28 C
Willemstad
• woensdag 1 december 2021 09:54

Laatste reacties

- Advertentie -

Nu.cw | ‘Curaçao vanaf 15 mei weer code geel’

“Toeristen kunnen leven met een avondklok en een PCR-test. Maar nu kun je nog steeds niet naar het strand of een privétour maken met een boot of bus. Dat is echt dodelijk voor het toerisme.”

Chata-directeur Seferina-Rojas gaat er vanuit dat Curaçao vanaf 15 mei weer code geel krijgt. Nederlanders kunnen dan weer met een gerust hart op vakantie naar Curaçao. Grote vraag is of Curaçao voldoende kan bieden met de huidige coronamaatregelen.

Nadat Chata vorige week al liet weten ontevreden te zijn over de uitkomsten van de persconferentie, liet de hospitalityvereniging dit weekend opnieuw van zich horen. Het Antilliaans Dagblad citeert Seferina-Rojas die zegt ‘opnieuw teleurgesteld’ te zijn.

“Toeristen kunnen leven met een avondklok en een PCR-test. Maar nu kun je nog steeds niet naar het strand of een privétour maken met een boot of bus. Dat is echt dodelijk voor het toerisme.”

Elke Curaçaonaar verheugt zich op de afschaffing van de plachi di dia morgen. Maar volgens hospitality- en toerismevereniging Chata is dit dus niet voldoende om de toeristen terug te krijgen naar het eiland.

- Advertentie -

Een reiziger moet bijvoorbeeld op dit moment nog steeds in totaal drie coronatesten doen. Wat Seferina-Rojas betreft moet de sneltest zo snel mogelijk worden afgeschaft. “Die is niet te verkopen aan toeristen. Die kiezen dan liever voor een bestemming met twee of minder testen, maar zeker niet drie.”

Het wachten is nu op het Nederlandse kabinet. Op dit moment heeft Curaçao nog code oranje, waarbij de overheid dringend adviseert alleen te reizen als het strikt noodzakelijk is. Naar verwachting zal het kabinet morgen de nieuwe reisadviezen bekendmaken. “We verwachten dat Curaçao code geel krijgt”, aldus de Chata-directeur.

Bron: nu.cw

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

  1. Zolang Curacao oranje is is er een negatief reisadvies. Je reisverzekering dekt het niet en je kan er zelf voor ontslagen worden op je werk.

  2. Eiland covid en noodzakelijk is achterhaald.
    Er “staat” het Nederlandse kabinet “adviseert”…. Meer niet. Er komen kleur advies codes, waarbij onze kleur vast prima is. Dus als dat vliegtuig gaat dan mag je mee en als je voldoet aan de Curasaus voorwaarden dan mag je binnen.
    Vaccinaties werken ook tegen Nederlandse versies en iedereen die zichzelf in de risico groep vind zitten die is vast al gevacineerd of moet dat gewoon snel doen en anders zichzelf thuis maar in quarantaine zetten.

  3. Nederland is een hoogrisicoland met een lage vaccinatiegraad:

    Op zondag 2 mei heeft in Nederland zo’n 19 procent een eerste en 7 procent een tweede vaccinatie ontvangen (Parooll 7 mei 2021)

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

ParadiseFM | Twee aanhoudingen wegens misbruik QR-code

De politie heeft twee mannen aangehouden wegens misbruik van een QR-code. Tijdens een controle ontstonden er problemen bij het scannen. Een 25-jarige man werd door de politie...

ParadiseFM | Centrale Bank gaat zich richten op innen schadevergoeding

met vonnis De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) gaat zich voorlopig richten op het innen van de schadevergoeding waar verzekeraar Ennia volgens de rechtbank recht...

ParadiseFM | Ansary probeerde via regering rechtszaak te staken

met vonnis De advocaten van Hushang Ansary hebben geprobeerd via de overheid de rechtszaak tegen Ansary te staken. De regering heeft daar echter geen gevolg aan gegeven. Dat...

ParadiseFM | Curaçao krijgt nieuwe vliegtuigmaatschappij

Curaçao krijgt er een nieuwe vliegtuigmaatschappij bij met Dutch Caribbean Islandhopper (DCI). Zo schrijft het Antilliaans Dagblad. Volgens directeur Steven Chin-A-Kwie gaat het om een unieke luchtvaartbedrijf...

ParadiseFM | Curaçao zesde best bezochte eiland in de regio

Curaçao is het zesde best bezochte eiland in de regio. Dat zegt Chata-directeur Helena Seferina-Rojas naar aanleiding van een vergelijkingsonderzoek met het jaar 2019, het jaar voordat...

Opinie | Jeanne d’Arc di Aruba

Jeanne d’Arc (ca. 1412-1431) is een nationale heldin van Frankrijk. Ze is onlosmakelijk verbonden met de Franse geschiedenis. Haar leven vertelt het opvallende verhaal van een Frans...
- Advertentie -