27.5 C
Willemstad
• zondag 1 augustus 2021 13:41

Laatste reacties

- Advertentie -

Nu.cw | Ruim 14 miljoen euro extra voor voedselhulp

Sinds de start van het programma in mei 2020 heeft het Nederlandse kabinet in totaal 85,4 miljoen euro beschikbaar gesteld voor voedselhulp.

Het Nederlandse kabinet stelt 14,1 miljoen euro extra beschikbaar voor het voedselhulpprogramma op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Met dit geld kan het programma uitgevoerd worden tot 30 september 2021.

Hoewel het toerisme op de eilanden weer op gang lijkt te komen is de behoefte aan voedselhulp nog altijd aanwezig, schrijft staatssecretaris Knops van Koninkrijksrelaties in een brief aan de Tweede Kamer. Sinds de start van het programma in mei 2020 heeft het Nederlandse kabinet in totaal 85,4 miljoen euro beschikbaar gesteld voor voedselhulp.

In september beslist het kabinet of voortzetting van het programma na 1 oktober 2021 nodig is en op welke manier de landen in dat geval ondersteund kunnen worden.

- Advertentie -

“Met het herstel van het toerisme en het aantrekken van de economie in zicht verwacht ik dat het aantal mensen dat een beroep doet op voedselhulp afneemt. Tegelijkertijd werken wij samen met de landen aan het duurzaam versterken van de economie, met aandacht voor sociale zekerheid en een sociaal vangnet, zodat programma’s als deze in de toekomst niet meer nodig hoeven zijn”, aldus Knops.

Volgens afspraken nam het ministerie van SOAW per 1 mei het voedselhulpprogramma over van het Rode Kruis. Omdat de voorbereidingen hiervoor langer duurden dan verwacht, heeft het Rode Kruis ook in mei nog de hulp geleverd. Begin juni is SOAW van start gegaan. Voor het programma ontvangt Curaçao een subsidie van Nederland van 2,4 miljoen euro voor de periode tot 1 augustus 2021.

Nederland zal tot 1 augustus 2021 zorg blijven dragen voor de voedselhulp voor ongedocumenteerden op Curaçao. Na 1 augustus neemt SOAW ook deze verantwoordelijkheid over. The International Organization for Migration (IOM) voert dit programma nu in opdracht van Nederland uit. Hiervoor ontvangt IOM 3 miljoen euro.

Ook deze groep heeft het Rode Kruis in mei nog van voedselhulp voorzien. De overname van het programma door IOM duurde langer dan verwacht, waardoor er een korte onderbreking in de voedselhulpuitgifte ontstond. De registratie en uitgifte is inmiddels van start gegaan.

- Advertisement -

Bron: Nu.cw

- Advertisement -

Artikel delen

5 reacties

  1. Dit is de wet van behoud van ellende, Nederland houdt de ellende in stand. Aan geen van de eisen van Nederland is voldaan. Er is niet op megasalarissen bezuinigd, ambtenaar apparaat is nog steeds overvol en sterker nog ministers en parlementariërs hebben zelfs hun salaris verhoogd. Nederland blijkt niets meer te zijn dan een tandeloze tijger.

  2. Het is overigens compleet van de zotte dat Nederland zorg moet dragen voor het voeden van de bevolking, terwijl de politici alhier alleen aan hun eigen salaris en de ambtenaren alleen aan hun vakantiegeld kunnen denken.
    Hoe diep ben je dan gezonken ?

  3. @ Abraham Mossel,

    Al die schreeuwlelijkerds hebben sinds vorig jaar bruto meer dan 2 ton bij kunnen schrijven dankzij de hulp van Nederland. Zonder die hulp was het niets nada noppes geweest. Maar ja, kankeren op het verfoeide Nederland doet het nu eenmaal goed bij het mondi volk, die begrijpen er toch niet al teveel van, die vallen alleen voor mooie termen, waar ze overigens ook niets van begrijpen.

    Het gezegde: ‘je bijt niet in de hand die je voedt’ is voor velen totaal onbekend. Die denken kennelijk dat Cooper en Pisas c.s. het voeden.

  4. plus minus 85 miljoen Euro is bijna 160 miljoen gulden en toch maar blijven zeiken over die tering Makamba’s die met de COHO niet het eiland willen helpen maar willen over nemen, luister naar Holle Bolle Gijs Cooper en nog een paar meer van die raten geld vangers.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ND | Opnieuw 20 jaar cel geëist tegen Bouterse voor decembermoorden

Het Surinaamse Openbaar Ministerie heeft vrijdag opnieuw twintig jaar gevangenisstraf geëist tegen oud-president en ex-legerleider Desi Bouterse, melden Surinaamse media. De krijgsraad in Paramaribo behandelt het decembermoorden-proces...

Opinie | Nederland is het rottende hart van Europa

Opinie Roberto Saviano | NRC Handelsblad Criminaliteit Nederland is een witwasserij in het hart van Europa en daarom medeschuldig aan de moord op Peter R. de Vries, fulmineert...

Column Youp | Moord in het Spaans is asesinato !

Moet je alles geloven? Iemand probeerde mij aan het lachen te maken door te vertellen dat Camiel Eurlings per 1 augustus toetreedt tot de Raad van Commissarissen...

Column Den Cayente | Piraten

Column Arien Rasmijn Vandaag is mijn laatste dag als fulltime journalist. Volgende maand verhuis ik samen met mijn vrouw naar Europa en starten we een nieuw avontuur. Dat...

PBC | Studenten maken Nieuw Nederland weerbaar en duurzaam

Persbureau Curacao Afgelopen woensdag, 26 juli zijn studenten van de Universiteit van Curaçao gestart met een XXX in de wijk Nieuw Nederland. Ze blijven daar nog tot maandag....

PBC | Benzine en elektriciteit in augustus weer duurder

Persbureau Curacao De prijs voor benzine en stroom gaat volgende maand omhoog. Het tarief voor diesel en water gaat omlaag. Dat meldt toezichthouder Bureau Telecommunicatie en Post. Voor een...
- Advertentie -