24 C
Willemstad
• donderdag 27 januari 2022 23:04

Laatste reacties

- Advertentie -

Nu.cw | Ruim 14 miljoen euro extra voor voedselhulp

- Advertentie -
Sinds de start van het programma in mei 2020 heeft het Nederlandse kabinet in totaal 85,4 miljoen euro beschikbaar gesteld voor voedselhulp.

Het Nederlandse kabinet stelt 14,1 miljoen euro extra beschikbaar voor het voedselhulpprogramma op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Met dit geld kan het programma uitgevoerd worden tot 30 september 2021.

Hoewel het toerisme op de eilanden weer op gang lijkt te komen is de behoefte aan voedselhulp nog altijd aanwezig, schrijft staatssecretaris Knops van Koninkrijksrelaties in een brief aan de Tweede Kamer. Sinds de start van het programma in mei 2020 heeft het Nederlandse kabinet in totaal 85,4 miljoen euro beschikbaar gesteld voor voedselhulp.

In september beslist het kabinet of voortzetting van het programma na 1 oktober 2021 nodig is en op welke manier de landen in dat geval ondersteund kunnen worden.

“Met het herstel van het toerisme en het aantrekken van de economie in zicht verwacht ik dat het aantal mensen dat een beroep doet op voedselhulp afneemt. Tegelijkertijd werken wij samen met de landen aan het duurzaam versterken van de economie, met aandacht voor sociale zekerheid en een sociaal vangnet, zodat programma’s als deze in de toekomst niet meer nodig hoeven zijn”, aldus Knops.

- Advertentie -

Volgens afspraken nam het ministerie van SOAW per 1 mei het voedselhulpprogramma over van het Rode Kruis. Omdat de voorbereidingen hiervoor langer duurden dan verwacht, heeft het Rode Kruis ook in mei nog de hulp geleverd. Begin juni is SOAW van start gegaan. Voor het programma ontvangt Curaçao een subsidie van Nederland van 2,4 miljoen euro voor de periode tot 1 augustus 2021.

Nederland zal tot 1 augustus 2021 zorg blijven dragen voor de voedselhulp voor ongedocumenteerden op Curaçao. Na 1 augustus neemt SOAW ook deze verantwoordelijkheid over. The International Organization for Migration (IOM) voert dit programma nu in opdracht van Nederland uit. Hiervoor ontvangt IOM 3 miljoen euro.

Ook deze groep heeft het Rode Kruis in mei nog van voedselhulp voorzien. De overname van het programma door IOM duurde langer dan verwacht, waardoor er een korte onderbreking in de voedselhulpuitgifte ontstond. De registratie en uitgifte is inmiddels van start gegaan.

Bron: Nu.cw

- Advertentie -

Artikel delen

5 reacties

  1. Dit is de wet van behoud van ellende, Nederland houdt de ellende in stand. Aan geen van de eisen van Nederland is voldaan. Er is niet op megasalarissen bezuinigd, ambtenaar apparaat is nog steeds overvol en sterker nog ministers en parlementariërs hebben zelfs hun salaris verhoogd. Nederland blijkt niets meer te zijn dan een tandeloze tijger.

  2. Het is overigens compleet van de zotte dat Nederland zorg moet dragen voor het voeden van de bevolking, terwijl de politici alhier alleen aan hun eigen salaris en de ambtenaren alleen aan hun vakantiegeld kunnen denken.
    Hoe diep ben je dan gezonken ?

  3. @ Abraham Mossel,

    Al die schreeuwlelijkerds hebben sinds vorig jaar bruto meer dan 2 ton bij kunnen schrijven dankzij de hulp van Nederland. Zonder die hulp was het niets nada noppes geweest. Maar ja, kankeren op het verfoeide Nederland doet het nu eenmaal goed bij het mondi volk, die begrijpen er toch niet al teveel van, die vallen alleen voor mooie termen, waar ze overigens ook niets van begrijpen.

    Het gezegde: ‘je bijt niet in de hand die je voedt’ is voor velen totaal onbekend. Die denken kennelijk dat Cooper en Pisas c.s. het voeden.

  4. plus minus 85 miljoen Euro is bijna 160 miljoen gulden en toch maar blijven zeiken over die tering Makamba’s die met de COHO niet het eiland willen helpen maar willen over nemen, luister naar Holle Bolle Gijs Cooper en nog een paar meer van die raten geld vangers.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, January 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 27 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | 2,3 miljoen euro voor versterking kinderbescherming

Dankzij een extra bijdrage van de Postcode Loterij van 2,3 miljoen euro kan Unicef Nederland overheden en professionals helpen om het kinderbeschermingssysteem op Aruba en Curaçao te...

Nu.cw | Gerstenbluth: “Coronapiek voorbij, maar nog steeds veel besmettingen”

Het lijkt erop dat we de coronapiek voorbij zijn. Dat stelde epidemioloog Izzy Gerstenbluth tijdens de persconferentie. Toch kunnen de maatregelen volgens Gerstenbluth nog niet volledig worden...

PBC | Rechter beslist over lot afvalverwerker Serlimar op Aruba

Persbureau Curacao ORANJESTAD – Afvalbedrijf Serlimar op Aruba krijgt begin februari van de rechter te horen of uitstel van betaling wordt voortgezet. Als dat niet gebeurt, betekent dat...

PBC | Regering gaat corona time-out met nog eens tien dagen verlengen

Persbureau Curacao De regering gaat de coronamaatregelen met nog eens tien dagen verlengen. Dat is voor de tweede keer. Ondanks de afname van het aantal besmettingen, is de...
- Advertentie -
- Advertentie -