklok blijft gelden van 19 uur tot 4.30, ook de plachi di dia regeling blijft van kracht, net als de overige lockdownmaatregelen die nu al gelden | Persbureau Curacao

Alle huidige geldende covidmaatregelen worden verlengd tot vrijdag 30 april. Dat maakte premier Eugene Rhuggenaath vanmorgen bekend tijdens de persconferentie.

Dat betekent dat de avondklok blijft gelden van 19 uur tot 4.30, ook de plachi di dia regeling blijft van kracht, net als de overige lockdownmaatregelen die nu al gelden.

De huidige lockdown ging op woensdag 24 maart in.

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

 1. Toch wel, ja zeker, petje af voor onze huidige premier.
  Zijn partij werd bij de laatste verkiezingen om uiteenlopende redenen
  fors afgestraft.
  Tja, een reden is als de volkswaan van het moment evenals een opinion.
  That is; An opinion is like an asshole, everybody has one.
  Heer Ruggenaath, ondanks alle persiflages die meer zeggen over de innerlijke frustraties van de uiter, heeft U toch wel ruggengraat en de rug recht en waardig gehouden en mag U de klus, hoe wrang dat ook moge zijn, afmaken. Noblesse Oblige. Ja, het boegbeeld, hoe symbolisch en tijdelijk dit is, is de stempel van onze waardigheid naar de buitenwereld toe. En dat kan best wel lastig zijn met een kruiwagen, zeg maar gerust een karrenvracht aan kikkers die alles beter weten en alle kanten uitwillen.
  U leest dit vast niet, u kent mij niet, maar, succes met de laatste loodjes van uw ambtsperiode. En daarna? Uitrusten en roti met spruitjes eten tot u knapt en weer opgeknapt bent.

 2. Heel de wereld is sinds anderhalf jaar in de ban van een virus maar erger nog….in de ban van zeer tegenstrijdige coronamaatregelen.
  Op persconferenties wordt steeds dezelfde grammofoonplaat afgedraaid:
  ‘Handen wassen, mondkapjes en anderhalve meter afstand houden’ en dit moeten we anderhalf jaar aanhoren. Nu weten het het onderhand wel!

  Of deze manier wordt men ook niet meer gemotiveerd maar ontmoedigd, ondanks het voornemen om ons braaf en netjes aan de maatregelen te houden want er is een grens aan alles.

  Waarom wordt ons als burger dan geen perspectief geboden door bijvoorbeeld ons mee te delen dat er meer onderzoek komt naar betere mondmaskers en alternatieven voor de verplichte vaccinaties (die ineens trombose veroorzaken) in de vorm van antivirale middelen, enz?
  Waarom wordt ons als burger niet op het hart gedrukt om ons immuunsysteem een handje te helpen door: meer te bewegen, beter te eten, vitamines en voldoende nachtrust te nemen, kortom, je levensstijl aan te passen?
  En vooral, zoals de schrijnende situatie van al degenen die hun baan zijn verloren????????????????

  En what about onze mentale gezondheid???????
  Ik ken al een aantal mensen die al zelfmoord hebben gepleegd omdat zij het gezonde verstand inmiddels hebben verloren en daarmee ook het vertrouwen in onze leiders die de taak hebben om voor ons te zorgen in plaats van de mens voor de gek te houden en te tergen.

  Onze bewegingsvrijheid wordt ingeperkt, we zitten heel de dag achter een beeldscherm, eten teveel en ongezond, slapen slecht, krijgen nachtmerries omdat onze toekomst zo verdomde onzeker is! Weg het perspectief en onze levensvreugde. Waar gaat dat naartoe????

  Dit was allemaal niet nodig geweest want er zijn zat mogelijkheden waarop al die banen allemaal gespaard konden blijven en daarmee ook mensenlevens die verloren zijn gegaan en DIE slachtoffers liggen niet alleen op de IC’s maar zijn degenen die tot wanhoop zijn gedreven in op een andere manier in de vernieling zijn geraakt, nl. psychisch!!!!

 3. Hou je aan de maatregelen. Verder dan dit komen de meesten niet. Dat die “maatregelen” niet helpen dat maakt niet uit. Dan wordt er gezegd “de maatregelen helpen niet omdat velen zich er niet aan houden”. Ach ja ze doen hun best maar. Sinds dag 1 heb ik me nooit aan de adviezen gehouden, waar de overheid zei blijf thuis, ging ik lekker de straat op. De meesten zaten angstig thuis dus zeeen van ruimte. Ik heb een aangepast mondkapje waar ik de binnenvoering heb uitgehaald maar dat ziet men toch niet van de buitenkant. Ik heb meerdere nummerplaten dus ik ben elke dag op straat. Ik ken genoeg sluipweggetjes dus die avondklok kan me gestolen worden. Testen doe ik niet, vaccin mogen ze in de hol van ruggie en zijn kornuiten stoppen. Ik ben zowiezo wars van mensen dus met afstand houden komt het wel goed. Als hun echter dichtbij komen dan is dat niet mijn probleem. Ik weiger mijn leven aan te passen voor angsthazerij van een paar figuren.

 4. @ MP,

  Er is wel een oplossing. Iedereen gaat zich nu GVD eens een keer aan de maatregelen houden, EN OOK THUIS ! Oftewel denk je besmet te zijn…………….ISOLEER je zelf.
  Wanneer je besmet bent……………..ga niet naar buiten en besmet geen anderen.
  Neem dit virus en de maatregelen eens serieus.

  Maar vooral, laat je vaccineren. Wanneer je er niet in gelooft, kijk naar de cijfers van de afgelopen weken in Nieuw Zeeland. Zeer strikte regels, een eiland en ze hebben corona volledig onder controle. De maatschappij is daar allang weer helemaal terug naar normaal.

  De enige reden dat we hier met de huidige puinhoop zitten is vanwege al die malloten die geen zin hebben om zich aan de regels te houden en ja, daar zitten ook politici onder.

  Ik ben zelf ook slachtoffer van deze situatie, heb sinds het begin van de crisis geen inkomen meer, kan nog net mijn vaste kosten terugverdienen, maar daar houdt het wel mee op. Het spaargeld gaat er nu door zodat ik kan eten en drinken, al het andere laat ik voor wat het is.
  Maar ik begrijp ook dat de boel maar loslaten alleen maar voor meer ellende gaat zorgen en dat we daardoor nog langer in deze puinhoop blijven, waardoor ik nog langer zonder inkomen blijf zitten.
  Zolang corona niet onder controle wordt gebracht zullen we hier geen toeristen terug gaan zien en daar leeft zo ongeveer de helft van het eiland inmiddels wel van.
  De cruisemaatschappijen zijn nu bezig met het organiseren van cruises naar eiland die veilig zijn en wij zitten daar niet bij. Wanneer we een beetje slim zouden zijn zouden we alles op alles zetten om zo snel mogelijk weer corona onder controle te krijgen, zodat we ook veilig zijn voor de cruisemaatschappijen.
  Dat betekent dus vaccineren en aan de regels houden, hoe vervelend die ook mogen zijn.

 5. het is onderhand wel genoeg geweest – na 30 april kunnen ze me allemaal de pot op ik zal geen beperkingen meer accepteren – wie betaald mij mijn salaris? niemand en die lui die over ons denken te kunnen blijven beslissen zitten lekker-elk eind vd maand netjes hun salaris gestort, kunnen rondrijden met uitzondering hoe ze willen.
  Politici vieren gewoon nog lekker door hun feestjes met 20-30 man en tot na de tijden (bewijs was bij mijn buurman thuis) ja zo gaat dat over de ruggen van de bevolking. Waar blijven de compensaties van personen en bedrijven die geforceerd worden te sluiten of thuis te zitten.
  en waarom pakt de regering de Vlieglijnen TUI en KLM niet aan -die slaan je hard met extra kosten mocht je positief zijn voor vertrek en moet je je ticket omzetten-ja ze zijn schoften – 300 tot 600 euro even neertellen.
  alle kosten stijgen, de grote supermarkten hebben vooral onopvallende producten sky high laten stijgen ja wel 100% maar dat ziet niemand he de consumenten controle is een grap.
  FLOW/UTS is een puinhoop maar de bevolking moet maar blijven lijden onder het al om bekende wanbeleid.
  je kunt boetes uitdelen hoe veel je wil van een kale kip valt niets te plukken.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Boevennieuws | Racheline Concincion overleden na steekpartij Abbenbroek, verdachte springt van Hartelbrug

Bij een steekpartij in Abbenbroek is vanochtend een vrouw om het leven gekomen. De vermoedelijke dader, de ex-partner van de vrouw, zou zichzelf hebben geprobeerd van het...

AccountancyVanmorgen | Oxfam Novib: vermogen superrijken verdubbeld tijdens pandemie

Oxfam Novib stelt dat de ongelijkheid tijdens de coronapandemie wereldwijd sterk is gegroeid: de rijksten zijn tweemaal zo rijk geworden, terwijl meer mensen onder de armoedegrens leven....

NTR | Stijging minimumloon op de BES-eilanden, maar ‘valt in het niets door prijsstijgingen’

Marit Severijnse KRALENDIJK – “Wij zijn altijd dankbaar voor een verhoging, maar deze valt bijna in het niets doordat alles op Bonaire duurder is geworden’’, zegt MPB-fractievoorzitter Elvis...

DH | Dutch ministry still helps islands during pandemic

THE HAGUE--The Dutch Ministry of Public Health, Welfare and Sport VWS is assisting with additional healthcare personnel, coronavirus COVID-19 test material and the booster vaccination campaign. New Minister...

AntilliaansDagblad | Daling besmettingen op Bonaire

Op Saba en Statia lijkt ergste voorbij Kralendijk - Op Bonaire is gisteren de zesentwintigste coronadode gemeld. Dit is het derde aan corona gerelateerde overlijden binnen anderhalve week....

AntilliaansDagblad | Zorgen over staking luchthaven Sint Maarten

Philipsburg - De staking van vakbond Windward Islands Civil Servant Union (WICSU/PSU) op Princess Juliana International Airport (PJIAE) afgelopen weekend heeft volgens de ceo van PJIAE, Brian...
- Advertentie -
- Advertentie -