29 C
Willemstad
• donderdag 22 februari 2024

ParadiseFM | ‘Nederlandse bureaucratie onnodig belastend voor BES-eilanden’

De Caribische eilanden Bonaire, Sint-Eustatius en Saba klagen al lang over de bureaucratie die om de hoek komt kijken als ze geld van Nederland nodig hebben. Het...

ParadiseFM | Hevige brand in populaire snackbar ‘Lik je vingers’

De Curaçaose brandweer moest vanochtend met spoed uitrukken nadat ze een melding hadden gekregen van een brand midden in Saliña. Bij aankomst bleek dat de populaire snackbar...

ParadiseFM | Opnieuw arrestatie in zaak van ontvoerde ondernemer

De politie heeft gisteren een 21-jarige Curaçaose man gearresteerd. Hij is al de zevende opgepakte verdachte in de zaak rond de ontvoering van een ondernemer in Veeris...

ParadiseFM | Partij Vishon doet niet meer mee aan verkiezingen

De politieke partij Vishon doet niet mee aan de komende parlementsverkiezingen. Dat heeft de leider van de partij tegen Amigoe gezegd. Vishon deed in 2021 één keer...

ParadiseFM | Vrees voor tientallen doden bij ramp illegale goudmijn Venezuela

Autoriteiten in Venezuela houden rekening met tientallen doden door het instorten van een illegale mijn. In een afgelegen gebied van de Amazone werden talrijke gouddelvers bedolven. De burgemeester...

Telegraaf | Zeker 15 doden na instorten van illegale goudmijn in Venezuela

CARACAS - Door het instorten dinsdag van een illegale goudmijn in Venezuela zijn minstens vijftien mensen om het leven gekomen, zo maakte president Nicolás Maduro woensdag (lokale...
- Advertisement -spot_img

NU | WHO vreest 500.000 extra coronadoden in Europa zonder snelle maatregelen

HomeNieuwsGezondheidNU | WHO vreest 500.000 extra coronadoden in Europa zonder snelle maatregelen

Wereldgezondheidsorganisatie WHO houdt er rekening mee dat de Europese landen in de periode tot maart 500.000 coronagerelateerde sterfgevallen zullen registreren als ze niet snel maatregelen nemen, meldt de regiodirecteur Europa van de organisatie zaterdag aan BBC News.

De WHO schat het aantal in op basis van het winterseizoen dat eraan komt, de achterblijvende vaccinatiegraad en de besmettelijkheid van de deltavariant van het coronavirus. Volgens regiodirecteur Hans Kluge van de WHO kunnen mondkapjes direct bijdragen aan een beperking van het aantal coronagerelateerde sterfgevallen.

Volgens de WHO hebben de Europese landen sinds de uitbraak van COVID-19 ruim anderhalf miljoen coronagerelateerde sterfgevallen geregistreerd. Het aantal positieve tests loopt in veel Europese landen, waaronder Nederland, sterk op.

Kluge noemt een vaccinatieplicht als coronamaatregel een “laatste redmiddel”. De WHO-regiodirecteur Europa vindt het echter ook de hoogste tijd voor een debat over de juridische mogelijkheden en sociale impact van zo’n maatregel.

Oostenrijk voerde vrijdag als eerste Europese land een vaccinatieplicht in om de stijgende coronacijfers in het land een halt toe te roepen. De maatregel gaat in per februari.

In Nederland is er veel discussie over de zogenoemde 2G-maatregel. Alleen mensen die zijn gevaccineerd of genezen behouden na de eventuele invoering net zo veel bewegingsvrijheid als nu. In Rotterdam leidden demonstraties tegen de plannen van het demissionaire kabinet vrijdagavond tot rellen.

Bron: Nu.nl

Dit artikel is geplaatst in

47 reacties

 1. @Mano, ten onrechte had ik jou slimmer ingeschat. Mijn welgemeende excuses ervoor. In de jaren 80 en 90 leerden we op school hoe je tussen de regels kon lezen. Hoe je bepaalde zaken kon interpreteren. Hoe je niet alles letterlijk kon nemen en toch de essentie van de boodschap kon begrijpen. Zo te zien is dat heden ten dage allang vergeten. Jammer. Uitleg in deze zal dus niks uithalen, aangezien u alleen maar kan schreeuwen en op de emotionele toer kan gaan. Het ga u goed.

 2. @Tico Martina schreef op zaterdag 27 november 2021 om 09:24;

  “Over nog geen 3 jaar zullen de Joep Meloens, de Williams en Lionfishes beschaamd terug denken aan 2021. Hoe zij voor het karretje gespannen werden door de duistere machten.”

  Over nog geen 3 jaar? Zooo, no joke, je bent dus ook al helderziend? Je weet niet eens of je over 3 jaren nog leeft man. Of als de wereld zoals het nu is nog bestaat. Als je compleet zou zijn, maar dat ben jij niet, had je kunnen bijvoegen dat het ook mogelijk is dat niet de drie genoemden, maar juist jij en jouw geloofsgenoten beschaamd terug zouden kunnen denken aan 2021 toen jij en jouw geloofsgenoten voor het karretje gespannen werden van complottheoristen. Als je niet compleet bent dan beweer je dus de waarheid in pacht te hebben. Jouw waarheid is dus een ontegenzeggelijke? (lol)

  Kun je misschien ook uitleggen over welke ‘duistere machten’ het gaat of wie die duistere krachten dan wel zijn? Ben echt heel benieuwd. @Tico M., alleen al het feit dat je over ‘duistere machten’ rept is voor mij een indicatie dat je in een of ander complot gelooft.

  Nu beweer ik niet dat er geen ‘duistere machten’ bestaan, eigenlijk ‘onbekende krachten’, die zijn er altijd al geweest. Maar wat jij beweert is dat een zekere duistere macht, een groep sinistere mensen van vlees en bloed, de wereld in de greep houdt. Toch Tico M.?

  Het zijn in ieder geval niet de Russen of de Chinezen, want zij hebben ook last van het virus.
  En ook niet de Joden, want zij krijgen traditiegetrouw ten onrechte de schuld van alle rampen die de mensheid treft.
  Dus rarara, is het misschien Fu Manchu en zijn duistere club? hahahahaha

  Heb eens ergens gelezen dat er behalve de mens nog minstens 1 biljoen verschillende levensvormen, organismen, schimmels bacteriën, microben e.a. voor de mens niet zichtbare wezentjes de aarde bevolken. En die levensvormen/organismen vormen de meerderheid op deze planeet, niet de mensdier en andere duidelijk zichtbare dieren. De mens kent maar een fractie van alle op deze planeet vertoevende levensvormen. Bovendien zijn ze vaak veel eerder dan de mens ontstaan.

  Je zou ook al die voor de mens niet zichtbare organismen kunnen betitelen als ‘duistere machten’. Iets is duister als je niet weet wat het is of betekent, of een vaag vermoeden hebt wat het zou kunnen zijn. Heb voor de zekerheid even een paar synoniemen gegoogeld voor het woordje ‘duister’= geheimzinnig, mysterieus, onbegrijpelijk, onhelder, onzeker, schimmig.

  En die wezentjes hebben enorme macht, het is al vaker voorgekomen dat een virus of bacterie hele volksstammen, miljoenen mensen uitroeit. Dat weten veel mensen. Ik weet het (niet omdat ik wetenschapper ben, verre van dat) omdat ik toevallig interesse heb in het leven op aarde. Het is een angstwekkende gedachte, maar sommige van die organismen kunnen de wereld gewoon plat leggen en de mens kan daar niets tegen beginnen. Het is zelfs mogelijk dat er virussen bestaan die gewoon binnen een mum van tijd de gehele mensheid zouden kunnen uitroeien, letterlijk.

  @Tico Martina schreef;
  “Het erge is dat wij het ze niet eens kwalijk kunnen nemen.”

  Hallo?!? wij? Tico M., wie bedoel je allemaal met ‘wij’? Dus je betrekt zomaar brutaalweg iedereen, ook degenen die het niet met jou eens zijn ONGEVRAAGD bij jouw shit? Ik behoor niet tot jouw ‘wij’, laat me erbuiten ajb! Wat is dat nou voor gekkigheid, praat niet namens mij, naar praat voor jezelf man! Het gebruik van het woordje ‘Wij’ in deze is ongepast!

  @Tico Martina schreef;
  “De geschiedenis leert ons dat het fenomeen Joep Meloen, William en Lionfish niet nieuw is. Kijk maar naar de kruisiging van Jesus, hoe makkelijk het was mensen te manipuleren.”

  En daar ben je weer met je ONS, wie is ‘ons’? Praat toch namens jezelf !Tico M. is zelf natuurlijk niet gemanipuleerd geworden door degenen die hem hebben ingeprent (in zijn kop getimmerd hebben)dat “duistere machten” niet hem, maar anderen hebben gemanipuleerd. Want Tico M. valt niet te manipuleren, hij is manipuleerproof, dus onmanipuleerbaar. Tico M. trapt in niets, ook al gelooft hij wel in ‘Duistere machten’. Je bent zelf door anderen bemanipuleerd Tico M.(lol)hahahahaha

  Beste Tico M., vandaag heb ik je reactie echt gelezen en geloof het of niet, ik kan als ik het echt wil zeker 70% van je beweringen ontkrachten. Dat ga ik nu niet doen omdat ik dan heel veel moet schrijven en daar heb ik even geen zin in. (wink)

 3. @Joep. Oh? Nu opeens is feestboek wel een betrouwbare bron die wij moeten gadeslagen? Het heette toch dat degeen die feestboek als bron aanhaalde een wappie was? Al 1.5 jaar horen we niks anders dan een ieder die met een tegengeluid komt, dat die waarschijnlijk zijn of haar wijsheid van feestboek afhaalt. En nu moeten we het wel serieus nemen. Nu 1 of andere wappie arts onheilprofeet aan het spelen is. Het wordt met de dag grappiger en fraaier met de angstberichten die de wereld in worden geslingerd. Allerlei varianten die opduiken, duitse personages die roepen dat voor het eind van het jaar een ieder die de prik niet genomen heeft dood is, code zwart, rood en pimpelpaars en nu flink gehamer op boosters die genomen moeten worden. Waarom? Omdat de prikken niet goed werken en de werking zeer snel afneemt. Maar dat was wappie taal toch? De prikken werkten wel degelijk goed toch?
  U heeft trouwens gelijk dat een vergelijk met de tweede wereldoorlog niet meer opgaat. Dat stadium zijn we allang voorbij. Ik raad een ieder aan om het boek “Animal Farm” te lezen en te begrijpen. Helaas is het voor velen al te laat.

 4. Ik kwam dit gisteren op facebook tegen en velen zouden er goed aan doen om dit eens goed tot zich door te laten dringen.
  Er zitten aardig wat rake woorden tussen:

  “Op Twitter merkte de Nederlandse arts Sander de Hosson woensdag op dat velen lijken te denken dat men bij ‘code zwart’ (de Nederlandse term voor het bereiken van de volledige ic-capaciteit, een reëel scenario) moet gaan kiezen wie een ic-bed krijgt en wie niet.
  Een misverstand, legde hij uit: bij code zwart zijn er immers geen ic-bedden beschikbaar.
  “O, waar ga je dan heen?” vroeg iemand.
  De Hosson: “Als je beademingsbehoeftig bent en niet beademd kan worden, krijg je op de afdeling een morfinepomp en zal je sterven.” Hopla.

  Ooit leerde ik dat nieuwswaarde een functie is van de grootte van het leed x de afstand tot de locatie. Een dode in Brussel is gelijk aan 100 doden in Taiwan, dat idee. Maar het voorbije anderhalf jaar vielen er in België ruim 26.000 doden om de hoek van de straat, and counting. Vrijwel niemand heeft het over hen. De vlaggen hangen niet halfstok, de premier betuigt geen medeleven wanneer hij de natie toespreekt. Niemand lijkt deze mensen nog als dé slachtoffers van de pandemie te zien.
  In plaats daarvan is een andere groep erin geslaagd zichzelf als primair slachtoffer te presenteren: slachtoffers van de maatregelen, vermeende vaccinatiedwang, vrijheidsberoving of QR-discriminatie. Sommigen vergelijken zichzelf met holocaustslachtoffers en demonstreren zij-aan-zij met extreemrechts, u weet wel, de erfgenamen van de ideologie die de holocaust mogelijk maakte – lelijker wordt ironie niet.
  Op korte tijd is ons begrip van slachtofferschap door deze lieden gekaapt en binnenstebuiten gekeerd. De slachtofferstatus is een fel begeerd goed. Wie slachtoffer is, heeft het recht om geloofd te worden, woedend te zijn, het onrecht te bestrijden en, naar blijkt, bushokjes te slopen en politiewagens in de fik te steken. Slachtoffers moeten geen verantwoording afleggen – dat is iets voor de dader, in dit geval een veelkoppig monster: de regering, de media, de virologen. Iedereen eigenlijk, behalve het zelfbenoemde slachtoffer én, gek genoeg, het virus.
  In het UZ Gent ligt een 30-jarige, ongevaccineerde man al tachtig dagen aan een hart-longmachine. Dat is één slachtoffer. Op die tijd en met zijn bed, had men veertig openhartoperaties kunnen faciliteren. Dat zijn veertig slachtoffers. We moeten de definitie van ‘slachtoffer’ weer scherp krijgen, en de status teruggeven aan wie haar werkelijk verdient.
  Vandaag zal het Nederlandse kabinet wellicht een strenge lockdown afkondigen om ‘code zwart’ te vermijden. België zal volgen. Onthou: je bent antivax of bezorgd. Je twijfelt of bent boos. Je voelt je niet ernstig genomen, en je komt de kroeg niet in zonder CST. Vervelend. Maar om de hoek ligt iemand te creperen – zolang jij dat niet bent, ben je geen slachtoffer van wie of wat dan ook, behalve dan misschien van dat bord voor je kop.”

 5. Wat een paniek vanwege Omicron. Heel Europa, Israel, USA en Australia staan op hun kop terwijl zij grotendeels gevaccineerd zijn en Omicron niks voorstelt. Afrika is maar voor ongeveer 6 % gevaccineerd, maar niemand maakt zich daar druk om. WHO ook niet. De bevolking in Afrika groeit met zo’n 30 miljoen per jaar ondanks dat er daar jaarlijks miljoenen vermoord worden. In Europa echter is de groei vanwege geboortes, negatief. Corona of geen Corona, Europa gaat eraan en dat weten ze heel goed. Pandemie is een goede reden om grenzen te sluiten en zo immigratie tegen te gaan. Omicron is nog een bullshit excuus om mensen angst aan te jagen en de zwaar overdreven maatregelen goed te praten.

 6. Beste Tico.
  Je interesseert me niet, je belachelijke epistels nog minder.
  Alleen als ik je naam erboven zie staan scroll ik snel naar beneden.
  Verder handhaaf ik m’n opmerking.

 7. Ach sr. Lastuwz, Dankje wel.
  Tuurlijk “autoimmuum” moet zijn autoimmune Autoimmuun autoinmune er stond ook vertuivingen ipv van verschuivingen en er zullen vast nog wel wat type fouten in staan. en woorden verkeerd of te veel.
  Dat is ook een manier om te zeggen dat je het met de inhoud eens bent.
  Want daar gaat het je toch om niet waar. Niet om wie het schrijft maar wat wordt geschreven.

  Zuidafrika gaat op slot bij iedereen….. wat een sukkels.
  Nou niemand gaat meer als eerst een nieuwe versie publiceren.
  En met een paar besmettingen weten ze meteen dan het erger is dan de D variant.
  Plotseling wordt het overal gevonden ja ja hadden ze weken geleden al maar nu mag je het zeggen. In nl 2001 een nl variant maar toen lette er niemand op.
  Maar de paniek leeft weer verder het circus ook.
  Misschien kwam de eerste versie wel uit Spanje of Portugal of Europa of de usa naar zuid Afrika En zij waren de eerste die het publiceerde. ……. En nu kan en of moet de rest mee en Afrika gaat in de ban.
  Ook een manier om economien plat te gooien.

 8. @William, ook goede morgen. Ik hoopte op een iets inhoudelijkere reactie, maar je maakt een goed begin in ieder geval. Haal nu diep adem en lees wat ik schrijf en probeer het te begrijpen. We zijn hier voor een inhoudelijke discussie, niet om elkaar te zeggen op te rotten etc. Geef aan waar je het eens bent op punten, weerleg waar je het niet mee eens bent. Dank u

 9. @Mano, ook jij begrijpt niet wat ik probeer te zeggen. Of de spuit nu wel of niet effectief is laat ik in het midden en daar heb ik geen mening over. Of het virus nu wel of niet levensgevaarlijk is dat weet ik niet, dat weten de experts niet en dat weet niemand. Feit is dat er mensen dood gaan of ernstig ziek worden en feit is dat er mensen zijn die geen centje pijn ondervinden. Dat mijn beste is de werkelijkheid. Feit is ook dat er heel wat gevaarlijkere virussen en ziektes rondwaren. Toch is daar nooit veel over te doen geweest. Waarom nu wel, dat blijf ik me afvragen. SARS en Coronavirussen waren al heel lang rond. 1 minuutje googelen en je kan veel vinden over het virus, onder andere waarom het Corona virus wordt genoemd.

  Zoals ik al schrijf is het fenomeen van heden ten dage ook niet nieuw. Angst is een slechte raadgever, toch geven heel veel mensen zich over aan angst. Verleden week sprak ik iemand die sinds maart 2020 als een kluizenaar leefde. Ging nergens heen, liet boodschappen bezorgen en werkte alleen maar van huis uit. Pas 1 week voor ik die persoon sprak, verliet ze na lang aandringen van haar vriendinnen voor het eerst haar huis. Ze was stomverbaasd om te zien dat mensen gewoon uitgingen. Met elkaar praten. Elkaar aanraakten en vooral dat ze gewoon hun ding deden zoals dansen etc. Zij vroeg zich af of zij nu de gek was die zich zo angstig had laten maken, of dat de mensen die gewoon hun ding zijn blijven doen nou gek waren. Ik moest haar het antwoord schuldig blijven omdat ik het niet weet. De tijd zal het leren.

  Ik geef het waardeoordeel over de experts, omdat dat is wat de meeste mensen zien. Een ongezond ogend persoon die komt voorhouden dat mensen gezond moeten leven of hygiene tips geeft, wekt helaas geen vertrouwen. Dat zij hun best doen en het beste voorhebben met de mensen geloof ik graag, maar helaas is het zo dat aan de hand van de kaft men een boek beoordeeld. Het wantrouwen van de meesten is gebaseerd precies daarop.

  Als laatste, ik refereer niet aan de personen achter genoemde reageerders namen. Ik reageer op basis van wat onder de reageerders namen wordt geschreven. De verwijten en beschuldigingen. En vooral het net doen alsof zij alleen de wijsheid in pacht hebben. Je schrijft het zelf. Ook de experts weten het niet, en proberen het beste te doen wat mogelijk is. Het zou geholpen hebben als vanaf het begin zij eerlijk waren in hun verhaal. Als dat zo was dan was er veel minder weerstand dan nu. De maatregelen die er genomen worden zijn niet gebaseerd op trial and error en continuos improvement strategie, maar op het blijven doordrammen van hetzelfde. En club sluiten om 10 uur zal het virus niet indammen. Het zal alleen maar leiden tot het feit dat men na 10-en thuis of ondergronds verder gaat feesten.
  Wat er nu nodig is, is dat er even pas op de plaats wordt gemaakt en men begint het eerlijke verhaal te vertellen. Dat men het ook niet weet en de hulp van de bevolking nodig heeft. Er wordt nu teveel geroepen dat we het samen moeten doen, maar ondertussen wordt er van alles en nog wat opgelegd dat totaal geen soelaas bied. Wil je het inderdaad samen doen, luister dan naar de bevolking en leg ze niet van alles en nog wat op waar ze geen enkel profijt van hebben.

 10. Het Punt is niet voor of tegen vaccinatie maar dat de gedoopte gevaccineerde vinden dat ongevaccineerden de reden / oorzaak zijn van dingen.
  Iedereen was ongevaccineerd voor dat er iets was en daarna zakte dat ook in elkaar in het voorjaar.
  Daarna kwam het weer terug, kwam de holy graal vaccinatie oplossing en weer het zelfde verhaal en dat zal ook weer afzwakken.

  Vaccineren is geen oplossing het is symptoom bestrijding. Tuurlijk laten de kwetsbaren het doen. Dwingen nee. Dan moeten we alle ongezonde dingen ook verbieden. Een calorieën app invoeren anders mag je geen patatje met of burgertje meer kopen en eten.
  Gaan we ook een hiv app invoeren of herpes app of HPV Papiloma app ?
  Minder dan 0.5% heeft iets moeten we daarom 90+ gaan vaccineren waarbij het helemaal geen nut heeft en het zelfs een tegengesteld effect gaat hebben…

  In de statistiek zie je zelfs nu dat de sterfte door corona minder aan het worden is dan reguliere griep die elk jaar rond de 8000 doden geeft en elke 2 jaar 12.000 of meer.
  Dat is er ook nog steeds en enten we ook voor in maar is verdwenen uit de statistiek. Aandoening van de bovenste luchtwegen… COPD etc. significante verstuivingen.
  18 gedeeld door 2 is reguliere griep aantallen.

  Het hoofd punt blijft er is een sterk vergrijsde bevolking die met steeds meer middelen in leven wordt gehouden. Vergeet ook niet de hoofd doodsoorzaak is dementie aan het worden. Dat is een significant gevaar voor ouderen maar he heb je het maak je geen herrie meer. En ga mij niks vertellen over hoe erg het is. Ja ik weet het het is echt heel erg. Om te janken en farmaceuten kijken er nauwelijks naar. Maar corona een RNA vaccin in 3 maanden. Dus ja..
  Moeten we daarom de jeugd die alles moet gaan verzorgen en betalen en daarvoor moeten werken opsluiten en onderwijs ontzeggen.
  Dat is niet het slimste voor de lange termijn. Pensioenen zaten al in de problemen.

  Corona is geen significant gevaar. Ja inenten prima maar heksenjachten zijn idioot aan het worden.
  Laten ze ook maar eens miljarden maar eens gaan stoppen in iets wat verklaard waarom die ouderen zo ziek kunnen worden en jongeren niet. Maar he dat is geen bron van inkomsten voor de farmaceuten. Die RNA “Vaccins” wel. Elke versie weer een nieuwe…. Die zijn niet geïnteresseerd in een echte oplossing.

  Organisaties als WHO zijn (farmaceut) gesponseerd die blijven wel paniek brullen… Want net als een leger.. zonder oorlog of dreiging ben je niks waard. Dus conflicten worden ook gefinancierd.

  Het is een oudjes religie aan t worden.
  Een religie die de politiek geweldig vind want zoals NL laat zien je kan meer dan een jaar al regeren zonder formatie en andere politieke problemen zijn er niet.

 11. Ik vind dat gevaccineerde mensen alle recht hebben om het gevaar van covid-19 te benadrukken, zowel in woord als geschrift. Ik kan geen kritiek uiten of leveren op degenen die echt geloven dat het virus een gevaar is. Ik ben dan wel ongevaccineerd, maar niet omdat ik denk dat het om een of ander sinister complot gaat. Of omdat ik niet in de werkzaamheid van de vaccins geloof, ik geloof wel degelijk dat de bestaande vaccins enige bescherming bieden. En er kunnen wel, zoals iemand eerder schreef, honderdduizenden virussen bestaan, dat is ook zo, maar feit is dat het virus covid-19 bewezen levensgevaarlijk is!

  Niet alle ongevaccineerde mensen delen dezelfde meningen. Mijn kritiek op bijvoorbeeld Joep M. heeft niet zozeer te maken met zijn ‘pro vaccinatie’ reacties, maar eerder met zijn hypocrisie. Het is juist niet verkeerd om het vaccineren aan te moedigen.

  Zowel Lionfish, William en ook Joep M. hebben alle recht hun zorgen over het gevaar van covid-19 steeds weer te benadrukken, dat recht hebben zij gewoon! Geldt ook voor ongevaccineerden. Het probleem is, en dat is ook zichtbaar in Nederland, dat de twee groepen steeds vaker tegenover elkaar komen te staan, en dat op een ongezonde manier die niet bijdraagt, die nergens toe leidt.

  ik bezie het simpel, het virus is er, het maakt slachtoffers. Het is geen complot van virologen of regeringen of anderen die overigens ontzettend hun best doen om de bevolkingen ziekte, dood en ellende te besparen. Alsook het ineenstorten van de (wereld)economie te voorkomen, want dat zou een gevaarlijke virus kunnen veroorzaken.

  Beledigingen zoals “groezelig persoon, groezelige baard” aan het adres van virologen e.a. deskundigen die ontzettend hard werken en hun uiterste best doen om de bevolkingen ellende te besparen zijn gewoon not done en kortzichtig. Die mensen geven zelf ook toe dat ze niet weten hoe het virus zich zal ontwikkelen, ook voor hen is het nieuw, plus alle nog te verwachten varianten van het virus.

  En als dan een stel ongevaccineerden doen alsof zij het beter weten dan de virologen en met allerhande kul en complottheorieën aan komen zetten en dan ontstaat de tweedeling die zich nu eigenlijk overal, in vrijwel alle Westerse landen aan het openbaren is. Een tweedeling overigens die al maanden geleden makkelijk te voorspellen viel, de meest stomme lul had die tweedeling kunnen voorspellen. M.a.w., wat zich nu afspeelt betreffende het corona geouwehoer op dit forum, speelt zich overal op allerhande buitenlandse fora af. Vooral in de U.S.A., in dat land is het coronadebat zelfs zwaar gepolitiseerd.

  Zelfs ik zag het al aankomen, al in juli schreef ik dat het zover zou komen, en ik ben echt geen helderziende, ik volg gewoon de ontwikkelingen.

  En waarom ga jij je dan niet inenten Mano? zullen sommigen denken.. Nou, dat heb ik al vaker uitgelegd, ik kijk eigenlijk de kat uit de boom. Als het echt, maar dan ook echt zou moeten, als er bijvoorbeeld een variant opduikt waar er geen land mee te bezeilen valt, dan zal ik zeker mijn spuitje opeisen. Maar zover is het nog niet, in de tussentijd hou ik me strikt aan de regels, want ik wil niet besmet raken met covid-19.

  Ik moest zo lachen toen ik het bericht las dat maar liefst 7 echte Amerikaanse artsen, fervente antivaxxers, op een bijeenkomst met het covid 19 virus besmet zijn geraakt. (lol)

  https://www.thedailybeast.com/dr-bruce-boros-and-six-others-from-florida-covid-summit-fall-sick

 12. Over nog geen 3 jaar zullen de Joep Meloens, de Williams en Lionfishes beschaamd terug denken aan 2021. Hoe zij voor het karretje gespannen werden door de duistere machten. Het erge is dat wij het ze niet eens kwalijk kunnen nemen. Het is namelijk niet zo dat ze ter kwade wil zijn, maar gewoon heilig geloven in alles wat de politiek ze voorschotelt. Zij geloven echt alles wat hun verteld wordt. Dat het de schuld is van de ongeprikten dat de experimentele prikken niet goed werken, dat het de schuld is van allerlei varianten dat het experimenteel goedje toch niet naar behoren werkt, dat alleen met totalitaire regimes men ervoor kan zorgen dat een virus uit te bannen is. De geschiedenis leert ons dat het fenomeen Joep Meloen, William en Lionfish niet nieuw is. Al reeds lang voor de jaartelling waren zij aanwezig. Kijk maar naar de kruisiging van Jesus, hoe makkelijk het was mensen te manipuleren, kijk naar de heksenjacht van weleer, kijk naar de pest hoe makkelijk het was mensen tegen elkaar op te zetten. Kijk naar de jaren 30 van de 20ste eeuw hoe makkelijk het was een heel land te beïnvloeden en een bepaalde groep de schuld van alles te geven. En kijk naar heden. Niet de overheden wereldwijd die de gezondheidszorg hebben laten versloffen zijn er debet aan dat het nu piept en kraakt in de ziekenhuizen, neen het zijn de verder gezonde mensen die om hun persoonlijke reden geen prik nemen die er schuldig aan zijn. Opgehitst door de media, die als een slaafs hondje aan de leiband van de overheden lopen (journalistiek is allang niet meer onpartijdig en objectief) wordt er elke dag ingeprent dat de niet geprikten het vooral gedaan hebben. Logisch nadenken bestaat al 1jaar en 8 maanden niet. Geleid door angst krioelen de Joepjes, Williampjes en Lionfishes van deze wereld over elkaar heen. Het ergste is dat degeen die zogenaamd expert zijn op het vakgebied er grosso modo zelf zeer ongezond uitzien. In Belgie hebben ze een vetzak die mensen komt vertellen hoe ze gezond moeten leven. Op Curacao hebben ze een groezelig persoon die komt vertellen wat de hygiene standaards zijn. In Nederland hebben ze een zeer ongezond uitziende schoolmeester met een groezelige baard die komt vertellen dat mensen vooral op de gezondheid moeten letten. Hier in Tsjechie hebben we een alcohol verslaafde die staat te juichen dat hij het leven van de ongeprikten zo zuur mogelijk gaat maken omdat zij in het ziekenhuis belanden en zo een bed bezet houden, terwijl hij zelf voor de zoveelste keer is opgenomen in het ziekenhuis, ditmaal met een corona besmetting. En toch weigeren we dit allemaal te zien en zelf na te denken. Neen, liever bevechten wij elkaar en noemen elkaar wappies en schapen. Terwijl het zo zou moeten zijn dat een ieder een vrije keuze zou moeten hebben. Maar dat is sinds maart 2020 onvoltooid verleden tijd. Maar aan alle tirannie komt een einde. Het kan 3 dagen duren, het kan 5 jaar duren, het kan 40 jaar duren of duizend jaar. De geschiedenis laat telkens zien dat, ondanks dat het vaak heel wat offers kost, uiteindelijk de mens de vrijheid weer terug vergaart.

 13. Fish.. gelet op de response op artikelen. Zou de enige party die geintresserd zou zijn in betalen de media zelf moeten zijn.
  Bijna niemand reageerd nog op corona nieuws of nieuws uberhaupt. De reacties draaien alleen op reacties op persoonen. Niet op inhoud.
  Dat is ook het enige waar je mee komt als wappie bruller.
  Maar ja je kan er niks aan doen dat weet ik ook wel. Ik schrijf het ook niet voor jou.
  Alleen als reactie tegen de corona idioterie en misvattingen.
  Maar nog maals ja laat je je vaccineren als t voordel voor je heeft. Een keer of 4 minimaal. En nee zoek niet uit waarom de autoimmuum reactie alleen bij bepaalde groepen zo sterk is. En kinderen nergens last van hebben. We bestryden symptomen.
  Vaccinatie prima maar staar je je er niet blind op.
  Corona is er al miljoenen jaren. griep ook en er is niet heel veel veranderd alleen opinies zijn verschoven.

 14. @Loes. Net als Baudet in Nederland ben jij al lang en breed gevaccineerd, en net als sommige anderen als @Limoen wordt je door anderen betaald om op dit forum met je idiote kletsverhaaltjes, samenzweringstheorieen en verzonnen sprookjes onrust te stoken. Je doorgedraaide totale wappie-waanzin wordt hier gelukkig door niemand meer serieus genomen. Punt.

 15. En Mano. Tegenwoordig is die groep die je omschrijft er achter gekomen dat het beter voor hen is om grote groepen kwetsbaren en minder ontwikkelden afhankelijk te houden en te maken.
  Dat leverd meer belasting op.
  Die intellectuele daar moet je er juist niet te veel van hebben die vinden ze irritant.
  Survival of the fittest is een illusie geworden.

 16. Fish je ligt weer ergens op t droge te happen. Waar heb je t nou weer over. Ja tuurlijk laten we alle allochtone te dikke mannen boven de 65 verplicht vaccineren.. o ja sorry… persoon met migratie achtergrond. Zoiets als ondermeer half de antillen. Wie beland nog steeds in het ziekenhuis de 80 plussers naast de groep met vaccinaties en aandoeningen. En onderzoek naar vaccinaties laat volgens nature ook interresante dingen zien over long term covid. Maar ja jij ziet de telegraaf als betrouwbare referentie bron.

  Ze hadden ook de zorg al dat subsidie geld kunnen geven en verplegers hun salaris verdubbelen dan was er ook geen probleem geweest.
  Al die herrie wordt ook heel anders als je de statistiek gaat bekijken. Aandoeningen aan de luchtwegen statistiek. Gematched aan populatie en sterfte cijfers. Worden dingen in eens relatief.
  Betaald.. Ja ze zouden jouw moeten betalen om terug naar school te gaan.
  Leren lezen en weten wat het onderwerp van het artikel is.

 17. Wat ik al zei.. aandacht
  httpx://www.nu.nl/coronavirus/6170015/who-bestempelt-nieuwe-coronavariant-in-zuidelijk-afrika-als-zorgelijk.html
  Dus ja WHO Heeft weer een nieuwe paniek verzonnen.
  Een variant Met wel 30 mutaties. In de zuidelijke landen in (Zuid-)Afrika.
  In Zuid-Afrika zelf zijn ze er trots op dat het daar als eerste is ontdekt.
  Sukkels. Zij gaan nu als eerste plat.

  Als of het niet al 55 miljoen jaar bestaat en sinds 1965 niet al 300.000 plus varianten zijn geïdentificeerd.
  De letters zijn op. Want na D waren er nog 1000 meer dus gaat nu heeft t een naam.
  Omicron
  B.1.1.529

  Maar lees je verder blijkt dat in België het ook is geconstateerd minimaal 1 keer. Maar ja die weten het in tussen wel niks nieuws. en vooral geen aandacht geven.
  de persoon daar was recentelijk in Egypte en Turkije geweest en had ogenschijnlijk niks met Zuid Afrika te maken.
  Dat de olie prijs daardoor omlaag kan en ook de Bitcoin is precies de proof wat een onzin het aan het worden is.

 18. @William schreef;
  @Mano
  “No sweat .
  Sorry voor mijn reactie had er niet op moeten reageren. Want, het gaat me geen zak aan eigenlijk wat iemand bedoelde te zeggen.”

  Je hoeft niet te overdrijven hoor, je hebt niet verkeerd gehandeld. Het had toch gekund dat ik werkelijk niet goed begreep dat het een herhaling betrof? Want op het eerste gezicht leek het er inderdaad op. (wink)

 19. Zorgwekkende nieuwe coronavariant.
  De nieuwe coronamutatie die in het zuiden van Afrika rondwaart en donderdag bekend werd gemaakt, zorgt overal ter wereld voor bezorgde reacties.

  Het meest zorgwekkend is dat de bestaande vaccins misschien niet (goed) beschermen tegen de nieuwe variant, die is n.l. nog veel besmettelijker dan de huidige delta-variant. Erg hoor. Ik hoop en wens voor alle gevaccineerden dat de huidige vaccins wel bestand zijn tegen deze nieuwe corona variant. Over twee weken wordt bekendgemaakt of dat het geval is of niet.

  Intussen kelderden de beurzen en olieprijzen in reactie op het nieuws; ook de Amsterdamse AEX-index is met 3,2 procent gezakt. No joke!

  https://www.parool.nl/nederland/zorgwekkende-nieuwe-coronavariant-uit-zuidelijk-afrika-wat-weten-we-tot-nu-toe~bf617e28/

 20. @Lionfish
  Ben het helemaal eens. Dit is natuurlijk al jaren aan de gang, het onruststoken en proberen KKC te destabiliseren. Je pikt ze er zo uit, nl.
  Om voor hen ‘moverende’ redenen natuurlijk.

 21. @william. Ik heb eerder aangegeven dat het er heel erg lijkt dat er op deze rots / dit forum lieden zijn die worden betaald om onrust te stoken door onzin uit te kramen en zaken te framen. Niet iedereen is zo snugger om dat onopvallend te doen. Limoen lijkt daar een voorbeeld van. Net als Baudet heeft hij zijn vaccinatie waarschijnlijk al lang gehad.

 22. @Lionfish
  @Limoen haalt graag alles uit zijn verband, vooral als het hem welgevallig is en dus zoals hij het wil lezen.
  Lol eigenlijk, maar vooral reuze simplistisch.

 23. @Joep Meloen schreef;
  @ Mano,
  “Ik zou graag horen waar ik het eens ben geweest met Jort Kelder om mensen, die obese zijn maar te laten sterven. Ook zou ik graag horen waar elders ik het eens ben met Jort Kelder. Ik krijg het vermoeden dat je mij toch behoorlijk verward met iemand anders.”

  Ik kan het je echt niet laten horen, maar ik kan het je wel laten lezen Joep M..(lol)
  Ik had eigenlijk gehoopt dat jij deze zaak zou laten rusten en er niet op in zou gaan. Maar schijnbaar wil je het zelf wel.

  Ik heb echt nergens geschreven dat je het eens zou zijn geweest met die enge uitspraak van Jort Kelder. Integendeel. Het verbaasde mij juist, en dat schreef ik ook, dat je het NIET EENS was/bent met die beruchte opmerking waarmee hij niet alleen de media haalde, maar zich ook nog de woede van de Nederlandse bevolking op de hals haalde.
  Dus waar heb je het over man? Heb ik je weer eens overschat of onderschat jij mij?

  Het volgende schreef ik in mijn allereerste reactie, 4e kolom eerste zin/regel;

  “Op mij komt het toch een beetje bevreemdend over dat Joep M. het ‘niet eens’ is met Jort Kelder’s gedane uitspraak.”

  Dus Joep M., goed lezen ajb. Je was en bent het niet eens met zijn uitspraak, dát schreef ik, dát staat er voor je neus, hoop overigens dat je niet met je neus zit te lezen. hahahaha

  @Joep M. schreef;
  “Ook zou ik graag horen waar elders ik het eens ben met Jort Kelder. Ik krijg het vermoeden dat je mij toch behoorlijk verward met iemand anders.”

  Nou, volgens mij ben je nog steeds dezelfde Joep M. van 3, 4, 5 en 6 jaar geleden, dus hoezo verwar ik jou met iemand anders? Is het dan toch waar dat mensen vergeetachtig worden als ze een bepaalde leeftijd bereiken? Want daar lijkt het in jou geval sterk op. (lol)

  Okay, de reden dat ik het vreemd vind dat je het NIET EENS was/bent met genoemde uitspraak kan ik uitleggen, alleen weet ik niet hoe te beginnen, maar ik begin toch maar.

  (Onderstaande kolom is min of meer een overgenomen kopie.)
  “In de 19e eeuw ontstond er in Europa een stroming of beweging die vreesde dat bij de mens de natuurlijke selectie nog maar beperkt optrad omdat de geneeskunde ‘eliminatie van de zwakkeren’ in de samenleving verhinderde. Hun voortplanten zou nadelig zijn voor de mens als soort, want zo kwamen er steeds meer zwakkeren bij, met als gevolg een steeds verder gaande degeneratie van de mens.”

  Dus ja Joep M. het waren intellectuelen e.a. uit de gegoede burgerij die het idee lanceerden. Kortweg betekende het gewoon dat paupers, dus arme lui, gehandicapten, criminelen, landlopers, alcoholisten, mensen met een laag IQ, geestelijk gestoorden, prostituees, mensen die met het syndroom van Down geboren zijn etc & etc. opgeruimd dienden te worden, en dat alles ter voorkoming van verdere degeneratie van de menselijke soort.

  In menig Europees land is het daadwerkelijk toegepast, vaak wettelijk. Vrouwen uit de arme sloppenwijken van Europese steden, criminelen en de rest zogenoemde zwakkelingen en paupers werden gedwongen gesteriliseerd, ze kregen ook geen medische hulp zodat ze sneller uitstierven. Sterker, deze intellectuelen waren gewoon monsters die op een of ander wijze dachten en in het geniep nog steeds denken goden te zijn, dat zij de uitverkorenen waren die konden en mochten beslissen hoe de mensheid ingericht diende te worden.

  In de VS werden niet alleen bepaalde groepen blanke paupers aangepakt en gedwongen gesteriliseerd. Maar ook een groot deel van de inheemse Indiaanse bevolking is tot ongeveer midden 20ste eeuw verschrikkelijk aangepakt, ook zij werden gedwongen gesteriliseerd. Kinderen werden tegen de zin van hun ouders opgepakt en in weeshuizen gedonderd waar ze ook nog vreselijk misbruikt werden, zogenaamd om hen beschaving bij te brengen. Evenals de Amerikaanse zwarten die o.m. allerlei proeven moesten ondergaan, en dat in de 20ste eeuw.

  Australië deed trouwens niet onder voor de VS, ook daar is er in naam van de eugenetica op horroreuze wijze vreselijk gesold met de inheemse bevolking. Over Nazi Duitsland hoef ik niet eens te praten, hun zwakzinnigen, hun gehandicapten, hun tokkies, en niet te vergeten de Duitse Joden hebben het geweten! Ierland, Frankrijk, Engeland, allemaal hebben gezondigd tegen de eigen ‘paupers, zwakkelingen’ in de bevolking.

  Inmiddels hebben de meeste landen schuld betuigd en smartengeld ter beschikking gesteld aan de nabestaanden. Toevallig heeft de Australische regering een paar weken geleden nogmaals excuses aangeboden aan de inheemsen en daarbij ook nog miljoenen dollars smartengeld aan de nog levende slachtoffers of hun nabestaanden/families beschikbaar gesteld.

  In mijn ogen is het een zeer misdadige beweging geweest met een zieke ‘bewezen nonsense ideologie’ die nog steeds door bepaalde groepen en ook menig individu wordt aangehangen, en zowel in de VS, Europa, Australië “én op dit forum” nog aanhangers heeft. Voor geïnteresseerden, Info over deze beweging is in ruime mate beschikbaar op het internet. toch maar een link,

  https://wijsheidsweb.nl/de-eugenetische-beweging/

  Ook Jort Kelder behoort tot de stiekeme groep Nederlandse eugenetici. Het was al een publiek geheim. Maar het werd duidelijk toen hij die enge uitspraak over ouderen van 70 80 jaar die al geleefd hebben, misschien te vet zijn en gerookt hebben maar te laten sterven. Toen heeft hij zich publiekelijk laten kennen.

  @Dus ja @Joep Meloen, het bevreemde mij, goed bekend met jouw gedachtegoed, echt wel dat je het NIET EENS was met die gewraakte uitspraak van Jort Kelder! Vandaar ik me afvroeg of je misschien een metamorfose hebt ondergaan.
  Waarom?

  De eerste keer dat ik met jou en je toentertijd ongeveer 6 gelijkdenkenden oftewel medestanders in botsing kwam was in 2015. Toen ging het om een geestelijk gehandicapte vrouw die een kinderwens had maar het niet mocht van haar vader of de staat, i.i.g. iets dergelijks. En toen begreep ik met wat voor lieden ik te maken had. Wat ze ervan vonden was zo horrible dat ik dacht; wat een asociale assholes, waar ben ik terecht gekomen?

  En sindsdien ben ik best wel vaak met jou Joep M. in heftige gesprekken verzeild geraakt. Dus het verbaast me dat de asociale Joep M. waarmee ik bekend was, sinds de uitbraak van het virus dat niet discrimineert opeens in een heel sociale vocale activistische Joep M. getransformeerd is. Terwijl zijn gedachtegoed niet echt afwijkt van die van Jort Kelder.

  Dus ik dacht; hm, Joep M. voelt zichzelf ook flink bedreigt door het virus, want hij behoort wel tot de leeftijdsgroep die het meest gevaar loopt heel ziek te worden met misschien wel een stervenskans mocht hij ermee besmet worden.

  Joep M. heeft nu nog geen zin om dood te gaan, en dat is heel begrijpelijk en logisch. Dus luidkeels vocaal en schriftelijk vindt hij dat iedereen zich moet laten inenten met Pfizer of Moderna. En wee diegenen die dat om één of andere reden weigeren. Zij zijn selfish en asocialen van de ergste soort. Of niet Joep M.? Heb jij wel recht van spreken als is gebleken dat jij een nog grotere asociaal bent dan al die mensen die jij nu hekelt omdat zij voor jouw een gevaar vormen? (Gevaccineerden vormen trouwens ook een gevaar voor andere gevaccineerden.)

  Is het echt niet vanwege jouw eigen lijfsbehoud dat je opeens zowel vocaal als schriftelijk zo meelevend en sociaal bent geworden? Begrijp je nu waarom ik denk dat je misschien wel een metamorfose hebt ondergaan?

  @Uitspraken door de jaren heen gedaan door Joep Meloen.

  @ Volgens Joep M.;
  Arme Curaçaose vrouwen moeten gedwongen gesteriliseerd worden want zijn baren kinderen die criminelen worden.

  Curaçaose vrouwen die deel uitmaken van criminele families of buurten moeten zich eigenlijk niet mogen voortplanten. Of ze moeten toestemming van de regering of een instantie krijgen/hebben om kinderen te mogen baren.

  Curaçaose criminelen moeten allemaal een spuitje krijgen, alleen zo kan Curaçao van de ondergang gered worden.
  En ga zo maar door..

  Joep M. vindt trouwens ook dat er veel te veel mensen op de wereld zijn, ook weer een typische uitspraak van het soort mensen als Jort Kelder en Joep M. natuurlijk.

  Toen president Duterte van de Filipijnen besloot en opdracht gaf aan elke politieman of gewone moordenaar die het maar wilde om drugsverslaafden en landgenoten die verdacht werden drugsdealer te zijn zonder vorm van proces dood te schieten, verviel Joep Meloen in een ware juichstemming. (lol)

  Op een gegeven dacht ik zelfs dat Joep M. een spontaan ontstane orgasme beleefde, zo blij was hij met president Duterte’s moordopdrachten. Duterte werd en is vrijwel zeker nog immer zijn grote held.

  En Joep M. zou Joep M. niet zijn als hij ook nog de suggestie deed dat Curaçao een voorbeeld aan de criminele Philipijnse moordpresident moest nemen, d.w.z. alle verslaafden en drugsdealers op Curaçao simpelweg doodschieten. Pas dan zou Curaçao volgens Joep nog toekomst hebben..

  Zo onnozel heb ik zelden meegemaakt.
  Als rechtgeaarde eugeneticus zou ik juist blij zijn dat een virus desnoods driekwart van de wereldbevolking uitroeit. Eh, behalve als die virus discrimineert en alleen bepaalde segmenten van de wereldbevolking opruimt en ajb geen bedreiging vormt voor mij en mijn achterban. (lol)

 24. @Limoen, je bent opnieuw in je eigen straatje aan het framen en haalt de WHO uitspraak volledig uit zijn verband. Het feit dat de pandemie maar blijft voortduren wordt voor 100% veroorzaakt door niet gevaccineerde mensen die er 100% verantwoordelijk voor zijn dat het zorgsysteem puur door hen volledig vastloopt en er inmiddels vele tientallen doden vallen omdat anderen met levensbedreigende ziekten daardoor niet geholpen kunnen worden. Hoe dom kan je zijn?

 25. WHO : “many vaccinated have false sense of security and think they do not need to adhere to precautions”. Eindelijk gaan de lichten branden. Kwartje is gevallen. Lamoenchi heeft al verschillende keren verkondigd dat veel gevaccineerden denken met de QR code in de hand, te kunnen feesten, geen afstand houden etc. Gevolg is dat corona door gevaccineerden wordt verspreid. Gaan Lionfish, William en Meloen ook naar Mambo en Zanzibar ? Geen zorg, boosterprik komt eraan !

 26. @Mano
  No sweat .
  Sorry voor mijn reactie had er niet op moeten reageren. Want, het gaat me geen zak aan eigenlijk wat iemand bedoelde te zeggen.

 27. @ Mano,

  Ik zou graag horen waar ik het eens ben geweest met Jort Kelder om mensen, die obese zijn maar te laten sterven. Ook zou ik graag horen waar elders ik het eens ben met Jort Kelder. Ik krijg het vermoeden dat je mij toch behoorlijk verward met iemand anders.

  Waar ik wel vocaal in ben is het benoemen van het asociale gedrag van anti-vaxxers. Zij gijzelen momenteel onze maatschappij en ik heb daar schoon genoeg van. Ik zou dan ook groot voorstander zijn van een vaccinatieplicht, het is de enige manier om uit de problemen te komen.
  Wappies beweren wel dat vaccins niet werken, doch weigeren de cijfers onder ogen te zien.
  Hier op Curacao was 92.5 % van alle ‘corona klanten’ van het CMC niet gevaccineerd, 1/3 van hen is overleden.
  In Nederland is nog een kleine 15 % van de bevolking niet gevaccineerd (wanneer we de kinderen niet meerekenen), maar zij bezetten wel ong 60 % van alle bedden in het ziekenhuis.
  Dat is buiten proportioneel en het gevolg is dat de zorg voor andere patiënten moet worden opgeschort. Wappies vinden dat heel normaal, het interesseert hen ook totaal niet, de rest moet maar niet zeuren.
  Dat is asociaal gedrag en wanneer ze niet willen luisteren dan moet het maar op een andere manier oftewel volg Oostenrijk (en binnenkort Duitsland) door vaccinaties verplicht te stellen.

  Lees dit maar eens door, is gewoon de waarheid en niet de verzonnen idioterie van wappies (vaak zonder enige vorm van opleiding). https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/de-goede-werking-van-het-vaccin-lijkt-wel-een-staatsgeheim~b0dd5df2/?__fb_private_tracking__=%7B%22loggedout_browser_id%22%3A%223fc7b83ada1493cdda8cecdafde000354cfb1c2f%22%7D&utm_campaign=shared_earned&utm_medium=social&utm_source=facebook

 28. @William schreef;
  “Vgs mij heeft @Mano niet begrepen dat @Joep M ‘herhaalde’ wat @Lamoenchi eerder verkondigde nl ‘dus jij wilt beweren dat enz enz’.”

  Tja, ik moet voor de goede orde toch iets verduidelijken, vandaar toch nog een reactie.
  @William, ik had natuurlijk wél begrepen dat het om een herhaling ging.

  Anders dan jij, geloof het of niet, begreep Joep M. wel degelijk van begin af aan toen hij mijn eerste reactie onder ogen kreeg waar ik op zinspeelde. Het was een verdekte boodschap, zeg maar een geheugenstunt gericht aan zijn adres.

  Dat hij doet alsof hij het niet begreep laat ik aan hem over. Misschien heeft hij een metamorfose ondergaan en hij hoeft er trouwens ook niet op in te gaan. Dat is beter en hij begrijpt het wel, want anders wordt het een ware slacht(slag)veld. En daar is Joep M. zich er terdege van bewust. Nogmaals, Joep M. wist (en weet) dondersgoed waar ik op zinspeelde.(lol)
  En verder heb ik niets meer te melden, dus ik laat het hierbij.(winki winki)

 29. @Joep Meloen schreef;
  @ Mano,
  “Lees mijn eerste zin nog een keer. Begint met: ‘Dus jij wilt beweren’ en eindigt met ‘zoiets’ met daarachter nog een vraagteken.”

  Nou, ik heb niet verwacht dat je niet zou begrijpen waar ik op doelde. Ik weet en wist dat niet jij achter die uitspraak stond, ik weet ook dat het slechts een herhaling was van datgene lamunchi eerder schreef, geldt overigens ook voor William. Ik denk dat jij niet goed gelezen hebt wat ik te vertellen had Joep M..

  Als je mijn reactie goed gelezen had zou je hebben opgemerkt dat de eerste zin van de 4e kolom duidelijk aangeeft dat jij het ‘niet eens’ bent met de bewering geschreven door Lamoenchi. Dus niet jij hebt het beweert.

  Ik schreef in de derde kolom eerste zin het volgende;

  “Op mij komt het toch een beetje bevreemdend over dat Joep M. het ‘niet eens’ is met Jort Kelder’s gedane uitspraak.”

  Want wat Lamoenchi beweerde komt oorspronkelijk uit de koker van Jort Kelder. Waarschijnlijk is Jort K. niet de enige die er zo over denkt, maar hij is wel degene die met die uitspraak de media haalde. Vandaar dat nu die uitspraak bon ton is geworden, met name onder de ongevaccineerden.( Ik ben trouwens ook ongevaccineerd, maar wel eentje met een verantwoordelijkheid ten aanzien van de gevaccineerden, maar dat wist je al.)(lol)

  Ik denk dat hetgeen waar ik op doelde je nu wel duidelijk is geworden Joep M., maar je hoeft er niet op in te gaan, dat zal je natuurlijk niet echt leuk vinden. (wink)

 30. Het is belachelijk dat WHO zich zorgen moet maken over de gezondheid van de bevolking van de meest ontwikkelde en rijkste landen ter wereld. Het is SCHANDALIG dat het zo slecht gesteld is met de gezondheid in die landen. Het is zo erg dat 90 % van de mensen niet tegen een stootje kunnen. Allemaal houden zich dagelijks overeind middels allerlei pillen en spuitjes. Veel op recept van de dokter en ook heel veel illegale drugs, cocaine, amphetamine, heroine en noem maar op.
  Corona is op zich niet zo erg of dodelijk zoals beweert wordt. Alleen degenen die verslaafd zijn aan medicijnen en/of drugs zijn de klos.
  Het Europees parlement in Brussels zou zich daar over mogen buigen, in plaats van ruzie zoeken met Belarus en Rusland.
  Waar hebben die Lionfish en Meloen het eigenlijk over ? Lijkt mij allemaal wartaal van die 2 .

 31. @ Mano,

  Lees mijn eerste zin nog een keer. Begint met: ‘Dus jij wilt beweren’ en eindigt met ‘zoiets’ met daarachter nog een vraagteken.

 32. Vgs mij heeft @Mano niet begrepen dat @Joep M ‘herhaalde’ wat @Lamoenchi eerder verkondigde nl ‘dus jij wilt beweren dat enz enz’.

 33. @Joep M. schreef;
  “gewoon iedereen maar moeten laten sterven, want ze zijn allemaal obese, hebben hart- en vaatziekten, plus kunnen wel worden gemist.”

  Het was Jort kelder die anderhalf jaar geleden ongeveer dezelfde uitspraak deed. Een uitspraak die hem door de Nederlandse bevolking niet in dank werd afgenomen. Op de sociale media werd hij dan ook uitgescholden, er werd hem zelf ook corona toegewenst en daar bovenop kreeg hij nog een paar bedreigingen aan zijn adres.

  En daar is meneer ontzettend boos over geworden, want hoe durfden zijn landgenoten hem, Jort Kelder, zo uit te schelden over een uitspraak die in zijn wereldje heel normaal is. Hij begreep gewoon niet dat niet iedereen zijn wereldbeeld deelt.

  Overigens stond (en staat) Jort Kelder lang voordat hij gewraakte uitspraak deed al genoteerd in mijn gedachten persoonlijke samengestelde ‘top 10 engste engerds’ van Nederland. Het gluipgehalte van de man is super hoog. Een beroeps achterbakse gluiperd met hele enge ideeën en meningen. Dat anderen hem napraten vind ik jammer. Elk mens, waar dan ook op deze wereld, heeft evenveel recht op leven, ook het recht op een langer leven als het mogelijk is.

  Op mij komt het toch een beetje bevreemdend over dat Joep M. het ‘niet eens’ is met Jort Kelder’s gedane uitspraak. Joep M’s gedachtengoed kennend, verschilt namelijk niet van die van de gluiperd Jort Kelder. Juist vanwege zijn gedachtengoed heb ik het in het verleden (op dit forum) vaak met hem aan de stok gehad. Tenminste laat Kelder het gewoon merken, zijn denkbeelden.

  Maar misschien is het Joep M. te doen om eigen lijfsbehoud dat hij sinds de covid-19 uitbraak zo sociaal overkomt of tracht over te komen.. Óf hij heeft een metamorfose ondergaan. (lol)

  Sorry Joep M., ik moest het toch ff kwijt. (wink)

 34. @ Lamoenchi,

  Dus jij wilt beweren dat we gewoon iedereen maar moeten laten sterven, want ze zijn allemaal obese, hebben hart- en vaatziekten, plus kunnen wel worden gemist, zoiets ?
  Denk dat je toch heel vreemd op zult staan te kijken wanneer ineens vrienden, familie, en kennissen er niet meer zullen zijn, want dat is de vertaling van jouw verhaal naar de realiteit.

  De reden dat het aantal besmettingen in Afrika wat lager ligt is tweeledig. Ten eerste is de registratie daar niet zo goed georganiseerd als bij ons in het Westen. Velen die besmet zijn blijven gewoon thuis en komen daar al dan niet te overlijden. Ten tweede heb je te maken met een bevolking die niet al teveel reist, ze wonen in dorpen en veel van die dorpen zijn ver van de bewoonde wereld. Onderling verkeer valt mee en dus verspreidt het virus zich niet al te snel.

  Maar goed, dit alles had jij ook kunnen weten wanneer je op had zitten letten, doch voor jou is belangrijker om de ondoordachte argumenten van wappies maar continu te blijven herhalen. Kun je ook uitleggen waarom je de realiteit niet onder ogen wenst te zien ?
  Hier op Curacao hebben we te maken gehad met een mortaliteit van ruim 30 % onder de patienten die met de Delta variant in het ziekenhuis hebben gelegen. Dat is een zeer hoog percentage en wanneer we de Delta variant dus maar zijn gang laten gaan dan vrees ik dat we afscheid gaan nemen van zeer veel mensen. Heb je daar ooit wel eens over nagedacht ?

 35. @Lamunchi. Je probeert het als alle wappies weer te weer in jouw eigen straatje te framen. Heb je dat zelf niet door? Hoe zit het met de massa aan niet rokende of drinkende gezonde jonge mensen zonder overgewicht of diabetes, zonder hart en vaatziekten, etc. die momenteel doodziek door covid de ziekenhuisbedden en IC’s bevolken ????

 36. WHO maakt zich zorgen over de meest ontwikkelde, rijkste en hoogste graad aan vaccinatie landen ter wereld ! De armste landen met de minste vaccinaties hebben niet zo’n last van corona. In Ethiopia. Somalia, Syrie, Irak etc. gaan mensen dood van de honger of elkaar afslachten met wapens geleverd door de rijke landen, maar niet aan Corona.
  Ernstig ziek en doodgaan met corona gebeurt in de Westerse wereld vanwege de grote graad aan OBESITAS. Gevaccineerd of niet. De meeste volwassenen in het Westen lijden aan obesitas , diabeten, cholestorol, hart en vaat ziektes , longkanker door roken, darmkanker door vette eten etc. Hun kinderen zijn nog niet zover en hebben minder kans op corona complicaties. Maar hun beurt komt ook. Obesitas is een welvaarts ziekte. Hoe rijker hoe slechter de mensen eten en des te slechter hun gezondheid. Ze leven langer vanwege alle medicijnen en goede gezondheiszorg, maar zijn al stervende. Corona versneld dat stervensproces een beetje. Gezonde mensen ondervinden weinig last van Corona en voor hen heeft het weinig zin om te vaccineren.

 37. @Loes, ik geloof dat het vooral jijzelf bent die uit je stoffige bovenkamer met mentiras en vage cijfers strooit om aandacht te krijgen voor jezelf en de samenzwering die volgens jou overal achter zit. Kom nu eens met echte bewijzen in plaats van napraatsprookjes die in je straatje passen en net zo ongeloofwaardig zijn als de marsmannetjes die het gedaan zouden hebben.

 38. Nou dan moeten ze met cijfers komen die zeggen dat vaccinaties niet werken.
  WHO wil ook weer attentie en macht.
  Heeft Funding nodig.
  Magisch de politiek.
  Je ben’ t alleen iets waard in aandacht.
  Mentiras.

Reacties zijn gesloten.

Zoeken

Recente reacties