28 C
Willemstad
• zaterdag 3 december 2022

Extra | Journaal 2 december 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, December 1, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 1 december 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, November 30, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 30 november 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

CN | 1xBet dichterbij officieel faillissement

Met PG advies | Eric Mertens - CasinoNieuws.nl Ruim een jaar geleden werd online goksite 1xBet failliet verklaard door een rechter op Curaçao. Het bedrijf ging in beroep...

Democracy now! | Tuesday, November 29, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Nu.cw | Schade Ansary bij Ennia meer dan 700 miljoen gulden

Still Telecuracao

Door wanbeleid van oud-beleidsbepalers en aandeelhouders zou Ennia volgens toezichthouder de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) een schade hebben geleden van minimaal 700 miljoen gulden. Advocaten van de verzekeringsmaatschappij pleitten donderdag dat de schade zelfs nog hoger zou zijn uitgevallen.

De verzekeringsmaatschappij Ennia eist een schadevergoeding van 1,1 miljard gulden in de aansprakelijkheidsprocedure tegen Hushang Ansary en andere ex-bestuurders die rond 2018 de leiding hadden. De procedure is al in oktober 2019 met een verzoekschrift gestart. Pas bijna een jaar later, eind september 2020, is door Ansary in die procedure gereageerd, aldus het Antilliaans Dagblad.

Ennia wordt bijgestaan door de CBCS tijdens de zitting die donderdag is begonnen. De schulden die Ansary en zijn partners het bedrijf zouden hebben aangedaan liggen ruim boven de 700 miljoen gulden. Dat blijkt uit verschillende punten die de advocaten van de maatschappij naar voren brachten tijdens de zitting.

De 94-jarige Ansary was zelf ook bij de zitting aanwezig maar heeft het gisteren niks gezegd. Ook Ralph Palm en Abdallah Andraous waren (digitaal) aanwezig. Nina Ansary, dochter van hushang Ansary, was gisteren niet aanwezig maar zal vermoedelijk vandaag de zitting digitaal bijwonen.

Ennia eist ruim een miljard gulden van haar eigenaar. De advocaten van Ansary mogen vandaag het woord doen in de rechtbank om de daden van Ansary en de ex-bestuurders te rechtvaardigen.

Bron: Nu.cw

Artikel delen

19 reacties

 1. Beste @ CR en @ William.
  Wanneer heeft de ex Gouverneur, ex president van het hof, ex rechter, ridder in de orde van etc de bonus/ compensatie van 3 miljoen van Ansary/Ennia ontvangen?

 2. @CR @KK
  Ik laat het hierbij. We hebben elkaar denkelijk gewoon verkeerd begrepen. Ik heb alleen gemeld dat Eurice S al 2 jr geleden heeft aangegeven geen vervolgtermijn te willen.
  Verder zal het mij een worst zijn.
  Even goede vrienden, toch.

 3. @William: ik kan niet in het hoofd van Knoek-koe kijken maar volgens mij was zijn punt dat de positie van de dochter niet houdbaar is als binnenkort ook de ENNIA RvC en de vader wordt aangeklaagd

 4. @CR
  Goed lezen, if possible, de post ging in 1e instantie niet over haar vader, maar haarzelf als zou zij abdiceren.

  Wat haar vader betr. heeft dit niets met haar ‘zich niet meer beschikbaar stellen te maken’, lijkt mij.

 5. “@Knoek koe
  Haal je niet het e.e.a. door elkaar, bro.
  Bij mijn weten was Eunice Saleh nooit gouverneur, daarvoor is ze ook wel erg jong.
  Gouverneurs zijn meestal bejaard.”
  klopt het gaat hier dan ook om haar vader die gouverneur was en daarna voorzitter van RvC ENNIA voor een totaal bedrag van 3mln.

  Zou ook de ex HR directeur van ENNIA, Andrey Pichardo, niet eens gevraagd kunnen worden waarom deze grote betalingen werden overgemaakt? Was er geen CAO of salaris plafond van toepassing?

 6. @Knoek koe
  Haal je niet het e.e.a. door elkaar, bro.
  Bij mijn weten was Eunice Saleh nooit gouverneur, daarvoor is ze ook wel erg jong.
  Gouverneurs zijn meestal bejaard.

 7. De functie is onhoudbaar geworden @William?
  Voormalig president van het Hof, voormalig goeverneur, ridder in de orde van …etc etc, meester in …, magna cum laude… etc , strijkt 3 miljoen op bij Ennia?

 8. @Knoek koe
  De president van het Hof heeft zich al 2 jr geleden niet beschikbaar gesteld voor een tweede termijn.
  Zij abdiceert in deze dus niet.

 9. @Drechi. Klopt. Ik was nergens te bekennen. Woonde in die tijd in New Zealand. En dan volg ik geen berichten die betrekking hebben op een stipje ergens in de Cariben.
  En eind december sodemieter ik inderdaad op van dit eiland met al zijn zakkenvullende graaiers en onbenullen in de politiek en hoef ik mij niet meer te ergeren aan het, volgens Osepa, domme volk van dit eiland. Ik ga me vestigen in een meer welvarend landje.
  Woont u hier wel meneer Drechi? Want schelden is een teken van zwakte.

 10. Nu dat de President van het Hof “abdiceert” , ( onhoudbare positie?) ontstaat er wat meer ademruimte en is er misschien hoop dat de Ennia RvC van weleer, die miljoenen mee naar huis kreeg, ook juridisch op het matje wordt geroepen.

 11. Waar zou Pik het over hebben gehad met Ansari?
  Koetjes? Kalfjes? Chitchat?
  Ansary heeft hem waarschijnlijk wat veren in zijn “chanchan” gestoken, opdat hij zich gewaardeerd voelt als premier, en hem en zijn innercircle uitgenodigd voor een plezierjachtvaart met champagne en kaviaar en all u can eat buffet!.
  Die kans laat de boy uit soto, die corned beef met funchi gewend is, niet voorbijgaan, en valt als een blok voor de listigheden van ansary, die waarschijnlijk denkt: wat een simpele ziel, zo mak onwetend en inpakbaar!
  Verbaas je niet als ansary denkt dat ze nog dommer zijn ñ dan ze eruit zien, dat kabinet

  Pik die zich door zijn onderbuik laat sturen, voelt zich gevleid en greinst van linker oor naar rechteroor! Weer een feestje! De feestende premier! Niets leukers dan Voor 25k pm ministertje spelen = lintjes knippen en happenings aflopen. Geen harde doelstellingen, just entertainment en vermaak. En je vraagt je nog steeds af waarom niets loopt?

 12. @John Bash:
  Je valt op dat ene fotomoment van Pik naast Ansary.
  Maar natuurlijk Johnson: Maar dan ben jij wel selectief blind, want toen Ansary de boel overnam hier, met als “baanbreker” de net vervangen oud premier van Curacao Ettienne Ys, was jij natuurlijk nergens te bekennen.
  Sodemieter toch op, smiecht….

 13. @ook dat nog: welke externen lopen nu rond bij ennia? Je zou verwachten dat als ennia en Cbcs zich zorgen maken om de solvabiliteit ze juist op de kosten letten

 14. @William, ze zijn daar vaker van actuaris gewisseld dan van hun onderbroeken. Daarom ook zoveel “externen” (uurtje factuurtje) op dit moment.

 15. Het was een schande om de monkey man pisas met die Ansary vrolijk keuvelend te zien op tv. Dacht dat de centrale bank onafhankelijk van de politiek was. Als dat idd zo is, dan dient een zgn min. President zich niet in te laten met de rechtsgang. Een minister onwaardig. Maar ja wat kan je verwachten van dit eiland, waar een meneertje Osepa zelf de bevolking dom noemt.

 16. Ze moeten iedereen die bij het ENNIA debacle betrokken was, Martina, actuaris (iedereen die verantwoordelijk is voor het indienen jaarrekening ENNIA wat jarenlang niet gebeurde) verantwoordelijk houden.

 17. Het is al jarenlang een publieksgeheim hoe Ansary Mullet Bay Hotel heeft laten overwaarderen. Wat vroeger een juweel van de Caraiben zou worden is al ruim 20 jaar geleden tot een verlaten en vervallen spookhotel geplunderd. En dit is dan de onderpand van Ansary.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -