27 C
Willemstad
• dinsdag 15 juni 2021 05:45

Laatste reacties

- Advertentie -

Nu.cw | ‘Curaçao vanaf 15 mei weer code geel’

“Toeristen kunnen leven met een avondklok en een PCR-test. Maar nu kun je nog steeds niet naar het strand of een privétour maken met een boot of bus. Dat is echt dodelijk voor het toerisme.”

Chata-directeur Seferina-Rojas gaat er vanuit dat Curaçao vanaf 15 mei weer code geel krijgt. Nederlanders kunnen dan weer met een gerust hart op vakantie naar Curaçao. Grote vraag is of Curaçao voldoende kan bieden met de huidige coronamaatregelen.

Nadat Chata vorige week al liet weten ontevreden te zijn over de uitkomsten van de persconferentie, liet de hospitalityvereniging dit weekend opnieuw van zich horen. Het Antilliaans Dagblad citeert Seferina-Rojas die zegt ‘opnieuw teleurgesteld’ te zijn.

“Toeristen kunnen leven met een avondklok en een PCR-test. Maar nu kun je nog steeds niet naar het strand of een privétour maken met een boot of bus. Dat is echt dodelijk voor het toerisme.”

- Advertentie -

Elke Curaçaonaar verheugt zich op de afschaffing van de plachi di dia morgen. Maar volgens hospitality- en toerismevereniging Chata is dit dus niet voldoende om de toeristen terug te krijgen naar het eiland.

Een reiziger moet bijvoorbeeld op dit moment nog steeds in totaal drie coronatesten doen. Wat Seferina-Rojas betreft moet de sneltest zo snel mogelijk worden afgeschaft. “Die is niet te verkopen aan toeristen. Die kiezen dan liever voor een bestemming met twee of minder testen, maar zeker niet drie.”

Het wachten is nu op het Nederlandse kabinet. Op dit moment heeft Curaçao nog code oranje, waarbij de overheid dringend adviseert alleen te reizen als het strikt noodzakelijk is. Naar verwachting zal het kabinet morgen de nieuwe reisadviezen bekendmaken. “We verwachten dat Curaçao code geel krijgt”, aldus de Chata-directeur.

Bron: nu.cw

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

  1. Zolang Curacao oranje is is er een negatief reisadvies. Je reisverzekering dekt het niet en je kan er zelf voor ontslagen worden op je werk.

  2. Eiland covid en noodzakelijk is achterhaald.
    Er “staat” het Nederlandse kabinet “adviseert”…. Meer niet. Er komen kleur advies codes, waarbij onze kleur vast prima is. Dus als dat vliegtuig gaat dan mag je mee en als je voldoet aan de Curasaus voorwaarden dan mag je binnen.
    Vaccinaties werken ook tegen Nederlandse versies en iedereen die zichzelf in de risico groep vind zitten die is vast al gevacineerd of moet dat gewoon snel doen en anders zichzelf thuis maar in quarantaine zetten.

  3. Nederland is een hoogrisicoland met een lage vaccinatiegraad:

    Op zondag 2 mei heeft in Nederland zo’n 19 procent een eerste en 7 procent een tweede vaccinatie ontvangen (Parooll 7 mei 2021)

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NU | Bonaire pakt als laatste Nederlands-Caribisch eiland wegwerpplastic aan

Bonaire gaat samen met het Wereld Natuurfonds (WNF) werken aan het verminderen van het wegwerpplastic, meldt het Antilliaans Dagblad. Het eiland is het laatste eiland van Caribisch...

NU | Bonaire meldt nul nieuwe besmettingen, geen doden en niemand in het ziekenhuis

Bonaire heeft maandag geen nieuwe besmettingen en coronagerelateerde sterfgevallen gemeld. Ook had het Nederlandse eiland in het Caribische gebied geen personen met COVID-19 in het ziekenhuis liggen. Bonaire...

NTR | Ombudsman: Tweede Kamer moet armoede eindelijk aanpakken en stoppen met ‘flauwekul’

John Samson DEN HAAG – De Nationale Ombudsman doet een dringend beroep op Kamerleden om de armoede en ongelijkheid in de Caribische gemeenten eindelijk aan te pakken. “Ophouden...

DH | Ottley signs bilateral agreement for food assistance programme

PHILIPSBURG--Minister of Public Health, Social Development and Labor VSA Omar Ottley says he has received final approval from the Netherlands for the food assistance programme. This was...

AntilliaansDagblad | Nieuwe kans voor selectie Curaçao vanavond

Willemstad - De nationale selectie van Curaçao maakt vandaag opnieuw kans een plek te bemachtigen in de finaleronde van de WK-kwalificatie van Noord- en Centraal-Amerika. Zaterdag haalde Curaçao...

AntilliaansDagblad | Plan voor verbetering bestuur PJIA

Philipsburg - De ministerraad heeft een plan goedgekeurd om het ondernemingsbestuur (corporate governance) op Princess Juliana International Airport (PJIA) te verbeteren. Hiermee wordt de rol van de Corporate Governance Council...
- Advertentie -