28 C
Willemstad
• dinsdag 18 januari 2022 18:19

Laatste reacties

- Advertentie -

Nu.cw | Curaçao start in december met boosterprik

De boosterpikken zijn inmiddels op het eiland gearriveerd | Archieffoto

Curaçao gaat ook starten met het toedienen van de boosterprik tegen Covid-19. Dit heeft de secretaris-generaal ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN), Sharon Melfor, bevestigd. In de eerste week van december kunnen mensen de prik halen. Dit schijft de Amigoe.

Volgens Melfor is het idee om op Curaçao de boosterprik toe te dienen aan personen met ernstige medische klachten. Zij moeten zich bij de huisarts of specialist melden. Het is nog onzeker of er wordt gestart met de 80-plussers of de 60-plussers. Hierover zijn ze nog over in beraad bij het ministerie.

Het blad schijft dat minister-president Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) hier waarschijnlijk deze week meer informatie over geeft.

De boosterpikken zijn inmiddels op het eiland gearriveerd. Het is nog niet duidelijk hoe iemand zich kan aanmelden om in aanmerking te komen voor de prik.

- Advertentie -

Bron: Nu.cw

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

16 reacties

 1. Ik kan me nog bepaalde heerschappen herinneren (neen ik noem geen namen, dat zou teveel eer zijn) die liepen te brullen dat de prikken zeer effectief waren. Er werd in het begin al gesteld onder andere door mij, dat de prikken zeer snel in effectiviteit zouden afnemen en dat er meerdere prikken zouden volgen. Wappietaal heette het. Een enkel persoon stelde zelf dat het desinformatie was, waar wat hem betreft dood door schuld op zou moeten staan. En tevens was hij maar al te blij dat er in steeds meer plekken op de wereld maatregelen kwamen tegen degeen die de prik niet haalden. En zie nu, nog geen jaar nadat de eerste persoon de prik heeft gehaald, wordt er al weer gejubeld dat er een boosterprik aankomt. Nu is het opeens geen wappietaal meer dat de prikken toch niet zo effectief zijn. Nee nu staan dezelfde personen al te mopperen dat ze nog lang niet aan de beurt zijn voor prik nummer 3 en dat waarschijnlijk de politiek zal voordringen. Het komt gewoon niet bij hun op dat dit gewoon bewijst dat het geen vaccin is. Geen enkel vaccin werkt zo snel uit. Toch waagden zij het om dit experimenteel goedje gelijk te stellen aan de DKTP en BMR vaccin. Ik verwacht tenminste oprechte excuses aan Loes , die van het begin al degelijk onderbouwd stelde dat de effectiviteit drastisch zou afnemen, van voornoemde heerschappen. Maar dat zal er wel niet komen.

 2. Lionfish, sorry wees niet boos op Lamoenchi omdat hij jou naam niet noemde. Mijn achting voor jou is zeker niet minder dan voor William. Jullie postings op deze forum zorgen voor veel vermaak, gezien de reacties van o.a. Loes, Tico en mijzelf. Ik wens jullie beiden veel plezier bij de booster prik en alle spuitjes daaropvolgend.

 3. Eerst was het de bedoeling voor een jaarlijkse corona prikje, net zoals de griep prik. Naarmate bleek dat corona vaccin toch niet zo effectief is als voorgespiegeld, werd de periode ingekort tot 6 maanden voor een booster. Nu vertellen ze ons dat na 3 maanden de booster nodig is. Men zit namelijk met honderden miljoenen vaccins aan voorraden die snel verkocht moeten worden voordat blijkt dat ze helemaal niet effectief zijn tegen de nieuwe Omicron virus. Zal mij niks verbazen als die booster verplicht wordt gesteld na 2 maanden. Degenen die zich niet laten prikken flinke boete, daarna komt militaire polite je thuis ophalen om gedwongen te worden tot een prikje. Wanneer dat gebeurd is hebben ze een nieuwe vaccin klaar voor Omicron en begint het spelletje opnieuw. William kan zich dan niet verstoppen, want met zijn QR sporen ze hem zo op.
  Lamoenchi laat zich niet tatoeeren met coronaspuitjes.

 4. Nou, op internet is te lezen dat in Nederland in verpleegtehuizen nu ook onder de gevaccineerden corona doden vallen. In Nederland heb je bijna 7 avonden in de week talkshows soms 2 of 3 tegelijk. Geen van de achterlijke journalisten stellen de juiste vragen en de zogenaamde experts lullen ook maar uit hun nek.

  Dankzij deze waardeloze Nederlandse journalisten die om hun ego te strelen graag een talkshow willen presenteren, weten we niet na hoelang het vaccin uitgewerkt is.

 5. Zowel de Minister van GMN en de Secretaris-Generaal hebben maandenlang zitten slapen. Er was al lang sprake van de boosterprik maar het organiseren voor de inenting doet men pas als het vaccin binnen is.
  Zo werkt men al jaren op Curacao. Planning is een erg vies woord en daarom doet men dat ook niet.
  Alweer een reden om de verantwoordelijke minister naar huis te sturen.
  Zij laat in dit geval haar persoonlijke redenen (zelf niet gevaccineerd) prevaleren boven het bevolkingsbelang.

 6. Laten William, Joep en Lionfish als eersten de boosterprik krijgen, want die hebben de meeste klachten gezien hun paniek schrijven.

 7. Het zal net als verleden jaar zijn:
  Staten vooraan gevolgd door family & friends.
  We zullen maar zeggen, no one is safe until everybody is safe.

 8. Email vanuit Forti te monitoren op berichten met instructies om eerst F&F van een booster te voorzien.
  Taakje VDC? Not really….can’t be trusted since that convict Schotte invited the Colombians to raid the place.

 9. Ik zou eerst de verpleeghuizen doen. Dat zijn erg kwetsbare mensjes.
  En dan zo langzaam aan naar beneden.
  Wat is daar voor moeilijks aan.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Vonnis Braam aangehouden

De rechter heeft nog geen uitspraak gedaan in de zaak die MFK-statenlid Braam heeft gespannen. Braam werd vorig jaar voorgedragen als minister van Justitie maar kwam niet...

Democracy now! | Tuesday, January 18, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Vier cruiseschepen bezoeken Curaçao op een dag

Morgen zullen vier cruiseschepen de Curaçaose haven bezoeken. Het gaat om de Ventura van P&O Cruises, de World Voyager van Mystic Cruises, de Norwegian Epic van Norwegian...

Nu.cw | Twee personen verongelukt bij Weg naar Westpunt

  Een automobilist en een bijrijder zijn gisteravond verongelukt bij een ernstig ongeval op de Weg naar Westpunt ter hoogte van Wacawa. De slachtoffers werden geraakt door een...

Nu.cw | Nog geen vonnis in rechtszaak Braam

De rechter heeft maandag nog geen uitspraak gedaan in de zaak die Statenlid Eduard Braam (MFK) heeft aangespannen tegen het land Curaçao. Zo schrijft het Antilliaans Dagblad....
- Advertentie -
- Advertentie -