24 C
Willemstad
• dinsdag 31 januari 2023

NOS | Bezoek Oranjes aan Aruba: warm ontvangst met cadeautjes

De koning, koningin Máxima en de prinses van Oranje zijn vandaag aangekomen op Aruba. Het was voor het drietal dag vier van de rondreis door het Caribisch...

AD | Aruba verwelkomt prinses Amalia, Willem-Alexander en Máxima

Na een dag rust staan er weer een hoop activiteiten op de planning voor prinses Amalia, koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het gezelschap komt maandagochtend lokale...

Democracy now! | Monday, January 30, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 30 januari 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Godett wil Cicely van der Dijs vrij krijgen door oproep aan de koning

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Anthony Godett spant zich in om Cicely van der Dijs vrij te krijgen. Hij doet een oproep aan koning Willem Alexander om gratie te...

PBC | Thierry Baudet spreekt vanavond op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Thierry Baudet is op Curaçao. Vanavond spreekt hij in de Papagayo Beach Club over de visie van de partij voor Caribisch Nederland, zo twittert...

PBC | Bonaire: Wie gekozen wil worden om daarna voor de Eerste Kamer te stemmen, moet zich vandaag geregistreerd hebben

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Vandaag kunnen de namen van de mensen die zich kandidaat stellen voor de eilandraadsverkiezingen voor Bonaire, Sint-Eustatius en Saba worden ingeleverd, zij vormen drie...
- Advertentie -

ParadiseFM | CMC moet afgewezen sollicitant 327 duizend gulden betalen

Met vonnis

De Nederlandse afkomst van de kandiate zou gevoelig liggen voor de toenmalige verantwoordelijke minister van Gezondheid Suzy Camelia-Römer, zeiden bestuursleden later over de afwijzing | Extra

Het CMC moet van de rechter zeker 327 duizend gulden vergoeden aan een vrouw wegens het plotseling beëindigen van haar sollicitatieprocedure. De toenmalige minister van Gezondheid Suzy Camelia-Römer zou moeite hebben gehad met haar sollicitatie die al in een ver stadium zat.

De minister zei destijds dat er geen politiek draagvlak was voor de vrouw. Haar Nederlandse afkomst zou gevoelig liggen, zeiden bestuursleden later over de afwijzing.

Volgens de rechter was er geen reden om in dat stadium de sollicitatie te stoppen. Er was voldoende aangetoond dat het CMC tot op dat moment de intentie had met haar samen te werken.

De vrouw had haar baan bij een andere werkgever ondertussen na 29 jaar opgezegd om bij het CMC aan de slag te gaan.

Bron: ParadiseFM

Naschrift KKC

Op pagina 3 van onderstaand vonnis: “Op 26 april 2019 hebben Gilbert Martina en Jan van der Wal Monique Schotborgh verteld dat HNO niet tot haar benoeming zal overgaan, omdat de Minister van GMN, Suzy Römer haar benoeming niet wenste te aanvaarden.”

Klik hier voor het document als uw browser het onderstaand Scribd document niet kan lezen of downloaden.

2021 09 20 – VONNIS M Schotborgh vs HNO Suzy Camelia Romer by Knipselkrant Curacao on Scribd

Artikel delen

24 reacties

 1. @Shouru zegt: …”En als minister verwoordde zij een regeringsstandpunt, niet een persoonlijk opinie. Maar nos “dushi hende” kunnen dat simpele onderscheid niet maken”….

  Suzy is zeker niet dom, een van de slimmere ministers die curaçao gekend heeft !

  Maar nos dushi “gobièrnu” kan blijkbaar ook geen tijdige en doordachte beslissingen nemen, laat staan tijdig en doordacht besturen!

  Waarom zo laat en in zo’n ver stadium afketsen?
  Was daar dan eerder meegekomen!
  Regeren is vooruitzien!

  Dit soort last minute “bira sanka” bestuur, heb er geen andere woorden voor, heeft dit eiland reeds een hoop centjes gekost!

  En suzy, slim als ze is, want dat is ze zeker!
  Zeg maar gerust ‘astuto”!
  (itt vele andere ministers , die zo suf , sloom en duf zijn als een “buriku bobo”, zoals onze premier)

  weet ook dat ze als minister heel vaak met haar “tenglas” ook overal tussen zat, waar ze als minister eigenlijk buiten had moeten blijven!

 2. Het zou leuk zijn om een top 10 van politieke verdienners met bedragen samen te stellen.
  Suzi komt, naar mijn mening wel in de top 3

  Dan moeten ook de uitgedeelde pastechis erbij worden geteld.

 3. @Showroe+di+Emmastad

  Wat bedoelt u eigenlijk te zeggen?
  Ik mis een conclusie.
  Is die vrouw niet wegens ongeschiktheid door Suzy afgeserveerd of bedoelt u te zeggen dat het niet alleen de beslissing van Suzy was? Dat laatste verandert de mening over Suzy niet.
  Wel interessant om te weten dat u haar broers niet zo goed kende. Belangrijke info……

 4. Ik meen Suzy een beetje te kennen. Samen PSC doorlopen en actie gevoerd. Haar broers (noemden wij idt Heckle & Jeckle) niet zo.
  Suzy zal, naar mijn bescheiden mening, nimmer een geschikte kandidaat, gekozen na een volwaardige selectie, zo brash en primitief als die corrupte Blooper, afwijzen op grond van waar zij/hij geboren is. Betreft trouwens bij FKP iemand die al 25 jaar op Korsou woont en zijn familie heeft grootgebracht.
  Nee, Suzy is een gedegen juriste en weet dat dat soort foolishness je al snel een strafbaar feit en/of een prijzige schadevergoeding kan opleveren. En als minister verwoorde zij een regeringsstandpunt, niet een persoonlijk opinie. Maar nos “dushi hende” kunnen dat simpele onderscheid niet maken.

 5. 1) Een minister behoort zich niet te bemoeien met de dagelijkse bedrijfsvoering van het CMC. Daarvoor heb je de Raad van Bestuur. Maar ja Suzy zat (zit?) overal met haar tengels tussen.
  2) De vrouw had haar tot dusver bestaande baan al opgezegd zonder dat het contract met haar nieuwe werkgever contractueel in kannen en kruiken was.
  Beetje ,erg, dom. Je moet immers je oude schoenen niet weggooien voordat je nieuwe hebt. Eigen schuld, dikke bult?
  Discutabele beslissing van die rechter vind ik.

 6. Wanneer worden ministers hoofdelijk aansprakelijk gesteld voor hun miskleunen ? Laat Suzy dat geld maar ophoesten, die heeft zo links en rechts wel wat overgehouden.

 7. Typisch curaçao! In een vergevorderd stadium het roer omgooien, vanwege persoonlijke voorkeuren en niet tijdig bijsturen of gewoon goed en planmatig denken!
  Waar hebben we dit eerder gehoird?
  Onlangs met silvania in de rmr!
  Doet me denken ook denken aan aqulectra en dow! Alles asfalteren en beklinken! Om daarna weer de boel open te gooien omdat men een kabeltje vergeten was!

  Daar gaat al het geld in zitten!
  Bestuurders die foute beslissingen nemen!

 8. …..”De minister zei destijds dat er geen politiek draagvlak was voor de vrouw”….

  Was er wel politiek en publiek draagvlak voor al jouw beslissingen Suzy?
  Bv jouw beslissing om projectleider Betriaan aan te wijzen die nog nooit een ziekenhuisproject van deze orde heeft geleid?

 9. Vreemde uitspraak van de rechter. Dit wordt dus free for all. Je baan opzeggen, solliciteren, je wordt toch niet aangenomen dus schadeclaim indienen!
  Dat het argument van Romer slaat nergens op. Zou zelfs discriminatoir beschouwd kunnen worden. Laat Romer er maar zelf voor betalen. (Over welke bestuursleden gaat dit trouwens? die van het CMC?)

 10. Wanneer worden ministers hoofdelijk aansprakelijk gesteld voor hun “onprofessionaliteit” en onderbuikgevoelens bestuur?

  Ministers die op hun ministertitel beslissingen nemen en hun autoriteit uitoefenen, maar de consequenties van hun bealissingen en uitgeoefende autoriteit afwentelen op de “pwiblo” jij en ik dus!

  Het zou van goede smaak getuigen als mevrouw dit uit haar eigen “pot met money” zou betalen!

 11. Het CMC trekt aan de bel dat er geen geld is of althans niet afdoende geld. Er is een megalomaan ziekenhuis gebouwd die enorm veel pietermannetjes heeft gekost, maar die met 13 gevulde bedjes al uit de voegen kraakt. Dan is er nog een toegewezen schadeclaim die betaald dient te worden. En de hoofdschuldige loopt nog steeds vrij rond en voor haar heeft het geen enkele consequentie. Al diegenen die voor een echt bedrijf werken en dit soort fratsen uithalen bungelen binnen de kortste keren ondersteboven aan een boom, maar een minister of andere politici die dit soort stommiteiten uithalen, lopen vrolijk fluitend al dan niet met wachtgeld parmantig rond. En dat meneer, dat is de trieste waarheid.

 12. “Er valt hier geen pijl op te trekken, Pancho en Pedro worden na vele jaren dienstverband zonder een cent ontslagen en een Nederlandse vrouw in de sollicitatie procedure nota bene, krijgt meer dan drie ton mee. ”
  lapas die vrouw had haar bestaande baan al opgezegd, dus heeft schade geleden. kennelijk is de sollicitatie procedure verkeerd en had men in het begin duidelijk moeten maken op basis van etniciteit kandidaten te beoordelen

 13. Eric, als Pancho en Pedro ontslagen zouden zijn op basis van hun afkomst hadden ze ook een zak geld kunnen krijgen.
  Wat van belang is dat er eigenlijk geen verschil in politiek of politieke richting is. Het enige verschil is dat de ene zich politiek correct uitlaat en fout is en de ander te dom is om politiek correct te zijn.
  Maar bijde zijn ze net zo fout.
  En dat is een van de redenen dat de staten zich niet uitlaten over de acties en uitlatingen van Cooper.
  Er is geen politiek draagvlak voor.
  Het zou le

 14. Er valt hier geen pijl op te trekken, Pancho en Pedro worden na vele jaren dienstverband zonder een cent ontslagen en een Nederlandse vrouw in de sollicitatie procedure nota bene, krijgt meer dan drie ton mee. Heeft het wellicht iets mee te maken dat de rechter en deze sollicitante in hetzelfde land geboren zijn?

  Het is wel interessant om te weten hoeveel geld deze Camelia Römer de gemeenschap gekost heeft, of het gaat om de zakken van Betrian te vullen, of door vrienden diensten aan haar schoonzoon of het bevoordelen van haar man.

 15. “Wat verschilt is hoe het uitgedragen wordt.
  Cooper zegt ik wil zelf kiezen en hij is een makamba.
  Suzi zegt er is onvoldoende politiek draagvlak.
  Het resultaat is hetzelfde.kosten voor de gemeenschap ook.”

  klopt Dislect: het is ook opmerkelijk dat niemand van de “correcte partijen” zoals Par of Man de uitspraak van Cooper heeft afgewezen. Kennelijk is een groot deel van de bevolking het eens dat banen op basis van ethniciteit toegekend moeten worden

 16. “De minister zei destijds dat er geen politiek draagvlak was voor de vrouw. Haar Nederlandse afkomst zou gevoelig liggen, zeiden bestuursleden later over de afwijzing”.
  In politiek zit er eigenlijk niet veel verschil tussen huidige en voormalige regering.
  Wat verschilt is hoe het uitgedragen wordt.
  Cooper zegt ik wil zelf kiezen en hij is een makamba.
  Suzi zegt er is onvoldoende politiek draagvlak.
  Het resultaat is hetzelfde.kosten voor de gemeenschap ook.

 17. De 2e zaak deze week trouwens waarbij iemand wordt gediscrimineerd in een sollicitatie. Zal zeker veel vaker, ook in Nederland, gebeuren alleen komt niet in het nieuws.

  Klopt maar tegelijk maken wij er een heel groot probleem van en zouden in Nederland eisen dat de Minister zou aftreden. Maar als het hier gebeurt dan zijn we allemaal muisstil want eigenlijk zijn wij ook gewoon racisten..

 18. Maar ze hebben weer geld nodig voor de laatste kwartaal .
  Trouwens ook zo,n omhoog gevallen doos is zij .
  Nos bon yunan di korsow .
  Nos dushi hendenan met boter op hun hoofd .

 19. Ja dat gaat zeker geld kosten en het zou van fatsoen getuigen als mevrouw Römer dit gaat betalen.
  De 2e zaak deze week trouwens waarbij iemand wordt gediscrimineerd in een sollicitatie. Zal zeker veel vaker, ook in Nederland, gebeuren alleen komt niet in het nieuws.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -