26 C
Willemstad
• dinsdag 21 maart 2023

Luchtvaartnieuws | Akkoord over onbeperkte vluchten tussen Curaçao en Trinidad & Tobago

WILLEMSTAD – Luchtvaartmaatschappijen uit Curaçao en Trinidad & Tobago kunnen binnenkort onbeperkte commerciële vluchten tussen elkaars eilanden aanbieden. Dat is de uitkomst van de onderhandelingen over een...

Column Kadushi | Té ongeloofwaardig

Dossier Koninkrijksrelaties “Het eiland is dankzij de bijna altijd schijnende zon, een heerlijk verkoelende passaat en de vijftig tinten blauw gekleurde zee populair bij toeristen die weinig geven...

PBC | Dode na schietpartij bij rotonde Palu Blanku

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een dode en een gewonde door een schietpartij. Dit gebeurde rond 3 uur in de ochtend van 19 maart. Volgens de politie is er...
- Advertentie -

PBC | Politicus Rolando Brison dag na aanhouding weer vrijgelaten

Persbureau Curacao PHILIPSBURG – Het Openbaar Ministerie (OM) op Sint-Maarten heeft bekendgemaakt dat Rolando Brison, een parlementslid dat vrijdag werd gearresteerd op verdenking van het aannemen van steekpenningen...

PBC | Video: Hoe vangt de marine drugs in het Caribisch gebied?

Persbureau Curacao In deze video legt de marine uit hoe drugs worden onderschept in het Caribische gebied. Voor drugssmokkelaars is de Caribische zee de perfecte plek om ongezien...

PBC | Tentoonstelling slavernijverleden van het Rijksmuseum te zien in New York

Persbureau Curacao NEW YORK – Het onderwerp van slavernij is van wereldwijde betekenis. Om die reden heeft de Verenigde Naties (VN) besloten om de tentoonstelling “Slavernij” van het...

Column Youp | Doffe dreun

Lees ik nou dat steeds minder Nederlanders seksueel actief zijn en dat alleen de 70+’ers nog regelmatig vaak van bil gaan? Hebben die oudjes bij die enquête...
- Advertentie -

Nu.cw | Gevolmachtigde minister ontkent betaling familie, journalist vindt Manuel ongeschikt

Manuel verklaart tegenover NU.cw dat zijn broer inderdaad werkzaamheden voor hem verricht, maar dat hij die uit eigen zak bekostigt.

Gevolmachtigde minister Carls Manuel (MFK) is onaangenaam verrast over publicaties over het in dienst nemen van zijn broer en schoonzus. “Dit is niet de waarheid en het is een opmerkelijk bericht”, aldus Manuel tegenover NU.cw.

 

Beschuldigingen van Manuel aan het adres van journalist René Zwart, worden door Zwart naar het land der fabelen verwezen.

Knipselkrant Curaçao berichtte over de aanstelling van de broer en schoonzus van Manuel. Dit werd overgenomen door andere media. Volgens Knipselkrant zou Manuel zijn broer en schoonzus hebben aangetrokken als persoonlijke adviseurs. “Net als Manuel zelf hebben beiden geen ervaring in het openbaar bestuur of politiek Den Haag”, aldus Knipselkrant.

Manuel verklaart tegenover NU.cw dat zijn broer inderdaad werkzaamheden voor hem verricht, maar dat hij die uit eigen zak bekostigt. “Er gaat geen rooie cent van het Curaçaohuis naar mijn broer of schoonzus”, aldus Manuel. NU.cw heeft bewijzen in handen waaruit blijkt dat de gevolmachtigd minister geldbedragen van zijn rekening naar de rekening van zijn broer overmaakt.

Door een tekort aan personeel door Covid-19 zou Manuel zijn schoonzus hebben gevraagd om tijdens het bezoek van de minister van Financiën (Javier Silvania, red.) hand- en spandiensten te verrichten. “Dat deed ze drie weken, kreeg hier geen vergoeding voor en deed het uit liefde voor mij”, zegt de gevolmachtigd minister.

Volgens Manuel zijn de beweringen over zijn broer en schoonzus afkomstig van journalist René Zwart. Hij zou ‘boos’ zijn omdat Manuel niet inging op een voorstel van Zwart.

“René Zwart heeft mij zijn diensten aangeboden als adviseur en voor signaleringsservices voor 1000 euro per maand”, aldus Manuel. Daarnaast ontving de journalist een vergoeding voor het uitbrengen van het Curaçao Magazine. Het magazine werd eveneens stopgezet door Manuel. Toen hij niet op het voorstel inging, trok Zwart het in.

Zwart zegt in een reactie dat het verhaal van Manuel uit zijn grote teen komt. “Heeft de heer Manuel werkelijk gezegd dat ik boos op hem zou zijn? Dat heeft hij dan mis. En zijn uitleg dat ik boos op hem zou zijn omdat hij mij geen opdrachten wil geven, komt helemaal uit zijn grote teen”, aldus Zwart.

De journalist zegt medio juli benaderd te zijn door Manuel om kennis te maken. “In het daaropvolgende gesprek zei Manuel graag van mijn kennis, ervaring en netwerk gebruik te willen maken, want hij begreep er helemaal niets van hoe het er in Den Haag aan toegaat”, aldus Zwart.

“Ik kreeg in dat gesprek wel door dat hij er geen idee van had van wat de functie van gevolmachtigde minister inhoudt. Ik had met hem te doen en heb gezegd dat ik hem wel wilde helpen. Ik heb hem voorgesteld 3 maanden lang 24/7 bereikbaar te zijn om hem wegwijs te maken. Voor 1.000 euro per maand. Maar ik begon al gauw te twijfelen. Hoe langer ik er over nadacht, hoe meer ik ervan overtuigd raakte dat hij gewoon totaal ongeschikt is om gevolmachtigde minister te zijn”, verklaart Zwart.

Zwart: “Ik vind het wel grappig dat hij er de nadruk op legt dat hij zijn broer en schoonzus niet betaalt. Ik begrijp dat jullie bewijzen hebben dat hij dat wel doet (via zijn privérekening, red.). Maar los daarvan: het lijkt mij veel fouter dat een gevolmachtigde minister familie op zijn werkkamer laat zitten waar ze toegang hebben tot allerlei vertrouwelijke, soms staatsgeheime stukken zonder dat ze de ambtenareneed hebben afgelegd of een geheimhoudingsverklaring hebben getekend. Dat doet nogal amateuristisch aan”, besluit Zwart.

Bron: Nu.cw

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -