29 C
Willemstad
• woensdag 26 januari 2022 13:21

Laatste reacties

- Advertentie -

Nu.cw | Geen nieuwe voorwaarden in Rijksministerraad

- Advertentie -

De Rijksministerraad (RMR) had vrijdag 17 december geen nieuwe voorwaarden opgenomen. De voorwaarden die op tafel lagen waren al gesteld aan eerdere tranches liquiditeitssteun. Dat schrijft demissionair staatsecretaris Raymond Knops van Koninkrijksrelaties in een brief aan de Tweede Kamer.

Minister van Financiën Javier Silvania (MFK) verklaarde dat er nieuwe voorwaarden zijn gesteld en dat de CAS-landen daar niet mee kunnen instemmen. Volgens Knops klopt dit niet. In de RMR werd er besloten over de ‘voorwaarden die nog steeds gelden, voorwaarden die nog steeds niet volledig zijn opgevolgd of die een uitwerking zijn van eerdere voorwaarden, zoals de controle op de loonsubsidies en normering topinkomens’.

“Dat geldt ook voor de overeengekomen salariskorting. Dit betreft een eerder gestelde voorwaarde die op basis van een RMR-besluit tot nader order geldt”, aldus Knops in zijn brief van 22 december.

Ook schrijft de Nederlandse bewindsman dat de bewering van de minister-president van Sint Maarten – dat Nederland in de toekomst carte blanche krijgt om nieuwe voorwaarden te verbinden aan de liquiditeitssteun- , onjuist is. “Het voorstel van Rijkswet Coho schrijft juist voor dat besluitvorming door de RMR over toekenning van liquiditeitssteun geschiedt op basis van een uitvoeringsrapportage. Dit betekent dat er na inwerkingtreding van de wet geen ruimte is voor het stellen van nieuwe aanvullende voorwaarden buiten de hervormingen uit het landspakket.”

- Advertentie -

De eerder gestelde aanvullende voorwaarden blijven – tot nader order – tevens onderdeel van de besluitvorming over de toekenning van de liquiditeitssteun, ook na inwerkingtreding van de wet. Het gaat dan bijvoorbeeld om de arbeidsvoorwaarden voor medewerkers in de publieke sector en maatregelen in de zorgsector, schrijft Knops.

Bron: Nu.cw

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

11 reacties

 1. Als er vandaag in Nl een referendum wordt gehouden met de vraagstelling A, C en SXM
  niet langer lid vh Koninkrijk te zijn dan zou de uitkomst wel eens erg interessant kunnen zijn.
  De Nl belastingbetaler is denk ik de eilanden wel spuugzat.
  Op naar Haïti.

 2. Exact @Dislect

  Hier hebben deze boeven van aanvang af naar gestreefd. Maar ben bang dat zij zich toch ernstig vergissen.
  De enige optie is ingrijpen. Ik denk dat het scenario al klaar ligt.

 3. Mei 1969 punda brand en het begin van de bestuurlijke emancipatie.
  10-10-2010 een onafhankelijk land binnen het koninkrijk.
  2-2-2022 bankroet en 100% onafhankelijkheid; Gerrit schotte als koning gekroond. 75% van de bevolking op de vlucht.
  Het is klaar.

 4. Knops moet gewoon een brief schrijven aan de curacrimse regering, dat hij direct als er niet meer voldaan word gedaan aan de COHO afspraken hij vanaf nu en dan ook echt, niet meer met de 4 Daltons aan tafel gaat zitten om te praten er valt niks meer te praten maar alleen nog maar te schieten met losse ??.

 5. @ gerrit inderdaad dit is duidelijk een verkiezing stunt voor de binnenkort aankomende verkiezingen keuzen, of onafhankelijk worden, met direct terug betaling van als eerste de 2 miljard schuld aan NL, dan licht NL ook direct beslag op de 1.300 miljoen waarde van de curacrimse goudvoorraad. Het eiland zal binnen een jaar zien dat het volk voor meer dan de helft leeg loopt naar NL. Dus dan heeft de baas van de MFK Gerrit de Raaf zijn zin en geeft hij Pik een schop onder zijn reet en gaat hij op de zelf door hem gekochte gouden troon gaan zitten. Gerrit Blij en Nederland Blij. En het klotjes volk zal verrekken van de honger en zal moeten werken voor een honger loontje zodat de regering Raaf na een tijdje heel veel geld heeft en nog meer goud voor hun zelf kunnen kopen net zoals wat Maduro doet, Maduro is schathemel rijk en zijn volk moet alleen maar rijst eten of helemaal niks, lang leven de regering CURACRIM.

 6. Wanneer gaan we het leren? Bij giften en leningen van vele miljoenen behoren voorwaarden. Vraag maar aan een willekeurige medewerker van een bank, Korpodeko of welke instelling dan ook. Daar hebben de grappenmakers van deze regering geen zin in. Pisas, Cooper, onze fantastische GevMin (annex DJ) in Den Haag e.a. willen geen bemoeienis en dus blijven ze het proberen. En Knops kan niet anders dan vasthouden aan gemaakte afspraken. Gevolg; een impasse. De dupe? Wij; het volk, u en ik. Met dank aan onze wanbestuurders die politiek belangrijker vinden dan de ontwikkeling van ons Land.

 7. 2-2-22 de echte(!) onafhankelijkheid van Curacao : Nederland trekt totaal zijn handen af van het eiland? Dat bespaart NL een sloot geld naast eindeloos gezeur.

 8. Lijkt mij wel duidelijk. Er wordt door de regering voor het eerst aan de bevolking gedacht en niet voor niets een charme offensief deze week naar de bevolking opgetuigd. Bonus uitkeren aan raffinaderij personeel omdat de voormalige exploitant van de raffinaderij in gebreke blijft, belasting teruggave, ambtenaren 2 dagen vrij, CMC van geld voorzien etc. En dat alles met geld dat van Nederland afkomstig is omdat we zelf niets hebben.
  Dit wordt waarschijnlijk een keiharde confrontatie met Nederland omdat die volledig gelijk heeft en probeert onze regering op deze wijze de bevolking aan hun zijde te houden als het escaleert.

 9. De eilanden zeggen keer op keer dat Nederland met nieuwe voorwaarden gekomen zijn ze hebben nooit maar een voorbeeld van de nieuwe voorwaarden gegeven.
  Wie zal oprecht zijn?
  Er is een reageerders die Nederland niet oprecht vind. Maar dat is de zelfde die er totaal geen probleem mee heeft om de voedselhulp te stoppen en de onderstand te laten vertrekken.

 10. De curacrimse, arubaanse, st maartnse, regeringen hebben weer een dikke rubber slang gevonden die de naam heeft COHO en daar kunnen zij aan trekken zolang hij een keer breekt, en hij breekt pas als er totaal geen geld meer bij hun in de kassa zit maar wel hun eigen zakken goed gevuld zijn en Nederland de stekker er uit trekt met de beslissing voor de drie uitbuiters. zelfstandig en weg van die Makambas of een gemeente van Nederland zijn, maar wel zonder ook maar 1 YDK in de regering of gemeenteraad. En dat heeft niks met discriminatie te maken maar gewoon orde op zaken stelen.

 11. Volgens de Curaçaose regering is Nederland echter op het laatste moment met een extra voorwaarde gekomen, waardoor er nog geen handtekening is gezet…..wie oh wie liegt er hier?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Pisas vergadert met Standard & Poor’s

Premier Pisas heeft vergaderd met vertegenwoordigers van Standard & Poor’s. De internationale kredietbeoordelaar bekijkt de economische toestand van Curaçao vanuit verschillende ooghoeken. Volgens Pisas werd gesproken over de...

Democracy now! | Tuesday, January 25, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 25 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | Premier bezoekt Aruba voor exitstrategie corona

Premier Gilmar Pisas en Minister Ruthmilda Larmonie-Cecilia hebben een bezoek gebracht aan Aruba om te leren over de exitstrategie wat betreft het coronavirus. De Arubaanse minister van...

DolfijnFM | Corendon begint met tweede fase

Corendon begint met de tweede fase en uitbreiding van de bouw van het hotel aan de Pater Eeuwensweg. Dat meldt de Èxtra. Er worden drie- tot vierhonderd...

DolfijnFM | Afspraak autokeuring nu ook digitaal

Wie op Curaçao zijn auto moet keuren, kan sneller terecht aan het digitale loket. Sinds gisteren is het afsprakensysteem van het keuringslokaal op- internet geopend. Op www.gobiernu.cw...
- Advertentie -
- Advertentie -