26 C
Willemstad
• vrijdag 2 december 2022

Democracy now! | Tuesday, November 29, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 november 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, November 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 28 november 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Grootste sportsbetting 1xBET uit Curaçao toch failliet

Persbureau Curacao | Dick Drayer DEN HAAG – Het grootste online sportbettingsbedrijf 1xBet/1xCorp wordt waarschijnlijk toch failliet verklaard. Dat valt op te maken uit de conclusie van de...

DKR | Nieuwe dreun voor Curaçaose goksector

Met PG advies | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Den Haag – De online kansspelsector op Curaçao blijft in de hoek waar de klappen vallen. Vandaag heeft de advocaat-generaal bij de...

Democracy now! | Friday, November 25, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

ParadiseFM | “Leerlingen op kleinerende wijze gefouilleerd”

Zowel het schoolbestuur VPCO als het Politiekorps Curaçao hebben aangegeven vandaag te zullen reageren op het voorval | Vincent Jannick
Een aantal leerlingen van Marnix VSBO aan de Cas Coraweg is op een zeer ongepaste manier door de politie gefouilleerd. Dat zei MFK-Statenlid Fergino Brownbill tijdens het avondjournaal van TeleCuraçao.

De parlementariër is door een groep boze ouders benaderd die niet te spreken zijn over het optreden van de politie. Volgens de ouders moesten hun kinderen zelfs hun ondergoed uittrekken en voorover bukken om onderzocht te worden.

Zowel het schoolbestuur VPCO als het Politiekorps Curaçao hebben aangegeven vandaag te zullen reageren op het voorval.

Bron: ParadiseFM

Artikel delen

17 reacties

 1. @ Joep.
  Nu begrijp ik het, jij leeft in het vroeger….

  Welke scholen op Curacao hebben in de heden tijd enig materiaal beschikbaar?
  Daar is geen geld voor, behalve dan in het prive onderwijs.

  Maar blijf lekker in het vroeger leven als dat jou gelukkig maakt.

 2. @ Emma,

  Ik heb vroeger ook op school gezeten en nimmer had ik een schaar of stanleymes bij me. Hadden we wat nodig voor handenarbeid, dan lag dat gewoon in het lokaal voor handenarbeid.

  Maar kennelijk vinden de ouders van tegenwoordig het heel normaal dat kinderen met messen en steekwapens naar school gaan. En vervolgens staan ze weer vreemd te kijken dat het geweld op scholen overal maar toe blijft nemen.

 3. @ ik kan alleen spreken over mijn eigen kinderen die nog gewoon naar de basisschool gaan.
  Schaar staat op de benodigheden lijst en die zit gewoon standaard in de tas
  Stanley messen zijn ze nog wat te jong voor.
  Maar op een middelbare school, waar handen arbied gegeven wordt, op een semi openbare school kan ik veel bedenken waarvoor ze deze nodig zouden hebben.

  Nogmaals, in welke wereld leef jij?
  Want dat is niet de gene waar 95% van de mensen leeft.

 4. Een politieagent die uit hoofde van zijn functie een burger kan verplichten zich geheel uit te kleden? KAN NIET WAAR ZIJN! Lijkt me eerder dat hier sprake is van a sexual assault! Ik, agent, zie een mooie vrouw en denk…..

 5. Dit kan niet, dit mag niet.
  Als er geen ernstige verdenkingen zijn mag er geen onderzoek gepleegd worden aan lijf en kleding.
  Zelfs het in kijken van tassen is not done.
  Waarom bij een gevangenis of vliegveld wel.
  A algemene veiligheid en
  B je hebt een keuze. Niet naar de bajes gaan of niet te gaan vliegen.
  En zelfs daar is strip search in een apart kamertje en niet in het openbaar.
  De, minderjarige, scholieren hebben geen keuze ze moeten naar school.
  En om ze dan te verplichten om zich te strippen in het openbaar is tegen alle regels wet en fatsoen.
  Het school bestuur, dat moet waken over het welzijn van hun scholieren, had dit moeten stoppen de bewuste agenten van het terrein moeten sturen en aangifte tegen hen moeten doen.
  Stilstaan, uitkleden en voorover bukken.
  Is dit het gevolg van het sluiten van Campo?

 6. Je zal toch maar “Brownhill” van achteren heten. LOL.

  Overigens is Paradise wel altijd bijzonder summier in hun berichtgeving. Journalisten die duidelijk niet de school vd Journalistiek heben gedaan, da’s duidelijk.

 7. @ Gerrit

  Gezien de vechtpartijen van afgelopen week, gezien het feit dat ‘leerlingen’ steeds meer wapens mee naar school nemen en de ouders de veranwoordelijkheid weigeren te accepteren, is het in mijn ogen heel normaal dat je bekende onruststokers gaat fouilleren.
  Dan mag je daar kwaad over worden, maar dat kun je heel eenvoudig zelf oplossen……………dan fouilleer jij gewoon jouw eigen kind voordat het bij school uit de auto stapt. Want ja, het kan ook jouw kind zijn dat een wapen meeneemt.
  Ouders doen dat niet, de school moet een veilige plek waarborgen, dus dan moeten maatregelen worden genomen.

  WIl je dat niet als ouders…………………prima, neem je verantwoordelijkheid en zorg ervoor dat kinderen niet meer met wapens naar school gaan.
  Het ontgaat mij overigens volledig waarom je uberhaupt een wapen mee naar school zou moeten nemen, maar dat ter zijde.

 8. School bestuur, school leiding, de leraren zijn hier verschrikkelijk nalatig. Voor de rol van de politie is er geen woord die voldoet aan de hufterige vuiligheid die zij hier vertoond hebben. Afschieten zoals je met een valse hond zou doen is nog te vriendelijk.
  En als we terug kijken naar de wanprestaties van de politie kunnen we alleen maar concluderen dat ze corrupt, incompetent en te lui zijn om het volk te dienen.
  Waarom betalen we nog voor hun diensten?

 9. Het is ongelofelijk wat hier is gebeurt. Een aantal machtswellustelingen die hun lust hebben botgevierd op kinderen en dan een korpsleiding die wel even een intern onderzoek zal gaan doen.
  Een schoolleiding die erbij staat en ernaar kijkt, vervolgens moord en brand schreeuwt en een briefje rondstuurt dat ouders zich maar moeten melden als hun kind hierbij betrokken is geweest. Je zult je kind maar hebben toevertrouwd aan zo’n schoolleiding.
  Hier past maar 1 ding: ouders verzamel je, huur gezamenlijk een advocaat en begin een rechtszaak tegen de politie en de school.
  Zowel de politie als de schoolleiding zullen trachten alles weer onder het tapijt te vegen. Hier moeten koppen rollen dan is in 1 keer duidelijk dat je van kinderen afblijft.
  En Joep, als het hier en daar fout gaat in de opvoeding betekent dat niet dat de kinderen kunt molesteren. Dat is op geen enkele manier goed te praten.

 10. Hun ondergoed uit doen geloof ik niet, wel de kleren op het ondergoed na, zelfs in NL als je een gevangenis straf uit zit en van verlof af komt word je gecontroleerd maar je onderbroek hoeft niet uit te doen.

 11. Als ik geheel onbekend ben bij Politie/Justitie en ik word aangehouden voor bijvoorbeeld alcoholcontrole dan mag ik weigeren als zij verzoeken om mijn kofferbak te openen.
  Er moet namelijk iets aantoonbaar verdachts aan mij zijn voordat zij dat recht hebben.
  Maar ja, hier handelen een aantal agenten alsof zij boven de wet staan. Geef een minkukel een uniform en die minkukel voelt zich een stoere bink.

 12. Zonder wetgeving / noodverordening mag de politie dit helemaal niet doen. En uitkleden op bevel van de hermandad is al helemaal
  uit den boze! Grondwet: onaantastbaarheid van het eigen lichaam !!!
  Agenten zijn wetsdienaren: zij dienen de wet te handhaven en niets meer of minder.
  Als zij buiten de wet handelen zijn zij strafbaar zoals iedere inwoner.
  Een diepgaand onderzoek lijkt mij noodzakelijk om eventuele strafbare feiten vast te stellen.

 13. Misschien moeten die klagende ouders eens bij zichzelf te rade gaan en zich afvraag hoe het toch komt dat fouilleren noodzakelijk is ?
  Zou het wellicht te maken kunnen hebben met hun totale falen als opvoeder ?

  Voedt je kinderen normaal op. Breng ze normen en waarden bij, leer hen wat integriteit, controleren van je emoties, controleren van je agressie en bv het nut van werken is, dan zullen die ouders ook gaan zien dat hun kinderen zich beter gaan gedragen.
  Maar ja, dan moeten ze zelf ook het voorbeeld gaan geven en wanneer de ouders zelf al geen opvoeding hebben gehad dan wordt het heel lastig om kinderen op te voeden.

 14. Toevoeging aan de geruchtenstroom….. Politie heeft ook een inwendig onderzoek gedaan….. in de schooltassen en zakken van verdachte leerlingen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -