27 C
Willemstad
• dinsdag 18 mei 2021 10:07

PBC | Besmettingen nemen weer toe

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het aantal besmettingen stijgt weer. Er kan nog niet gesproken worden over een trend, daarvoor zijn de getallen nog te laag. Zondag had Curaçao 65...

PBC | Koning opent vandaag slavernij expositie Rijksmuseum

Persbureau Curacao AMSTERDAM – Koning Willem-Alexander opent vanmiddag de expositie Slavernij in het Rijksmuseum in Amsterdam. De tentoonstelling vertelt over slavernij aan de hand van tien persoonlijke en...

PBC | Militairen op straat in Bonaire

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De marine vertrekt vandaag naar Bonaire voor een grote oefening. De eenheid van de Koninklijke Landmacht is daar een week lang. Ze worden gebracht...

ParadiseFM | Agent in SDKK besmet met Covid

Eén van de drie mannelijke agenten die vorige week zaterdag is vast gezet in de SDKK gevangenis heeft positief getest op Corona. Hij wordt met nog twee andere...

ParadiseFM | ‘Overheid moet ingrijpen bij verplichte vaccinaties’

Volgens de organisatie Consumenten Belangen Curaçao grijpt de overheid te weinig in bij bedrijven die hun werknemers verplichten om te vaccineren. Dat heeft Maria van Os van...

ParadiseFM | Arubaanse minister-president maakt zich zorgen

Demissionair minister-president van Aruba Evelyn Wever-Croes liet gisteren weten dat ze een frustrerend weekend achter de rug heeft. Ze vertelde tijdens de wekelijkse persconferentie dat ze het...
- Advertisement -spot_img

ParadiseFM | ABN-Amro heft rekeningen niet-Europese klanten per 1 juli op

HomeMediaRadio Paradise FMParadiseFM | ABN-Amro heft rekeningen niet-Europese klanten per 1 juli op

MAN-Statenlid Giselle Mc William benoemt dat onder positieve en constructieve Koninkrijksbanden ook financiële dienstdienstverlening hoort.

De Nederlandse Bank ABN-Amro heft alle rekeningen van niet-Europese klanten per 1 juli op. Dat meldt de Amigoe. Volgens de bank is deze groep relatief duur en brengt deze risico op boetes met zich mee.

MAN-Statenlid Giselle Mc William heeft hierover schriftelijke vragen gesteld aan Premier Rhuggenaath. Mc William zegt dat hiermee een grote groep Koninkrijksburgers wordt geraakt in het vrijelijk en niet discriminatoir bewegen bij het gebruikmaken van bankdiensten.

Het Statenlid benoemt dat onder positieve en constructieve Koninkrijksbanden ook financiële dienstdienstverlening hoort.

Ook advocaat Roderik van Hees betoogt in het Antilliaans Dagblad dat iedereen met de Nederlandse nationaliteit, ongeacht zijn woonplaats, recht moet hebben op een betaalrekening bij een Nederlandse bank.

D66-Tweede Kamerlid Joost Sneller heeft hier ook in Nederland kamervragen over gesteld.

Bron: ParadiseFM

11 reacties

 1. Vandaag een schrijven van ABN-Amro (datum 12 april 2021) ontvangen waar geen sprake is van opheffing van rekeningen voor rekeninghouders op Curaçao.
  Wel dat de kosten van “buitenlandse” rekeninghouders m.i.v. 1 juli a.s.per maand
  €15.- zullen gaan bedragen excl. de vergoeding voor pinkaart.
  Wel is er sprake van dat men een betalingsrekening dient te hebben. M.a.w. alleen een spaarrekening o.i.d wordt niet geaccepteerd.
  Waarvan akte

 2. @Toeske, Je hebt echt geen enkel idee waar je het over heeft en nu ga je er maar alles bij halen om een punt te maken. (Zoals Drechi ook altijd doet).

  ABN AMRO heeft zelf niet witgewassen maar haar rekeningen zijn gebruikt om wit te wassen en daar kregen ze een boete voor.

  En belastingparadijs is ook een politiek woord dat te min en onmin wordt gebruikt. Feit is dat het allemaal legaal is door belastingverdragen tussen landen onderling. Dat is een groot verschil met belastingontduiking. En verschil in belasting is nu overal. Doordat Nederland zulke hoge belastingen heeft gaan mensen bv net over de grens in Belgie wonen of gaan ze tanken in Duitsland.

 3. @Lucas 24 april 2021- 04:52
  Vanaf mijn 18de heb ik een rekening bij de ABN-AMRO en gebruik die vele malen per maand. Teleurstellend dat zij met deze actie bezig zijn. Ohra is hier al een jaar of 2 geleden mee gestart. Inmiddels heb ik al mijn verzekeringen, levensverzekering en z.g. groeipolis bij hun weggehaald. Nu heb ik gelukkig sinds begin 2021 niets meer met Ohra te maken [voor een bepaalde schade uitkering heb ik ruim vier jaar moeten knokken]

  Omdat Curacao een land binnen het Koninkrijk is zijn nu in de 2de kamer kritische vragen over deze kwestie gesteld. ABN-AMRO is nota bene voor een groot deel in handen van de Nederlandse staat. Hopelijk grijpt de regering in, maar ja zij staan er niet om te springen het eigen vlees van de Staat ‘af te keuren’. Pieter Omtzigt en Renske Leijten zullen weer moeten worden opgetrommeld om de regering zover te krijgen.

  Verder behoort Nederland tot de 4 grootste belastingparadijzen ter wereld.
  https://www.bnnvara.nl/zembla/artikelen/nederland-4e-op-ranglijst-grootste-belastingparadijzen-ter-wereld

  Personen en bedrijven op Curacao die geld witwassen doen dat via illegale online gokbedrijven en Panama [zie de Panama papers] en zelden via ABN-AMRO, zoals Lionfish denkt.

 4. Toeske toch. In Nederland wordt dit onderwerp serieus aangepakt, de oorzaak van die boete is nu juist het feit dat de vele vage rekeningen op deze rots veel te laat zijn aangepakt. Het bestuur op deze rots laat het allemaal maar gebeuren en doet helemaal niets. Heel goed dat abn nu schoon schip maakt. Dat daar ongetwijfeld ook enkele goedwillenden tussen zitten is een feit, het probleem is nu juist dat daar vanuit nederland geen zicht op is. Abn kan dus niet anders.

 5. Terecht, landen die witwassen niet erieus nemen en hun eigen financiele systeem niet op orde hebben, hebben niets te zoeken in het internationale banksysteem. Krokodillentranen.

 6. De regering hier en de 2de kamer in Nederland moet een krachtig protest laten horen. Veel ingezetenen van Curacao krijgen hun pensioen en deel van hun AOW in Nederland. Bovendien hebben ze/wij in Nederland vaak ook kosten en automatische afboekingen. Verder kun je ook niet meer met ideal betalen als je iets in Nederland koopt.

  Voor veel mensen die hier wonen is het opzeggen van rekeningen door Nederlandse banken rampzalig

 7. Moneyou ( dochter van ABNAMRO) stopt met alle bankactiviteiten en
  sluit alle rekeningen zonder een alternatief aan de bestaande rekeninghouders te bieden.
  Je zou toch denken dat als alternatief de Moneyou-rekeninghouders
  overgezet zouden kunnen worden naar een te openen rekening bij de moeder zijnde ABNAMRO. Maar nee hoor, ABNAMRO is zijn klanten liever kwijt dan rijk. Dat zal wel met de verlieslatende (spaar-)saldi te maken hebben.
  Die saldi gunt ABNAMRO graag aan de concurrentie.
  Dus andere banken zijn nu verplicht deze ex-moneyou rekeninghouders een bankrekening aan te bieden?
  Alle banken proberen thans hun rekeninghouders zoveel mogelijk
  te lozen aangezien de ontvangen gelden niet rendabel zijn in te zetten bijvoorbeeld door leningen aan het bedrijfsleven. Hun saldi moeten verplicht worden geparkeerd bij de ECB, hetgeen de banken 0,5% kost.
  ( AEGON sluit zonder overleg bankrekeningen indien naar hun bevinding het saldo van de rekeninghouder te laag is).
  De oude stelling doet weer opgeld: banken bieden je alleen een paraplu als het niet regent!
  Tenslotte: ondanks de huidige misère voor de banken stijgen de bonussen voor de leidinggevenden natuurlijk fors door.
  De politiek staat erbij en kijk er naar en….. blijft stil.

 8. AL 2 jaar geleden kregen wij bericht dat de rekening opgeheven zou gaan worden. Wij hebben daar dan gehoor aan gegeven en de rekening gesloten. Het is mij dan ook volstrekt onduidelijk waarom men nu begint te piepen en McWilliam as usual nu pas aan de bel trekt. Wat een gezeik weer.
  Wat een non figuur zeg.

 9. Altijd al een waardeloze bank geweest – zeer klant onvriendelijk -heb daarom hun al 20 jaar geleden verlaten. er zijn andere banken die gewoon de kleine man ook aprecieren.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties