27 C
Willemstad
• zaterdag 27 november 2021 00:49

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Knops ‘onaangenaam verrast’ door klacht Sint Maarten over racisme

Parlementslid Grisha Heyliger-Marten zegt dat Nederland de volledige controle over de democratie van Sint Maarten over wil nemen.

De Nederlandse staatssecretaris Raymond Knops van Koninkrijksrelaties is “onaangenaam verrast” door de klacht die Sint Maarten heeft ingediend bij de speciale rapporteur voor racisme van de verenigde Naties.

Het parlement van Sint Maarten beschuldigt Nederland in een petitie van racisme en mensenrechtenschendingen. Volgens de indieners probeert Nederland de coronapandemie te gebruiken om de koloniale overheersing terug te laten keren.

De kritiek richt zich op de inrichting van het het Caribisch hervormings- en ontwikkelingsorgaan (COHO) dat hervormingen en bezuinigingen in de overheid van St. Maarten moet doorvoeren. In de petitie, die zou worden gesteund door twaalf van de vijftien parlementsleden, wordt verzocht om toezicht, documentatie en actie tegen vermeend racistisch beleid.

Parlementslid Grisha Heyliger-Marten zegt dat Nederland de volledige controle over de democratie van Sint Maarten over wil nemen. “Ze hebben veel te lang het verhaal verteld dat onze mensen corrupt en incompetent zijn”, aldus Heyliger-Marten. Het is volgens haar net als met Zwarte Piet. “Ze zeggen dat het niet racistisch is, maar dat is het wel. Net zoals wat ze ons nu proberen aan te doen.”

- Advertentie -

Knops beaamt dat er voorwaarden aan de steun zitten. Maar volgens hem hebben regering en parlement eind vorig jaar zelf ingestemd met het “samenwerkingstraject”. “Ik heb moeten constateren dat Sint Maarten op dit moment de eigen autonomie niet kan dragen”, aldus Knops via zijn woordvoerder. Hij wil het eiland geen autonomie afnemen, maar “juist helpen om te zorgen dat zij deze over een aantal jaren wel volledig kunnen dragen.” Hij heeft de regering van Sint Maarten om opheldering over de petitie gevraagd.

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

8 reacties

  1. Het is echt treurig. Maar ook een gevolg van het dom en kansarm maken (of houden) van een groot deel van de bevolking. Een groot deel van die mensen zijn direct of indirect afhankelijk van de elite en laten zich gemakkelijk leiden door onderbuikgevoel. En zijn dus gemakkelijk te manipuleren. De huidige situatie op de eilanden is bewust gecreëerd voor dat doel met als bijkomend voordeel dat rijkdom “relatief” is en het verarmen van een groot deel verrijking van een klein deel betekent.
    En dat is echt treurig.

  2. De voorbode voor onafhankelijkheid; maak de relatie zo zuur dat de andere partij graag een einde er aan maakt en intussen worden de burgers gemanipuleerd door het verderfelijke verdrag van de kolonisator. En de onafhankelijkheid wordt een feit.
    Dan hoeft smx zich niet meer aan regels te houden en gaat het samen met offshore banking een tax haven vormen. De burgers zullen er niet beter van worden offshore banking en elite wel.

  3. Het is dat Knops het niet mag doen, maar ik denk dat hij zelf zoiets heeft van: ‘Ok, dan gaat de hele deal niet door, krijgen jullie geen geld en zoeken jullie het maar uit’.

    St Maarten heeft geen geld om de rekeningen te betalen, maar wel geld om een peperduur advocatenkantoor te betalen ? Dan leer je maar eens prioriteiten stellen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Extra | Journaal 26 november 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thusday, November 25, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 25 november 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Extra | Journaal 24 november 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | Curaçaose drugskoerier op Malta aangehouden

Op Malta is een 44-jarige Curaçaose vrouw aangehouden voor drugssmokkel. Zo schrijft de Amigoe. De vrouw was via Brussel naar Malta gevlogen waar ze de drugs aan...

Democracy now! | Wednesday, November 24, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...
- Advertentie -