27 C
Willemstad
• zondag 25 juli 2021 10:40

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Flinke stijging benzine en diesel op Curaçao

Sinds november 2020 is er sprake van een sterke aanhoudende stijging van de internationale prijsnoteringen

Vanaf dinsdag 30 maart stijgt het tarief van benzine en diesel op Curaçao. Ook de tarieven van elektriciteit en water stijgen met ingang van donderdag 1 april.

Dit meldt het Bureau Telecommunicatie en Post in haar maandelijkse persbericht hierover. Een liter bezine stijgt flink van 1.980 Naf naar 2.215 Naf. Dat is een stijging van meer dan 23 cent. Een liter diesel wordt 13 cent duurder.

Sinds november 2020 is er sprake van een sterke aanhoudende stijging van de internationale prijsnoteringen voor zowel ruwe olie als geraffineerde brandstoffen. Dat heeft onder meer de prijsstijgingen op Curaçao tot gevolg.

- Advertentie -

Bron: ParadiseFM

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

8 reacties

 1. En reken maar dat het nog duurder wordt vanwege het stilliggen van olietankers bij Suez kanaal. De handelaren hebben de prijs al opgedreven. Maar mijn motto is en blijft: “Het zal allemaal goedkomen”

 2. Dit zijn de vruchten van het beleid van onze toppers: Meer en hogere belasting om de miskleunen van al onze gezagsdragers en dure salarissen van onze Staats CEO’S te financieren.

  Kortom: meer belastingen voor minder dienstbaarheid.

 3. @Drechi: we kunnen de Regering (Overheid) daar voor een deel de schuld van geven.

  Van de verkoopprijs van een liter benzine gaat een heel groot deel naar de overheid.

 4. Het is toch bekend dat overheden ons altijd bestelen met hun zgn accijns, benzine, alcohol en sigaretten kosten ca. 15 x hoger vanwege de belastingen. Trouwens sowieso worden wij hier bestolen met belachelijk hoge invoerrechten en daar bovenop nog Ob of ABb…..en dat alles om aan de kaprichos van politici en handlangers te voldoen.

 5. Het had ons gesierd indien we een beleid hadden gevoerd waarbij alle opslagtanks die toch al werkeloos leeg stonden, proactief met goedkope olie hadden gevuld toen de prijs nog laag was.
  Daar tegenover staat dat je natuurlijk kunt stellen dat je van tevoren nooit kan voorzien of de maand daarop de olieprijzen nog verder zouden zijn gezakt, zodat je dan met een relatief “dure” voorraad opgescheept zit…
  Wat is wijsheid….. Het is achteraf makkelijk lullen….
  We kunnen de regering in ieder geval hier niet de schuld van geven…

 6. Dus,..
  Minder autorijden. Minder wandelen met de auto. Meer lopen. De plachi di number restrictie van twee dagen is een uitstekende oefening. Het moet, dus het kan. Het kan dan ook blijven daarna voor hen met een sterk gesternte.
  En voor de doorpakkers, minder consumeren. Minder eten. Anders eten. Wellicht dat dat de volksgezondheid ten goede komt.
  O jee, wat doen wij dan met het overschot aan artsen, apotheken en farmaceutica?
  Wie dan leeft die dan zorgt.

 7. “Ook de tarieven van elektriciteit en water stijgen met ingang van donderdag 1 april.’
  Dus inkomsten per gezin zakt en kosten gaan stijgen, toe nemende brandstof kosten het Suez debacle en tekort aan containers gaat ook kostenverhogend werken voor de levensmiddelen. Dus gaan er meer huishoudens in financiële problemen komen. En het enigste waar het bestuur mee kan komen is het handje ophouden bij Nederland.
  Plannen om wat te ondernemen zijn beperkt tot het heropenen van de isla, het openen van een paarden racebaan, een onderwater kamer of 1000 koeien de ruimte in lanceren. En dat alles betaald door de belasting betalers, en n Nederland want hier kan geen belasting meer geïnd worden. Triest.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Verhoudingen door covid op scherp

‘We kunnen het risico niet nemen dat jij ons besmet omdat je nog niet bent ingeënt’ | Antilliaans Dagblad Willemstad - ,,Wij kunnen het risico niet nemen...

AntilliaansDagblad | ‘Deltavariant alarmerend op Curaçao’

Uit de berichten van de lokale autoriteiten en het ophogen van risiconiveaus bleek deze week al dat het aantal besmettingen met het coronavirus weer snel toeneemt op...

ParadiseFM | Boechi werkt mee aan campagne tegen kindermishandeling

Rapper Boechi gaat meewerken aan een campagne tegen kindermishandeling. Dat meldt Caribisch Netwerk. Het gaat om een campagne voor de stichting Veiligheidshuis Curaçao die de nadelige effecten...

Democracy now! | Friday, July 23, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 23 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | RIVM: ‘Alarmerende toename corona in het Caribisch gebied’

Het aantal SARS-CoV-2 infecties stijgt op de CAS-BES eilanden. In de week van 15 tot en met 21 juli 2021 kregen 646 personen op de Caribische eilanden...
- Advertentie -