29 C
Willemstad
• vrijdag 3 februari 2023

NTR | Spoedcursus tumba-muziek: Dit zijn de 4 lessen voor prinses Amalia

Eva Breukink Koning Willem-Alexander, koningin Máxima i prinses Amalia zijn op Curaçao. Vrijdagavond wordt er een speciale tumba-avond voor hen georganiseerd op het Brionplein.  Het bezoek van de koninklijke...

DH | Royals in Willemstad

They were received by Governor Lucille George-Wout, Prime Minister Gilmar Pisas and President of Parliament Charetti America-Francisca, But there was also close contact with bystanders such as while...

Democracy now! | Thursday, February 2, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

DH | Ossie Laville’s family wants autopsy to see cause of death

PHILIPSBURG--The family of the late Ossie Hosea Laville, who died suddenly in police custody one day after he was arrested, wants an autopsy performed on his body...

Democracy now! | Wednesday, February 1, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

DH | PM: Some of what’s being done for Royal visit are things govt. would do anyway

PHILIPSBURG--The sprucing up that is being done around the country in preparation for the Royal visit are “regular things” that “we would do as a government anyway.” ...

Democracy now! | Tuesday, January 31, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Nu.cw | Inspectie Volksgezondheid verbijsterd door opiniestuk Jan Huurman

Huurman zet vraagtekens bij de intenties van inspecteur Sirving Keli. Hij stelt dat de fouten van de inspecteur passen in een patroon, waarbij Keli terechte interventies van Huurman zelf heeft teruggedraaid, al dan niet opdracht vanuit politieke hoek | Extra

De Inspectie voor de Volksgezondheid Curaçao heeft met verbijstering kennisgenomen van de publicaties van oud Inspecteur Generaal en oud Inspecteur van Volksgezondheid Jan Huurman. De Inspectie noemt het opiniestuk van Huurman een aanval op het Instituut.

De voormalig inspecteur laat zich in een ingezonden brief in verschillende media uit over het recente vonnis naar aanleiding van een klacht en een eis over het handelen van chirurg Misset. Volgens Huurman legt de uitspraak van rechter de zwakte van de huidige Inspectie voor de Volksgezondheid pijnlijk bloot.

Huurman zet vraagtekens bij de intenties van inspecteur Sirving Keli. Hij stelt dat de fouten van de inspecteur passen in een patroon, waarbij Keli terechte interventies van Huurman zelf heeft teruggedraaid, al dan niet opdracht vanuit politieke hoek.

De Inspectie schrijft in een persbericht zich niet te herkennen in de beweringen van Huurman. “De Inspectie en diens functionarissen distantiëren zich dan ook volkomen van deze uitlatingen en beraadt zich op passende vervolgstappen.”

Bron: Nu.cw

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

11 reacties

 1. Met zijn verbod op de import van covid-zelftesten geeft het Heilige instituut “Inspecteur” nu zelf aan dat financiële belangen prevaleren boven de volksgezondheid. “er moet eerst een aanvraag voor registratie als geneesmidel worden gedaan”. Vast en zeker is dat niet gratis, en welke directeuren vangen???

  Wat staat er op zo’n zelftest die in de supermarkt in Nederland is gekocht? “Voor het gebruik van dit product als zelftest heeft het Ministerie van VWS een ontheffing verstrekt. Informatie over de ontheffing is te vinden op de volgende website https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/testen/zelftesten-en-het-coronavirus/geschikte-corona-zelftesten” . Wat op die website staat is duidelijke taal gebaseerd op eenduidig (Europees) beleid. Zo kan het dus ook!

  Ingrijpen dus, mw. Pietersz-Bunga, of gaat dit (u en het hele Ministerie) medisch-inhoudelijk boven de pet?

 2. “Te grote broek aan ”
  klopt te grote broek, te groot salaris, dus deze man gaat pas weg met pensioen of als hij ontslagen wordt. Die gaat nergens anders ter wereld zo’n baan vinden, zoals vele van onze “toppers”

 3. Helaas voor Curacao hebben wij op dit moment geen onafhankelijke inspecteur maar een marionet van de regering. Hij voert politieke opdrachten uit met politiek wenselijke uitkomsten. Hij schaadt het instituut dat inspectie heet. Keli disfunctioneert en daarom herkent hij zich niet in zijn eigen miskleumen. Hopelijk wil Nederland deze falende inspectie doorlichten.

 4. LOL, alles is op deze manier een aanval op het instituut, als je deze lijn van denken volgt.

  Wat meneer de inspecteur eigenlijk zegt is dat hij niet gediend is van Huurman zijn zeer terechte en onderbouwde rationele kritiek/repliek op het reilen en zeilen in de gezondheidssector,.

  “Een Aanval op het instituut”….., what the hell does that even mean!

  Lijkt Gijsbertha, Geus, Tromp, of Yamil lasten wel, die waren ook niet gediend van kritische doch zeer terechte vragen of salariering en absurde bedragen die de ronde deden, in met name dit soort instituten waar f&F de lakens uitdelen, het volk moet vooral zijn “shmul”dichthouden, want anders…dreigt er wat…(intimideren, dreigen, familieleden dwarsbomen, geen bonus, of zelfs auto’s in de fik steken.)

  Wat een onsportieve , onvolwassen en dispotische gezagsdragers kent dit eiland toch! kenmerk van non-leiders…

  leaders eat last, maar niet op Curaçao, daar eten leaders als eerste en als enige.

  Daarom zal het nooit een steek verder komen.

 5. “en beraadt zich op passende vervolgstappen”
  dus eigenlijk gaat de Inspectie meneer Huurman gewoon intimideren?!

  Zou de inspectie ook inhoudelijk willen reageren op de kritiek? Dus een rechter heeft de klacht van Keli afgewezen, is dit de eerste keer? Wat is de rol van Keli in deze geweest? Hoe gaat Keli in de toekomst beter werk afleveren? etc, etc

 6. Het vonnis onderin de bureaula en door toedoen van Huurman de doofpot constructie mislukt ??. In dat geval maar niet verder gaan dan het overwegen van gevolgstappen.
  Zal binnenkort wel duidelijk worden.

 7. Wat een absurd manier van denken van deze Inspecteur: ” een aanval op het instituut”. Dus, als iemand niet akkoord gaat met de mening en gedrag van deze inspecteur, dan wordt een aanval tegen het instituut gepleegd. In tegendeel: het instituut wordt hiermee verdedigd gezien dat het enorm belangrijk is dat een Inspectie van Volksgezondheid goed haar functie doet en niet door een onkundige iemand wordt voorgezeten die slechte/geen beslissingen neemt. Natuurlijk dat zijn ondergeschikten en de inspecteur zelf zich distantieren, die moeten verder werken onder deze man. Dhr Huurman heeft zeker mij niet nodig om hem te verdedigen,hij weet zeer goed waarover hij het heeft.

 8. Verbijsterd over Huurman lijkt me niet terecht. Je zou verbijsterd moeten zijn om het gerechtelijk vonnis in deze. Als je zelf niet de kennis en kunde hebt om het vonnis te begrijpen en een deskundige de helpende hand biedt betekent dat niet dat hij de brenger van het slechte nieuws is.
  Lijkt me prima juridische vervolgstappen te zetten. Huurman zal ongetwijfeld bereid zijn tzt de vonnissen te verduidelijken. Tevens krijgt hij dan de gelegenheid zijn overige ingebrachte voorbeelden uitgebreider voor het voetlicht te brengen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

NTR | Spoedcursus tumba-muziek: Dit zijn de 4 lessen voor prinses Amalia

Eva Breukink Koning Willem-Alexander, koningin Máxima i prinses Amalia zijn op Curaçao. Vrijdagavond wordt...

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -