27.4 C
Willemstad
• vrijdag 30 juli 2021 19:01

Laatste reacties

- Advertentie -

Nu.cw | CTB: Herstel toerisme echt begonnen

“Met meer dan 21.000 bezoekers in juni en de eerste aankomsten van cruiseschepen is het redelijk om te zeggen dat het herstel van de toerisme echt is begonnen”, aldus CTB-topman Paul Pennicook.

Het aantal toeristen dat Curaçao bezoekt gaat in rap tempo omhoog. De Curaçao Tourist Board (CTB) registreerde vorige maand 21.223 bezoekers, waarmee juni de beste maand is sinds het eiland in juli 2020 weer open ging voor het vliegverkeer. En het CTB verwacht dat deze positieve trend zich doorzet.

“Met meer dan 21.000 bezoekers in juni en de eerste aankomsten van cruiseschepen is het redelijk om te zeggen dat het herstel van de toerisme echt is begonnen”, aldus CTB-topman Paul Pennicook.

Half mei kreeg Curaçao van Nederland weer code geel. Kort daarna gaf ook Duitsland een positief reisadvies voor Curaçao en verlaagde de VS het risiconiveau voor reizen naar Curaçao van niveau 4 naar niveau 2. Ongeveer tegelijkertijd begon Curaçao met het versoepelen van de lokale coronamaatregelen.

- Advertentie -

Deze combinatie van positieve reisadviezen en versoepeling van de maatregelen zorgde volgens het CTB voor de stijging in de bezoekersaantallen afgelopen maand. En: “Deze positieve trend in juni zet zich voort in juli en zorgt ervoor dat de rest van het jaar er veelbelovend uitziet voor de bezoekersaantallen.”

an de ruim 21.000 bezoekers in de maand juni kwamen er 13.541 uit Europa, waarvan het grootste deel uit Nederland (12.148). Uit Duitsland verwelkomde het eiland 485 bezoekers. Uit de Verenigde Staten kwamen 4.763 bezoekers. Het toerismebureau spreekt hierbij van “een duidelijke indicatie dat de vraag vanuit de VS in een positieve richting beweegt nu bezoekers uit alle 50 staten weer welkom zijn”.

Uit de Zuid-Amerikaanse regio werden 1.381 bezoekers verwelkomd. Daarvan kwam 46 procent uit Colombia en 15 procent uit Brazilië. Uit het Caribisch gebied werden in juni 1.003 verblijfsbezoekers geregistreerd. Zij kwamen vooral vanuit een van de eilanden binnen het Koninkrijk.

“Met lokaal een hoge vaccinatiegraad en erg weinig actieve gevallen blijft Curaçao een aantrekkelijke bestemming voor bezoekers. We kijken er daarom naar uit om deze positieve trend in bezoekersaantallen voort te zetten”, aldus de CTB-directeur.

- Advertisement -

Bron: Nu.cw

- Advertisement -

Artikel delen

3 reacties

 1. @A.Mossel schreef;
  “bij het CTB tellen ze zich nu elke dag suf om bij te houden hoeveel toeristen er binnen komen op de crim en niet ziek worden? over een week zal het wel weer nul komma nul worden aangezien er nu al code oranje word gegeven in makamba land en code ROOD staat al om de hoek te gluren.”

  Inderdaad. De toeristen komen al besmet binnen, zoals ook is gebeurd in Portugal, Ibiza e.a. vakantiebestemmingen waar ze nu in quarantaine zitten. Hier in Nederland is men zich rot geschrokken van de razendsnelle toename van positieve corona besmettingen. Zodanig dat de tweede kamer het zomerreces onderbreekt om te debatteren over de snelle opmars van het virus. Als de besmettingen blijven stijgen is Code rood waarschijnlijk niet te vermijden.
  https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5241576/lotus-en-chiara-corona-op-vakantie-na-festival-lissabon-portugal

  BILTHOVEN (ANP) – Van de mensen die afgelopen week positief hebben getest op het coronavirus heeft 6 procent bij het maken van de testafspraak aangegeven volledig te zijn gevaccineerd. Het gaat om 2562 van de ruim 42.000 positief geteste mensen van wie de vaccinatiestatus bekend is. Van meer dan een kwart van de mensen die besmet raakten is onbekend of ze wel of niet zijn gevaccineerd tegen het virus.

  @Mossel, er bestaat geen makamba-land, wel een Nederland. Makamba wordt een Nederlander pas wanneer hij/zij zich op de eilanden vestigt. (lol)

 2. Normaal is een YDKer te lui dat hij uit zijn ogen kijkt bij het CTB, maar bij het CTB tellen ze zich nu elke dag suf om bij te houden hoeveel toeristen er binnen komen op de crim en niet ziek worden?, over een week zal het wel weer nul komma nul worden aangezien er nu al code oranje word gegeven in makamba land en code ROOD staat al om de hoek te gluren, ondanks dat blijven de oude ydk zakken lekker boven op elkaar zitten op hun geliefde markt bankjes zitten voor het postkantoor en de bus halte.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | ‘Hoofdstuk ministerschap Ramon Chong afgesloten’

PNP-partijleidster Ruthmilda Larmonie-Cecilia benadrukt dat Ruisandro Cijntje de beoogd minister voor Economische Ontwikkeling blijft. Dat medt Larmonie-Cecilia aan Telecuracao. De vorige kandidaat-minister Ramon Chong kwam niet door...

ParadiseFM | Quadverhuurders extra gecontroleerd

Quadverhuurders worden de komende tijd extra gecontroleerd en waar nodig aangepakt. Dat heeft het KPC gemeld naar aanleiding van twee recente ongelukken op de Weg naar Bullenbaai...

Democracy now! | Friday, July 30, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 30 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | RIVM: Besmettingen Curaçao dalen licht

Persbureau Curacao Op Curaçao kregen afgelopen week 295 mensen per 100.000 inwoners een positieve testuitslag. Dat is een lichte daling ten opzichte van een week eerder, toen 305...

PBC | Curaçaose corona patiënt besmet met twee varianten

Persbureau Curacao Een patiënt in Curaçao heeft twee coronavarianten onder zijn leden. Het RIVM onderzoekt hoe dat kan. Het gaat om de deltavariant en de betavariant, ook wel...
- Advertentie -