26 C
Willemstad
• maandag 5 december 2022

Extra | Journaal 2 december 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, December 1, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 1 december 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, November 30, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 30 november 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

CN | 1xBet dichterbij officieel faillissement

Met PG advies | Eric Mertens - CasinoNieuws.nl Ruim een jaar geleden werd online goksite 1xBet failliet verklaard door een rechter op Curaçao. Het bedrijf ging in beroep...

Democracy now! | Tuesday, November 29, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Nu.cw | Dorothy Pietersz-Janga erkent foute handeling

Minister Dorothy Pietersz-Janga (MFK) van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) erkent dat ze verkeerd heeft gehandeld in een gesprek met TeleCuraçao. Zij geeft aan dat de opdracht om het onderzoek binnen Stichting Bureau Ziektenkostenvoorziening (BVZ) stop te zetten niet voldoet aan de scheiding der machten.

In het onderzoek werd er gekeken naar het handelen van twee bestuurders van de overheidsstichting, waarbij gemeenschapsgeld is verdwenen in het verleden. Pietersz-Janga heeft een brief naar de vereffenaars gestuurd, waarin zij opdracht gaf om het onderzoek naar de bestuurder te staken.

De bewindsvrouw verdedigde zich door te stellen dat het onderzoek of de zaak ook buiten het gerecht om kon worden behandeld. Pietersz-Janga hoopt dat het onderzoek in de rechtbank zorgvuldig wordt uitgevoerd.

Bron: Nu.cw

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

18 reacties

 1. zoals TOC al heel goed aangeeft: zij erkent de fout maar er verandert niets. Staten zijn niet in rep en roer, media is stil, gezondheids zorg zegt ook maar niets. Wij verwachten op Curacao veel te weinig van onze “toppers”, daarom zijn onze “toppers” ook nooit succesvol buiten Curacao

 2. De hele MFK zooi is een grote corrupte bende, waar hand- en spandiensten worden verleend.

  De kleine “koning”, naar wie de “Schotte Ga(a)t weg” is vernoemd kon geen min pres worden, moet een paar jaartjes brommen, of dokken.

  Daarom hadden ze de ” simpelste der zielen” nodig om minpres (lees: pretmin)
  te wordwn, lekker 4 jaar lintjesknipen en beetje de “farandulero” uithangen, achter de schermen regeren anderen, de big “sponsors”.

  Minister worden “aangewezen”, en buigen, springen, liggen” op commando, intussen houd de ministerraad het volk “rustig” en “blij” met broodje aap verhalen, (leugens) en snuisterijen (asfaltkorrels, en een – “kijk eens wat wij allemaal voor jullie plebejers doen” – bushaltetje etc.

  Tijd dat er eens definitief en radicasl afscheid wordt genomen van -“schotte-“morrie” – van het kaliber “cooper”, chong”, lamoney” en andere politieke draaideurgraaiers en wanbestuurders.

  Nos mes por is een fabeltje uit de verkiezingsfolders van mfk, man, ps, pin, en alle independiente roeperts!

  Samen (nl & cur) kunnen we meer, moet het devies luiden!
  Nos mes politikonan por hode kos so!

 3. Het lijkt er op dat de status van vriend te koop is bij de mfk.
  En dat er toch geprobeerd wordt om wat voor de vrienden te doen.
  Als deze vlieger niet opgaat komt er wel een andere.
  Het meest trieste aan dit verhaal is de “stilte” in de staten.
  Voor de bühne piepen een paar muizen, maar er is geen partij die hardop “machtsmisbruik, stank van corruptie of totale ongeschiktheid” roept.
  Blijkbaar valt het handelen van de minister binnen de categorie “acceptabel”.
  Hoe is de staat van een democratie als dit acceptabel is?
  Als het bevoordelen, te kosten van de belading betalers, geprobeerd wordt door een minister en het is acceptabel voor de staten,
  Mag je dan vermoeden dat andere partijen het zelfde doen?

 4. Milton Yarzagaray is broer van Yara Yarzagaray van “Pearl Trust”.

  Dus de ene een rechtzaak boor Witwassen en de andere voor Fraude; beiden fervente aanhangers van Gerrit Skotte —– onzuiverheid zit dus de familie.

 5. MFK staat volledig achter haar standpunten, achter de schermen natuurlijk. het is voor de mega sponsors van mfk!!!!
  vergeet niet dat veel ministers hun plek te danken hebben aan de partijsponsors, die bepalen wie minister wordt.

 6. Lees net dat Braam blijft vechten voor z’n plek als ‘minister’.
  Het wordt met de dag gekker. De ene ‘minister’ blijft onzin uitkramen en de ander meent recht op een plek te hebben.
  Pluche blijft erg aantrekkelijk.

 7. Er wordt geen motie van wantrouwen tegen Pietersz ingediend, wel zal de PNP een motie van afkeuring indienen las ik zojuist. In ieder geval is haar pensioen veilig gesteld als ha moest zij er zelf voor zorgen.
  wat een slappe zooi zeg. Het is duidelijk dat zij nog lang niet klaar is met haar absurde uitlatingen. De geldschieters zullen in haar rimpelige nek blijven hijgen.

 8. Het mag duidelijk zijn dat deze MFK minister (dame!) in opdracht van enkele andere MFK geld schieters bij de verkiezingen moet doen wat zij zeggen. Dat zij niet al te slim is dat wisten wij al, maar zo dom om deze fop uit te halen is zij nu ook weer niet, maar ja wat moet je wel niet doen om op die lekker warme stoel te blijven zitten. Dat er MFK leden zijn die niet met haar woorden eens zijn is normaal, aangezien zij zelf die woorden in haar oor hebben gefluisterd, en waarom ?, omdat het voor een paar MFK leden, ook voor die genen die al veroordeeld zijn het kort dag word aangezien de man met de zeis klaar staat als zij hun boete ( miljoenen) niet betalen.

 9. Het blijft hetzelfde verhaal dankzij Nederland kunnen wij hier allerlei rare figuren topsalarissen als ministers en parlementariërs betalen.

  Laatst was ook de grapjas die zich nu minister van Economische Zaken mag noemen aan het woord over inflatie.

  De man kraamde alleen maar onzin uit en werd ook niet geholpen door de vragen van de verslaggever van Direct TV met wellicht niet meer dan een lagere school opleiding.

 10. Ik hoop niet dat er ook maar iemand is die denkt dat ze nu op zal houden met het sabotteren van de juridische procedure tegen haar vrienden. Ze gaat gewoon op zoek naar een andere manier of anders gezegd: ‘haar influisteraars gaan op zoek naar een andere manier’.
  Sta dan ook niet heel erg verbaasd wanneer er ineens een amnestiewet naar voren wordt geschoven.

 11. Er zijn nog wel vragen:
  Heeft de minister met een vergelijkbare brief als de eis, haar eis ingetrokken?
  Hoe ziet de minister haar verantwoordelijkheid in deze, wat nu gedaan is is niet de verantwoordelijkheid voor een onrechtmatige daad nemen.
  Hoe ziet de minister haar, politieke verantwoordelijkheid bij entiteiten die onder haar gezag staan en zich niet aan haar instructies houden?
  In hoever kan de minister nog verantwoording voor het handelen van deze entiteiten dragen?
  Als de minister niet op de hoogte is van haar verantwoordelijkheid, en dit is niet het eerste geval, hoe kan ze dan überhaupt minister zijn?
  Uiteraard zijn dit vragen die in de staten thuis horen en uiteraard worden deze niet gesteld.
  Onze volksvertegenwoordiging functioneert net zo goed als de regering en de individuele ministers.

 12. Ik wist niet dat ik zulke onzin mocht uitkramen.
  Wat een tante zeg. Als je dat hoofd al ziet dan wordt je al helemaal kotsmisselijk.

  Sorry hoor.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -