28 C
Willemstad
• dinsdag 22 juni 2021 16:53

Laatste reacties

- Advertentie -

Nu.cw | Toerismesector Curaçao: gebrek aan versoepelingen onbegrijpelijk

Maar nu het onder controle is, had de toeristen industrie verwacht dat ook voor toeristen het weer aantrekkelijker gemaakt zou worden om naar Curaçao te komen.

De toerismesector is zwaar teleurgesteld over de versoepelingen van de coronamaatregelen zoals die deze week bekend zijn gemaakt. De voorzitter van Curacao Hospitality & Tourism Association (CHATA), Hans Slier, zei donderdag dat de regering in de afgelopen maanden ‘een fantastische job’ heeft gedaan om het aantal besmettingen weer onder controle te krijgen.

Maar nu het onder controle is, had de toeristen industrie verwacht dat ook voor toeristen het weer aantrekkelijker gemaakt zou worden om naar Curaçao te komen. Het is volgens de voorzitter ‘onbegrijpelijk’ dat dat niet is gebeurd.

Op het eiland werden afgelopen maandag voorzichtige versoepelingen doorgevoerd, waaronder een verkorting van de avondklok van zeven uur ’s avonds naar negen uur ’s avonds. Maar Slier hekelt het feit dat mensen nog steeds alleen ’s ochtends tussen half vijf en acht uur naar het strand mogen en de kentekenplicht nog steeds geldt waardoor automobilisten maar twee keer per week de straat op mogen.

- Advertentie -

Versoepeling van deze maatregelen had volgens hem zeker bijgedragen aan de komst van meer toeristen. De voorzitter klaagt verder over de maatregelen die gelden voor toeristen om bij binnenkomst niet alleen een negatieve PCR-test te overhandigen, maar ook na drie dagen een antigeentest te doen. Hij noemt al die testen onacceptabel.

Ook stelt hij dat toeristen op Schiphol en in Miami, vanwege alle regelgeving en problemen met online betaling van een inreisdocument, tientallen reizigers hun vlucht naar Curaçao hebben gemist. Volgens CHATA is de toerisme industrie op Curaçao veel meer dan andere sectoren zwaar getroffen door de corona pandemie. Momenteel zijn ongeveer 50 procent van de werknemers in de toeristen industrie werkloos. Dit zijn ongeveer 16.000 mensen.

Bron: ANP
Bron: Nu.cw

Artikel delen

5 reacties

 1. @ Bram
  Je kan zeggen wat je wilt, maar Bram hier heeft ballen zeg…
  Steelt zelf veel geld met louche aanneemcontracten met accountantskantoren in Nederland, verdient volgens eigen zeggen veel geld met foute luiers verkopen aan arme Afrikaanse landen, slaat mensen in elkaar (samen met zijn broers, want alleen durft hij het natuurlijk niet) die het met zijn zus doen, en komt hier op KKC mensen van oneerbare handelingen betichten….
  Wel wel………

 2. Het is onbegrijpelijk dat de toerismesector voor versoepeling pleit. Feit is dat het virus niet is aankomen zwemmen. De oorzaak dat het virus zich wereldwijd heeft kunnen verspreiden komt simpelweg door het vele reizen.

  Een mogelijke alternatief is een virtuele vakantie. Simpel, iemand zit in Australië onder een parasol op een zonnebank en log in op de site van Curaçao met een virtuele bril op en maakt zo een wandeling door PUNDA en kan online boodschappen doen en online afrekenen.

  Ik ben heus niet de slimste die er is maar als ik met zo een geniale oplossing om de verspreiding van het virus te voorkomen kan bedenken, moeten geleerden dat toch ook kunnen?

 3. Haha @ABraham je bent grappig.

  Wat Slier betreft heb je gelijk hoor. Mercedes jeep eerst, racen door de wijk JT en dn de rest. LOL.

 4. Het zou Hans Slier sieren om eens niet alleen aan zijn eigen al vol gepropte bank rekening te denken, en meer aan de mensen die straks door zijn toedoen ( zakken vullerij ) dood ziek zijn of sterven door corona 19. Deze corona troep is nu redelijk op het eiland in bedwang, zodra men het Hek open gooit en dat gaat professor Pik Pik HUM Pik Pisas zeker doen dan is het hek van de DAM en komt er de eerste 5 jaar helemaal geen toerist meer naar curacrim, of misschien wel een loopse teef die zich door een hengstige dolle hond wil laten dekken.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Tuesday, June 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 juni 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Man aangehouden voor vernieling en bedreiging

De politie werd afgelopen zaterdag naar een adres in Juan Domingu bij Mahuma gestuurd waar een familieruzie aan de gang was. Een man is opgepakt voor vernieling...

Nu.cw | Onderhoud aan Julianabrug duurt ongeveer een maand

Vandaag is MNO Vervat begonnen met de onderhoudwerkzaamheden aan de leuningen van de Koningin Julianabrug. Er wordt geen rijbaan volledig afgesloten maar het verkeer zal er wel...

Nu.cw | Excuses WEB Bonaire voor aanmaning van 1 cent

Bij de afdeling Klantenservice van WEB Bonaire werd onlangs een aanmaning voor een bedrag van 1 dollarcent over het hoofd gezien en verstuurd aan de klant. Het...

ParadiseFM | Ambtenaren krijgen deze week 1/12e van het vakantiegeld

Ambtenaren krijgen aanstaande vrijdag 1/12e van het vakantiegeld uitbetaald. Dat blijkt uit een interne aankondiging van de overheid. De betaling zal gezamenlijk met het salaris worden gedaan,...
- Advertentie -