28 C
Willemstad
• woensdag 8 december 2021 18:26

Laatste reacties

- Advertentie -

Nu.cw | Politieagenten gebruikten geconfisqueerd geld voor ‘koffieclub’

De agenten gingen in september 2020 zes huizen binnen en namen drugs en geld in beslag, maar leverden deze in beslag genomen items nooit in | Persbureau Curacao

Zes agenten die vorig jaar verschillende huiszoekingen verrichtten, gingen er iedere keer zelf vandoor met het geld en de drugs die zij vonden. In de meeste gevallen ging het om marihuana.

De agenten gingen in september 2020 zes huizen binnen en namen drugs en geld in beslag, maar leverden deze in beslag genomen items nooit in.

Bij één van de huizen die zij binnengingen was de hoeveelheid geld die zij vonden te klein om te verdelen, dus gebruikten ze dat geld voor hun ‘koffieclub’.

Agenten Balyn, Janga, Rodriquez, Dorand, Overman en Tomsjansen moesten gisteren voor de rechter verschijnen in verband met diefstal/verduistering van geld en drugs, falsificeren van processen verbaal, en machtsmisbruik als agent.

- Advertentie -

Bron: Nu.cw

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

12 reacties

 1. De 3 (drie!! LOL) bonden zullen ongetwijfeld protesteren dat deze rolmodellen ”machtsmisbruik” wordt verweten. Voor dienders op Korsou is dat standaard modus operandi, zelfs een arbeidsvoorwaarde, samen met een hufterige attitude en erg losse interpretatie van de geweldsinstructie/monopolie.
  Dit alles is natuurlijk geen indicatie (wink wink) van het “sirbi y proteha” van een mondige burgerij in een Korsou independiente.

 2. Het zoveelste schandaal, en dat voor zo een relatief klein korps. Aan de andere kant; wat kun je verwachten als je agenten van de bodem van het vat moet schrapen om tenminste nog een beetje korps vulling te verkrijgen.

 3. Goed voorbeeld doet volgen!
  Politie agenten doen wat “Pik & co-ministers ook doen, en alle voorgaande kabinetten!
  Roven & plunderen, soms mbv wat “Robogados”!
  Ha ha Succes met je autonomie!
  Zonder economie ($$$) geen autonomie!
  Maar de zakken van de politieke “zakken” zijn goed gevuld!

 4. Beste @Gerrit,@Djaka,@William,@Showroe, het valt niet goed te praten wat deze dienders gedaan hebben maar we hebben het hier over wat kruimeldieven.

  De echte boeven bij de politie hebben 600 kilo cocaïne uit het politie bureau gestolen en die lopen nog vrij rond. Het kan niet anders dat de leiding van de politie en de vorige minister van justitie waarschijnlijk ook corrupt zijn.

 5. Dirty cops, iedereen die Serpico met Al Pacino gezien heeft moet weten dat het niet makkelijk is. Als je een corrupte collega hebt, ben je vaak gedwongen om mee te doen anders kan het zomaar gebeuren dat ze net even te laat zijn als je in de problemen zit.

 6. Het onderzoek toont niet aan wie het eerst naar binnen ging, dus vraagt het OM voor intrekking lasten en invrijheidstelling van deze voorbeeldige dienders.
  Korsou OM logica…..

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NTR | Toneel tegen huiselijk geweld: ‘Het kwam hard binnen’

Marit Severijnse KRALENDIJK – Met de theatervoorstelling ‘Stop the beating’ trapt advies- en meldpunt Guiami een grote campagne tegen huiselijk geweld en kindermishandeling af. “Het komt hard binnen....

DH | Child abuser opposes his extradition from Scotland

PHILIPSBURG--Almost three years after he was sentenced by the Court of First Instance in St. Maarten to seven years in prison for a large number of...

Ingezonden | Allemaal ‘Nette Mensen’

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Coalitie boycot raadsvergadering Bonaire

Kralendijk - Wie gisteravond rekende op vuurwerk in de Eilandsraad kwam bedrogen uit. Vijf minuten nadat waarnemend gezaghebber Reynolds Oleana de vergadering had geopend konden de aanwezigen...

AntilliaansDagblad | Slechts enkele organisaties hebben echt 12,5% gekort

Willemstad - Ongeveer de helft van rechtspersonen die door de overheid gefinancierd worden, zoals stichtingen, verenigingen en overheids-nv’s voldoet ‘min of meer’ aan de eis van 12,5...

AntilliaansDagblad | Klimaatrisico’s financiële sector

CBCS voorzitter regionale werkgroep gecoördineerde aanpak Willemstad/Philipsburg - ,,De juiste mix vinden om klimaatrisico’s en groene financiering in onze regio aan te pakken en te bevorderen, zal een...
- Advertentie -