28 C
Willemstad
• zondag 23 januari 2022 20:42

Laatste reacties

- Advertentie -

Nu.cw | Geen grote financiële gevolgen Curaçao na uitblijven akkoord COHO

- Advertentie -

Het feit dat Curaçao nog geen handtekening heeft gezet onder het bestuurlijk akkoord van de COHO heeft geen grote gevolgen voor de financiële verplichtingen van de overheid. Zo stelt minister van Financiën Javier Silvania (MFK) op zijn Facebookpagina na vragen van het Antilliaans Dagblad.

Afgelopen week bevestigde de woordvoerder van staatssecretaris Raymond Knops (CDA) van Koninkrijksrelaties en Binnenlandse Zaken tegenover NU.cw dat zowel Curaçao als Aruba en Sint Maarten nog altijd niet akkoord zijn met de Rijkswet.

Nadat er een ambtelijk akkoord was bereikt, werd er op twee december een bestuurlijk akkoord vastgelegd. De CAS-eilanden hebben dit akkoord nu ‘on hold’ gezet. “Het is feitelijk alleen nog een handtekening en dan kan de wet door naar de Staten”, stelt de woordvoerder van Knops.

- Advertentie -

De Rijksministerraad heeft besloten de behandeling van de stukken aan te houden tot de volgende vergadering op 21 januari. Er zal tot die tijd geen liquiditeitssteun worden uitbetaald. “Dit heeft geen grote gevolgen voor de financiële verplichtingen van de overheid”, stelt Silvania. “Bij het uitblijven van de afgekondigde begroting voor 2022 is de begroting van 2021 leidend.”

Volgens de Curaçaose regering is aan alle voorwaarden voldaan. Knops zou echter op het laatste moment met een extra voorwaarde zijn gekomen, waardoor er nog geen handtekening is gezet. “De Raad van State heeft zich kritisch uitgesproken over de Nota van Wijziging”, schrijft Silvania in zijn bericht. Volgens de minister zijn er op bestuurlijk niveau nog geen gesprekken gevoerd tussen de vier landen over de wijziging.

Bron: Nu.cw

- Advertentie -

Artikel delen

14 reacties

 1. Een criminele organisatie in de zin van het Nederlands strafrecht is een groep mensen die samenwerkt met het oogmerk misdrijven te plegen. … Deelname aan een criminele organisatie is strafbaar gesteld in Artikel 140 van het Wetboek van Strafrecht.
  Dus ja

 2. @ minister Silvania geeft aan F&F teveel belasting betaalde belasting geld terug als kerst loterij prijs? en verkiezing MFK actie.

 3. Waar ik gisteren even over dacht is de dubbele pet van Pik. Premier en minister v Justitie. Krijgt hij daarvoor betaald? Z o niet waar gaat het geld naar toe want er is uiteindelijk 1 figuur minder?
  Verdwijnt het in de AM pot of wat. Wie weet het antwoord voor mij. Het kan ook zijn dat ik iets heb gemist…

 4. Wij het volk van NL en de Nederlandse regering zelf zullen in maart 2022 weer diep in onze tas moeten, zodat er weer miljoenen naar curacrim gestort kunnen worden, en op de crim en het Curacrimhuis weer feest kan worden gevierd.

 5. Dat zegt een minister die wat er ook gebeurt, eind van de maand 16.000 NAF op zijn rekening krijgt bijgeschreven. Blijkbaar vindt ook deze minister dat de voedselbank goed genoeg is voor een groot deel van de bevolking.

 6. 5 over 12 zegt niets voor iemand die geen klok kan kijken.
  Hoe moet je met zo’n iemand onderhandelen?
  Wat een snak mentaliteit.
  Niets aan de hand ik heb nog geld bij me.
  Maar morgen? Moet je dan geen eten kopen? Dat is morgen tog?

 7. Pas als een probleem accuut wordt is er een probleem. Zo worden alle problemen behandeld en dat is het beleid van decennia.
  Niets vooruit kijken niets terug kijken, om van fouten te leren.
  Nu niet morgen niet zoeken naar een oorzaak niet nadenken over de gevolgen.
  Nu.
  Regeren is niet voorzien.
  Regeren is verkozen worden en door de screening komen.
  Dat is regeren. Alle regerinsbesluiten zijn alleen op nu, nu is het onze beurt.
  En morgen?
  Wie morgen leeft wie morgen zorgt.
  En zo kan je alles zeggen:
  We gaan het verkeer aanpakken:
  Wegen vernieuwen, fly over over de caracasbaaiweg we gaan stoplichten repareren.
  Wij gaan zorgen voor werkgelegenheid.
  We gaan 1000 koeien in een renbaan in de ruimte zetten.
  En wat gebeurt er, buiten het plaatsen van F&F en het aanbesteden aan F&F? Niets want dat is toekomst dus niet belangrijk.
  Nu nu de potten leeg likken nu want morgen doet iemand anders het.
  En als de potten leeg zijn
  Dan zien we wel weer verder, mischien is dat mijn probleem dan wel niet meer.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Levenloos lichaam in water bij Piscadera

Persbureau Curacao De kustwacht heeft vanochtend even voor tienen een levenloos lichaam uit het water bij Piscadera gehaald. Die was even daarvoor ontdekt door omstanders in de mangoven...

PBC | BILD: Duitslands meest gezochte crimineel houdt zich schuil op Curaçao

Persbureau Curacao Duitslands meest gezochte crimineel houdt zich waarschijnlijk schuil op Curaçao. Althans dat is wat het Duitse Bild am Sonntag haar lezers voorhoudt. Norman Franz (51) heeft...

Column Youp | Dit interview betekent het einde van John de Mol

Vorige week zaterdag was er een vulkaanuitbarsting in Tonga, de Polynesische eilandengroep waar veel iets te rijke mensen graag ongestoord vakantie vieren. Ik dacht: John de Mol...

PBC | Voormalige Ennia accountants Victor Bergisch en Eric Vesseur door tuchtmaatregel uit registers

Met vonnissen | Persbureau Curacao De Accountantskamer in Zwolle heeft Victor Bergisch en Eric Vesseur, die tot begin 2021 werkzaam zijn geweest bij Baker Tilly Dutch Curaçao, stevig...

DH | Man shot dead in Cole Bay

COLE BAY -- A man was found dead in an appartment on Zozo Moran Drive, behind Kentucky Fried Chicken, in Cole Bay this morning. According to police spokesperson...

AntilliaansDagblad | D66 wil strand Chogogo op Bonaire verwijderen

Den Haag - D66-Tweede Kamerlid Tjeerd de Groot vindt de beantwoording van eerdere Kamervragen over het strand van Chogogo Resort op Bonaire niet geruststellen. Hij stelt daarom...
- Advertentie -
- Advertentie -