25 C
Willemstad
• maandag 5 december 2022

Extra | Journaal 2 december 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, December 1, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 1 december 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, November 30, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 30 november 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

CN | 1xBet dichterbij officieel faillissement

Met PG advies | Eric Mertens - CasinoNieuws.nl Ruim een jaar geleden werd online goksite 1xBet failliet verklaard door een rechter op Curaçao. Het bedrijf ging in beroep...

Democracy now! | Tuesday, November 29, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Nu.cw | ProMo-voorzitter: “Ik begrijp niet waar Cooper zich zo druk over maakt”

ProMo-voorzitter Dennis Klaus begrijpt de boosheid van minister Charles Cooper (MFK) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) niet. De minister reageerde met een furieus Facebookbericht nadat Fundashon Pro Momumento (ProMo) een beroepschrift indiende bij het Gerecht in eerste aanleg wegens de bouwplannen van het Majestic Hotel & Residence in Punda.

Klaus benadrukt dat de stichting niet tegen de bouw bij Marichi is. “Maar het project waar nu een bouwvergunning voor is afgegeven, is buitenproportioneel en voldoet niet aan het Eilandelijk Ontwikkelingsplan. Curaçao moet voorzichtig zijn met grootschalige bouwprojecten”, aldus Klaus. “Het is niet ondenkbaar dat Unesco besluit om Willemstad van de Werelderfgoedlijst te schrappen.”

De minister reageerde woest op de uitspraken van ProMo. “Terwijl het kabinet versneld bouwvergunningen afgeeft om de economie een jumpstart te geven, verzetten een paar figuren die niks te doen hebben zich tegen de projecten”, schrijft de minister op zijn Facebookpagina.

“Misschien dat de minister gemakshalve vergeet dat de ‘werkgelegenheid’ waar hij het over heeft op de tocht komt te staan als UNESCO ons van de lijst gooit”, reageert Klaus tegenover NU.cw. “Ik vraag me af waarom hij zich zo druk maakt. Als hij meent dat hij gelijk zal krijgen in de rechtszaal, dan hoeft hij zich toch nergens zorgen om te maken?”

Bron: Nu.cw

Artikel delen

10 reacties

 1. Korupshon “bolo” Kroeker maakt zich maar om één ding druk, niet om jou, niet om Curaçao, maar om de buit, je weet wel, die onder de tafel doorgeschoven wordt.
  Allang geen geheim meer dat Ministers en directeuren openlijk grossieren in vergunningen, licenties, deals, projectgunningen! (Tromp ook, zie Ennia, First bank, RvC samenstelling, met ministerraad bekonkeld, een klerebende)Tegen een dikke betaling uiteraard. Iemand gooit duidelijk roet in zijn “buit”, vandaar dat hij zo luid is! Zijn centjes!!!! Dan wordt je persona non grata, als je Kroeker zijn gegraai in de weg zit, al heb je het beste voor met het eiland (gelddekker syndroom)

  Net als qepd minister R. Mc William en andere ministers, die bijna allemaal vuile handen hebben, de een iets meer dan de ander,

  Mc William , die ging niet voor minder dan een miljoen, zo wil het gerucht doen geloven.

 2. Lijkt me niet zo moeilijk gezien het verleden van deze minister. In recordtijd de omgevingsvergunning verlenen, de bonus is binnen en naar een buitenlandse bank verplaatst en dan wil zomaar een instantie roet in het eten gooien.
  Zo hoort dat niet op onze rots. Dus dan maar hoog van de toren blazen met flut argumenten.

 3. In de bouw wereld waar ik in heb gewerkt waren we snel klaar met figuren zo als Holle Bolle Gijs Cooper, hij kon het een keer flikken maar geen tweede keer!, Zo niet was hij snel verdwenen van het eiland ???. en zag men hem never nooit meer terug, ook niet naast het gedenk teken naast Helmin Wiel op Marie Pompoen.

 4. Het word met de dag gekker op de crim. Holle Bolle Gijs Cooper uit de curacaose Efteling papier $$ hier, ziet zijn dikke FEE van de project ontwikkelaars die hij onder de tafel door zou ontvangen verdwijnen met de curcacaose crim zon. Hoelang mag deze volgevreten plofkop nog het arme volk wat niet te eten heeft terroriseren in de maling nemen en om hun duidelijk te laten zien hoe hij probeert zelf zijn zakken te vullen in twee jaar van het al leeg geplukte curacrim volk en nog verder te laten zinken met zijn ECONOMIE planen, Pik heeft de ballen verstand van economie en investeren, maar Holle Bolle Gijs Cooper samen met Leerling Pastor Gerrit de Raaf hebben hun plan al helemaal klaar uitgewerkt. Het is heel eenvoudig als je op hun stoel zit om heel snel miljoenen te laten verdwijnen in een bank op ander grond gebied. Met al je zwart crimineel geld in flop bedrijven en projecten te stopen, al kost een hotel echt 100 miljoen kant en klaar maar het gaat 200 miljoen kosten en je laat op een moment de boel klappen weg poen (????) en hotel jaren als een spook laten staan??. Om het verder uit te leggen ben ik nog wel effe bezig en is PIK en is Cooper en Leerling Pastor Gerrit de Raaf rijp om te worden op genomen nemen in een van die gekken huis inrichtingen in Den Dolder, waar ze elke dag een schep en een kruiwagen zonder bodem krijgen om die te vullen met boom en struik blad en dat weer proberen te gooien in een container zonder bodem zo dat de tuin elke dag schoon en netjes er uit ziet in de inrichting en gekken huis Den Dolder.

 5. Wat ‘n Oen, ‘n “minister” die op fb z’n gal aan ‘t spuien is, lager kan niet. Doet ie wel meer en wat betreft mensen die niks te doen hebben, veelvraten, ijskoud , die rolmops.

 6. jumpstart zucht: een soort wondermiddel waardoor een economie opeens hard gaat groeien. Als het Majestic hotel er komt, betekent het gewoon dat dezelfde pool van toeristen wordt uitgesmeerd en dat er minder toeristen naar andere hotels gaan. Als Cooper het toerisme echt wil verbeteren, ga dan werken aan betere service verlening, lagere airport fee, goed openbaar vervoer, veiligheid etc.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -