28 C
Willemstad
• zondag 14 april 2024

Extra | Journaal 12 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 11, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 11 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, April 10, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 10 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 9, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Nu.cw | Gevolmachtigde minister: “Onwaarheden in berichtgeving aanstelling medewerkers Curaçaohuis”

HomeBlogsBlog Carlson ManuelNu.cw | Gevolmachtigde minister: "Onwaarheden in berichtgeving aanstelling medewerkers Curaçaohuis"
GevMin Carlson Manuel| Cainva Isenia

Gevolmachtigde minister Carlson Manuel (MFK) beweert dat er een aantal onwaarheden zitten in de berichtgeving die naar buiten is gekomen over de aanstelling van vier medewerkers in het Curaçaohuis. De Directie Human Resources en Organisatie (HRO) heeft de regering eind oktober afgeraden om de medewerkers die op voordracht van gevolmachtigde minister in dienst zijn gekomen van het Curaçaohuis aan te nemen.

Ondanks het negatieve advies ondertekende premier Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) het aanstellingsbesluit namens de Raad van Ministers. Dat meldt de website Dossierkoninkrijksrelaties.

Volgens de HRO hebben de werknemers niet de vereiste opleiding en werkervaring die nodig is voor de functie die zij vervullen. De afspraak met Nederland is dat er uitsluitend vacatures worden opgesteld als het om kritische functies gaat. Daarnaast zijn alle vier de kandidaten familie ofwel vrienden van de gevolmachtigde minister.

Hoewel Manuel in oktober benadrukte dat zijn broer niet door het Curaçaohuis wordt betaald, schrijft Dossierkoninkrijksrelaties dat uit officiële stukken blijkt dat het dienstverband per één juli is ingegaan. Dit ondanks de bezwaren van de Directie HRO, die premier Pisas wees op de schijn van belangenverstrengeling.

In een korte verklaring tegenover NU.cw laat de gevolmachtigde minister weten momenteel nog geen reactie te willen geven op de aantijgingen. Wel laat Manuel weten dat hij een onderzoek is gestart en dat er ‘een aantal onwaarheden zitten in de zaken die besproken worden’.

Eerder ontstond er al commotie over de werknemers van de gevolmachtigde minister. Hij verklaarde toen tegenover NU.cw dat de berichten over het in dienst nemen van zijn broer en schoonzus niet klopten. Volgens de minister heeft zijn broer inderdaad werkzaamheden voor hem verricht, maar heeft hij die uit eigen zak bekostigt. Door een tekort aan personeel door Covid-19 zou Manuel zijn schoonzus hebben gevraagd om tijdens het bezoek van de minister van Financiën (Javier Silvania, red.) hand- en spandiensten te verrichten. “Dat deed ze drie weken, kreeg hier geen vergoeding voor en deed het uit liefde voor mij”, zei de gevolmachtigd minister destijds.

Bron: Nu.cw

16 reacties

 1. @knoek-koe, van het (hoogste orgaan) hoef je dus ook niks te verwachten. Die lichten hun hielen, anders liggen ze er ook uit. Er moeten wel degelijk ‘n aantal aangiftes gedaan worden. Tegen pisas, larmonie, uiteraard cooper, manuel , het gerecht kan het niet aan , zo velen. Het is gewoon ‘n zwijnenstal.

 2. Goed dat hier ruchtbaarheid aan wordt gegeven. Deze praktijken zijn anno 2021 onacceptabel. Maar dit is niet nieuws onder de zon.

  Noem mij één minister die geen f&f uit de innercircle heeft geplaatst.

  Noem mij één minister die niet geprobeerd heeft zijn dochter op het laatste moment proberen op te schalen, of zus, broer etc.

  Dit is niets nieuws, maar je zou hopen dat onder deze omstandigheden men iets bescheidener zou zijn.

  Zeker nu zoveel burgers er erbarmelijk bij staan financieel.

  Nee, men neemt 4 personen met 0 en generlei verstand aan, een paar “sabelonadas” om het zo maar te zeggen.
  Voor naf 500.000 aan salariskosten.
  En voor de pueblo? Pfffff, niets voor de pueblo, alleen voor f&f .

  Hoop dat dit hele kabinet vol graaiers, revidivisten, en delinquenten, maar vooral onnozelen, gauw ophoepelt, inclusief de zogenaamde integere kid martina, die in alle toonaarden zweeg.

  Martina, die familie dynastie heeft al behoorlijk huisgehouden in de staatskas en ook de nodige f&f geparkeerd, hoop dat de om en rechtbank, als ze ballen tenminste hebben, en niet vrezen voor hun weekend golfpartijtje, gevrij met de politieke elite en champagne happy en hours, deze draaideurgraaiers ook eens goed aanpakken.

 3. Ik heb zowel in Nederland als Curaçao in het overheidsapparaat gewerkt. Op dit moment werk ik in de academische wereld in Nederland, maar ik wilde Manuel graag – kosteloos- helpen/adviseren, want ik wilde graag iets voor Curaçao doen en ik wist dat hij sowieso geen bestuurlijke ervaring heeft. Gelukkig heb ik gewacht om te kijken wat zou uitspoken. Mijn advies aan alle goedwillige in Nederland woonachtige Curaçaoënaar; blijf ver weg van Manuel en MFK/PNP!!!!

 4. Allemaal muzikanten, dubbel feest, werk aan de winkel voor de oppositie, ik zie duidelijk handtekeningen. Eerste klas bedriegers leugenaars dieven oproerkraaiers meer zijn ze niet en genoeg dummies.

 5. Iets is in ieder geval al duidelijk: deze gevolmachtigde minister ( =een ambtenaar met de niets inhoudende want niet wettige fake titel “minister”) zal door de Rijksministerraad niet serieus genomen worden, zelfs zoveel mogelijk worden gemeden.
  Maar daar zal de heer Manuel niet mee zitten. Het vertegenwoordigen van Curacao was zo te lezen toch al niet zijn doelstelling.

 6. Knops lacht zich dood dat die arrogante nitwits die de boel hier ‘besturen’ er keer op keer een bende van maken. En het kost ze bij elke verkiezingen alleen wat spiegeltjes en kraaltjes om zich door het volk op deze rots in het zadel te laten houden.

 7. Tot op heden is het liegen en bedriegen wat deze verwaande vertegenwoordiger van Curacao doet. Absolute schande voor het trotse Curacao. Vragen om de eer aan zichzelf te houden door afstand te doen van zijn functie is zinloos, hij is net als Keli zich van geen fouten bewust en alleen uit op zelfverrijking, pracht en praal. Oneervol ontslag is de enige optie om verder gezichtsverlies voor Curacao te beperken.

 8. https://dossierkoninkrijksrelaties.nl/2021/12/03/premier-pisas-van-curacao-manoeuvreert-zichzelf-in-netelige-positie/
  Daar zijn de goedkeuringen voor aanstelling.
  Getekend door de Premier.
  Wat nu onderzoek over “onjuiste berichtgeving”?
  Het is helemaal juist en de premier wil eigenlijk nog de regeling voor het aanstellen van (F&F) nog uitbreiden ook.
  De premier liegt , hij heeft de aanstellingen wel ondertekend.
  De premier geeft zijn goedkeuring tot aanstelling tegen advies in
  De premier geeft toe dat hij F&F aan stelt en wil dit uitbreiden.
  Dit is niet te te rijmen met;
  – beginselen van behoorlijk bestuur
  – het algemeen belang van land en volk
  – de onderstand en uitkeringen.
  – het bezuinigen en de overeenkomst met werknemers en werkgevers.(de loonmatiging)
  De premier heeft blijk geven van onvermogen en dient zijn ontslag in te dienen.

 9. Pisas vindt het bevoorrechten van vriendjes en familie en familievrienden dus ok, ook al voegen ze niets toe.
  400k op kosten van de burger.
  Zo kan iedereen 1e minister spelen pisas!
  Kan deze regering niet onder curatele worden gesteld?
  Het is te gek voor woorden dat een 1e minister dit soort praktijken wegwimpelt als “zo doen we dit nou eenmaal als we aan de macht zijn”, ons zelf bevoordelen.
  Minister inútil!

 10. Manuel moet nu echt doorgelicht worden, op alle fronten. Het MIL moet ook met de billen bloot waarom de deksel van de doofpot niet wordt opgetild.

 11. Ik heb het te doen met de medewerkers die al jaren voor een goede representatie van Curaçao zorgen.

  De vorige GevMin kreeg een niet werkende organisatie van mevr Wiels in de schoenen geschoven. Hij heeft een goed geoliede organisatie achter gelaten.

  En omdat meneertje Manuel politiek een NUL is en alleen verstand heeft van blad muziek, worden die arme medewerkers opgescheept met een ‘Vitaliteitscoach’…
  Die moet de organisatie meer Vitaal maken, die moet de spanning tussen een klein k*t dictatortje en de goed geoliede organisatie weghalen.
  Janga zou zeggen; neem nog een vitamine pilletje!

  Twee minister uit het MFK nest die niet ministerieel waardig zijn. En dan nog laten zitten?

  Knops! kom een in. Doe iets met trances en COHO!

 12. Het moet vrij simpel zijn, als iemand vrienden en familieleden aan een baan wilt helpen, moet die persoon een eigen bedrijf beginnen en dat niet op kosten van de gemeenschap doen. Met gemeenschapsgeld Sinterklaas spelen, volgens Pisas is daar niet mis mee.

 13. Wat voor onderzoek ga je starten Manuel?! Wat zijn de onwaarheden?! Dit is allemaal onzin en deflectie. Wij moeten allemaal ervoor zorgen dat dit niet in een doofpot wordt gestoken. Hoe meer ik hierover denk, hoe bozer ik wordt. Zoveel geld uitgegeven aan mensen die niks kunnen bijdragen aan de bevordering van het land Curacao. Die ene Betrian is als “beleidsmedewerker” aangenomen Curacaohuis in Den Haag, terwijl hij op Curacao bij een autoverhuur bedrijf werkte. Waarom lukt het hem zelf niet om een beleidsfunctie te krijgen op Curacao??? Ga op zijn LinkedIn pagina kijken en dan zie je dat hij zowel niet de opleiding als werkervaring(en) heeft om het beleidsvormingsproces te kunnen begrijpen. Ik wil niet eens spreken over de vitaliteitscoach en bandlid.

 14. Eerste les voor opkomende populisten.
  Stil zitten als je geschoren wordt.
  Zelf dat kan deze sukkel niet opbrengen?

  Weg met met allemaal die zo met de belastingcenten omgaan.
  Wat een schande allemaal.

 15. Het nieuwtje over de nieuwverworven “expertise” op het Curaçao- huis heeft naast vragen van Statenlid Croes, nu ook geleid tot een kleine “rift” bij de “sterreporters” van rel/roddel-zender Direct 107, de werkgever van de Pater Familias Cali Manuel, de bijbelvaste, horoscooplezende, rechtbankverslagende pappa van de GevMin. Collega Gilbert Sparren stond erop op eigen titel, geheel onafhankelijk aan te geven dat hij de berichtgeving over de vreemde gang van zaken, als legitiem nieuws te bestempelen, omdat het anders as redashi (roddel) nit gebracht zou worden.

 16. Nepotisme/machtsmisbruik of laster?
  Ik ben blij met de glasharde ontkenning van de gevolmachtigde minister en de premier.
  Bewijzen publiceren en dan hebben we de beste eigenschap van glas: het is transparant.
  Er gaat dus duidelijkheid komen.
  Als de bronnen waar zijn is er maar een conclusie en maar een gevolg: het, al dan niet, gedwongen opstappen van primer en gevolmachtigde minister.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties