29 C
Willemstad
• dinsdag 29 november 2022

DKR | Nieuwe dreun voor Curaçaose goksector

Met PG besluit | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Den Haag – De online kansspelsector op Curaçao blijft in de hoek waar de klappen vallen. Vandaag heeft de advocaat-generaal bij de...

Democracy now! | Friday, November 25, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 november 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, November 24, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 november 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, November 23, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 23 november 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

Nu.cw| Eigenaar SOAW-gebouw teleurgesteld in voornemen Larmonie-Cecilia SOAW te verplaatsen

Tauber building | Extra

Minister Ruthmilda Larmonie-Cecilia (PNP) heeft volgens verhuurder Taubco besloten om SOAW uit Punda te halen. Dit is een enorme klap voor de binnenstad omdat Punda hiermee honderd overheidsambtenaren en vijfhonderd personen die dagelijks SOAW bezoeken gaat missen, vindt de eigenaar van het SOAW-pand Taubco.

Klanten van SOAW hebben gemakkelijk toegang tot het openbaar vervoer en zorgen voor leven in de binnenstad. Taubco heeft meer dan zes miljoen gulden geïnvesteerd in het gebouw voor SOAW.

Larmonie heeft in maart 2015 een huurovereenkomst getekend voor een periode van drie termijnen van drie jaren. De huur van de Tauber Building/La Ganga zou elk jaar verhoogd worden. De renovatiekosten bedroegen ruim zes miljoen gulden voor Taubco. De organisatie zegt het destijds als een kans te hebben gezien om Punda te helpen en stemde ermee in om de investering te doen.

Eigenaar Irwin Tauber van Taubco zegt de garantie van Larmonie te hebben gekregen dat de regering zich aan de termijn van negen jaar van de huurovereenkomst zou houden. De investeringen zouden op die manier afgeschreven en terugverdiend kunnen worden. De nieuwe huurovereenkomst voorzag in een volledige renovatie van het gebouw. Volgens de specificaties van Larmonie werden de renovaties allemaal op maat gemaakt, aldus Taubco.

Het huurcontract loopt volgens Taubco al bijna zes jaar en er is volgens de eigenaar nog geen winst gemaakt. Alle huurbetalingen zijn gebruikt om de bank terug te betalen en te herinvesteren in de gemeenschap. Het bedrijf zegt moeite te hebben gedaan om tijdelijke hulp te ontvangen om het SOAW-kantoor in Punda te behouden, maar door nog onbekende redenen weigerde Larmonie om de zaken te bespreken. Taubco zegt dat Larmonie als verklaring geeft de overheidsuitgaven te willen verminderen.

Bron: Nu.cw

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

11 reacties

 1. Het is en blijft een gigantische boevenzooi op het eiland. Daarom komen we ook geen stap verder nergens mee.
  Daar helpt geen COHO tegen. Zolang de oude politieke garde blijft ronddartelen verandert er niets.
  Friends and Family first, is het
  Curaçaose motto, at all times!

 2. “Wanneer wordt deze kantoorpandhuurzwendel eens aangepakt?
  OM/HOF zijn jullie blind?”
  Het OM is niet ongebonden en valt onder de minister van justitie, en dat is…. Just.
  Van het OM hoeven we dus niet te verwachten dat ze tegen de zittende regering iets onderneemt.
  Het HOF tja het HOF vind zich “onpartijdig” maar ook niet instaat om zelf een onderzoek op te starten of af te maken als het OM de bal laat liggen.
  Het HOF heeft nauwe banden met de politiek, kan wel eventueel een individuele politicus of bestuurder aan de schandpaal nagelen, zeker als er al publieke verontwaardiging was, maar geen politieke partijen. En omdat in deze waarschijnlijk weer alle partijen, of individuele politici bij de verschillende partijen, boter op het hoofd hebben is het “not my job” excuse nu wel erg gemakkelijk.
  En zo hobbelen we met zijn alle ongecontroleerd, zonder toezicht en zonder verantwoording de afgrond in.
  En je kan het ze toch niets kwalijk nemen, waarom zou een bestuurder nu het algemeen belang voor dat van zichzelf plaatsen?
  hij/zij moet zijn beurs spekken dat deden zijn/haar voorgangers ook. Tog?

 3. Kaya ta papia…

  Dat diverse overheidsinstanties bij het WTC worden ondergebracht is omdat partijen (politieke) banden hebben met de eigenaar van het WTC m.n. de heer Di Stefano….financiering van verkiezingscampagnes….

 4. Politici nemen beslissingen in belang van hun zakken, niet in belang van het algemeen belang.
  Wanneer wordt deze kantoorpandhuurzwendel eens aangepakt?
  OM/HOF zijn jullie blind?

 5. Volgens het Antilliaans Dagblad Is het bedrijf Taubco.NV per november 2021 opgeheven.
  Uitgeschreven bij de KvK.
  Volgens de regels kan de overheid dergelijke huurovereenkomsten alleen doen met bedrijven die ingeschreven staan.
  Welke juridische consequenties deze huuropzegging heeft zullen de advocaten maar moeten uitzoeken.
  Tevens zou er een contract zijn voor 6 jaren v.a. 2015 met de “toezegging” voor nog 3 jaar. Als dit zwart op wit is vastgelegd heeft de overheid een probleem.
  Of Punda failliet zal gaan is maar de vraag want bij de meeste zaken is dit al het geval mede door de slechte overheidsbemoeiing. (O.a. het parkeerbeleid)

 6. Wisseling van f&f?

  Nu moet er een friend van Lamoney komen!
  Van welke politici was Tauber een friend?
  Gobièrnu enterprise in full swing!
  Wie wou destijds “kranshi” verhuizen?
  Er wordt weer flink gekonkeld/ gedeald.

 7. Overheid heeft zelf tientallen gebouwen in bezit (waaronder het oude BC gebouw aan de Concordia straat). Maar toch maakt men deals met bepaalde personen om in slechte gebouwen te zitten voor giga huren.

 8. Ik ga jullie een inside scoop geven. Ik was vroeger vaak in dat gebouw, want ik had gesprekken met de toenmalige minister, beleidsdirecteur en Transitieteam SOAW (ja, SOAW had/heeft een transitieteam, maar dat is een ander verhaal). Het gebouw is heel stoffig en oud. Daarnaast moet je vaak naar buiten gaan om lucht te krijgen. Eigenaar Irwin Tauber pretendeert dat dit een goed gebouw is en dat hij herinvesteringen in de gemeenschap doet. Ik geloof er niks van, deze meneer wil gewoon veel geld verdienen met een paupergebouw. Als je even op Google zoekt, dan krijg je meer informatie over deze zogenaamde “filantroop”. De Curaçaose overheid is wel zo dom geweest om een samenwerkingsverband met hem aan te gaan zonder concrete afspraken te maken over dat gebouw.

 9. Allemaal laagvliegers die beslissingen vanwege onderbuik gevoel .
  Op curacao is alles buiten de stad , totaal geen visie .
  Punda binnenstad wordt een spookstad of het is het al .
  Overheidsuitgaven verminderen , begint met de overtollige ambtenaren bestand en semi ambtenaren en de ministers .
  Waar gaan ze weer naar toe en wat gaat het kosten ?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -