28 C
Willemstad
• dinsdag 22 juni 2021 16:21

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Acht jaar na moord op Wiels

Hoewel het motief nooit bekend werd, wordt vermoed dat Helmin Wiels’ strijd tegen de corruptie en de goksector op Curaçao hem het leven heeft gekost | Foto NRC Handelsblad

Het is vandaag acht jaar geleden dat Helmin Magno Wiels werd vermoord op de pier van Mariepampoen. De oprichter en leider van Pueblo Soberano werd op 5 di mei 2013 neergeschoten.

De partij, die momenteel door Ben Whiteman wordt geleid, stond ook dit jaar weer stil bij het overlijden van Wiels en noemt dat hij nog altijd gemist wordt. Ook benadrukken de partijleden dat er nog zoveel vragen onbeantwoord zijn en dat ze blijven vertrouwen dat de dag dat de waarheid bekend wordt komt.

Oud-minister George Jamaloodin werd in maart dit jaar in hoger beroep veroordeeld tot de maximale straf van 30 jaar cel. De man die de kogels afvuurde op Wiels, Elvis Kuwas, zit een levenslange celstraf uit. ‘Moordmakelaar’ Burney Fonseca kreeg 26 jaar. Twee andere betrokkenen bij de moord zijn overleden.

- Advertentie -

Het motief voor de moord is nooit bekend geworden, wel zou er sprake zijn van een ruzie tussen Wiels en Jamaloodin. Ook wordt er vermoed dat Wiels’ strijd tegen de corruptie en de goksector op Curaçao hem het leven heeft gekost.

Bron: ParadiseFM

Artikel delen

5 reacties

 1. Wiels heeft 2 dgn voor zijn dood gezegd copieeen aan 2 mensen gegeven te hebben voor bewijzen, nooit iets meer over gehoord of gezien.

 2. Aks hij een slimme man was geweest dan had hij ervoor gezorgd dat er overal bewijzen lagen.
  Triest maar waar. Niemand verdiend zoveel geweld.

 3. Hij heeft groepen opgestookt om mensen op te jagen en het ziekenhuis in te stenigen, hij kreeg zelf een kogelregen.

  Hij wilde mensen die naar zijn smaak niet voldoende aangepast waren in zakken naar “huis” sturen, hij is zelf in een zak naar “huis” gegaan.

  Als hij zo iets belangrijks, doorslaggevends en onthullends te melden had over de gokwereld, was hij naar het OM gestapt, niet naar een sensationeel radiostation.

  Beware what you wish for!

 4. Er is er maar 1 die middels een body-bag is afgevoerd. De scheldkanonnades hadden dus een backfire op zijn eigen leven. Wat we na 8 jaar weten is dat de corruptie van binnenuit bevochten moet worden. Het wordt de komende 4 jaar weer druk op YouTube met aantijgingen, scheldpartijen en beschuldigingen. Zoals Pisas al zei: de broekriem moet verder aangehaald worden om de riante salarissen in stand te houden. De gokwereld is nog steeds nauw verbonden met de MFK en de autonomie is ver te zoeken. “Toch wel, we willen wel die geld van die makamba’s maar niet die toezicht, toch wel..”.

 5. Op YouTube kunnen we nog zien dat Wiels op 4 mei nog aankondigde dat hij maandag 6 mei wat documenten zou openbaren die een bom zou doen ontploffen.

  Doet me aan een scene uit de film, “the good, the bad and the ugly” denken. Tuco (een goede rol van Eli Wallach), “The Ugly”, was een Mexicaanse bandiet die vogelvrij was verklaard. Een premie jager richtte zijn wapen op Tuco maar bleef praten in plaats van te schieten tot dat Tuco een kogel door zijn kop jaagde en zei, “if you wanna shoot you shoot don’t talk”.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 21 juni 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Man aangehouden voor vernieling en bedreiging

De politie werd afgelopen zaterdag naar een adres in Juan Domingu bij Mahuma gestuurd waar een familieruzie aan de gang was. Een man is opgepakt voor vernieling...

Nu.cw | Onderhoud aan Julianabrug duurt ongeveer een maand

Vandaag is MNO Vervat begonnen met de onderhoudwerkzaamheden aan de leuningen van de Koningin Julianabrug. Er wordt geen rijbaan volledig afgesloten maar het verkeer zal er wel...

Nu.cw | Excuses WEB Bonaire voor aanmaning van 1 cent

Bij de afdeling Klantenservice van WEB Bonaire werd onlangs een aanmaning voor een bedrag van 1 dollarcent over het hoofd gezien en verstuurd aan de klant. Het...

ParadiseFM | Ambtenaren krijgen deze week 1/12e van het vakantiegeld

Ambtenaren krijgen aanstaande vrijdag 1/12e van het vakantiegeld uitbetaald. Dat blijkt uit een interne aankondiging van de overheid. De betaling zal gezamenlijk met het salaris worden gedaan,...

Nu | Economieën Curaçao en Sint-Maarten krimpen zo’n 20 procent door pandemie

De economieën van Curaçao en Sint-Maarten kregen vorig jaar een dreun van respectievelijk 20 en 24 procent krimp te verwerken. Dat meldt het Internationaal Monetair Fonds (IMF)...
- Advertentie -