29 C
Willemstad
• donderdag 27 januari 2022 14:04

Laatste reacties

- Advertentie -

Nu.cw | SOAB gaat software BearingPoint onderzoeken

- Advertentie -

Rick Hart

BearingPoint | nu.cw

Minister van Financiën Javier Silvania (MFK) laat een onderzoek instellen naar de door BearingPoint ontwikkelde software voor de Belastingdienst. Dat blijkt uit uitlatingen van Silvania op zijn Facebookpagina.

De afgelopen dagen kwam in de media dat maar vijf procent van de aangiftes verwerkt kan worden door de software en de rest handmatig verwerkt dient te worden.

Volgens Silvania heeft de overheid sinds 2015 in totaal 20 miljoen gulden betaald aan BearingPoint voor de ontwikkeling en implementatie van de software. De software zou echter nog steeds niet optimaal werken.

- Advertentie -

Op zijn Facebookpagina reageert de MinFin, zoals hij zichzelf noemt, op aantijgingen dat er over 2019 nog steeds geen restitutie betaald zou zijn. “Als de technische problemen binnen twee weken niet zijn opgelost, beleg ik een persconferentie waarin de leidinggevenden van de Inspectie en ontvanger en BearingPoint verantwoording af moeten gaan leggen tegenover de bevolking”, aldus Silvania.

Het systeem Administratieve Afdoening (Adaf) voldoet volgens de minister nog steeds niet en ambtenaren moeten nog steeds zelf aangiftes controleren.

Het onderzoek naar de software en ontwikkeling ervan zal drie maanden duren en de resultaten zullen volgens de minister naar de Ministerraad en het Parlement worden gestuurd.

Bron: Nu.cw

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

 1. Abnormaal dat een minister z’n Facebook pp gebruikt om informatie door te geven.
  Kinderlijk eigenlijk om op zo’n dwaze manier politiek te bedrijven.

 2. Woensdag, 10 november 2021/21:44
  Als belastingbetaler is het droevig te constateren dat je moet bedelen om je belasting te betalen. Vele brieven geschreven , ook aan leidinggevenden, echter veelal geen antwoord en als er een antwoord komt dan word je er niet wijzer van. De professionele
  ( kennis van zaken ) aanpak ontbreekt. Een overzicht stand van de nog te betalen belastingen ( OZB, Erfpacht ) blijft nog onbekend. Alle nodige gegevens voorhanden maar geen respons van de Belastingdienst. Eerst het apparaat herstellen en dan de software laten nakijken of liefst allebei tegelijk. Bij overdracht van software vind altijd een “”trial run”” plaats om te kijken of het personeel de software goed beheerst en niet anders om. Een andere Overheid N.V. vertoont hetzelfde patroon.
  “”Mester di un Basora limpi ku ta limpia sushi pero no ta susha su mes””

 3. Een vreemde gang van zaken, waarom niet de leidinggevenden bij inspectie en ontvanger gewoon ontslaan? Neem aan dat een software bedrijf op basis van specificaties en requirements werken. Dus als die niet goed zijn opgesteld dan draagt BearingPoint geen blaam.

  Het geldt nog steeds “Junk in Junk out”. Ben trouwens benieuwd wat voor methode BearingPoint gebruikt, dit lijkt op de waterval methode waarbij op basis van specificaties en ontwerp het hele systeem gebouwd wordt en pas aan het eind getest.

  Tegenwoordig wordt meer het scrum methode gebruikt waarbij alles in hapklare brokken, stories wordt verdeeld. Gedurende 2 weken (sprint) worden wat stories ontwikkeld en getest. Wat Silvanie nu doet is, iedereen publiekelijk te kaken zetten en zelf heeft hij geen oplossingen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, January 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 27 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | 2,3 miljoen euro voor versterking kinderbescherming

Dankzij een extra bijdrage van de Postcode Loterij van 2,3 miljoen euro kan Unicef Nederland overheden en professionals helpen om het kinderbeschermingssysteem op Aruba en Curaçao te...

Nu.cw | Gerstenbluth: “Coronapiek voorbij, maar nog steeds veel besmettingen”

Het lijkt erop dat we de coronapiek voorbij zijn. Dat stelde epidemioloog Izzy Gerstenbluth tijdens de persconferentie. Toch kunnen de maatregelen volgens Gerstenbluth nog niet volledig worden...

DolfijnFM | Avondklok naar 11 uur

De avondklok op Curaçao gaat vanaf morgen een uur later in, om elf uur in plaats van om om tien uur. Dat betekent dat de horeca om...

DolfijnFM | Mishandelde man verliest tand

De politie heeft gisteren een man gevonden op straat met bloederige verwondingen, waaronder een verloren tand. Zijn kleren waren gescheurd en zat ook onder het bloed. De...
- Advertentie -
- Advertentie -