26 C
Willemstad
• woensdag 19 januari 2022 07:48

Laatste reacties

- Advertentie -

Nu.cw | Pik Pisas hoopt op een kritisch parlement

Door Rick Hart | met interview Pisas

Gilmar Pisas beëdigd als parlementariër | Extra

Ook Gilmar ‘Pik’ Pisas is vandaag beëdigd als parlementariër. Hoewel hij beoogd minister-president is, koos hij er toch voor eerst als Statenlid te gaan zitten. Over een paar weken zal hij dan premier worden.

Pisas vindt dat de rol van het parlement momenteel niet goed vervuld wordt. Er moet volgens de parlementariër meer ten gunste van de bevolking gewerkt worden.

- Advertentie -

Als primeur geeft hij weg dat het nieuwe parlement in één gebouw kantoor zal houden. Dus zowel coalitie als oppositie zitten, anders dan nu, in hetzelfde gebouw.

Bron: Nu.cw

- Advertisement -

Artikel delen

34 reacties

 1. Inderdaad @Loes: ik heb me nog nooit machteloos gevoeld.
  Ik ken mijn beperkingen of de berperkingen van de mens.
  Simpel gezegd, als jij mij vraagt om 1.000 kilo te tillen dan weet ik dat dit mij niet gaat lukken. Ik voel echter niet machteloos. Enkel en alleen omdat ik zelf denk. Daar hoef ik niet een of ander godje voor aan te roepen.

  @Loes, Vertel me eens, als dat godje van jou alles heeft gestart, wie heeft hem dan gestart?

  Daarbij, in welk godje moet ik geloven? Omdat ik in het westers gedeelte ben geboren moet het zeker de vader van die eikelmans uit Nazareth zijn. Hebben die andere miljarden gelovigen die een of meerdere andeer goden de kont kussen dan allemaal ongelijk?

  Get a life en denk eens zelf na.

  Laat hem maar bewijzen dat ie bestaat. Laat hem bijvoorbeeld de bliksem inslaan op iemand hier op KKC (niet mij). Dan zou ik er misschien in kunnen geloven.

 2. Tja, zonde. ik bepaal het zelf….. wat zonde is… 10 geboden en zonde is anders en zonde is tegen de ethiek van een godsdienst… en godsdienst is de groots mogelijke onzin.

  Het klinkt als iemand die nog nooit echt situaties van verdriet en wanhoop of blijdschap heeft mee gemaakt, waarbij je volslagen machteloos staat en je ook zo voelt.
  En het enige wat je rest is het aanroepen van dat wat het alles heeft gestart, het heeft gemaakt dat waar alles deel van is.

  En wat je dat noemt of hoe je dat invulling geeft is je eigen keuze. Mensen zijn groeps dieren en geen computers , in het algemeen zijn de manieren van uiten en vormen de verschillend en meer of minder menselijk en eerlijk, maar in de basis wel gelijk.

  Wij zijn er net zo goed uit gevormd en deel van.

  Ik hoop voor sr. Stawitz dat hij dit zich nooit hoeft te herinneren.

 3. @La Stiwz:

  Ik ben overtuigd atheist maar kan me, toch wel, vinden in 5-6 van de 10 geboden.

  Laat de Curaocenaar nu net expert zijn in het breken van de geboden 7 tot en met 10, en toch wel, 6.

 4. @John: kort gezegd is een zonde iets tegen de ethiek van een godsdienst. Aaangezien ik een godsdient de grootst mogelijke onzin vind, laat ik de aanhangers van die godsdienst ook niet bepalen wat een zonde is.
  Ik bepaal wat ik een zonde vind.
  Eentje bijvoorbeeld is het omstoten van een glas bier.
  Een andere is domme mensen iets uitleggen.

 5. Dit is nu precies de k*t mentaliteit die het corrupte boevennest Curacao in de staat heeft gebracht waarin het nu is, toch wel:

  LaStiwz vrijdag 14 mei 2021 op 19:58
  Ik bepaal voor mij wat zonden zijn.

 6. Een kritisch parlement?
  Vool MFK en PNP leden.

  We hebben nog nooit een kritisch parlement gehad.
  En nu zal dat zeker ook niet gebeuren!

  Het eerste wat ze gaan doen is met zijn allen unaniem een of andere vergoeding/salariscomponent opkrikken.

 7. ….”Pik Pisas gaat keihard uitgelachen worden in het buitenland”….

  Na Myrna & A. Godett, de Wielsen, Begina is men inmiddels wel wat gewend.
  Maar Pik Spant de kroon.

  “Deze mannetje” gaat “toch wel” een record verbreken in flaters slaan.

 8. @John (Trui c.s.): jij weet niet wat zonden zijn.
  En volgens jou ben is LaStiwz toch Commentpolis. Raar mannetje om zichzelf te verwijderen.

 9. @ William. Neen, ik heb aangegeven de laboratorium opleiding gedaan te hebben en in het lab te werken. Maar ik woon al jaren niet meer in Nederland. Ik woon in een fijn land waar er geen regelzucht is, waar autobezit niet door afgunst wordt overbelast, waar er ruimte is, waar er welliswaar corruptie is, maar het volk er geen last van heeft. Waar de economie goed draait en de werkloosheid zeer laag is, waar fijne huizen en appartementen worden gebouwd die betaalbaar zijn. In een land waar geen afgunst, regelzucht, incompetente figuren in de politiek en domme betweterige figuren wonen. Waar het openbaar vervoer zeer betaalbaar is en effectief. Waar je elke maand aan het eind geld overhoud in plaats van andersom. Een land waar geen liegende en dementerende minister president aan het hoofd staat. Kort samengevat, zeker geen Nederland

 10. La Stiwz is niet zonder zonden, getuige zijn honderd van dit forum verwijderde posts.

  En zijn hier zelf opgebiechte wetsovertredingen.

  On topic: Pik Pisas is een stripfiguur, die keihard uitgelachen gaat worden In het buitenland. En dan hoeft hij zijn mond nog niet eens open te doen.

  Toch wel.

 11. Lar-money! Schitterend!
  Die houden we erin!

  Maria Liberia Peters heeft haar partijgenoten goed onderricht gegeven in het boeven van staatsgeld.

  Moeder overste MLP verdient een standbeeld midden in het asfaltmeer!

 12. Pik doet zijn naam eer aan!
  Pik kan zijn “edele” deel niet in zijn broek houden! Pik kreeg een Pak voor zijn Broek.

  Pikas is het meervoud van Pika, in de zin van “piká” .

  Ik voel medelijden opkomen als deze man zijn mond opentrekt.

  Zie je hem al zitten in de RMR, en zijn verhaal doen bij doorgewinterde ministers?

  Wat gaat de man af als een gieter.
  Begina is daar een kleintje bij!

  Ik vermoed dat Blooper Cooper Korupshon vanaf nu het woord zal voeren voor Pik Piká!

  Om hem tegen zichzelf in bescherming te nemen.

  Hij heeft gedaan wat hij moest doen, stemmen trekken!

  En, ere wie ere toekomt, dat heeft hij goed gedaan.

  Verder sta je daar dan met je “Dandy” bril ,strak pak en een brak geslagen oogkas omdat de echtgenoot van je byside je op je plaatst gezet heeft.

  Wat dat strakke pak en trandy bril betreft:
  Makaku bistí na seda, makaku e ta keda!

 13. Hij die zonder zonde is werpe de eerste steen, wie was ook al weer die gepensioneerde aannemer die op sint maarten kluste en veroordeeld was voor fraude.
  Pisas eerlijk…. Aum. Front runner voor Schotte en consorte.

 14. @ Tico wat betreft mijn baan ! .Toen ik 13 was heb ik het een en ander mee gemaakt, ben toen van school af gegaan en ben toen in de radiateuren fabriek van mijn vader gaan werken dat duurde 6 maanden. ben toen in de de bouw gaan werken en was toen ik 21 jaar was op de taxi gaan rijden. toen ik 25 jaar was heb een aannemersbedrijf op gericht binnen 2 jaar had ik 150 mensen in dienst en na +- 500 werknemers in dienst. Toen ik 50 was had ik mijn schaapjes op het drogen en heb het bedrijf aan mijn kinderen over gedaan, woon al bijna 20 jaar op de crim. weet je nu genoeg Joker. Kom er maar in betweters cq Drekkie.

 15. @tico martina, moeten wij nu na al jouw posts denken dat je ‘n weldoener voor het eiland bent en bent geweest??.lubida man, je wordt dik betaald door de criminele aankomende regering, boevengilde.

 16. Jammer dat Pisas zijn goodwill bij velen heeft verspeeld door de korte tijd dat hij mp was veel familie/vrienden en andere aanhangers aan jobs heeft geholpen.
  Helaas heb ik moeten constateren dat de man vast wel integer zal zijn, maar eigen vrienden en familie eerst.
  Nooit heb ik hem al die jaren iets in de staten iets voor de kansarme bevolking zien doen, behalve blaten tijdens verkiezingstijd en zorgend voor een groter aandeel besmettingen.
  Het is allemaal niks, je hoeft alleen maar te kijken wat er op de lijst staat, overigens geldt voor de PNP idem dito.
  Schaamteloze mensen die de bevolking laten verrekken al vanaf 2010 toen hij en zijn ‘vriendjes’ in de regering zaten.
  Just mentioning!

 17. Even een kleine opmerking.
  Heeft @TM niet recent in 1 van zijn ellenlange posts aangegeven in NL te wonen en bij een lab te werken.?
  Just mentioning.William

 18. Dag Abraham Mossel, ik heb geen enkel baantje toebedeeld gekregen. Ik heb als vrijwilliger bij het maritiem museum en bij Museo Tula gewerkt. Daarnaast gaf ik vorming training aan ex gedetineerden en verslaafden. En ik was vrijwiller coach bij het St. Pauluscollege Salinja. De baan die ik momenteel heb heb ik gekregen omdat ik mij 8 jaar voor een minimum loontje heb bewezen. Doe dat werk nu iets meer dan twee jaar en (vooralsnog) naar ieders tevredenheid. En nee daar heeft geen enkele politicus aan meegeholpen. Op Curacao ben ik zelfs zwaar tegengewerkt door mevrouw Leeflang, die mij als gevaar zag en liever haar consultancy vriendjes hielp. Ik ben nog steeds blij dat onder andere door mijn toedoen haar megalomaan plannetje van een “Deltaplan” nooit het levenslicht heeft gezien. Van elke gulden subsidie zou namelijk 1 gulden 50 naar haar vriendjes gaan en 3 gulden naar zichzelf . Zie ook het project “Ku kara pa laman i ku Sanka pa Korsou”. Daar heeft Nederland “leergeld” voor betaald van 30 miljoen. U ziet meneer Mossel IK ben niet omkoopbaar en ik zou niet snel een baantje vanuit de politiek aannemen. Ik zeg niet nooit aangezien het afhankelijk is van welk baantje en wat mijn toegevoegde waarde kan zijn. Mag ik vragen hoe u zelf aan uw baan bent gekomen?

 19. Rutmilda Lar-money hoort achter de tralies na haar voor miljoenen ongeoorloofd bonnen tekenen, onder andere voor Mr. Saab wiens bijdrage aan PNP beter rendeerde dan bitcoins.

  Ze gaat de Staten in met de voor corruptie veroordeelde Ramon Chong, de laffe loopjongen van de mafia (Jamaloodin, Schotte) Sheldrey Osepa die bij de MFK ook gigantisch zijn zakken gevuld heeft en het leeghoogd Gwendell Mercelina, die zijn salaris van 2K in de maand ineens naar 15K ziet gaan, en dat voor een 2 urige werkweek.

  Om over MFK mafioos Pik Pisas nog maar niet te spreken. Zo dom als het achterste eind van een varken en nog lelijker ook.

  In Nederland zou deze lolo van Soto er nog niet in slagen om de lagere school af te maken, hier hangen we hem een stropdas om, geven hem 3 bodyguards en maken hem premier tegen een salaris van 20K.

  Echt, het Curacaose volk zou tegen zichzelf in bescherming moeten worden genomen en het stemrecht worden afgenomen. Met een volk als het Curacaose ben je in Cuba of Korea beter af.

 20. @ Tico je voelt je wel aan gesproken ? dat houd in mijn ogen in dat jij wel degelijk heb mee snoept uit de jampot. Welk baantje heb je nu weer in de wacht gesleept door toedoen van je likken pot van Pik Pisas 1 oog!.

 21. Ik heb nooit 1 cent van Curacao gestolen meneer Abraham. In tegenstelling tot vele roeptoeters hier heb ik onbezoldigd kansarme jongeren geholpen op Curacao, ook al werd ik zwaar tegengewerkt door leeflang. Waar iedereen hun afschreef, heb ik ze getracht in te laten zien dat hun wel degelijk toedoen.

  Ik hoop dat een ieder inziet dat de insteek en plannen van de heer Pisas in ieder geval goed zijn. Dit toont aan dat de juiste keus is gemaakt door de MFK vertrouwen te gunnen.

 22. @ Heeft tico martina samen met de aards dieven gerrit de raaf , pik pisas, amparo dos santos en co curacrim leeg geroofd. zo te horen aan zijn schrijven en praatjes wel.

 23. En, Tico Martina, als je dit lelijke mormel met het IQ van een garnaal die nog geen 3 woorden foutloos kan spreken of schrijven met ‘heer’ aanspreekt heb je een wel heel beperkt referentiekader.

  Toch wel.

 24. Tico Martina maakt zich met iedere reactie steeds belachelijker.

  Pik Pisas eerlijk? Weet Tico hoe Pik aan zijn gebroken oogkas komt? Weet Tico van de 300 Pik Pisas benoemingen van vriendjes en bysides?

  Pik Pisas legde zijn rovende en moordende partijgenoten Jamaloodin, Schotte en Constantia geen duimbreed in de weg, en vond het ook normaal dat de mafiafamilie van zijn byside, van der Dijs, alle commissariaten op het eiland verdeelde.

  Pik Pisas eerlijk? Ik denk dat Tico Martina ook gelooft dat de borsten van Jacmin Pinedo echt zijn.

 25. Kijk daarom ben ik blij dat de heer Pisas is verkozen. Hij is eerlijk en vooruitstrevend. Samenwerken zoals het hoort. Wat een verademing.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PZC | Ambachtse verdachte (32) van doodsteken Lorenzo vluchtte naar Curaçao en wacht nu op uitlevering

Folkert Van Der Krol De 32-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht die wordt verdacht van betrokkenheid bij een dodelijke steekpartij in Rotterdam-West blijkt vorige week te zijn gevlucht naar Curaçao....

DH | Corallo claims his phone was hacked on orders of Italy and the Netherlands

PHILIPSBURG--St. Maarten-based casino owner Francesco Corallo, also known as “King of the Slots”, is suing an Israeli spyware company and related entities for allegedly conspiring with his...

PBC | Nieuwe kabinet Rutte heeft nog geen tijd gehad om Caribische dossiers te lezen, Rijksministerraad uitgesteld

Persbureau Curacao De rijksministerraad van komende vrijdag is uitgesteld tot 4 februari. Reden is dat de nieuwe bewindslieden van het kabinet Rutte IV meer tijd nodig hebben om...

ParadiseFM | Vonnis Braam aangehouden

De rechter heeft nog geen uitspraak gedaan in de zaak die MFK-statenlid Braam heeft gespannen. Braam werd vorig jaar voorgedragen als minister van Justitie maar kwam niet...

Democracy now! | Tuesday, January 18, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -
- Advertentie -