31 C
Willemstad
• zaterdag 23 oktober 2021 16:39

Laatste reacties

- Advertentie -

Nu.cw | Knops geholpen door ambtenaren bij privékwestie

Zelf ontkent Knops alles.

Staatssecretaris van Koninkrijksrelaties Raymond Knops (CDA) kocht in 2010 privé grond aan. Zijn ambtenaren met juridische analyses en de communicatiestrategie, hadden hem geholpen toen hier vorig jaar ophef over bestond.

Het NCR meldt dat bij het afhandelen van de privékwestie het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) ambtenaren, de landsadvocaat en een aan het ministerie ondergeschikte dienst heeft ingezet.

De Nederlandse kranten NRC en De Limburger, hebben vorig jaar mei publicaties voorbereid over een grondaankoop van Knops uit 2010.

- Advertentie -

Uit deze publicaties bleek dat Knops enkele tiendduizenden euro’s bevoordeeld is geweest bij de aanschaf van de grond voor zijn huis. In deze tijd was hij nog kamerlid. Toen hebben ambtenaren juridische analyses opgesteld, geholpen met het opstellen van een communicatiestrategie en gingen ze overleggen met andere overheden over reacties van kranten. Zelf ontkent Knops alles.

Het ministerie verdedigt de ambtelijke werkzaamheden rond de publicaties. De Raad van Europa geeft al jaren de noodzaak van een integriteitscode voor bewindspersonen aan. Hierop heeft het kabinet niks geregeld, aldus docent bestuurswetenschap Leonie Heres (Universiteit Utrecht). Gespecialiseerd in leiderschap en integratie.

Een ambtenaar mag niet als privépersoon van de diensten van het ministerie gebruik maken, zegt Heres. “Hij heeft een voorbeeldfunctie naar zijn ambtenaren en hij schaadt het vertrouwen van burgers. De staatssecretaris zou zo veel mogelijk in de geest daarvan moeten handelen.”
Bron: NRC

Bron: Nu.cw

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

11 reacties

 1. @ William,

  Daar heb je groot gelijk in, er zijn behoorlijk wat gevallen bekend van fraude en corruptie, maar die zijn ook altijd goed gedocumenteerd.
  Dan wordt soms de betrokken politicus aangeklaagd, maar soms ook niet. Er zijn veel bestuurders in Amsterdam die vrienden contracten toestopten. Of wat te denken van van Reij in Limburg, de immense rij VVD proleten die buiten de pot pisten ?
  Ieder jaar wordt er ook een lijst gepubliceerd met de partijen die de meeste ‘bakkies’ hadden dat jaar. De VVD en PvdA staan fier aan top.

  Dus wanneer blijkt dat Knops door tussenkomst minder heeft betaald dan de vraagprijs dan zit hij fout. Goed fout, maar helaas kan ik dat nertens vinden. Er zijn insinuaties, maar geen bewijzen dat de vraagprijs A was en Knops B betaalde, terwijl alle andere kavels wel voor A zijn verkocht.

 2. “Wat mij stoort dat je hier je gang gewoon gaat, dat het gros van de bestuurders (als je ze zo kunt noemen) niet deugt en 1/3 van de bevolking laat verrekken.”

  Amen.

 3. @Joep
  Lees bv het artikel waarin Knops de kranten NRC en De Limburger aanklaagt vanwege hun berichtgeving over een aankoop van de grond.
  Wat aardig is dat kwaliteitskrant als NRC niet zomaar een ‘wazig’ bericht de wereld instuurt.
  Knops was kamerlid en vh wethouder in zijn eigen gemeente Horst.
  Hoeveel wethouders zijn er bv in A’dam niet opgestapt die betrokken waren bij hun eigen besluiten.
  Kijk ook naar VVD’er Hage, met zijn tientallen panden in Amsterdam.
  Vergeet ook Gerd Leers niet, Clemens Bosman, en nog een aantal CDA’ers, allemaal uit NB en Lb, by the way.
  Dus ja wat schone handen betreft is het ook in NL soms ver te zoeken bij sommigen. We hebben het niet geweten, mijn accountant, mijn belastingconsulent, mijn mijn.
  etc.
  Het zijn en blijven graaiers, of je wit, zwart, bruin of wat dan ook bent.
  Wat mij stoort dat je hier je gang gewoon gaat, dat het gros van de bestuurders (als je ze zo kunt noemen) niet deugt en 1/3 van de bevolking laat verrekken.

 4. Tja @Drechi, ik geef knops groot gelijk, zolang onze zeerovers geen beschaafde wetten handhaven is dit is op deze rots nu eenmaal de enige manier om iets voor elkaar te krijgen. Als je het op een ‘normale manier probeert maak je geen schijn van kans. Mag jij raden wie er hier fout is !

 5. Het is een beetje wazig verhaal.

  Grondprijzen worden door de gemeente vastgesteld en de kavelgrootte is niet identiek. Iedere kavel heeft zo zijn eigen prijs en het is niet zo dat grote kavels evenredig duurder zijn dan een kavel met kleinere oppervlakte. De vierkante meterprijs van een kleine kavel is namelijk hoger dan die van een grotere kavel.
  Reden ?
  Een kavel wordt onderverdeeld in het deel wat mag worden verbouwd en een deel wat niet mag worden bebouwd (zeg maar: de tuin). Het deel wat niet mag worden verbouwd heeft een lagere prijs dan het deel van de grond wat wel mag worden verbouwd.

  Wanneer men puur naar de prijs heeft gekeken en die heeft gedeeld door het aantal vierkante meters dan is het mogelijk dat je inderdaad uitkomt op de vierkante meterprijs van een kavel van 750 m2.
  De grote vraag is echter, wie heeft de prijs bepaald, want wanneer er kavels worden uitgegeven dan worden de prijzen gepubliceerd VOOR de verkoop. Het moet niet zo moeilijk zijn om dat te achterhalen.

  Wanneer hij dan minder heeft betaald dan de gepubliceerde kavelprijs dan heeft men recht van spreken en moet Knops er op worden aangesproken. Maar wanneer hij gewoon de gepubliceerde prijs heeft betaald dan is er niets aan de hand.

  Op basis van de informatie welke ik hier lees kan ik niet opmaken of hij nu de vraagprijs heeft betaald of dat hij minder heeft betaald. Als iemand die link heeft zie ik die graag tegemoet.

 6. Drechi,
  Het hangt ervan af wat je veroordeelt.
  De grondaankoop of het laten werken van juridische deskundigen op het ministerie waar hij nu zit.

 7. Waar blijven de reacties van Van Mossel? Ericlapas? En iedereen die zeikt over de boeven op Curaçao en negers?
  Op blanke dieven geen reactie?

 8. Nee toch….
  Ik hoor echter hier geen hond het er met een woord over reppen.
  Bah, bah, bah…
  Hier heel paternalistich, met opgeheven vingertje ons de les voorlezen, terwijl meneer zelf een boef is….
  Vreemd… Heel vreemd. Maar zegt de goegemeente die ons dagelijks de grond in boren er iets van?
  Misschien ben ik te vroeg… Nog eeeeeeven afwachten. Misschien vindt een van hen hier alsnog iets van. Misschien nog voordat ik voorgoed inslaap
  Whuahauahauahahahaaaaaaaa…. Mijn Hemel wat een hypokrieten zeg……

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Friday, October 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 22 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Video: eerste smart bushalte bij Cas Coraweg

Op de Cas Coraweg is gisteren de allereerste smartbushalte op Curaçao geplaatst. De ‘slimme’ bushalte werd geplaatst tegenover het Radulphus College. Bij de halte staat een touchscreen, waar...

Nu.cw | Stichting Ambulans Deseo laat laatste wens in vervulling gaan

Fundashon Ambulans Deseo Korsou (FADK) is onlangs opgericht naar voorbeeld van de Nederlandse Stichting Ambulance Wens. Het doel van de stichting is om nog eenmaal een laatste...

PBC | EZ Air vanaf 3 december naar Medellín

Persbureau Curacao WILLEMSTAD- Na een periode van enkele maanden voorbereiding, is luchtvaartmaatschappij EZ Air op donderdag van start gegaan met de verkoop van vluchten naar Medellín in Colombia....

PBC | Journalist Dick Drayer over zijn Covid: Het scheelde niet veel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – “Het had niet veel gescheeld of ik had hier niet gezeten”, verteld NOS-correspondent Dick Drayer, die de dood in de ogen keek nadat bij...
- Advertentie -