30 C
Willemstad
• woensdag 6 december 2023

Nu.cw | Vrouwen tijdens hike verdwaald, door Kustwacht gered

Twee vrouwen zijn dinsdag in de omgeving van Dos Pos op Bonaire tijdens het hiken verdwaald geraakt. Uiteindelijk werden ze teruggevonden doordat ze zelf lichtsignalen gaven. Dat...

PBC | Curaçao en andere eilanden hebben urgent gezondheidsonderzoek nodig

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een recent uitgebracht verkenningsrapport genaamd ‘Programmeren gezondheidsonderzoek in het Caribische deel van het Koninkrijk der Nederlanden’ werpt een belangrijk licht op de gezondheidsuitdagingen waarmee...

PBC | Politie neemt ‘fever’-auto in beslag

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De eigenaar van een van de voertuigen die betrokken was bij een fever-actie bij het benzinestation in Marí Pampoen, heeft gisteren zijn voertuig aan...

PBC | Javier Sylvania ontstemt over cadeaubonnenverzoek vakbond

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Minister van Financiën Javier Silvania heeft felle kritiek geuit op het vakbondsverzoek van ABVO. Die verzocht om alle overheidsmedewerkers die niet aanwezig zijn bij...

PBC | Olie uit tank 9099 heeft mogelijk geen ontheffing sancties Amerika

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Problemen met de herkomst van de olie die ligt opgeslagen in tank 9099 op Bullenbaai zorgen ervoor dat de inmiddels wel betaalde olie niet...

ParadiseFM | Superjacht Barbara in Curacaose haven

Een superjacht van bijna 89 meter dobbert in de Sint Annabaai. Gisteren arriveerde het luxe superjacht Barbara in de Curaçaose haven. Het schip voer vanuit de Bahama’s...
- Advertisement -spot_img

Nu.cw | Omayra Leeflang ambassadeur wensambulance

HomeNieuwsKunst en CultuurNu.cw | Omayra Leeflang ambassadeur wensambulance

Oud-politica Omayra Leeflang mag zich ambassadeur noemen van Fundashon Ambulans Deseo Kòrsou (FADK). De stichting laat wensen van terminaal en bedlegerige patiënten op Curaçao in vervulling gaan.

Volgens Leeflang verheft FADK het principe ‘het is zaliger te geven dan te ontvangen’ naar een hoger niveau. “Het gaat om geven aan mensen die in de meest kwetsbare fase van hun leven zijn en door realisatie van een laatste wens nog liefde en geluk kunnen ervaren. Aan zo een prachtig initiatief geef ik graag mijn steun”, zegt de kersverse ambassadeur in een persbericht.

Leeflang was jarenlang Statenlid van de Nederlandse Antillen namens de PAR (tot 2010) en tot 2017 Statenlid van Curaçao, waaronder namens haar partij Hustu. Tevens bekleedde ze in verschillende kabinetten ministerposten. Zo was ze onder meer minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport, Volksgezondheid & Sociale Zaken en van Verkeer & Vervoer.

In 2011 werd ze benoemd tot Officier in de orde van Oranje-Nassau. Momenteel is ze voorzitter van de stichting Kurá di Arte. Onlangs verscheen haar boek ‘Verkiezingen: keiharde marketing’.

Bron: Nu.cw

9 reacties

 1. ….”Het is zaliger te geven dan te ontvangen’……

  Zegt de politica die drie royale overheidspensioenen geniet, maar in de 30 jaar dat ze gezeten heeft niets “merkbaars” heeft gedaan aan de basis pensioenrechten van het pleps.

  net voor 10-10-10 probeerde ze nog samen met Mè de jongh elhage de minister pensioenen op te krikken.

  Dat zijn onze ministers, en noem er een die niet gepoogd heeft om zijn, haar rechten (RvC , CEO, projectje, beursje, ), of die van hun kinderen, familie, vaak dochters, de schaal nog even gauw op te krikken.

  NIET één. Proof me wrong

 2. Inderdaad is onze OVEL (Zal maar niet opschrijven waar ik denk dat dat voor staat, voor je het weet zit ik weer verdrietig op het strafbankje) enorm trots op zichzelf. Haar arrogantie kent geen grenzen. Maar ja dit is waar jullie zelf jarenlang voor hebben gestemd. Als je stemt voor de PAR dan krijg je vanzelf een PARasiet erbij. Gelukkig kwam men tijdig bij zinnen en stemde men niet op Un Korsou den Sustu.

 3. Het zal deze vrouw aan haar reet roesten dat ze langer dan 30 jaar deel was van een corrupt systeem dat veel gezinnen de kans op een menswaardig bestaan heeft ontnomen. Elk fatsoenlijk mens zou van zichzelf walgen maar niet deze vrouw ze is zelfs trots op.

 4. ….”Zo was ze (O.L) onder meer minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport, Volksgezondheid & Sociale Zaken en van Verkeer & Vervoer”…..

  Geen wonder dat het zooooo slecht gesteld is met het (kopje) onderwijs, (A)Sociale zaken, en Beroerd Verkeer (zie gaten, strepen, verlichting).

  3 posten die ze allemaal half uitvoerde.

 5. Ze was boegbeeld op een schip, dat aan de ketting ging en gesloopt werd. 20 plus miljoen weg. Ze heeft het Nederlands op scholen de grond in geholpen. Alles wat dat mens aanraakt gaat de grond in.
  Nu moet ze wensen van terminalen in vervulling laten gaan.
  Triest.

 6. Omayra Leeflang als boegbeeld van het project “Ku Kara pa Laman i ku S@#nka pa Korsou”was een daverend succes. Toen al hanteerde zij de mantra “het is zaliger te geven dan te ontvangen”. Dat mantra sloeg uiteraard niet op zichzelf maar op de bevolking van Curacao. Nou ik ga vurig iets wensen in ieder geval voor Omayra. Als het uitkomt dan weet ik wel een groep oud studenten en andere gedupeerden die blij zullen zijn.

 7. ” het principe ‘het is zaliger te geven dan te ontvangen’ naar een hoger niveau. “
  En dan mevr Leeflang als boegbeeld.
  Stella van Rijn als boegbeeld van integriteit braam als boegbeeld voor de kinderen bescherming en Cooper als boegbeeld voor de gelijke behandeling.
  En je dan afvragen waarom niemand ons serieus neemt.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties