30 C
Willemstad
• zondag 23 januari 2022 16:30

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Flinke stijging benzine en diesel op Curaçao

- Advertentie -
Sinds november 2020 is er sprake van een sterke aanhoudende stijging van de internationale prijsnoteringen

Vanaf dinsdag 30 maart stijgt het tarief van benzine en diesel op Curaçao. Ook de tarieven van elektriciteit en water stijgen met ingang van donderdag 1 april.

Dit meldt het Bureau Telecommunicatie en Post in haar maandelijkse persbericht hierover. Een liter bezine stijgt flink van 1.980 Naf naar 2.215 Naf. Dat is een stijging van meer dan 23 cent. Een liter diesel wordt 13 cent duurder.

Sinds november 2020 is er sprake van een sterke aanhoudende stijging van de internationale prijsnoteringen voor zowel ruwe olie als geraffineerde brandstoffen. Dat heeft onder meer de prijsstijgingen op Curaçao tot gevolg.

Bron: ParadiseFM

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

8 reacties

 1. En reken maar dat het nog duurder wordt vanwege het stilliggen van olietankers bij Suez kanaal. De handelaren hebben de prijs al opgedreven. Maar mijn motto is en blijft: “Het zal allemaal goedkomen”

 2. Dit zijn de vruchten van het beleid van onze toppers: Meer en hogere belasting om de miskleunen van al onze gezagsdragers en dure salarissen van onze Staats CEO’S te financieren.

  Kortom: meer belastingen voor minder dienstbaarheid.

 3. @Drechi: we kunnen de Regering (Overheid) daar voor een deel de schuld van geven.

  Van de verkoopprijs van een liter benzine gaat een heel groot deel naar de overheid.

 4. Het is toch bekend dat overheden ons altijd bestelen met hun zgn accijns, benzine, alcohol en sigaretten kosten ca. 15 x hoger vanwege de belastingen. Trouwens sowieso worden wij hier bestolen met belachelijk hoge invoerrechten en daar bovenop nog Ob of ABb…..en dat alles om aan de kaprichos van politici en handlangers te voldoen.

 5. Het had ons gesierd indien we een beleid hadden gevoerd waarbij alle opslagtanks die toch al werkeloos leeg stonden, proactief met goedkope olie hadden gevuld toen de prijs nog laag was.
  Daar tegenover staat dat je natuurlijk kunt stellen dat je van tevoren nooit kan voorzien of de maand daarop de olieprijzen nog verder zouden zijn gezakt, zodat je dan met een relatief “dure” voorraad opgescheept zit…
  Wat is wijsheid….. Het is achteraf makkelijk lullen….
  We kunnen de regering in ieder geval hier niet de schuld van geven…

 6. Dus,..
  Minder autorijden. Minder wandelen met de auto. Meer lopen. De plachi di number restrictie van twee dagen is een uitstekende oefening. Het moet, dus het kan. Het kan dan ook blijven daarna voor hen met een sterk gesternte.
  En voor de doorpakkers, minder consumeren. Minder eten. Anders eten. Wellicht dat dat de volksgezondheid ten goede komt.
  O jee, wat doen wij dan met het overschot aan artsen, apotheken en farmaceutica?
  Wie dan leeft die dan zorgt.

 7. “Ook de tarieven van elektriciteit en water stijgen met ingang van donderdag 1 april.’
  Dus inkomsten per gezin zakt en kosten gaan stijgen, toe nemende brandstof kosten het Suez debacle en tekort aan containers gaat ook kostenverhogend werken voor de levensmiddelen. Dus gaan er meer huishoudens in financiële problemen komen. En het enigste waar het bestuur mee kan komen is het handje ophouden bij Nederland.
  Plannen om wat te ondernemen zijn beperkt tot het heropenen van de isla, het openen van een paarden racebaan, een onderwater kamer of 1000 koeien de ruimte in lanceren. En dat alles betaald door de belasting betalers, en n Nederland want hier kan geen belasting meer geïnd worden. Triest.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Voormalige Ennia accountants Victor Bergisch en Eric Vesseur door tuchtmaatregel uit registers

Met vonnis | Persbureau Curacao De Accountantskamer in Zwolle heeft Victor Bergisch en Eric Vesseur, die tot begin 2021 werkzaam zijn geweest bij Baker Tilly Dutch Curaçao, stevig...

PBC | BILD: Duitslands meest gezochte crimineel houdt zich schuil op Curaçao

Persbureau Curacao Duitslands meest gezochte crimineel houdt zich waarschijnlijk schuil op Curaçao. Althans dat is wat het Duitse Bild am Sonntag haar lezers voorhoudt. Norman Franz (51) heeft...

PBC | Levenloos lichaam in water bij Piscadera

Persbureau Curacao De kustwacht heeft vanochtend even voor tienen een levenloos lichaam uit het water bij Piscadera gehaald. Die was even daarvoor ontdekt door omstanders in de mangoven...

Column Youp | Dit interview betekent het einde van John de Mol

Vorige week zaterdag was er een vulkaanuitbarsting in Tonga, de Polynesische eilandengroep waar veel iets te rijke mensen graag ongestoord vakantie vieren. Ik dacht: John de Mol...

DH | Man shot dead in Cole Bay

COLE BAY -- A man was found dead in an appartment on Zozo Moran Drive, behind Kentucky Fried Chicken, in Cole Bay this morning. According to police spokesperson...

AntilliaansDagblad | D66 wil strand Chogogo op Bonaire verwijderen

Den Haag - D66-Tweede Kamerlid Tjeerd de Groot vindt de beantwoording van eerdere Kamervragen over het strand van Chogogo Resort op Bonaire niet geruststellen. Hij stelt daarom...
- Advertentie -
- Advertentie -