30 C
Willemstad
• zaterdag 23 oktober 2021 16:51

Laatste reacties

- Advertentie -

Nu.cw | OM: onderzoek naar fraude belastingdienst gaande

Silvania wees Statenleden Ain een FB post erop dat onduidelijk is of er überhaupt aangifte is gedaan tegen de betrokken werknemers.

Het Openbaar Ministerie (OM) is bezig met een onderzoek naar de onregelmatigheden bij de Landsontvanger. Dat bevestigt officier van Justitie Guillano Schoop tegenover NU.cw. Minister Javier Silvania van Financiën (MFK) uitte op zijn Facebook-pagina zijn twijfels over de aangifte tegen kassamedewerkers van de Belastingdienst.

Silvania wijst Statenleden Ana Maria Pauletta (PAR) en Giselle Mc William (MAN) in zijn post erop dat onduidelijk is of er überhaupt aangifte is gedaan tegen de betrokken werknemers.

“Vraag ex-minister Kenneth Gijsbertha of hij aangifte heeft gedaan bij het OM tegen de vier werknemers van de Ontvanger die de fraude hebben gepleegd”, aldus Silvania. Het rapport toont aan dat er 33 keer restitutie gegeven is op rekeningen die niet juist waren. Volgens Silvania is dat geld terecht gekomen op rekeningen van vrienden.

- Advertentie -

De minister bijt Pauletta en Mc William toe navraag te doen bij het Openbaar Ministerie wanneer ze de fraudeurs gaan vervolgen.

Scoop bevestigt dat onder de vorige regering aangifte is gedaan. “Er zijn intussen mensen aangehouden, maar ook weer heengezonden”, zegt de officier van Justitie. “Het onderzoek loopt nog.”

Bron: Nu.cw

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

8 reacties

 1. Zegt gewoon dat het bij de ontvanger een rotzooi is.
  Hetzelfde als ze vaak mijn aangiftes en copien kwijtraken, geld wordt ineens ingehouden en op andere rekeningen gestort, betaalde belasting is ineens verdwenen en ik krijg een aanmaning. Of ik krijg aanmaningen van mensen die al 20 jaar van het eiland zijn.

 2. Aha de handelswijze staat in het AD. Het waren terugbetalingen waarop de belastingbetalers ( of hun rechtsopvolgers) recht hadden maar die die restituties
  nooit ontvingen. Het betrof belastingbetalers die inmiddels het eiland hadden verlaten of waren overleden. Die gelden werden d.m.v. het frauduleus wijzigen van bankrekeningnummers in de systemen van de belastingdienst overgemaakt aan friends and family. Ik ben benieuwd wat die laatsten te zeggen hebben over hun “onverwachte “ belasting meevaller(s).
  Het laat echter onverlet dat er een vermoeden bestaat dat dit niet de enige kwestie is die het daglicht niet kan verdragen binnen de belastingdienst.
  PS al in 2019 aangifte gedaan bij het OM. Maar de vorderingen van het onderzoek gaan op z’n OM’s. Traag dus…..alsof er weerstand is.
  PPS wie hebben er eigenlijk bij de belastingdienst de mogelijkheid om binnen de systemen wijzigingen door te voeren en worden de namen van eenieder die een wijziging doorvoert ook geprotocolleerd ?

 3. Als die cashbetalingen zijn ontvreemd dan staan er toch wel (cash-)betaalde aanslagen nog steeds als onbetaald in de boeken van de belastingdienst? Krijgen die mensen dan onterechte aanmaningen? Of is het een soort pyramidespel dat het ene tekort wordt opgevuld met een nieuw te creëren tekort? In dat geval zit er een hele organisatie achter waar vele belastingmedewerkers weet van hebben. Vreemde zaak. Ook bijzonder is dat een naar verluidt hoerenbaas hoofd belastingen is. Schijnt mij niet te passen bij een onbevlekt blazoen dat een integere hoofd belastingen behoort te hebben. Maar alle kabinetten en opeenvolgende Staten deden er het zwijgen toe. Vreemd of misschien maakt het dit wel duidelijk.

 4. Sylvania Sylvania, pas op!
  “Ze” zijn nietsontziend dat heeft een voorval in het verleden wel bewezen.
  PS betrokkenen kunnen mogelijk ook personen uit jouw al dan niet professionele omgeving zijn…..

 5. Wier aanslagen zijn op onoirbare wijze uit de belastingadministratie verdwenen? Welke aanslagen zijn überhaupt niet opgelegd. Wie hebben onterechte kortingen gekregen? En ga zo maar door. Als die doos van Pandora opengaat……hoed je dan maar!
  Opvallend vind ik dat Ruggengraat ook hier de boel de boel liet.
  Belangen?

 6. Hopelijk zijn er geen medewerkers van de juridische keten bij de “ ontvangers “ van deze frauduleuze betalingen. Het OM onderzoek zou dan wel eens zo lang mogelijk worden getraineerd.

 7. “Volgens Silvania is dat geld terecht gekomen op rekeningen van vrienden.”
  En hoeveel geld van vrienden van trona is er niet in de staatskas gekomen?
  Hoeveel geld van, portauthority, ktk, douane, aqualectra, cmc enz komt er terecht op de rekening van vrienden?
  Het maakt niet uit wat er gestolen word het maakt uit wie er steelt.
  Klein en groot ze zijn allebei fout en moeten allemaal vervolgd en veroordeeld worden.
  Contant geld dat uit de kassa gestolen wordt is reden voor vragen in de staten.
  De reden voor 1ste klas prijzen voor ondermaatse producten en diensten niet.
  Blijkbaar worden ze boos als iemand hun buit steelt.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Friday, October 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 22 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Video: eerste smart bushalte bij Cas Coraweg

Op de Cas Coraweg is gisteren de allereerste smartbushalte op Curaçao geplaatst. De ‘slimme’ bushalte werd geplaatst tegenover het Radulphus College. Bij de halte staat een touchscreen, waar...

Nu.cw | Stichting Ambulans Deseo laat laatste wens in vervulling gaan

Fundashon Ambulans Deseo Korsou (FADK) is onlangs opgericht naar voorbeeld van de Nederlandse Stichting Ambulance Wens. Het doel van de stichting is om nog eenmaal een laatste...

PBC | EZ Air vanaf 3 december naar Medellín

Persbureau Curacao WILLEMSTAD- Na een periode van enkele maanden voorbereiding, is luchtvaartmaatschappij EZ Air op donderdag van start gegaan met de verkoop van vluchten naar Medellín in Colombia....

PBC | Journalist Dick Drayer over zijn Covid: Het scheelde niet veel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – “Het had niet veel gescheeld of ik had hier niet gezeten”, verteld NOS-correspondent Dick Drayer, die de dood in de ogen keek nadat bij...
- Advertentie -