27 C
Willemstad
• vrijdag 9 juni 2023

Extra | Journaal 7 juni 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, June 6, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 juni 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Jacinta Constancia: Op de dag dat ik mijn straf moet uitzitten, zal ik me melden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Jacinta Constancia zal zich melden op de dag dat ze wordt opgeroepen om haar gevangenisstraf uit te zitten. Met deze woorden reageert de voormalige...

Telegraaf | Uitlevering Joran van der Sloot in gevaar

Advocaat wil met kort geding uitlevering voorkomen | John van den Heuvel BUITENLAND LIMA - Het overleveren van Joran van der Sloot door Peru aan de Verenigde Staten...

Democracy now! | Monday, June 5, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Nu.cw | SOAB gaat software BearingPoint onderzoeken

HomeLandenCuraçaoNu.cw | SOAB gaat software BearingPoint onderzoeken

Rick Hart

BearingPoint | nu.cw

Minister van Financiën Javier Silvania (MFK) laat een onderzoek instellen naar de door BearingPoint ontwikkelde software voor de Belastingdienst. Dat blijkt uit uitlatingen van Silvania op zijn Facebookpagina.

De afgelopen dagen kwam in de media dat maar vijf procent van de aangiftes verwerkt kan worden door de software en de rest handmatig verwerkt dient te worden.

Volgens Silvania heeft de overheid sinds 2015 in totaal 20 miljoen gulden betaald aan BearingPoint voor de ontwikkeling en implementatie van de software. De software zou echter nog steeds niet optimaal werken.

Op zijn Facebookpagina reageert de MinFin, zoals hij zichzelf noemt, op aantijgingen dat er over 2019 nog steeds geen restitutie betaald zou zijn. “Als de technische problemen binnen twee weken niet zijn opgelost, beleg ik een persconferentie waarin de leidinggevenden van de Inspectie en ontvanger en BearingPoint verantwoording af moeten gaan leggen tegenover de bevolking”, aldus Silvania.

Het systeem Administratieve Afdoening (Adaf) voldoet volgens de minister nog steeds niet en ambtenaren moeten nog steeds zelf aangiftes controleren.

Het onderzoek naar de software en ontwikkeling ervan zal drie maanden duren en de resultaten zullen volgens de minister naar de Ministerraad en het Parlement worden gestuurd.

Bron: Nu.cw

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

 1. Abnormaal dat een minister z’n Facebook pp gebruikt om informatie door te geven.
  Kinderlijk eigenlijk om op zo’n dwaze manier politiek te bedrijven.

 2. Woensdag, 10 november 2021/21:44
  Als belastingbetaler is het droevig te constateren dat je moet bedelen om je belasting te betalen. Vele brieven geschreven , ook aan leidinggevenden, echter veelal geen antwoord en als er een antwoord komt dan word je er niet wijzer van. De professionele
  ( kennis van zaken ) aanpak ontbreekt. Een overzicht stand van de nog te betalen belastingen ( OZB, Erfpacht ) blijft nog onbekend. Alle nodige gegevens voorhanden maar geen respons van de Belastingdienst. Eerst het apparaat herstellen en dan de software laten nakijken of liefst allebei tegelijk. Bij overdracht van software vind altijd een “”trial run”” plaats om te kijken of het personeel de software goed beheerst en niet anders om. Een andere Overheid N.V. vertoont hetzelfde patroon.
  “”Mester di un Basora limpi ku ta limpia sushi pero no ta susha su mes””

 3. Een vreemde gang van zaken, waarom niet de leidinggevenden bij inspectie en ontvanger gewoon ontslaan? Neem aan dat een software bedrijf op basis van specificaties en requirements werken. Dus als die niet goed zijn opgesteld dan draagt BearingPoint geen blaam.

  Het geldt nog steeds “Junk in Junk out”. Ben trouwens benieuwd wat voor methode BearingPoint gebruikt, dit lijkt op de waterval methode waarbij op basis van specificaties en ontwerp het hele systeem gebouwd wordt en pas aan het eind getest.

  Tegenwoordig wordt meer het scrum methode gebruikt waarbij alles in hapklare brokken, stories wordt verdeeld. Gedurende 2 weken (sprint) worden wat stories ontwikkeld en getest. Wat Silvanie nu doet is, iedereen publiekelijk te kaken zetten en zelf heeft hij geen oplossingen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties