27 C
Willemstad
• zaterdag 15 mei 2021 01:13

Telegraaf | ’Vakantie naar Aruba en Curaçao mag ook weer’

Yteke de Jong en Koen Nederhof AMSTERDAM - Het reisadvies voor Aruba en Curaçao gaat op geel. Dat bevestigt het Arubaanse bureau voor Toerisme. Eerder deze week werd...

Democracy now! | Friday, May 14, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 14 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Eerste stap naar vaste muziekles op school

Curaçao heeft een eerste stap gezet op weg naar structureel muziekonderwijs in het lesprogramma op de basisscholen, zo meldt het Curaçaohuis in Den Haag in een post...

Nu.cw | Gerstenbluth waarschuwt: ‘Stijging besmettingen in korte tijd nog steeds mogelijk’

Rick Hart Epidemioloog Izzy Gerstenbluth waarschuwt voor een hausse in besmettingen in korte tijd. Dinsdag en woensdag rapporteerde de afdeling Epidemiologie geen besmettingen, maar gisteren waren het er...

PBC | Zondag ode aan jarige Maxima op de Emmabrug

Persbureau Curacao Randal Corsen speelt komende zondag koningin Maxima toe voor haar 50ste verjaardag vanaf de Emmabrug op Curaçao. Hij doet dat samen met Jadah van Dijk en Tania...
- Advertisement -spot_img

ParadiseFM | Landsverordeningen Staten-salarissen worden woensdag behandeld

HomeMediaRadio Paradise FMParadiseFM | Landsverordeningen Staten-salarissen worden woensdag behandeld

In beide verordeningen gaan zowel de Statenleden als de ministers erop vooruit, omdat zij hierdoor terechtkomen in de hoogste ambtenarenschaal.

De Staten zullen aanstaande woensdag twee Landsverordeningen behandelen met betrekking tot de salarissen van Statenleden en ministers.

In beide verordeningen gaan zowel de Statenleden als de ministers erop vooruit, omdat zij hierdoor terechtkomen in de hoogste ambtenarenschaal. De Raad van Advies is het hier niet mee eens, omdat de openbare financiën dit niet toelaten.

De regering laat in een reactie aan het Antilliaans Dagblad weten dat “het koppelen van de bezoldiging aan de hoogste ambtenarenschaal een duidelijke en objectieve formule is waar het openbaar bestuur met elkaar samenhangt en in balans is.”

Als de Landsverordeningen worden aangenomen gaat de minister-president jaarlijks bijna 290.000 gulden verdienen in 2022, ten opzichte van 244.000 gulden in 2021.

De ministerssalarissen werden in 2021 begroot op 1,9 miljoen gulden, deze zullen dan stijgen naar ruim 2,3 miljoen gulden in 2022. Hier komen ook nog de representatietoelages en de vakantie-uitkeringen bij.

Bron: ParadiseFM

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

  1. Nou Pik, dit wordt kleur bekennen. Ga je voor het land en de bevolking of ga je voor je voor je eigen portemonnee ??.
    Je hebt nu de mogelijkheid uitstel behandeling te vragen, tegen te stemmen en het over 1 maand terug te draaien. Laat je niet afschepen met de kreet dat Nederland e.e.a. geregeld wil hebben want die doorzien het trucje van de z.g. 25% korting.

  2. Gaan de ministers en statenleden dat extra geld gebruiken voor:
    – donaties aan de voedselbank?
    – besteden aan Friends and family, zodat ze deze geen snabbels meer hoeven geven?
    – of als terechte compensatie voor hun werkzaamheden aan hun eigen kapitaal toevoegen terwijl ze gewoon doorgaan met het regelen van inkomsten voor Friends and family en de noden van de bevolking blijven negeren?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties