27 C
Willemstad
• zondag 9 mei 2021 00:05

NOS | Premier Rutte: Europese covid-reispas misschien pas in augustus

Sander van Hoorn De covid-pas, de QR-code waarmee Europeanen deze zomer makkelijker op reis moeten kunnen in de EU, is er misschien pas in augustus. Dat heeft premier...

Extra | Aubert Wiels: E motibu real di asesinato di Helmin Wiels un dia lo sali na kla

WILLEMSTAD. – Ayera despues di 8 aña ainda famianan no a haña trankilidat pa por sera e kaso di asesinato di Helmin Wiels. Esaki pa e echo...

ParadiseFM | D66: ‘Zo snel mogelijk vaccinatiecertificaat voor Caribische delen koninkrijk’

D66 wil zo snel mogelijk een digitaal groen certificaat voor gevaccineerden in de Caribische delen van koninkrijk. Dat blijkt uit Kamervragen van partijleden Jorien Wuite en Jan...

PBC | Ook VBC roert zich om strenge coronamaatregelen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het draagvlak voor de coronamaatregelen van de Curaçaose regering brokkelt verder af. Na Chata roert ook de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao zich. Die wil af...

PBC | Zes mensen positief, opnieuw laag besmettingsratio

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Vandaag testten zes mensen positief op Corona op een totaal van 636 afgenomen PCR-testen. Dat geeft een testratio van net geen 1 procent. Deze...

DH | Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaNu.cwNu.cw | Pisas: Rutsel Martha en Chester Peterson informateur

Nu.cw | Pisas: Rutsel Martha en Chester Peterson informateur

In gesprek met NU.cw zegt MFK-leider Gilmar ‘Pik’ Pisas Martha en Peterson te hebben voorgedragen en zij hoogstwaarschijnlijk de opdracht van de gouverneur krijgen om een kabinet te formeren | Nu.cw

Oud-minister Rutsel Martha en advocaat Chester Peterson worden de informateurs om het kabinet Pisas samen te stellen.

Gisteren werd bekend dat politieke partijen Movementu Futuro Kòrsou (MFK) en Partido Nashonal di Pueblo (PNP) een bereidwilligheidsverklaring hebben getekend. Beide partijen willen gaan samenwerken in een regering.

MFK haalde tijdens de verkiezingen van afgelopen vrijdag de verkiezingswinst binnen met negen zetels, PNP haalde vier zetels. Samen goed voor een meerderheid in de Staten. De informateur gaat na welke partijen met elkaar een nieuw kabinet kunnen en willen vormen en welke problemen daarbij overwonnen moeten worden

In gesprek met NU.cw zegt MFK-leider Gilmar ‘Pik’ Pisas Martha en Peterson te hebben voorgedragen en zij hoogstwaarschijnlijk de opdracht van de gouverneur krijgen om een kabinet te formeren.

Of Pisas met meer partijen gaat samenwerken, zoals in de bereidwilligheidsverklaring staat vermeld, weet Pisas niet. Hij beweert er geen moeite mee te hebben om een ministerspost uit handen te geven, maar kan niet garanderen dat het zover komt.

Als mogelijke coalitiepartner worden KEM van Michelangelo Martines en Trabou pa Korsou van Rennox Calmes genoemd

Bron: Nu.cw

16 reacties

 1. Wat maakt jou beter dan de mensen die jij fout typeert?

  @bulibuli, Ik steel niet, ik zet geen familieleden zonder kennis op hoge posities. Ik zorg er niet voor dat het volk arm blijft en de elite rijker. Ik heb geen strafblad. Ik lieg niet een heel volk toe.
  Daarnaast ben ik geen grote fan van de MFK en partijen maar ook niet van de PAR. Dat is voor mij 1 pot nat. Als we een functionerend OM hadden dan zou 90 procent van de politici nu in bon futuro te zitten

 2. @Tuna
  100% mee eens met jouw comment!

  @Bulibuli
  Zegt: Nu heb je sommige mensen (voornamelijk Pro-Nederland aanhangers) die dagelijks zoveel onzin en haat uitkramen naar (zwarte) Curacaoenaars.

  Hoop dat het jou ook is opgevallen dat er ook hele nare anti Nederland sentimenten op het eiland
  heerst onder een deel van de Curaçaose bevolking? Curaçaonaars met de Nederlandse nationaliteit, want ja ja het is soms moeilijk slikken, maar dat zijn ze nog altijd. Een Curacaose nationaliteit bestaat namelijk niet zoals je weet.

  Het is evenzo opvallend dat dit vooral vaker voor komt onder de bevolking die van Afrikaanse komaf is dan onder die van een andere etnische achtergrond. Misschien wat onder gesneeuwd, maar die zijn er ook nog. Jij hebt op dit forum net zo vaak mensen verzocht het eiland te verlaten (oftewel verzocht op te rotten), omdat zij kritisch waren of omdat jij het niet met hen eens was. Dus ja dan blijft er inderdaad weinig ruimte voor een goed debat of gedachtenuitwisseling over. Just saying.

 3. @ Bulibuli,

  De opmerking over Londen is gewoon een terechte opmerking. Het is niet erg dat hij daar woont en werkt, is prima. Maar om hier te kunnen meewerken aan de formatie zal hij hier naartoe willen komen. Dat gaat zeer veel geld kosten en ik denk dat we ook wel mogen concluderen dat hij het niet gratis gaat doen. Anders gezegd, dat gaat het eiland ongelofelijk veel geld kosten.
  Van Peterson is ook bekend dat hij declareert dat het een lieve lust is, dus ook daar zal zeer veel geld worden betaald.

  En dat bij verkiezingen die zo zijn verlopen dat de invulling van het regeer akkoord een fluitje van een cent is. Er zijn geen moeilijke onderhandelingen nodig, het is gewoon straight forward oftewel die formatie kan ook worden afgehandeld door wat partijbonzen met enige kennis van zaken. MFK had een huisjurist als lid welke het programma kennelijk had geschreven, dus die kan zo naar voren worden geschoven.
  Anders gezegd, in vrijwel alle landen worden politici aangesteld als formateurs. Ik heb nog nooit meegemaakt dat advocaten werden ingehuurd om de formatie te doen. En gezien de historie van geld achterover drukken snap ik wel waarom.
  Heeft dus helemaal niets met zwart of wit te maken, heeft alles met geld verkwanselen te maken. Dat geld kan nu beter worden besteed aan het helpen van de mensen die nu steun nodig hebben.

 4. @Bulibuli, eerste reactie.
  De spijker op zijn kop.
  Ik kan geen enkel spoor van haat of frustratie bespeuren.
  Prachtig, objectief en glashelder verwoord.
  Die gasten in een notendop.
  Helaas echter hier op dit forum;
  Deru kugi wa itareru.
  De spijker die uitsteekt wordt platgeslagen.

 5. Brian S, Natuurlijk zijn er foute zwarte YdK . Er zijn foute mensen in alle rassen en culturen. Maar dit feit geeft jou niet een vrijbrief om (dagelijks) haat uit te spuwen.
  Want anders rijst de volgende vraag bij mij op; wat maakt jou beter dan de mensen die jij fout typeert?

 6. Martha en Peterson worden aangesteld puur en alleen voor hun symboolfunctie: Anti Nederlands. De formatie op zich hier stelt niets voor.

 7. Zoveel angstzaaierij op dit platform. Rutsel woont weliswaar in Londen, maar hij heeft ook een bedrijf op Curacao, wat (wettelijk) mogelijk is. Europese Nederlanders hebben ook bedrijven op Curacao, in Zuid-Amerika et cetera. Ik overweeg zeer sterk om niet meer mee te doen met de reactie sectie van KKC. Dit vind ik heel jammer, want ooit kon mensen veel van elkaar leren op dit platform, al verschilden ze van ideologie. Nu heb je sommige mensen (voornamelijk Pro-Nederland aanhangers) die dagelijks zoveel onzin en haat uitkramen naar (zwarte) Curacaoenaars. Door deze selectieve verontwaardiging is er weinig ruimte voor een goed debat of gedachtenuitwisseling.

 8. Naschrift vorige reactie – om verwarring te voorkomen

  “Helaas heeft hij, nadat zijn begeleider definitief naar Nederland vertrok, een paar ‘vreemde’ uitglijers gemaakt.”
  Met “hij” bedoel ik Rutsel Martha en niet Peterson.

 9. Rutsel Martha ken ik uit de tijd dat ik als hobby rechten deed aan de UNA. Hij werd indertijd begeleid door een bekende hoogleraar staatsrecht, wiens boek wij ook moesten bestuderen. Martha was inderdaad een goede, ijverige en intelligente student. Chester Peterson studeerde iets later af dan Martha. CP was overigens ook een van de betere studenten. Hij was ook eenmaal mijn advocaat, maar dat terzijde.

  Helaas heeft hij, nadat zijn begeleider definitief naar Nederland vertrok, een paar ‘vreemde’ uitglijers gemaakt. Daarna werd het stil.

  Dit is al lang geleden en Martha zal ongetwijfeld van zijn fouten hebben geleerd. Laat hem daarom maar één van de informateurs zijn. Ik heb er wel vrede mee dat Martha en Peterson deze klus samen moeten klaren.

 10. Martha was destijds minister van justitie voor de PNP.
  Destijds reeds een gepromoveerd en briljant jurist.
  Knap voor een mucha van Seru di Domi.
  Hij kreeg de kans en heeft zich waargemaakt.
  Een wake up call dat talent en ambitie
  overal gedijt.
  Daarna weggepromoveerd. En nu..? Back in town.
  Gelouterd, gehard en gepokt en gemazeld.
  Ja, hij heeft zijn shotjes gehad en is nu immuum.
  Het establishment moest toen nog wennen
  aan zijn onuitstaanbare eruditie.
  Joh, gedraag je naar je kleur, dacht men toen.
  Die hobbel is inmiddels beslecht…hier.
  Paralel tussen toen en nu?
  Ook nu heeft hij de juiste kleur.
  Niet zo maar een paard van stal gehaald voor deze klus.
  Daar hangt een prijskaartje aan.
  Voor niets gaat de zon op.
  en voor weinig wordt de arme sloeber
  in armoede gehouden.
  Eigen volk eerst.
  De naam zegt het al.
  De nationale partij
  ..van het volk..
  en hopelijk ook voor het volk.
  De tijd zal het uitwijzen.
  Azijnpissers en vitriool schrijvers,
  stand back and stand by.

 11. Martha ???
  Zit die tegenwoordig niet in Londen ? Wat gaat dat wel niet kosten om hem hier een formatie te laten doen ? Dan praten we niet over 400 NAF per uur, maar 400 Britse ponden per uur, (als het niet meer is) en dat is dan exclusief reis- en verblijfskosten oftewel KASSA !

 12. @Ans , daar hield c monk zich inderdaad frequent mee bezig, maar laat deze crimineel himself er liever buiten. Goede zaak voor fatsoenlijke advocaten.

 13. Er ligt een keihard rapport van de Algemene Rekenkamer, vernietigend voor Ruthmilda Larmoney, waarmee een aangifte tegen haar een zeer goede kans van slagen heeft.

  Voorkomt dat deze met Jezus dwepende maar eigen zakken en die van haar partijgenoten vullende rubber stamp minister wordt.

  Kan Carlos Monk dit even doen?

 14. Dat was te verwachten.

  Porkeria zoekt porkeria op.

  Martha en Chesterson hebben uurtarieven waar een paard de hik van krijgt.

  Ruthmilda Larmoney tekent wel, en de belastingbetaler betaalt.

  Het grote MFK graaien is begonnen, en Larmoney tekent blind voor alles.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties