30 C
Willemstad
• dinsdag 30 november 2021 17:01

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Aantal doden door Covid-19 stijgt naar 163


Het aantal doden op Curaçao door Covid-19 is donderdag verder gestegen naar 163 doden. Het gaat om 1 persoon die thuis is overleden.

Daarnaast zijn er 36 nieuwe gevallen vastgesteld en 60 personen mochten uit isolatie. Het aantal actieve gevallen is gedaald naar 385.

In het CMC liggen er 29 patiënten, waarvan 11 op de intensive care.

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

22 reacties

 1. @Joep Meloen, als je op de link had geklikt dan zag jij ook dat er meer dan twee zinnen stonden. Ja het is vervelend dat tegenwoordig alles achter een betaalmuur zit. Maar per maand kun je twee of drie artikelen gratis lezen had ik vernomen. Ere wie ere toekomt, de link kreeg ik vandaag doorgespeeld en uiteraard wilde ik het delen. Ik vrees namelijk dat wij op Curaçao dit ook gaan krijgen. Vandaar dat ik een ieder smeek, mensen doe je ogen open en zie dat wij gepiepeld worden. Er zullen best verplegers op zijn gestapt door de corona druk hoor, ik bagataliseer het niet. Maar de meeste verplegers zijn het jarenlange bureaucratisch stelsel zat. Zeer vedrietig.

  Rest mij nog om de familie en nabestaanden van de inmiddels 164 doden veel sterkte te wensen met het verwerken van het verlies.

 2. @ William,

  Sterker nog, Tico stuurt een link van een betaalde pagina oftewel hij heeft zelf een abonnement op de Telegraaf, anders kan hij namelijk niet weten wat er in het artikel staat.
  Wie geen abonnement heeft kan alleen de titel en 1 of 2 zinnen lezen, voor de rest niets.

 3. Opvallend dat @TM de Telegraaf link aanhaalt, zeker nadat hij gisteren vermeldde dat het een krant is voor Toppers, Boer zoekt vrouw en de rijdende rechter.
  Hoe wil je nu in ‘s hemelsnaam nog serieus genomen worden.
  Wat betreft het ‘herhalen van sommige mensen’ vergeet vooral jezelf niet, want je bent al maandenlang aan het zinloze wappen.

 4. Aangezien Tico Martina nooit zomaar wat beweert, geef ik voor deze keer een link die mijn beweringen staven https://www.telegraaf.nl/financieel/731561141/personeel-verlaat-de-zorg-ze-verzuipen-in-papier-en-bureaucratie. Lees goed en lees heel goed. Personeel verlaat de zorg door jarenlang wanbeleid en niet ik herhaal niet omdat het de schuld is van de ongeprikten. Wijlen de heer Wiels zou zeggen “korda mi a taha”. Maar goed we gaan zien over een poosje wie gelijk heeft. Niet zo slimme Tico Martina, of sommige personen die niet verder komen dan hun eerste woordjes te herhalen.

  Sorry @Tico, maar de link is een beaallink van de Telegraaf en voegt derhalve niets toe.

  Commentpolis

 5. Wat mij opvalt is dat velen er als de kippen bij zijn om met percentages etc. te wapperen. Het deugvingertje wordt driftig gewapperd tegen een ieder die het narratief van de selecte groep “deskundigen en experts” niet blindelings volgen. Ja, het klopt dat er malloten zijn die niet serieus genomen dienen te worden, ja het klopt dat sommige opgebrachte theorieën met een klein korreltje zout genomen moeten worden. Echter als we gaan kijken naar dat gene wat de “deskundigen en experts” opperen is het soms ook ver gezocht en niet altijd komen hun prognoses uit. Niet erg, de praktijk haalt soms de theorie in. Het toont echter aan dat men niet 100% achter de “deskundigen en experts” hoeft te lopen. Ogen en oren open is het devies. Wat ik echter mis in dit geheel is dat er wereldwijd zorgelijke ontwikkelingen gaande zijn. De zorg heeft meer en meer te maken met een leegloop. Terwijl euforisch wordt gejubeld dat er een prik is ontwikkeld tegen het virus, lopen er verplegers of weg of gaan de straat op om te staken. Juist tegen de dwang die opgelegd wordt over het prikje. In Nederland en Engeland is men het debacle niet vergeten van 2018 met de Mexicaanse griep en de gevolgen daarvan voor de verplegers die braaf hun prikje hebben genomen. Juist nu wij als samenleving een onevenredige beroep doen op de zorg, stellen wij als samenleving ons ook onredelijk op tegen over de zorg. Behalve wat handjes klappen en kabaal komen maken voor het ziekenhuis, zogezegd om onze steun te betuigen, zijn er weinigen te betrappen op een omslag te maken om zo de zorg te ontlasten. Nog steeds rookt, drinkt en spuit men massaal, de sportscholen zijn nog even leeg als anders, de groente afdeling blijft onaangeroerd, de snackbars staan stampvol met mensen en er komt geen cent erbij voor de zorg. Wel worden er miljoenen en zelfs miljarden gespendeerd aan testjes, appjes en andere ongein. Zeer jammer en zeer zorgelijk.

  Rest mij om de nabestaanden van de overledenen veel sterkte te wensen met het verwerken van het verlies.

 6. Haitie, bijna geen vaccinaties geen maatregelen cases 21.486 607 doden

  Want we hebben zoveel vertrouwen in de overheid van Haiti die alles goed registeren ondanks een orkaan en een aardbeving?
  In dat soort landen begraven ze ook meteen mensen dezelfde dag want er zijn geen koelers om mensen te bewaren.

 7. Peru: 7% diabeet.
  Curacao: bijna 50% meer dan Peru.
  Curacao: 994 doden/mln
  Peru: 5946 doden/mln

  Vaccinatiegraad Peru: 11% per 4 juni bron https://www.msf-azg.be/nl/news/update-peru-hoogste-sterftecijfers-ter-wereld-we-werken-in-huacho-en-cusco
  Vaccinatiegraad Curacao: ongeveer 70%

  Ligt het nu aan diabetici of aan de vaccinatiegraad. Er is immers in dit geval totaal geen correlatie tussen diabeet en overlijden aan Covid.
  Wel is er correlatie tussen vaccineren en overlijden aan Covid.

  @Loes: je schiet je met je cijfers in eigen voet. Nee, niet in eigen voet. Je schiet je met een kanon helemaal in pudding.

 8. NB
  Wapper @Loes noemt Haïti.
  Ook daarbij gaat zij om het feit heen dat voor de meeste mensen geen behandeling beschikbaar is op Haïti, hoe kun je mensen isoleren in de Haïtiaanse sloppenwijken, waar zoveel mensen dicht op elkaar leven. Nota bene het armste land in de Cariben. Nauwelijks vaccins niks!
  Stom bs gezwets.

 9. [email protected] wapt maar rustig door met cijfers die zij zo uit de losse pols schudt.
  Als zij het dan echt goed meent te weten is het aantal diabetes gevallen zelfs tussen de 15-20% vgs de voorzitter van de huisartsenvereniging.
  Dan vergeet zij dat daardoor Curaçaoënaars van boven de 45 een xtra risicogroep vormen.
  Maw als deze zich zouden laten vaccineren dan hebben we minder mensen die op het laatste nippertje naar de IC moeten omdat zij naar adem happen.m, en daardoor bedden bezetten wat niet nodig is.
  Als mensen zich minder met bs theorieën zouden bezighouden
  zou het een stap in de goede richting zijn.
  Just saying.

 10. In Peru, diabetes affects 7% of the population. Type 2 diabetes accounts for 96.8% of outpatients visits with this condition. Type 1 diabetes has an incidence of 0.4/100,000 per year, and gestational diabetes affects 16% of pregnancies.

  Ruim 1,1 miljoen Nederlanders met diabetes mellitus
  Dat waren 603.700 mannen en 534.100 vrouwen (70,1 per 1.000 mannen (7%) en 61,2 per 1.000 vrouwen (6%)). In bijna alle leeftijdsgroepen komt bij mannen vaker diabetes voor dan bij vrouwen.

  Haitie, bijna geen vaccinaties geen maatregelelen cases 21.486 607 doden.

  Cherry picking.

 11. Lareb
  80.000 meldingen en dan kan je rustig stellen dat dat het topje is van de ijsberg. Want heel veel wordt niet of niet goed geregistreerd en reguliere overlijdens in verzorging tehuizen worden maar al te graag buiten corona en vaccinatie gehouden. Want bij 95% maakt het toch niks uit.

  Tot nu toe zijn er 532 meldingen van overlijden na coronavaccinatie. Het gaat om 266 personen ouder dan 80 jaar, 211 personen tussen de 61 en 80 jaar, 41 personen tussen de 41 en 60 jaar en 11 personen tussen de 20 en 40 jaar. Van 3 personen is de precieze leeftijd niet bekend.
  En wat doodleuk wordt opgemerkt is dat gezondheid problemen in het algemeen de oorzaak zijn.

  Kijk dat is precies wat in al die statistieken ontbreekt. Wat is de medische staat van de betreffende personen. Want dat is met corona en griep en veel andere infectie ziekten precies hetzelfde
  Als op curaçao niet eens leeftijd wordt vermeld. tja.
  Hoofd punt blijft 90% is ouder dan 60 en 60% is ouder dan 80. De meeste appie brullers zijn 60 plussers.

  Voor de volledigheid zouden we nu ook bij iedereen die buiten het ziekenhuis overlijdt moeten bijhouden of die wel of niet gevaccineerd zijn en wanneer.
  En wat de hoofd doodsoorzaak is en als je echt compleet wil zijn doe ook een testje.
  Maar die openbare statistiek is er niet. Ik kan het niet vinden.

 12. @Loes: check https://www.worldometers.info/coronavirus/ en klik op de kolom deaths/1M pop.

  Je ziet dan dat Curacao op plaats 75 staat. Net iets slechter dan het gemiddelde. Ik snap niet wat je met je cijfers aan wilt tonen.

  Overigens staat Peru op 1. Een land met weinig diabetes en een Peruaantje zie je bijna niet omdat ze zo slank zijn. Per 1 miljoen heebben ze 6 maal zoveel doden als Curacao.
  Daarna een stuk of 8 landen uit de Balkan en voormalig oostblok. Ook niet de vetste van de wereld en ook weinig diabetes. Op één na allemaal 3 maal zoveel doden per 1 miljoen.

 13. Ongeveer tien procent van de Curaçaose bevolking heeft diabetes mellitus.
  Ongeveer 65% is te dik.
  Dat zijn aantallen die top de top 3 ter wereld zitten.
  Maar he. Het ligt allemaal aan Corona.
  En niet aan antilope en fastfood en drank.

 14. @Lamoenchi
  Voor mij mag en moet Izzy blijven.
  De andere 2 die jij noemt mogen wat mij betr wel weg.
  Overigens sterven er nog steeds mensen aan HIV ook in NL en dan mn doordat er een aantal jaren tussen infectie en diagnose zit.
  En ja er overlijden nog steeds mensen, vooral in Afrika en Azië die besmet zijn geraakt door bloedtransfusies. Dus ook voor jou geldt het your facts straight.

  Maar goed het topic was COVID.

 15. @William, vergis je niet, tegenwoordig gaat niemand meer dood aan HIV. Mensen besmet daarmee gaan dood wanneer ze Corona krijgen. Infectie via infuus gebeurt al lang niet meer.
  Maar de vraag was: wat gaat Curacao met het dure ziekenhuis en alle dure personeel doen wanneer iedereen die versneld dood zijn gegaan door Corona, dood zijn. Er zijn dan immers niet genoeg patienten meer om de tent draaiende te houden. Dus om Izzy, Fer, Cornelis en de andere grappenmakers met VUT te sturen is geen gek idee. Alle wappies kunnen dan opgelucht adem halen.

 16. @Lamoenchi
  Er zal voor Izzy als hoofd infectieziekten altijd werk zijn. Vergeet ook even niet dat Curaçao het hoogst aantal HIV geïnfecteerden heeft van de Caribische eilanden.
  Triest genoeg allemaal.
  En voor iedereen gaat roepen eigen schuld zijn er ook veel die via bloedtransfusie geïnfecteerd zijn geraakt.
  Als ik het goed heb was de laatste telling uit ‘18 en waren er +2000.
  Na sluiting Campo zullen er veel bijgekomen zijn, + COVID-19 er bovenop.

 17. @Tico zegt: “… ik denk dat iedereen op dit platform inmiddels wel weet dat Lionfish de wappies zat is…”

  Niet alleen @Lionfish is de wappies zat.

  De halve (denkend) wereld is de wappies zat. Daarom noemt men ze ook wappies. Wappie.

 18. @Lionfish, doe er dan wat aan. Ga bij de wappies langs met een injectienaald dan. Geef de wappies dan aan bij het OM wegens dood door schuld of nalatigheid. Begin dan een politieke partij die de plicht hoog op agenda heeft staan. Stap dan op de wappies af en roep foei, terwijl je met je vingertje wappert. Ons hoef je niks te vertellen, ik denk dat iedereen op dit platform inmiddels wel weet dat Lionfish de wappies zat is. Maar probeer eens degenen die dit platform niet bezoeken te overtuigen dan. Tot die tijd accepteer het dat je in een wereld leeft waar niet alles om jou alleen draait. Er zijn meer mensen op de wereld met elk hun eigen gebruiken, wensen en gewoontes. Wees niet de persoon die zijn of haar gewoontes, gebruiken of wensen wil opdringen, maar juist de persoon die het goede voorbeeld geeft.

  Rest mij tot slot de familie van de 163 gestorvenen veel sterkte te wensen. Naast de familie van de 2 door verkeersongeval omgekomen jonge knullen, alle families van de vele honderden die door ouderdomskwalen zijn gestorven, uiteraard de families van al degenen die door ernstige ziektes zijn omgekomen en de families van de vele vele vele doden meer.

 19. Om moe van te worden. Zouden de wappies hier echt niet door hebben dat het volledig hun schuld is dat we hier nog steeds maatregelen hebben ? Hoe imbiciel kan je zijn?

 20. Binnenkort heeft iedereen op Curacao of vaccinatie en/of Covid-19 gehad en blijft er niemand over om te besmetten. Wat dan ? Gaat Izzy met VUT ?
  Er zijn maar ongeveer 160.000 mensen op dit eilandje. Zo direct staat IC in ziekenhuis leeg, of mischien zelfs het hele ziekenhuis komt leeg te staan. Immers al die Corona doden waren voorheen reeds patienten vanwege suikerziekte, hart en vaatziektes etc. Allemaal dood, geen patienten meer.
  Blijven alleen over verkeers en atrako slachtoffers. Er moet gauw een andere besmettelijke virus gevonden worden om de noodtoestand en maatregelen te kunnen rechtvaardigen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Extra | Journaal 30 november 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Inspectie Volksgezondheid verbijsterd door opiniestuk Jan Huurman

De Inspectie voor de Volksgezondheid Curaçao heeft met verbijstering kennisgenomen van de publicaties van oud Inspecteur Generaal en oud Inspecteur van Volksgezondheid Jan Huurman. De Inspectie noemt...

Nu.cw | CIBC FirstCaribbean’s doneert 28.000 gulden aan stichting Prinses Wilhelmina

De opbrengsten van de Walk for the Cure is door CIBC FirstCaribbean’s gedoneerd aan Stichting Prinses Wilhelmina Fonds. Het fonds zet zich in voor de strijd tegen...

PBC | Minder kerstverlichting door financiële moeilijkheden Aqualectra

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Omdat Aqualectra het financieel moeilijk heeft, zal het nutsbedrijf minder kerstverlichting verzorgen in de binnenstad, zo schrijft het Antilliaans Dagblad. Maar de jaarlijkse kerstboom...

PBC | Help, Julies zorgcentrum moet verhuizen

Persbureau Curacao Julie’s zorgcentrum moet verhuizen. De staat van het huidige gebouw is zo slecht dat vijf oudjes die er verblijven eigenlijk geen menswaardig bestaan meer kunnen hebben....

PBC | Algemeen Pensioenfonds Curaçao organiseert kennissessie over pensioenhervorming

Persbureau Curacao WILLEMSTAD- Het Algemeen Pensioenfonds van Curaçao (APC) heeft onlangs in de aula van de University of Curaçao (UoC) een kennissessie gehouden over hervorming van het pensioenstelsel. Hoogleraar...
- Advertentie -