27.4 C
Willemstad
• zaterdag 27 november 2021 13:33

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Acht jaar na moord op Wiels

Hoewel het motief nooit bekend werd, wordt vermoed dat Helmin Wiels’ strijd tegen de corruptie en de goksector op Curaçao hem het leven heeft gekost | Foto NRC Handelsblad

Het is vandaag acht jaar geleden dat Helmin Magno Wiels werd vermoord op de pier van Mariepampoen. De oprichter en leider van Pueblo Soberano werd op 5 di mei 2013 neergeschoten.

De partij, die momenteel door Ben Whiteman wordt geleid, stond ook dit jaar weer stil bij het overlijden van Wiels en noemt dat hij nog altijd gemist wordt. Ook benadrukken de partijleden dat er nog zoveel vragen onbeantwoord zijn en dat ze blijven vertrouwen dat de dag dat de waarheid bekend wordt komt.

Oud-minister George Jamaloodin werd in maart dit jaar in hoger beroep veroordeeld tot de maximale straf van 30 jaar cel. De man die de kogels afvuurde op Wiels, Elvis Kuwas, zit een levenslange celstraf uit. ‘Moordmakelaar’ Burney Fonseca kreeg 26 jaar. Twee andere betrokkenen bij de moord zijn overleden.

Het motief voor de moord is nooit bekend geworden, wel zou er sprake zijn van een ruzie tussen Wiels en Jamaloodin. Ook wordt er vermoed dat Wiels’ strijd tegen de corruptie en de goksector op Curaçao hem het leven heeft gekost.

- Advertentie -

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

5 reacties

 1. Wiels heeft 2 dgn voor zijn dood gezegd copieeen aan 2 mensen gegeven te hebben voor bewijzen, nooit iets meer over gehoord of gezien.

 2. Aks hij een slimme man was geweest dan had hij ervoor gezorgd dat er overal bewijzen lagen.
  Triest maar waar. Niemand verdiend zoveel geweld.

 3. Hij heeft groepen opgestookt om mensen op te jagen en het ziekenhuis in te stenigen, hij kreeg zelf een kogelregen.

  Hij wilde mensen die naar zijn smaak niet voldoende aangepast waren in zakken naar “huis” sturen, hij is zelf in een zak naar “huis” gegaan.

  Als hij zo iets belangrijks, doorslaggevends en onthullends te melden had over de gokwereld, was hij naar het OM gestapt, niet naar een sensationeel radiostation.

  Beware what you wish for!

 4. Er is er maar 1 die middels een body-bag is afgevoerd. De scheldkanonnades hadden dus een backfire op zijn eigen leven. Wat we na 8 jaar weten is dat de corruptie van binnenuit bevochten moet worden. Het wordt de komende 4 jaar weer druk op YouTube met aantijgingen, scheldpartijen en beschuldigingen. Zoals Pisas al zei: de broekriem moet verder aangehaald worden om de riante salarissen in stand te houden. De gokwereld is nog steeds nauw verbonden met de MFK en de autonomie is ver te zoeken. “Toch wel, we willen wel die geld van die makamba’s maar niet die toezicht, toch wel..”.

 5. Op YouTube kunnen we nog zien dat Wiels op 4 mei nog aankondigde dat hij maandag 6 mei wat documenten zou openbaren die een bom zou doen ontploffen.

  Doet me aan een scene uit de film, “the good, the bad and the ugly” denken. Tuco (een goede rol van Eli Wallach), “The Ugly”, was een Mexicaanse bandiet die vogelvrij was verklaard. Een premie jager richtte zijn wapen op Tuco maar bleef praten in plaats van te schieten tot dat Tuco een kogel door zijn kop jaagde en zei, “if you wanna shoot you shoot don’t talk”.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

RO | Benoeming president Gemeenschappelijk Hof van Justitie

De heer mr. M.J. de Kort wordt president van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie. De Rijksministerraad heeft ingestemd met de voordracht voor benoeming op voorstel van minister...

Democracy now! | Friday, November 26, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 26 november 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PB | Kanselarij der Nederlandse Orden bezoekt Saba

SABA—Een delegatie van de Kanselarij der Nederlandse Orden bezocht Saba op donderdag 25 november om, onder meer, te spreken met gezaghebber Jonathan Johnson over de voordracht van...

PB | Makana ferry service to Saba, Statia starts December 1

SABA/STATIA—The new Makana ferry service starts on December 1, 2021 with the inaugural run to Saba and St. Eustatius scheduled for this Sunday, November 28, the Public...

DH | Louis-Constant Fleming Hospital can now offer cancer treatment

MARIGOT--After a very long wait, Louis-Constant Fleming Hospital has finally obtained authorisation to treat cancer, a release from the hospital disclosed. The hospital now has a “clean”...
- Advertentie -