27 C
Willemstad
• donderdag 19 mei 2022 05:24

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | 1,7 miljoen minder voor CMC

Persbureau Curacao

Het CMC heeft 1,7 miljoen gulden minder gekregen van SVB dan gevraagd. Dat schrijft het Antilliaans Dagblad. Het ziekenhuis vroeg 4,8 miljoen gulden voor 35 arts-assistenten, maar kreeg maar 3,1 miljoen.

Genoeg voor maar 28 arts-assistenten. Dat komt naar voren in de bodemprocedure die tussen het CMC en het ministerie van Gezondheid wordt gevoerd. De minister is van mening dat het geld voldoende moet zijn voor 31 arts-assistenten.

- Advertentie -

Dat aantal zou voldoende zijn en ook de kosten voor deze artsen zou omlaag moeten. Het resterende bedrag zou het ziekenhuis moeten bekostigen door inkomsten van particulier verzekerden en andere bronnen. De vraagt zich hardop af welke bronnen dat dan zouden zijn.

Bron: ParadiseFM

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

 1. Het zijn wel afgestudeerde artsen.
  137.000 is veel te veel maar dat krijgen ze dus ook niet. Hooguit de helft in handen. Het zijn allerlei extra kosten zoals overtocht etc die het bedrag opvoeren.
  Dankzij deze artsen kan er bespaard worden op het aantrekken van extra specialisten die daarom de zorg goedkoper maken. Deze artsen zijn 24/7 aanwezig oa om acute opvang te doen, ook buiten kantooruren en in deze tijd zijn er zeer veel extra administratieve taken via het nieuwe electronische patientendossier (hix). En er is nog veel meer.
  De functie artsassistent moet gezien worden als “ziekenhuisarts”, essentieel voor een goede organisatie. Zonder deze artsassistenten was bijvoorbeeld de covidramp nog duurder geweest en de zorg nog veel meer onder druk.

 2. Een assistent arts-assistent is wel degelijk afgestudeerd. Echter zij is nog geen specialist (En dat is wanneer de big bucks binnen komen).

  Maar 137 duizend lijkt wel aan de hoge kant..

 3. 137.000 per arts assistent ??????

  Ik weet dat artsen veel verdienen, maar dit zijn nog niet afgestudeerde artsen en die krijgen normaal geen 137.000 NAF per persoon.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NOS | Russische bedrijven duiken onder in illegale Nederlandse trustsector

Zeker honderd Russische bedrijven doken afgelopen jaren onder in de ondergrondse trustsector in Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van Platform Investico voor de De Groene Amsterdammer. Op...

Democracy now! | Wednesday, May 18, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 mei 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Code geel voor extreem saharastof

De meteorologische dienst Curaçao geeft code geel af voor extreem saharastof. De voorzorgsmededeling geldt van woensdagochtend tot donderdagochtend. Mensen met allergieën kunnen last krijgen van het stof....

Nu.cw | Banco di Caribe waarschuwt klanten voor phishing

Banco di Caribe waarschuwt haar klanten voor phishing berichten. Onlangs zijn er SMS-berichten verspreid naar klanten van de bank waarin gevraagd wordt om bankgegevens. In de berichten...

Nu.cw | Vermiste vrouw weer terecht

De 39-jarige Rochelle Teresita Amalia is weer terecht. Er werd alarm geslagen toen de vrouw maandag van huis vertrok om boodschappen te doen en is niet meer...
- Advertentie -
- Advertentie -