29 C
Willemstad
• dinsdag 18 juni 2024

CN | Gokbedrijf Dama reageert op faillissement: ‘We zijn financieel gezond’

Jeffrey Noeken - CasinoNieuws.nl Een week na het uitgesproken faillissement op Curaçao laat Dama weten dat het bedrijf financieel gezond is. Volgens het gokbedrijf kwam de uitspraak onverwacht...

Democracy now! | Monday, June 17, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 juni 2024

Opinie | UPG-status Koninkrijksdelen: ook sociaal-economische rechten

Opinie Wessel Geursen | Persbureau Curacao De discussie over de voordelen van de ultraperifere gebied (UPG)-status voor de Caribische Koninkrijksdelen is opnieuw opgelaaid, mede door een recente motie...

PBC | Rekenkamer Aruba vernietigend over overheids-NV’s

Persbureau Curacao ORANJESTAD – Het op afstand zetten van overheids-NV’s op Aruba heeft geleid tot een chaos bij die bedrijven. Alleen het elektriciteitsbedrijf WEB lijkt de tand der...

NRC | Tandeloos pensionadobankje

Begreep ik nou dat de van aanranding en verkrachting verdachte knuffelmarokkaan in de pauze van zijn rechtszaak gezellig stond te koffieleuten met jongens en meisjes uit de...
- Advertisement -spot_img

Nu.cw | 367 nieuwe coronagevallen in één weekend

HomeNieuwsGezondheidNu.cw | 367 nieuwe coronagevallen in één weekend
De afgelopen week is het aantal besmettingen op het eiland flink toegenomen.

Het kerstweekend kent een flinke toename van het aantal coronagevallen op Curaçao. Er kwamen de afgelopen twee dagen 367 nieuwe corona gevallen bij. Aan het eind van het weekend waren er in totaal 1331 actieve gevallen op het eiland.

Op 24 december waren er in totaal 964 besmettingen. Op Eerste Kerstdag zijn er 231 nieuwe gevallen bijgekomen. Hierdoor steeg het aantal naar 1195 besmettingen.

Er kwamen nog eens 136 nieuwe positieve gevallen bij op Tweede Kerstdag. Hierdoor kwam het totaal aantal coronabesmettingen op het eiland op 1331 gevallen. De afgelopen week is het aantal besmettingen op het eiland flink toegenomen. Op 22 december stond het totaal aantal actieve besmettingen nog onder de vijfhonderd.

Bron: Nu.cw

Dit artikel is geplaatst in

40 reacties

 1. Kunnen we bijde partijen vereniging met de stelling:
  Het is het beste dat nu met deze variant zoveel mogelijk besmet kunnen worden:
  Degene met eerdere besmetting, vaccinatie of gezondheid zullen weinig merken en als de niet gevaccineerd hun eigen rekening betalen
  Is toch alles oké?
  Einde discussie

 2. Vwb de cruiseschepen wordt het afgeraden op cruiote gaan;

  Mensen moeten cruiseschepen mijden, ook al zijn ze gevaccineerd tegen het coronavirus. Dat stelt de Amerikaanse gezondheidsdienst .CDC na een reeks uitbraken. Volgens de CDC kan het virus zich makkelijk verspreiden op de schepen. Het is een nieuwe grote klap voor de sector, die het sinds het begin van de pandemie al moeilijk heeft.

 3. @Lamoenchi
  Ik heb de term transgender niet genoemd,
  Dat zit duidelijk in jouw beperkte denkvermogen.
  Of het wel of niet met Corona te maken heeft maak ik zelf uit.
  Capisce?

 4. Wat, is Loes een transgender ? Maar William, dat is de mode of trend tegenwoordig. Jij kan dat ook doen en je naam veranderen naar bv. Wilhelmina.
  Maar wat heeft dat met corona te maken ?

 5. Wat niemand denk ik in de gaten heeft is dat @Loes een hij is, de oude ‘Henk’.
  Zelfde trant van schrijven zelfde BS. Het zijn net phoenixes hier op het forum.

 6. @ Loes,

  Voordat je reageert en weer onzin uitkraamt zou het handig zijn om de tweets van Robin Fransman eens te lezen. Dan zul je zien dat het hem niet alleen om de economie ging.
  Maar goed, lezen en luisteren is nooit jouw sterkste punt geweest, jouw mening staat al vast en zelfs wanneer de realiteit jou in de ogen aanstaart (bv de dood van de zoveelste anti vaxxer) sluit jij gewoon de ogen en oren.

  Er zullen nog veel anti-vaxxers aan corona gaan sterven vrees ik. En eigenlijk kan ik daar niet zo mee zitten, het is hun eigen keuze, dat moeten we respecteren. Eigenlijk kunnen we stellen: ‘opgeruimd staat netjes zullen we maar zeggen’.

 7. Klok en klepel… Meloen vroeger filosofie lessen gehad. En drogredenen kunnen onderscheiden. ?
  Fransman ging over de economische gevolgen van de corona aanpak.
  Dat de middelen erger warden dan de kwaal.
  Dat je vaccinaties niet dwingend op kan leggen.
  Dat vaccinaties niet “DE” heiligmakende oplossing is.
  Ja dat alles is wel bewezen.
  De pensionado Freddy Mercury groep die uit egocentrisme redenen koste wat het kost alles dicht wil houden. Zal gaan wijken. Corna is geen significante doodsoorzaak. En dat de zorg na 2 jaar nog niet weet om dingen te regelen en hoe er mee om te gaan. Zegt alles.
  Zelfs het CMC met 11 patienten… agossie toch. Je hebt een ziekenhuis van een miljard en je kan niks.
  Ja is zuur voor hem. Fransman.
  Geen idee wat z.n medische staat was. Er is altyd wel iets bij jong overlijden. Als 90% 70 plus is.
  Maar je moet wel respect voor hem hebben.
  Dat iemand dat wil doen voor z.n geloof en idealen.
  Dat heb ik nog niet gezien bij anderen op dit pensionado wappie bruller forum.
  Denk eens aan je kinderen en aan jongeren.

 8. Speciaal voor Loes, Lamoenchi en Luma.

  Hieronder de link naar de twitter account van Robin Fransman. Hij ventileerde zo ongeveer dezelfde kolder als wat jullie uitkramen. Wanneer je door zijn tweets gaat is er wellicht wat herkenning. Reden is simpel, alle wappies kramen dezelfde onzin uit.

  Hij was ook voorstander van het vaccineren van alleen ouderen en zwakkeren en kennelijk rekende hij zichzelf daar niet toe. Op 8 december riep hij nog heel arrogant: ‘ben blij dat ik corona heb, eindelijk’ (daar kwam het zo ongeveer op neer).
  20 dagen later is hij dood. En dan kan ik alleen maar concluderen dat deze malloot in aanmerking komt voor een Darwin award. Hij was zeker niet dom, was een goede econoom, maar dat maakte hem dus duidelijk geen expert op het gebied van gezondheidszorg.

  Lees het gerust eens door:

  https://twitter.com/rf_hfc?lang=en

 9. Zo aan zijn reactie te zien, heb ik William wel op de kast!
  Alle niet gevaccineerden op het eiland zullen inmiddels reeds besmet en genezen of dood zijn. Loes en Lamoenchi zijn de enige overlevenden. De resterende mogelijkheid van besmetting is dat de gevaccineerden de virus bron zijn, o.a. Lionfish, William, Joep. Bij hen heeft de virus de weinige hersenen aangetast. Of zijn hun symptomen een bijwerking van de vele vaccin prikken ?

 10. Die ene die overleed was in een tehuis.
  Dus wederom moet je je afvragen wat de echte hoofdoorzaak is.
  penionado reacties.
  Eddy Mercury syndroom.
  Er is gewoon een vergrijsde bevolking.
  in nl is 30% ouder dan 60. Op cur niet veel anders.
  ga je dan die 60% beperkingen terwijl die de toekomst en groei van t eiland moeten dragen.
  Zeg eens eerlijk William ouder dan 60 ?? Pensionado ?
  Je kinderen beperking voor een klein risico ? Wat een egoisten.

 11. Inderdaad, gisteren 399, vandaag 555 en 11 in het ziekenhuis. Zo zijn we dus in 1 week van 1 persoon in het ziekenhuis naar 11 gegaan. En nog altijd blijven Loes c.s. maar volhouden dat er niets aan de hand is.
  Rekenen kunnen ze niet, statistiek is voor hen onontgonnen terrein. Exponentieel denken en rekenen heeft voor hen kennelijk alleen waarde bij de snek, ze zouden in staat zijn om het te bestellen.

  Je hoeft geen glazen bol te hebben om te kunnen concluderen dat de cijfers in het ziekenhuis nog verder gaan oplopen en daarmee komen we weer bij het punt dat de IC vol ligt en dat……………was nu juist wat we wilden voorkomen.

 12. Er gaan in nl per week rond de 4000 mensen dood.
  waarvan minder dan 10% aan corona. Of met corona.
  90% is 70 plus.
  Diabeten medicatie verhoogd griep gevoeligheid.
  En zo zullen er nog wel wat factoren zijn.
  Griep geeft ook elke 2 jaar 8000 tot 12.000 overlijdens. Apart niet dat de golfjes steeds in griepseizoen zijn en influenza niet meer in de statistiek voor komt.
  En ja griep vaccinaties zijn er al jaren en dat bant t ook niet uit. elk jaar een keuze van welk cocktail. Griep vaccinatie kan covid gevoeligheid verhogen.
  60% in nl in hospitaal is gevaccineerd en dat blijft ook maar stijgen. Eerst de D variant toen de Braziliaanse de Engelse nu de O variant en alles is altijd erger volgens de politiek.
  Met omicron zakken de hospitaal cijfers daar nu al 2 weken elke dag. Elke keer beslissingen die niks helpen.
  Nogmaals 70% wordt thuis of bij familie of door de buren waar je op de porch bij zit besmet.
  En bij mij in de straat is dat precies wat er is gebeurt. Allemaal gevaccineerd.
  niks feesten. of cruises.
  Terug kerende gevaccineerde cedula houders die niet hoefden te testen.
  Een vaccin houd geen griep variant virus tegen.
  Het verminderd de ziek gevolgen en dan nog maar deels. Maar de sterke varianten blijven wel. Een sterke en besmettelijke variant die vaccins overleefd is een O variant.
  Dus zo extreem is alles niet. De zogenaamde maatregelen en de kranten aandacht wel.

 13. Er wordt op de radio en in de schrijvende pers geadviseerd niet nar Curacao te gaan gezien de uit de hand lopende besmettingen.
  Alles zit propvol, hotels, resorts, B&B’s, op de site van het US consulate ook het advies niet te gaan (die moeten by the way de hand in eigen boezem steken).
  Kortom het is een zootje, overal.

 14. @Lamoenchi is behalve een antivaxxer (ontkent hij) ook nog een leugenaar.
  Hij moet gewoon al zijn bs posts van het afgelopen jaar even nagaan.
  Er moet heel wat gebeuren als iemand mij op stang wil jagen. Dat doet onze tweeling niet eens, dus kun je nagaan.
  Maar waar ik wel een pesthekel aan heb zijn leugenaars en forum vervuilers.

 15. Joep, William en Lionfish, waar maken jullie je eigenlijk druk over. Jullie zijn allemaal gevaccineerd en geboosterd. Maak je geen zorgen over andere mensen die jullie niet eens kennen. Doe niet zo paniekerig. In het nieuwe jaar zullen er genoeg nieuwe vaccins gepresenteerd worden waarmee jullie geprikt mogen worden. Tot dan, hou je rustig.
  Ik vind het trouwens leuk om jullie op stang te jagen.

 16. Mijn beste Joep, ik ben helemaal geen anti-vaxxer. Ik heb altijd geschreven dat kwetsbare mensen zich vooral wel moeten vaccineren. Ik behoor niet tot deze groep en laat mij dus niet vaccineren.Ook omdat blijkt dat de vaccins helemaal niet zo geweldig effectief te zijn. Jullie maken ervan dat ik een anti-vaxxer ben. Omdat ik commentaar lever op de kwaliteit van de vaccins en omdat ik kritiek heb op de QR code. Ik wil ook niet besmet raken en doe alles om dat te vermijden, maar ik zie geen nut voor een vaccinatie die misschien wel, misschien niet werkt.
  Laten de farmaceuten maar een deugdelijk product leveren. Nu belazeren ze de hele wereld en verdienen miljarden $$ met dubieuze vaccins.

 17. Tja Robin Fransman. Was fel anti vaccinatie en covid ontkenner. Vond de rellen in Rotterdam wel cool. Ook schatte hij de kans om aan covid-19 te overlijden veel te laag in.

  Desondanks ging hij wel naar het ziekenhuis toe en nam hij dus enkele dagen een bed in.

 18. Ach @Limoen. Alleen wappies denken dat leugens vanzelf waarheid worden als ze maar vaak worden herhaald. Waarschijnlijk teveel naar Trump gekeken. Maar het is toch echt 95%. Verdiep je nu eens in de materie voordat je anderen nakletst en loze beschuldigingen uit.

  https://finance.yahoo.com/news/carnival-corp-ceo-we-are-sailing-under-what-the-cdc-would-call-vaccinated-cruises-194749618.html?guccounter=1&guce_referrer=aHR0cHM6Ly93d3cuZ29vZ2xlLm5sLw&guce_referrer_sig=AQAAAGO710rz1TyRiDeSWtxu4DuIcfMTb1kEXKtBmriMs-471cD0QbQrHbTuA4tF4Dhib68MjqQ4tsQz6pIzlCrmnvXwLlo5TOdGqMpeTu03NNLdKUmgdq55qfH4M9Cwior1wi3_fFCMuLZg9d-4O0GtGj2K9SRJspOH2An33x3KOv7Q

 19. @ lamoenchi

  Hoeveel gevaccineerden zijn hier inmiddels overleden ? En hoeveel ongevaccineerden ?
  Vandaag bekend gemaakt dat Robin Fransman, fel anti vaxxer, is overleden aan………………..jawel, corona. Hij was zelfs blij dat hij het begin december op had gelopen. Het werd tijd volgens hem.
  Omicron mag dan wel besmettelijker zijn, maar ook bij omicron geven de vaccins je een voorsprong bij de bestrijding ervan. Maar ik begrijp dat jij liever gokt met je leven, net zoals Fransman dat deed. Hij heeft verloren en corona is her mij niet waard om met mijn leven te gaan gokken. Jij vindt kennelijk van wel. Succes ermee.

 20. Hoe weet Joep nou dat die kerkgangers niet gevaccineerd zijn ? De meeste mensen op het eiland zijn juist wel gevaccineerd. De meeste gelovigen zijn brave burgers die de aanwijzingen en adviezen van de overheid opvolgen en hebben zich laten vaccineren. Joep, William en Lionfish willen maar niet accepteren dat de vaccin niet voldoet aan de verwekte verwachtingen en dat de QR code averechts heeft gewerkt.
  William vertoont dezelfde trekken als Belarus president Lukashenko. Die duldt ook geen tegengestelde opinie en wilt ieder ander die hem tegenstaat, in de gevangenis gooien of verbannen. Gelukkig wil William mij alleen verbannen en hoop ik niet eerst in de gevangenis te moeten.
  Lionfish wil toch altijd gelijk hebben en daarvoor de waarheid ietsje verdraaien. De cruise schepen bemanning en passagiers zijn niet 95% zoals zij beweert, maar 100% gevaccineerd. Nee, verspreiden van de virus is niet uitsluitend de schuld van niet gevaccineerden, maar eerder ligt het probleem bij gelijk denkenden als Lionfish.

 21. @Luma. Tjongejonge, en dan kom jij aan met sprookjes van zo’n vage conspiracy site. Als je je wat verder had verdiept had je kunnen lezen dat de cruise schepen 95% gevaccineerd was en de rest niet. Dan krijg je met het nog niet verbeterde virus inderdaad enkele breakthrough infecties welke bij mensen met een booster gelukkig geen groot gevaar zijn. Dat laat tegelijk perfect het grote gevaar zien wat slechts een paar mallote antivaxers voor anderen onze maatschappij betekenen. Daarom zou het inderdaad goed zijn als dat soort asociale selfish en egocentrische lieden geen platform meer krijgen op fora als dit.

 22. Het zou deze krant interessanter maken zelf goed onderzoek te doen en het lezers commentaar compleet te verwijderen zodat de andere lezers verschoont blijven van veel onzin over vaccin ontkenners want uiteindelijk lezen die de wetenschap. deze lieden praten alleen uit hun holle zonder onderbouwing, bv dat de ongevaccineerde de schuld hebben maar niet lezen dat 3 passagiersschepen met alleen gevaccineerde aan boord een uitbraak hebben, ra ra hoe doen de ongevaccineerde dat. Bhakdi/Burkhardt pathology results show 93% of people who died after being vaccinated were killed by the vaccine. https://stevekirsch.substack.com/p/bhakdiburkhardt-pathology-results

 23. @Lamoen
  Onvoorstelbaar dat ze jou op dit forum nog steeds je bs laten vertellen.
  Je bent een gigantische stoorzender.
  Blijkbaar kun je het niet zonder @Lionfish en mij.

 24. Lamoen,

  Wat moet jij op deze site eigenlijk? Ga maar op één of andere QAnon site zitten lullen. Daar luisteren ze misschien wel naar je onzin.

 25. Haha @Limoen. Je stelt een vraag waar iedereen met meer dan een actieve hersencel blind het antwoord op kan geven. Ik had zelfs jouw intelligentie hoger ingeschat. De afgelopen jaar heeft reeds bewezen dat de vaccin werkt uitstekend. Het grote probleem op deze rots ligt bij de lieden die zich niet laten vaccineren en vervolgens met covid en zonder QR met list en bedrog vrolijk doorfeesten, en daarmee anderen besmetten, wat vervolgens weer tot nieuwe varianten zal leiden. Zo houden ze het probleem wat ze ontkennen zelf in stand. Aleen 2G en vervolgens een verplichtte vaccinatie zal deze vicieuze cirkel doorbreken. Frankrijk en duitsland lopen hier voorop en gelukkig komen na steeds meer landen tot dat inzicht.

 26. @ Lamoenchi,

  Overal op straat zie je groepen met mensen, afgelopen kerst ook weer op Caracasbaai en diverse stranden waar je niet met een QR code hoeft te komen.
  Dus nee, het is niet zo dat er alleen feesten zijn waar een QR code wordt gechecked. Bij mij in de buurt is zo’n kerkje in een gewoon woonhuis, zaten met de kerst bijna 100 man op elkaar gepropt, geen QR code. En er zijn met de kerst zeer veel familiefeesten geweest, waar ook 20 a 30 man bij elkaar kwamen en ook daar werd niet op corona gelet.

  Dus vergeet het idee nu maar dat er alleen bij happy hours besmettingen worden opgelopen.

 27. “Met QR in de hand feesten, dansend en hijgend bovenop elkaar”. Kom jou deze zin bekend voor William ? Zonder QR code wordt men niet toegelaten. Dus willen William en Lionfish nog steeds de besmettingen aan de niet gevaccineerden, die nergens toegelaten werden, wijten ?
  Het probleem ligt bij een vaccin die niet werkt en de QR code die een vals gevoel van bescherming geeft.

 28. We zitten al boven de 1500, en idd blijft het agentje gewoon doorgaan met feesten en beesten.
  Het wordt weer vervolgd.
  Het land heeft een ‘minister’ van Volksgezondheid die als ha beter had moeten weten. Een aanfluiting, net als de rest van dit pret kabinet.

 29. De avondklok zal blijven zoals die is. Want er is een meneertje die zich een premiertje noemt en die anders niet kan feesten en beesten.

 30. Tja wat wil je , sommige hebben eenmaal een verstand van een garnaal .
  En AliBaba die hoor ik niet neem gewoon maatregelen voordat het te laat is .
  Kijk maar om je heen .
  Of blijft maar lekker snurken .

 31. @ Opmerker,

  Wanneer de besmettingen in dit tempo door blijven gaan zitten we volgende week in een lock down.
  Mensen schijnen zich niet te kunnen beheersen, hebben geen zin om aan een ander te denken en dan blijft er maar 1 manier over…………dan moet je de mensen gedwongen fysiek gaan scheiden. Niet leuk, maar men maakt het er zelf naar.

 32. Er is totaal of onvoldoende controle op hen die nadat zij positief getest zijn in quarantaine moeten.
  Men gaat gewoon op paranda, gaat winkelen, feestje vieren etc. De besmettingen zullen daardoor nog verder oplopen. Zeker onder de jongeren want die interesseert het geen moer als zij anderen besmetten.
  Misschien moet dan toch die avondklok maar terugkomen want de huidige stelt niets voor.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties