27.4 C
Willemstad
• zaterdag 4 december 2021 13:37

Laatste reacties

- Advertentie -

Nu.cw | Overheidsschuld Curaçao ruim vier miljard gulden

Cft-voorzitter Raymond Gradus zegt dat met de liquiditeitssteun de schuldquote uitkomt op 91 procent van het bbp.

De overheidsschuld van Curaçao is ten opzichte van het einde van het kwartaal weinig veranderd. De schuld van het tweede kwartaal van 2021 is ruim 4 miljard gulden.

Het College financieel toezicht (Cft) meldt in een brief dat de schuldquote van Curaçao stijgt naar 4.028 miljoen gulden. Deze is gestegen van 83 procent naar 87 procent. Voor het derde kwartaal is er 168 miljoen gulden liquiditeitssteun van Nederland beschikbaar gesteld.

Cft-voorzitter Raymond Gradus zegt dat met de liquiditeitssteun de schuldquote uitkomt op 91 procent van het bbp.

Daarnaast is het uitvoeringsrapport ruim zeven weken te laat aangeleverd. Het Cft verzoekt minister Financiën nJavier Silvania (MFK) om zich aan de wettelijke termijnen te houden.

- Advertentie -

Bron: Antilliaans Dagblad

Bron: nu.cw

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

10 reacties

 1. Het schijnt dat de overheid aan salarissen alleen al 400 miljoen kwijt is. Een ding is zeker het gaat niet naar de onderstandtrekkers en minimumloners.

 2. Halo mensen, dit moet men zien en mag u niet missen, Holle Bolle Gijs C Cooper staat vandaag “21-10-2021 in de Telegraaf, gaat dat zien gaat dat zien.

 3. “Ach 4 miljard maar zou Pik , Holle Bolle Gijs $$$ C Cooper en de achter het gordijn verscholen Leerling Pastor Gerrit de Raaf denken”

  had Cooper niet een plan B?!

 4. Ach 4 miljard maar zou Pik , Holle Bolle Gijs $$$ C Cooper en de achter het gordijn verscholen Leerling Pastor Gerrit de Raaf denken. Niet treuren word er geroepen door de MFK en PNP naar het klootjes volk van curacrim, Nederland komt toch gewoon zoals gewoonlijk wel weer over de brug met miljoenen. Of komt Holle Bolle Gijs nu eens eindelijk eens met zijn beloofde plan B over de brug, ik denk van niet aangezien plan B niet bestaat. Ik geef de bevolking en de regering van NL een tip, dwing Curacrim dat ze het afgesproken COHO systeem voor 100 % direct uitvoeren en zo niet zijn er nog twee keuzen voor het volk kiezen voor een PRV van NL of kiezen voor totale onafhankelijkheid. PIK, Cooper en Leerling pastor Gerrit de Raaf hebben dan hun zin en kunnen ze dan direct hun schuld die zij bij Nederland van 4 miljard die zij in de schuld staan bij het Nederlandse volk gaan verrekenen met de goud voorraad van 2 miljard van Curacrim met het Makamba NL land heeft dan nog 2 miljard guldens tegoed van Curacrim en betalen zullen zij.

 5. Curaçao, financieel en sociaal autonoom !
  Uw onafhankelijkheid is een kwestie van een handtekening bij het kruisje!
  Kabinet Pik: maak er werk van!

 6. https://www.facebook.com/VigilanteKorsou/photos/a.286047728203127/2142513179223230/?__cft__%5B0%5D=AZViPApXDsp8b_YPdc6NkbolOfGtGRLg_RNh0E-HoOBs2ELWZMTWamo9CMH5xxPF5jhgY5C8PV8WySKd_i-4-KOjZa-z9n-0x1tv2NPlDkwnGZHQQFwt2lcNh9JaOb6fAINegdBmA2rMaMKXDJKyXWWz&__tn__=EH-R

  Nu is het moment aangebroken om de dekolonisatie verder af te ronden naar volledige autonomie van Curaçao, Aruba en St.Maarten over 5 jaar, aldus een parlementslid die het IPKO heeft bijgewoond. Met een schuldenlast van ruim 90% van het BNP moet het een koud kunstje zijn om Nederland volledige compensatie te vragen voor afbetaling van deze last en daarna verder te gaan als het Caribische Taiwan. Venezuela zal zo op de stoep staan met Chinezen en Iraniërs die de boel komen verbouwen. Het land Curaçao mag in 4 jaar tijd een eigen luchtmacht, landmacht en zeemacht opbouwen om zich voor te bereiden op ‘de slag bij doggy-beach’.

 7. In nederland noemen ze kabinet “Pik” een “lul” kabinet. Ze lullen nl meer dan ze doen”.
  Op curaçao noemen we het gewoon “Gabinete lolo ku minister d.l. na kabes!

 8. Zich aan afspraken houden kent men niet bij de MFK. Wat ze wel goed denken te kennen is de kinderachtige houding van kijken tot hoe ver ze kunnen komen met het spelletje Makamba treiteren. Men denkt dat met deze houding de Nederlandse regering, als er geen geld meer is, genoodzaakt is toch over de brug te komen met de beloofde hulp. Er zal een volgende deadline gesteld worden, dan zullen ze weer dezelfde uitdagende houding aannemen. en de karnavals parade gaat door. Sterkte Knops.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Friday, December 3, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 3 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | DCNA vergoot weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties

Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) vergroot de weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties zodat ze bestand zijn tegen externe schokken. Zo werd bekendgemaakt tijdens de bestuursvergadering. Volgens de organisatie blijft de...

Nu.cw | Saba start begin december met boosterprik

Saba start op woensdag acht december met de campagne voor de boosterprik tegen het coronavirus. Zestigplussers kunnen vanaf die datum hun vaccinatie halen. Dit meldt het Openbaar...

PBC | QR-codecontrole alleen door gecertificeerd personeel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bijeenkomsten of feesten voor meer dan 100 mensen vereisen bij de toegang een controle op QR-codes. Om dat proces goed te laten verlopen, biedt...

PBC | Windsurfer Badloe grijpt naast mondiale onderscheiding

Persbureau Curacao Windsurfer Kiran Badloe krijgt geen mondiale onderscheiding van de internationale zeilbond, World Sailing. Bij de mannen heeft nog nooit iemand met de Nederlandse nationaliteit deze onderscheiding...
- Advertentie -