25.6 C
Willemstad
• maandag 6 februari 2023

AntilliaansDagblad | Ook middeninkomens Bonaire recht op energievergoeding

Kralendijk - Huishoudens met een inkomen vanaf 2.033 dollar tot maximaal 3.817 dollar komen vanaf vandaag in aanmerking voor de vergoeding van 1.300 dollar voor de stroomrekening....

AntilliaansDagblad | ‘Verantwoording afleggen over black-out op Aruba’

Oranjestad - De definitieve resultaten van het onderzoek naar de meest recente black-out worden deze week verwacht. Energieminister Glenbert Croes (MEP) zegt toe dat hij dan een...

AntilliaansDagblad | 25 Jaar Fun Miles op Curaçao

Directeur: Meer dan 125.000 actieve kaarthouders Willemstad - ,,Fun Miles heeft meer dan 125.000 actieve kaarthouders en rond de 100 aangesloten partners op vier eilanden. Iedere dag zijn...
- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Patrouilles leerplicht beperkt

Ook geen controles met gegevens bevolkingsregister Willemstad - De leerplichtafdeling van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) voert geen patrouilles meer uit om spijbelende jongeren...

AntilliaansDagblad | Steeds meer naar GMN

Onderwijs duurste ministerie, maar dalende trend Willemstad - Er gaat op Curaçao steeds meer overheidsbegrotingsgeld naar Gezondheidzorg en juist steeds minder naar Onderwijs. In de eerste tien jaar na...

Opinie | De grens met Venezuela weer open gooien is grenzeloos dom

George Lichtveld De grens tussen het Koninkrijk der Nederlanden en Venezuela is reeds bijna vier jaren gesloten geweest nadat de Venezolaanse regering eenzijdig daartoe besloten had om daarmee...

FD | ‘Nederland moet zich meer bemoeien met voormalige Antillen’

Vasco van der Boon Cor de Horde | Financieel Dagblad Nederland moet meer bevoegdheden krijgen om de corruptie in het Caribisch deel van het Koninkrijk — de voormalige...
- Advertentie -

Nu.cw | Knops: Curaçao voldoet nog steeds niet aan voorwaarden liquiditeitssteun

Knops accepteert het salaristrucje regering Rhuggenaath niet. Er kan daarom niet worden gesproken van stopzetting liquiditeitssteun omdat er momenteel geen verzoek van Curaçao ligt bij Nederland voor verdere steun zolang de wetgeving met de truuk nog niet door het parlement is bekrachtigd | NOS

Demissionair staatssecretaris Raymond Knops van Koninkrijksrelaties laat weten dat Curaçao nog steeds niet voldoet aan de voorwaarden om in aanmerking te komen voor liquiditeitssteun. 25 Procent korting op de arbeidsvoorwaarden van ministers en statenleden is weliswaar doorgevoerd, maar de wetgeving hiervoor is nog niet bekrachtigd.

Dat schrijft Knops in antwoord op vragen van de vaste commissie voor Koninkrijksrelaties over het Jaarverslag Koninkrijksrelaties en het BES fonds 2020. Van stopzetting van de liquiditeitssteun is vooralsnog geen sprake, aangezien er momenteel geen verzoek van Curaçao ligt bij Nederland voor verdere steun.

De wetgeving voor 12,5 procent korting op de arbeidsvoorwaarden van de ambtenaren is intussen goedgekeurd door het parlement. Echter, zo stelt Knops, de 25 procent korting op de arbeidsvoorwaarden van ministers en statenleden is weliswaar doorgevoerd, maar de hiervoor opgestelde wetgeving die moet voorzien in de juridische grondslag is nog niet goedgekeurd door het parlement.

Daarnaast heeft de regering Rhuggenaath de salarissen van ministers in een hogere schaal geplaatst om vervolgens de korting door te voeren. Per saldo gaan de ministers er dus op vooruit. Volgens de regering moesten de salarissen in een hogere schaal geplaatst worden aangezien een secretaris-generaal op een ministerie meer kon verdienen dan een minister. Na de verhoging is de korting van 25 procent doorgevoerd.

Knops schrijft hierover in gesprek te zijn gegaan met demissionair minister-president Eugene Rhuggenaath. “De voorwaarde blijft onverkort een korting van 25 procent op de arbeidsvoorwaarden van ministers en statenleden”, aldus de bewindsman.

“Ook de wetgeving die voorziet in de 12,5 procent korting op de arbeidsvoorwaarden van aan de overheid gelieerde entiteiten moet nog door het parlement worden goedgekeurd”, aldus Knops. Volgens de staatssecretaris was dit ook één van de voorwaarden en wacht hij al lang op doorvoering van de wetgeving.

Knops schrijft dat de Rijksministerraad daarom op 26 maart heeft besloten dat Curaçao pas weer in aanmerking komt voor liquiditeitssteun als de wetgeving is vastgesteld en in werking is getreden. Een verzoek voor verdere liquiditeitssteun ligt er momenteel niet.

Bron: Nu.cw

Artikel delen

10 reacties

 1. @Drechi, Groot gelijk om ministers en statenleden financieel verantwoordelijk te stellen maar dan wel iedereen vanaf 10-10-2010!

 2. J
  “He ja….
  Laat de nieuwe regering dit maar oplossen” Bah!!! En jullie hebben deze smiechten jarenlang gesteund? Bram wist te melden toen dat Rugg de “Nieuwe Kennedy” zou zijn….
  Ja Bram. Domme, domme, domme Bram en consorten…
  Zelfs IK ben de mening toegedaan dat Knops gelijk heeft. Alleen, hij moet Meneer Conquet en het hele kabinet hoofdelijk en persoonlijk aansprakelijk stellen voor deze rotzooi!! Maar Nee: ook heer Knops heeft boter op zijn (overigens kale) kop…….
  Dat heeft Mw Pauletta wel niet gedaan. Natuurlijk niet. In het demoniseren van de oppositie was ze heel goed en bedreven. Zij mag wat mij betreft samen met Brammeke als eerste door het deksel van de beerput zakken, gevolgd door al de PAR aanhangers hier, de goeden daargelaten. Maar die bestaan volgens mij niet.

 3. Natuurlijk vind de oppositie het best
  De deal was “uitonderhandeld” en moest alleen nog bekrachtigd worden in de staten en toen kwam er “plotseling en toevallig” een crisis in de pin en moest er een par staten lid vervangen worden. En dus kon er niets bekrachtigd worden. Het was niets meer of minder dan een toneelstuk om de afgesproken maatregelen uit te stellen. Dit was bekend bij regering en oppositie. Een geldig excuus om de afspraken niet na te komen. En alle partijen hebben er aan meegedaan. Dit is het zelfde spel als met de vakbonden gespeeld wordt.regering, oppositie en vakbonden het is de zelfde destructive macht die een toneelstuk spelen elkaar de schuld geven en eigen handen in onschuld wassen. En dit spel is al zo sinds mei 1969.

 4. En geen wooord meer over de Rugge-norm? Het verlagen van de exorbitante over-de-top-salarissen van ONVs, Centrale Bank enz. Het volk lijdt en wacht nog steeds.

 5. En ook de oppositie vond het allemaal wel best, hebben alleen tegengewerkt, kwamen niet opdagen en hebben alleen zitten treiteren, toch cooper santos rojer??¹

 6. Als “de bewezen onderhandelaar” de afspraken niet uitvoert is dat geen verrassing voor iedereen die het nieuws een beetje volgt.
  De mfk zat in de oppositie en zou daarvan nog meer moeten weten dan dat er in het nieuws was.
  Een verrassing kan het dus niet wezen. Ruggenaath heeft gehandeld als een goede Curaçaose politicus; onderhandelingen rekken, afspraken niet uitvoeren, rekken en doorschuiven (en in de tussentijd een paar honderd miljoen laten verdwijnen).
  Het nieuwe kabinet begint dus met een lege pot, geen uitzicht op nieuwe hulp en een terugbetaling.
  Je zou dan verwachten dat ze echt wat moeten gaan ondernemen.
  Ik ben benieuwd wat ze kunnen doen om aan de verplichtingen te voldoen, hun achterban tevreden houden en hun zakken te vullen.

 7. Knops moet alles weer naar terug werkende kracht laten zetten 25 % en 12.5 % Ook de slimme zet van Ruggie moet te niet gedaan worden, zo niet op gevolgd door de regering Curacrim komt er geen stuiver meer uit Nedeland naar de Crim, Knops hou je poot stijf en laat je niet in de zeik nemen door het verrotte MFK/ PNP zakkenvullers gespuis.

 8. De nieuwe regering krijgt zo een stevige opgave om dit te verwerken. Ik wens ze sterkte en moed om dit tot een goed einde te krijgen.

 9. “Daarnaast heeft de regering Rhuggenaath de salarissen van ministers in een hogere schaal geplaatst om vervolgens de korting door te voeren. Per saldo gaan de ministers er dus op vooruit.”

  Duidelijk dat Gobierno & Sons B.V. biljoenen aan steun, die ten goede komen van het eiland, laten voorbij gaan, die zij zelf niet kunnen genereren om zichzelf op een achterbakse manier trachten te verrijken.

  P.S Stuur 100,000 koeien naar mars en Korsow, Dushi Korsow becomes the next Argentina, Venezula or Haiti.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -