27.6 C
Willemstad
• zondag 28 november 2021 13:25

Laatste reacties

- Advertentie -

Nu.cw | Coronasteun niet op tijd overgemaakt door ministerie

SOAW Minister Ruthmilda Larmonie-Cecilia | Persbureau Curacao

Het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW) is er niet in geslaagd om de coronasteun op tijd over te maken naar de Curaçaoënaars die in aanmerking komen voor de financiële hulp. Het gaat om een totaalbedrag van zo’n drie miljoen gulden aan maandelijkse steun.

SOAW verleent aan ruim 11.000 burgers Covid-steun. De uitkering bestaat uit voedselpasjes en een basisinkomen voor kortwerklozen. Daarnaast worden er ook voedselpakketten en warme maaltijden verstrekt. Eind oktober maakte minister Ruthmilda Larmonie-Cecilia (PNP) bekend dat de coronasteun per 2022 stopt.

De ministerraad is met een voorstel gekomen om de steun af te bouwen. Vanaf januari zal er geen steun meer worden gegeven. “Er wordt momenteel gekeken hoe het traject voltooid kan worden tot het einde van het jaar”, aldus minister Ruthmilda Larmonie-Cecilia. De financiering tot eind december is inmiddels beschikbaar gesteld.

In totaal heeft het traject zeventig miljoen gulden gekost. “Om volgend jaar opnieuw zo’n som geld te krijgen wordt erg moeilijk”, benadrukt Secretaris-generaal Etienne Van der Horst.

- Advertentie -

Tijdens dezelfde persconferentie werd bekendgemaakt dat burgers in de eerste week van november hun geld overgemaakt zouden krijgen. Volgens het ministerie wordt er geprobeerd om het geld morgen over te maken. Indien dit niet lukt, wordt het geld uiterlijk dinsdag gestort. Zo schrijft de Amigoe.

De minister legde eerder aan NU.cw uit waarom de coronasteun precies wordt stopgezet.

Bron: Nu.cw

- Advertisement -

Artikel delen

10 reacties

 1. Bosnan desgraciadonan ta kome barika jen laga nos pasa hamber. Singberguensa nan, anto e eronia ta ku ta nos mes ta juda bosnan kada 4 anja na posishon.

 2. …..”In totaal heeft het traject zeventig miljoen gulden gekost. “Om volgend jaar opnieuw zo’n som geld te krijgen wordt erg moeilijk”, benadrukt Secretaris-generaal Etienne Van der Horst”….

  Wanneer wordt het eens een x moeilijk om jullie salarissen uit te betaken meneer van der Horst?
  Er is blijkbaar altijd genoeg geld voor de toppolitici en topambtenaren, het plebs wordt als eerste gekort!
  Leaders eat last, zij een leader goeroe eens! Maar op curaçao eten de “liders” als eerst van de malse bolo, dan de famia dan de amiguitus en dan, als er wat over is, doet de top net alsof men dat aan hen te danken heeft, die wiriwiri restjes.
  Om te kotsen, jullie allemaal!

 3. Dit is Curaçao op en top!
  Te laat betalen , ha ha ha!

  Waarom ook niet, jouw minister salaris is wel netjes op tijd binnen toch Lamoney?

  En die van Kroeker en Pik Pias ook tòg?
  Krijgen de gastaplaka ministers op Fòrti nou ook een boete?

  Natuurlijk niet!
  Fòrti kan je via hun ministeries en staatsbedrijven verkeerde en foute aanslagen sturen, stroom en water afsluiten, boetes uit delen , je discrimineren en uitsluiten als je geen kruku haar hebt zoals Cooper etc etc

  Maar als de overheid weer eens te laat is, of andere diensten niet levert?
  Niets aan de hamd!

 4. Lo ku nan no ta tin ta berguensa!Sen pa nan salarissen ku ta hopi mas ku 3 miljoen,si nan ta prokura rapido,sen pa kuminda i ayudo pa esun ku no ta tin ingreso ni trabou,nan no ta logra.Inkreibel!I esaki ta wordu yama Sociale zaken. Mi ta kere ku miho nomber ta Asociale zaken.

 5. Plan B, a la minuut op tafel gooien opdat deze arme deel van de bevolking iets te verteren krijgen.
  Maar wijselijk genoeg hoor of zie je Charlie Bolo Cooper niet meer horen l*llen over de zo’n whaaaauw Plan B.
  Geen kruimels van Nederland toch, Charlie Bolo Cooper!!!!!!!!

 6. De noodzakelijke 3 mio. maandelijks wordt makkelijk binnengehaald als de gemaakte afspraken om te bezuinigen bij bewindslieden, parlementsladen, directeuren overheids nv en ambtenaren eindelijk worden doorgevoerd.
  Maar nee, salarissen gaan boven de hulpbehoevende bevolking en Nederland kan de schuld krijgen als we geen geld krijgen voor voedselhulp en er slachtoffers vallen.
  In welke nachtmerrie zijn we als bevolking beland met zo’n regering en parlement.

 7. Ik zou zeggen gewoon veel minder lintjes doorknippen en minder op de foto en stappen maken iets harder werken voor de gemeenschap en voor je salaris .
  Ban traha .

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Opinie | ‘Inspecteur Keli is een gevaar voor de volksgezondheid van Curaçao’

Opinie | Jan Huurman, arts en voormalig Inspecteur-generaal Volksgezondheid Curaçao   Het recente vonnis naar aanleiding van een klacht en een eis over het handelen van chirurg Misset legt...

ParadiseFM | Staten eisen aanwezigheid president Centrale Bank

De president van de Centrale Bank Richard Doornbosch moet de minister van Financiën assisteren in het parlement. Dat zegt regeringspartij MFK. De partij neemt het Doornbosch kwalijk...

ParadiseFM | DUO gaat niet meer naar Bonaire

Het bezoek van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) aan Bonaire gaat niet meer door. Reden daarvoor zijn de verscherpte coronamaatregelen op het eiland, aldus een verklaring. DUO...

ParadiseFM | Ferrydienst tussen Bovenwindse eilanden start definitief op 1 december

De veerdienst tussen de eilanden Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten gaat definitief vanaf begin december varen. De inhuldiging wordt op 28 november gevierd. Zo maken de...

ParadiseFM | Cuco Martina tekent contract bij Go Ahead Eagles

De Curaçaose aanvoerder Cuco Martina heeft een contract tot het eind van dit seizoen getekend bij de Go Ahead Eagles. De afgelopen week was de 32-jarige Martina...

NTR | Meer maatregelen op Bonaire: ‘de besmettingen stijgen nog steeds’

Marit Severijnse KRALENDIJK – “De covid-19 besmettingen stijgen nog steeds op ons eiland’’, aldus gezaghebber Edison Rijna tijdens een persconferentie donderdag. Daar werd aangekondigd dat er vanaf 27...
- Advertentie -