26 C
Willemstad
• woensdag 7 december 2022

Extra | Journaal 6 december 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DKR | Nederlandse Kansspelautoriteit geeft Curaçaose gokmaffia te veel ruimte

Dossier Koninkrijksrelaties.nl Den Haag – De Nederlandse Kansspelautoriteit onderneemt te weinig tegen vanaf Curaçao opererende webcasino’s. Dat vinden partijen die hebben meegewerkt aan een evaluatie van de Ksa...

Democracy now! | Monday, December 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 5 december 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Friday, December 2, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 2 december 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, December 1, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

ParadiseFM | CBCS gaat invloed bureaucratie op economie onderzoeken

Cbcs centrale bank | Persbureau Curacao

De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) gaat de effecten van bureaucratie op bedrijfsprestaties en de economische groei op Curaçao en Sint Maarten.

Het onderzoek zal plaatsvinden in de vorm van een online enquête die inzicht moet geven in het effect van administratieve lasten op de particuliere sector. De enquête wordt in samenwerking met de Kamer van Koophandel gehouden.

Vanaf vandaag ontvangen willekeurig gekozen kandidaten een mail met een uitnodiging om deel te nemen aan het onderzoek. De antwoorden blijven anoniem en de deadline is dertig november.

Bron: ParadiseFM

Artikel delen

17 reacties

 1. @Postman441: hierbij nog enkele feiten ik zie graag uw reactie tegemoet:
  * belonings beleid CBCS: waarom geen reactie op de quiz in Nederland waar uit kwam dat CBCS directie meer verdient dan directies van centrale banken in grotere landen met meer verantwoordelijkheid?
  * waarom is er niet eerder ingegrepen bij Girobank en ENNIA?
  * kan CBCS aangeven hoe hun handelen/ingrijpen bij Girobank en ENNIA tot een beter eindresultaat heeft geleid?
  * waarom heeft Curacao nog geen nieuwe regelgeving op financieel toezicht (solvency II, basel II/III)? Is dit vanwege gebrek aan kennis of daadkracht? Hoe gaat CBCS dit verbeteren?
  * discussie over 1 cent: heeft dit prioriteit? Zelfde voor het advies van CBCS om geen kranten meer te kopen
  * hoe kijkt CBCS aan tegen de lage dekkingsgraad bij APC? Waarom/wanneer denkt CBCS in te moeten grijpen?
  * waarom kort CBCS niet in salarissen net zoals bij andere overheids instanties

 2. @ postman;
  “Ik lees het al. De beste stuurlui staan wederom aan wal. Best grappig eigenlijk.”
  Ik lees het (het stuk en nog niet de reacties)
  En ik word er triest van; “waarom weer een onderzoek naar iets wat bekend is, en dan nog door een instantie wiens taak dat niet is,
  Een instantie die een twijfelachtige track record heeft wat betreft zijn eigen taken.
  Triest.
  Het gros van de reageerders onderschrijven dit met hun argumenten.
  De reactie “de beste stuurlui staan wederom aan wal” is terecht, het zelf doen is moeilijker dan commentaar geven.
  Aan de andere kant het slechter doen dan bestuurders die hun functie gebruiken om direct of indirect hun eigen belangen te dienen, in plaats van de bevolking, is net zo moeilijk.

 3. En dat is een feit op dit eiland, de beste stuurlui staan idd aan wal,
  F&F staan aan het roer.
  KIJK pisas nou, je zou de man nog niet het snackmanagement toevertroywen van een of ander tragomeisjes bar.
  Maar op curaçao kan hij premier zijn en een land leiden?
  De poster is Zeker een f&f van de Gobièrnu, ?

 4. “Ik lees het al. De beste stuurlui staan wederom aan wal. Best grappig eigenlijk.”

  de beste stuurlui worden niet eens gehoord. Wie neemt er binnen CBCS verantwoording voor financieel toezicht? Waarom heeft CBCS niet eens een volledig gekwalificeerde actuaris in dienst? Waarom is de wetgeving voor banken, pensioenfondsen en verzekeraars niet geupdate over de laatste 30 jaar op fundamentele elementen (geen governance)? Waarom worden CBCS mensen niet gevraagd voor posities in het buitenland?

 5. @Curacao revisited
  1. dit is geen kerntaak van CBCS. De ervaringen bij Girobank, ENNIA, PSB, ACU, APC laten zien dat CBCS niet eens zijn kerntaken goed uitvoert

  LOL @Curacao, e
  welke kerntaken? er is daar geroofd en geplunderd, maar legaal, alles “volgens” het boekje, boekje waar veel ruimte was voor speling…., er is ook nooit een Bankgarantie regeling gekomen.
  Vergaderingen met bankiers en belanghebbenden werden thuis bij Lionel Capriles qepd gehouden SBNDMweg /snipweg, Tromp was daar ook bij, en Miguel pourier, daar werd alles bekokstoofd wie wat waar mocht doen.

  De banken lobbyden ook bij de CBCS, bij keizer tromp en de adjudante.
  De banken hadden geen zin in een garantieregeling, want ja, een periodieke dotatie tlv je winstcijfers daar zat niemand op te wachten…de banken vinden dat de burgers moeten betalen als zij omklappen, maar als de burgers omklappen, dan staat de bank klaar om je kaal te plukken, vieze spelletjes zijn er gespeeld, en dit is het topje van de ijsberg, de grote shit moet nog los komen, velen van de graaiers en bekokstovers zijn al oud en een aantal overleden…maar papier is geduldig.

 6. 1. dit is geen kerntaak van CBCS. De ervaringen bij Girobank, ENNIA, PSB, ACU, APC laten zien dat CBCS niet eens zijn kerntaken goed uitvoert
  2. het is een enquete dus meningen worden gepeild ipv feiten

 7. De vraag moet zijn wie regelt maakt die enquete.
  Vast externe consultant of bedrijfje (vriendje)
  Net als die dame die haar zoon de quarantaine security liet doen.
  etc.

 8. “De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) gaat de effecten van bureaucratie op bedrijfsprestaties en de economische groei op Curaçao en Sint Maarten.”

  Als een bedrijf of particulier iets wil gaan beginnen weet men van te voren al welke (onnodige)hordes zij moeten nemen.
  De leiding van de CBCS heeft al jaren onder een steen gelegen en zou nu ineens wakker zijn geworden? Zij zijn schijnbaar nog nooit naar een dokter geweest, nooit een telefoontje gepleegd of een mail gestuurd naar een (semi) overheidsinstelling.
  Op Curacao geldt: warda, warda, nos ta yama bèk. Het verlies aan verloren tijd kost kapitalen. Wordt er naar de waarde daarvan onderzocht? Denk het niet.
  “Het effect van de administratieve lasten op de particuliere sector?” Als (semi)overheidsinstellingen eens direct antwoorden op vragen en klachten dan zou er niet zoveel tijd verloren gaan. Dat verloren arbeidstijd geld kost is ook bij hen niet doorgedrongen.
  Een “Red Tape” waarvan al jarenlang sprake van is, is onmogelijk daar betreffende ambtenaren van een overheidsinstelling niet weten wat dit woord betekend gelijk de regering die geen flauw benul heeft van bestaande wetten. Men doet maar wat, als het maar geld oplevert voor de eigen portmonnie of die van vriendjes.
  Veel gegevens zijn beschikbaar bij het bureau van de statistiek. Begin daar maar eerst, daar zitten mensen die al betaald worden uit de ruif. Er is echt geen nieuw onderzoeksbureau nodig.

 9. Really?

  CBCS wil Onderzoek doen naar de nadelige effecten van trage, obstructieve, nalatige, onwillige totaal apathische ambtenarij?

  Iets wat iedereen ALLANG weet, en dagelijks aan den lijve ondervindt?

  Daar wil men nog even een “diepgaand” onderzoek naar doen?

  En wie o wie heeft de eer?
  Vriendjes van Jardim bij Bearingpount, vriendjes van Lasten via Gijsbertha? Of vriendjes van een of ander meeverend RvC lid?

  Onderzoeken en audits waar er al “sentenares” van in de onderste la liggen, in de la’s van ex Ministers en topambtenaren die ze zonder gene pontificaal naast zich leerlegden, de harde en pijnlijke feiten ten spijt?
  Omdat de resultaten ze niet uitkwamen?

  Zodat ze weer een of andere paloli familielid of amiguitu neer kunnen zetten, (echte landskinderen))

  Moet daar echt onderzoek naar worden gedaan?
  Door uitgerekend het instituut waar bureaucratie maar ook arrogantie hoogtij viert? Waar de top ook vol met door nepotisme en ons kent ons figuren zit?

  Waar mails, brieven telefoons , feedback te vaak niet tijdig of helemaal niet beantwoord worden?

  Wie gaat dat maanden zoniet jarenlange durende onderzoek betalen? En welke aasgier honoraria worden er dit maal gerekend per uur varierend van 400 – 3.000 .

  E&y, Bearingpoint, BDO de huisaccountant, oude jongens krentenbrod, camelia carl, de sabelotodo van curaçao?

  Steek dat geld potdorie in het organiseren en professionaliseren van overheidsinstaties, ipv wederom een peperduur slepend bureaucratisch onderzoek tegen de hoofdprijs uitgevoerd door een vriendje of familielid of wippertje van de cbcs top!

  Wat een eiland!

 10. Nou, nou, nou laten we elkaar geen Mietje noemen, kan een groep middelbare school scholieren hier niet een scriptie van maken? Het is toch schandalig wat de heren en dames van het CBCS voor hun miljoenen salarissen presteren.

 11. Was er niet iets van from red tape to red carpet?
  Omdat er onderzoek geweest was naar de nadelige effecten van bureaucratie. En door bureaucratie te verminderen investeerders niet af te schrikken maar stimuleren?
  Niet dat er iets is veranderd, en dus beginnen we gewoon opnieuw.
  Stop met die onzin, er ligt nog een verslag in een archief kast, afstoffen indienen klaar.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -