26 C
Willemstad
• woensdag 1 december 2021 23:40

Laatste reacties

- Advertentie -

Nu.cw | Human Rights Defense wil disciplinaire maatregelen tegen agenten

Human Rights Defense Curaçao (HRDC) roept alle betrokken partijen bij de incidenten rondom het Marnix College op om hun verantwoordelijkheid te nemen om herhaling van dergelijke incidenten te voorkomen.

“Het Korps Politie Curaçao (KPC) moet gepaste disciplinaire maatregelen nemen tegen de plegers van de meest flagrante schendingen”, aldus HRDC. Ter preventie van herhaling zou er volgens HRDC meer geïnvesteerd moeten worden in de training van politieagenten.

HRDC: “School moet een veilige plek zijn voor alle kinderen, ongeacht hun cultuur, religie, nationaliteit en gender. Veiligheid op school is essentieel voor de bescherming van elk kind.” HRDC onderkent de noodzaak van de preventieve controles. “De werkwijze van de politie dient echter, zoals ook door de politie zelf tijdens de persconferentie gisteren is aangegeven, te voldoen aan de eisen van proportionaliteit en subsidiariteit”, aldus de mensenrechtenorganisatie.

- Advertentie -

Daarbij dienen agenten zich op een professionele wijze te gedragen. HRDC constateert dat dit helaas tijdens de preventieve controles niet altijd is gebeurd. “Het is betreurenswaardig dat het optreden van de politie onnodig traumatische ervaringen bij kinderen heeft veroorzaakt”, vindt HRDC.

Verder vindt HRDC dat het hoog tijd is dat het instituut van een Kinderombudsman spoedig geïnstalleerd wordt. HRDC heeft hierover eind vorig jaar de Staten aangeschreven en op de Internationale Dag van het Kind, 20 december 2020 is hierover een Landsverordening aangenomen.

“Dat geeft meer garantie dat kinderen en jongeren beschermd worden en kansen hebben om zich in vrijheid en veiligheid te ontwikkelen tot weerbare burgers van een weerbaar en democratisch Curaçao”, aldus HRDC.

HRDC is een organisatie die opkomt voor de mensenrechten van alle inwoners van Curaçao. Kinderen genieten als kwetsbare doelgroep in het bijzonder prioriteit.

- Advertisement -

Bron: Nu.cw

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

 1. Vertrouwen in alles in een blauw pak, ik zou niet weten wat dit ooit terug zal brengen, laten we gewoon een greep doen uit het verleden:
  In de politie cellen in barber ben je niet veilig, moord is gewoon mogelijk en niemand die er naar kraait,
  Cocaine opslag in een politie bureau, is de kat op het spek binden,
  Verwachten dat agenten de fysieke uithoundings vermogen heeft om meer dat 10 stappen achter een verdachte aan te rennen, is een droom,
  Ervanuit gaan dat een agent een procesverbaal in redelijk nederlands taalgebruik opsteld, blijkbaar onmogelijk,

  Er zullen ongetwijfeld niet corrupte mensen bij de politie werken, maar ik verwacht dat het preventief ruimen van het gehele korps beter is dan het door laten gaan zo als het nu gaat.

 2. HRDC denkt zijn verantwoordelijkheid te nemen door de slager zijn eigen vlees te laten keuren. Als je het over ” de meest flagrante schendingen ” hebt is het waanzin om over disciplinaire maatregelen van het eigen politiekorps te praten.
  Hier zal aangifte van moeten worden gedaan en laat een rechter e.e.a. beoordelen en een strafmaat bepalen. Dit zul je alleen al moeten doen om het vertrouwen aan alles wat in een blauw pak rondloopt enigszins te herstellen.

 3. Heb Pik ? niks horen verklaren over het politie schandaal, is hij eigenlijk nog minister van Justitie of is die baan ook al kwijt geraakt.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Wednesday, December 1, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 1 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | 213 coronapatiënten in CMC niet gevaccineerd

213 coronapatiënten die in het Curacao Medical Center (CMC) hebben gelegen in de periode van twintig juli tot en met dertig november waren niet gevaccineerd. In totaal...

Nu.cw | OM: ‘Extra controles op de luchthaven voor openstaande boetes’

Het Openbaar Ministerie (OM) zal in december extra controles op de luchthaven aanscherpen voor openstaande boetes. Dat meldt het OM in een persbericht. De boetes dienten te worden...

ParadiseFM | Vernietigend rapport over aanstellingen Curaçaohuis

Het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening heeft geen goed woord over voor vier nieuwe mensen die zijn aangenomen op het Curaçaohuis in Den Haag. Dat staat...

DolfijnFM | DUO komt niet naar Bonaire, wel online

Het geplande bezoek van de Dienst Uitvoering Onderwijs, DUO aan Bonaire gaat niet door. De autoriteiten hebben de coronamaatregelen op het eiland aangescherpt. Om mensen toch van...
- Advertentie -