25.1 C
Willemstad
• woensdag 22 maart 2023

Luchtvaartnieuws | Akkoord over onbeperkte vluchten tussen Curaçao en Trinidad & Tobago

WILLEMSTAD – Luchtvaartmaatschappijen uit Curaçao en Trinidad & Tobago kunnen binnenkort onbeperkte commerciële vluchten tussen elkaars eilanden aanbieden. Dat is de uitkomst van de onderhandelingen over een...

Column Kadushi | Té ongeloofwaardig

Dossier Koninkrijksrelaties “Het eiland is dankzij de bijna altijd schijnende zon, een heerlijk verkoelende passaat en de vijftig tinten blauw gekleurde zee populair bij toeristen die weinig geven...

PBC | Dode na schietpartij bij rotonde Palu Blanku

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een dode en een gewonde door een schietpartij. Dit gebeurde rond 3 uur in de ochtend van 19 maart. Volgens de politie is er...
- Advertentie -

PBC | Politicus Rolando Brison dag na aanhouding weer vrijgelaten

Persbureau Curacao PHILIPSBURG – Het Openbaar Ministerie (OM) op Sint-Maarten heeft bekendgemaakt dat Rolando Brison, een parlementslid dat vrijdag werd gearresteerd op verdenking van het aannemen van steekpenningen...

PBC | Video: Hoe vangt de marine drugs in het Caribisch gebied?

Persbureau Curacao In deze video legt de marine uit hoe drugs worden onderschept in het Caribische gebied. Voor drugssmokkelaars is de Caribische zee de perfecte plek om ongezien...

PBC | Tentoonstelling slavernijverleden van het Rijksmuseum te zien in New York

Persbureau Curacao NEW YORK – Het onderwerp van slavernij is van wereldwijde betekenis. Om die reden heeft de Verenigde Naties (VN) besloten om de tentoonstelling “Slavernij” van het...

Column Youp | Doffe dreun

Lees ik nou dat steeds minder Nederlanders seksueel actief zijn en dat alleen de 70+’ers nog regelmatig vaak van bil gaan? Hebben die oudjes bij die enquête...
- Advertentie -

ParadiseFM | Curaçao krijgt toch liquiditeitssteun voor vierde kwartaal 2021

De voorwaarde om een Pisas-norm in te voeren is vrijdag niet behandeld.

Curaçao krijgt alsnog liquiditeitssteun voor het vierde kwartaal van 2021. De Rijksministerraad (RMR) heeft besloten 76 miljoen gulden toe te kennen, wat fors minder is dan waar de Curaçaose regering eerder om heeft verzocht.

De RMR volgt met haar beslissing het advies van het College financieel toezicht die eerder heeft geadviseerd ongeveer 76 miljoen toe te kennen. De voorwaarde om een Pisas-norm in te voeren is vrijdag niet behandeld.

Bron: ParadiseFM

Artikel delen

20 reacties

 1. Als de Nederlandse belastingbetaler straks weer in hun tas moeten om de regering en ambtenaren cq YDK opvreters weer met geld te ondersteunen , moet Knops “maar een ( 1 ) eis onvoorwaardelijk meer stellen dan die anderen eisen die al zijn afgesproken met de YDK opvreters” en dat is, dat onmiddelijk de naamborden van de Schottegatweg Oost/West/Noord/zuid worden verwijdert aangezien die straatnamen een schande voor het eiland zijn, een nieuwe naam zoals VERLOSSERKNOPSWEG zal beter klinken en heeft ook zeker meer waarden als Gerrit de Raaf Schotteweg, of ze moet die straatnaam borden veranderen in, GERRIT DE WEGMOETWEG.

 2. @Eric, dat kan alleen als je een vriendje, of in dit geval “vriendinnetje” hebt in de politiek.
  Een “vriendinnetje” die je een salaris 6 cijfers aanbiedt, waar chebu sluis zogenaamd niets van afwist.

 3. Op dit eiland is alles mogelijk, net als in Amerika waar “the American way” bestaat. Laten we als voorbeeld één van de grootverdieners nemen, Chebu Sluis die is in 1978 bij de douane met een ETAO opleiding begonnen. ETAO was toen voor kinderen die niet eens slim genoeg waren voor de MAVO of de LTS.

  Vervolgens heeft Chebu Sluis 20 jaar over een cursus van 8 maanden, Praktijk diploma boekhouden gedaan. Nu verdient Chebu Sluis, 700 duizend per jaar en is hij de slimste man van Curaçao. Weet niet wat ik hiervan moet vinden, wel is bekend dat Chebu Sluis ooit voor valsheid in geschrifte is veroordeeld.

 4. @ Knoek-koe, ik vind het persoonlijk nog 30 miljoen teveel. Laat dat afval wat in de regering zit maar 25 % en de ambtenaren 15% VAN HUN SALARIS INLEVER, en wat te denken om die 350 nitwits ambtenaren die door lamzak Pik Pisas is aangenomen in opdracht van zijn baas “Leerling Pastor Gerrit de Raaf verkiezing stemmer winst trekker !! ” die niks kennen dan alleen de hele dag uit hun neus zitten te peuteren voor een gemiddeld maand salaris van 10k naar huis steuren zonder loon, moet je kijken hoe snel de bevolking van deze crim weer gewoon boodschappen kunnen doen en auto met een geldige verzekering kunnen rijden!.

 5. Nederland houdt de geldverslinders in Fòrti goed kort!
  Nog net genoeg om het hoognodige te betalen!
  Nederland zal deburgers van Curacao niet zomaar laten stikken zoals Gobièrnu di Kòrsou zo makkelijk doet!
  Benieuwd wie er deze maand op snoepreis gaat, december komt eraan dus men moet shoppen onder het mom van een “beurs” of conferentie!

 6. Calitu denkt dat er geld overgemaakt werd doordat hij bij Markje in bed was gekropen. Nee jongen hij houdt niet je, hij heeft zijn fun met je gehad, en betalen zal hij jou nooit. Voor hem ben je gewoon een bijslaapje. Lekker mollig en dom.

 7. Van 188 naar 76 miljoen is idd fors minder. Nederland is met recht bezig Curacao te laten spartelen.
  Even volhouden plz. en niet toegeven.

 8. De Pisas norm! Lol

  Verdien 25K per maand, en 0,00 verstand van zaken! Noch algemene zaken, noch juridische zaken, noch bestuurszaken!

  Ik weet niet of dat de norm is die je wilt invoeren.

  De jeugd wil straks allemaal op dezelfde wijze de politiek of de staten in!

  Niets hoeven of kunnen en met een dik salaris naar huis gaan, terwijl de bevolking crepeert!

  Dat draagt deze politicus die zich maar liefst 3 titelslaat opspelden.
  Premier, min van alg zaken, min v jur zaken!

  Het begint hier steeds meer op afrika te lijken, het afrika van mugabe , idi amin en mnanangagwa!

  Vies Stinkend rijke “liders met straatarme bevolking! En dat ze je door heel afrika!

  Ik weet niet of curaçao blij moet zijn met een afrikaan als premier.

  Cooper , suzy, wiels en vele willen geen makamba, omdat ze makamba zijn.

  Mag dan ook gezegd worden dat een Afrikaan als pik pisas niet gewenst is?

  Makamba non grata!
  Maar de makamba zorgt tenminste goed voor zijn bodemvoeders, iets wat je niet kan zeggen van onze toppers!

  Alhoewel, begina dacht van wel !

  25% inleveren, wat iedere burger ongevraagd moest doen, willen ze niet eens! En ze verdienen tonnen tot miljoenen!

  Onze premier pik pisas, Die vreet zich ook rond, pakjes gaan alsmaar strakker zitten. feest, beest, knipt lintjes , pint uit de staatskist , terwijl de hele boel naar de bliksemse bende afglijdt!

  Viva boboshou!

 9. De voorwaarde om een Pisas-norm in te voeren is vrijdag niet behandeld,maar Curaçao krijgt toch alsnog liquiditeitssteun voor het vierde kwartaal van 2021.
  Nou! dit is een meesterlijk zet van Nederland,want als het straks puntje bij paaltje komt
  kan Nederland genadeloos z’n EINDoordeel weerleggen.

 10. Zag je Manuel de dans leerraar staan voor de microfoon op de TV, net of dat hij zelf die druppels op een hete plaatsteun had geregeld met Nederland, je kan er gif op in nemen dat er voor de kerst weer om een kerst kado word gesmeekt maar dan met de smoes om het lager aan de wal volk wat met de kerst geen vreten meer heeft koest te houden zodat er geen koppen van de regerings leider worden afgehakt.

 11. Ik begrijp het spelletje dat Nederland met ons speelt steeds minder. Bezuinigingseisen die gesteld zijn voor er geld wordt overgemaakt worden vergeten en er wordt net voldoende geld over gemaakt om overheidssalarissen voor dit jaar te kunnen uitbetalen. Mocht Nederland denken dat de bevolking in opstand komt om de ongelooflijke ongelijkheid een halt toe te roepen heeft ze het helemaal mis. Buiten een dictatuur zelden een bevolking gezien die zo passief alles maar accepteert en liever verhongert dan in actie komt.
  Dat Nederland er alles aan gelegen is niet hier te hoeven ingrijpen begrijp ik maar laat dan niet de bevolking in de kou staan zoals wel door onze regering wordt gedaan.

 12. Het is toch ongelooflijk, ook met een pandemie is niemand bereidt om salaris in te leveren. Wie heeft dat ooit bedacht van “Nos ta dushi hende”. De directeuren van SVB en de CBCS verdienen nog steeds een miljoen per jaar. Blijkbaar hebben ze toch iets van laat de rest maar creperen.

 13. Zolang de bevolking op deze rots als oliedomme lemmingen achter de struikrovers hier hun eigen ondergang tegemoet blijven lopen zal er niets veranderen, totdat Nederland het welletjes vind en de stekker eruit trekt. Dan zijn de struikrovers met hun vette buit naar elders verdwenen en gaat hier direct het licht uit. En zelfs dan zal het zo gespind worden dat Nederland de schuldige is.

 14. En wat wordt er weer bewezen?
  Rekken en zeker niet uitvoeren loont.
  Je krijgt wel iedere keer minder maar dat is voor het (ydk) pleps. De ,(ydk) landskinderen komen niets te kort.
  Vroeg of laat is het bijltjesdag voor de landskinderen. Vroeg of laat gaat het pleps door hebben dat de landskinderen van hun en hun kinderen gestolen hebben.
  Vroeg of laat durft de Nederlandse regering gewoon nee te zeggen.
  Hij komt er aan de bijltjesdag.

 15. Wat is een Pisasnorm?
  dat je als Pias 25K per maand kan verdienen?
  Shame on you Pik Pisas
  Zogenaamd ging je partij de armen helpen.
  Niets is minder waar
  Je vreet jezelf rond op kosten van de burger, elke dag weer.
  En dat is wat je doet voor 25k, met wat lintjesknippen
  we hadden ook echt niet meer verwacht.

  Ben je vergeten hoe joewanen en okra soep smaakt, nu je elke dag lomito eet?

 16. Zo triest! Wel overheid salarissen maar geen steungeld. 300 nafl per maand tegenover een salaris van 16.000 gulden… hoe krom kan het zijn.
  En dan roepen dat ze te lui zijn! Vandaar dat we het steungeld stoppen. MAAR Wie zijn er lui? De ambtenaren natuurlijk Ze stellen alles maar uit.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -