25 C
Willemstad
• zondag 23 januari 2022 05:01

Laatste reacties

- Advertentie -

Nu.cw | 213 coronapatiënten in CMC niet gevaccineerd

- Advertentie -
Foto Extra

213 coronapatiënten die in het Curacao Medical Center (CMC) hebben gelegen in de periode van twintig juli tot en met dertig november waren niet gevaccineerd. In totaal lagen er 231 patiënten die besmet waren met het virus in het ziekenhuis.

Slechts zeven opgenomen patiënten waren volledig gevaccineerd. Vijf patiënten hadden alleen de eerste prik gehad. Één persoon raakte besmet binnen twee weken na de tweede vaccinatie. Vier personen waren volledig gevaccineerd maar zijn vanwege problemen met hun immuunsysteem niet volledig beschermd tegen het virus.

Één patiënt die in het ziekenhuis werd opgenomen heeft het Janssen vaccin gehad. Deze patiënt werd overgevlogen vanuit Bonaire.

Het aantal patienten dat in het CMC ligt is de afgelopen weken flink afgenomen. Het aantal ziekenhuisopnames staat momenteel op drie. Alle drie de patiënten liggen op de intensive care. Één persoon werd overgevlogen vanuit Sint Maarten.

- Advertentie -

Bron: Nu.cw

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

 1. Tja @Limoen. Aan de zich als een kapotte plaat zich continu herhalende totaal onjuiste uitspraken over het soort slachtoffers van covid valt al te zien dat je zelf al in een heeeel klein wereldje leeft. Dat zal binnenkort hopelijk nog veel kleiner worden. Het besef is doorgedrongen dat voor lieden met een balk voor hun kop de tijd van goedschikse maatregelen nu wel over is. Het is te te hopen dat deze enige juiste maatregelen ook op deze rots nu heel snel worden overgenomen.

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/997996744/duitsland-wil-volgend-jaar-vaccinatieplicht

 2. Zo jammer. Er staat niet bij dat er tig besmette personen vanuit het buitenland kwamen.
  Er staat ook niet bij welke onderliggende ziekte de ongevaccineerden hebben.

  O ja, voor ik het vergeet. @L, leuk dat je voor altijd op het eiland wilt blijven.
  Niet gevaccineerd en je komt het buitenland niet in. Verplichting om de eigen bevolking te beschermen tegen allerlei virussen en wappies.

 3. Lionfish, laat mij duidelijk zijn: Lamoenchi is geen anti-vaxxer.
  De slachtoffers van Corona zijn meestal dikzakken die aan obesitas lijden, of patienten met allerlei andere kwalen. Dus ongezonde mensen en die doen er goed aan om zich te laten vaccineren. Lamoenchi behoort niet tot die risico groepen en ziet geen reden om zich toch te laten vaccineren.
  Gevaccineerd of niet, men kan besmet raken en de virus overdragen aan anderen.
  Om dat te voorkomen moet men zich aan hygiene regels houden en afstand bewaren. Veel gevaccineerden menen dat ze geen gevaar lopen of zijn, gaan feesten en drommen op mekaar bij bijeenkomsten. Lamoenchi blijft daar ver weg van. Ik betwijfel of ik ziek zou worden van de coronavirus, mischien heb ik die wel al gehad en niets gemerkt. Ik ben niet zo sociaal om mij te laten prikken om andere te sociale, op mekaar dringende en ongezond levende kudde dieren, te beschermen. Die mogen weleens gaan denken, en de overheid ook, hoe zij moeten leven en eten om gezond te zijn en geen grote last en kosten voor de gezondheidszorg.
  Inmiddels blijkt trouwens ook dat de vaccins niet zo geweldig effectief zijn als men beweerd had en dat booster shots na korte tijd opgedrongen worden.
  Lionfish, gaan jij samen met Joep en William maar om de paar maanden je spuitjes halen. Lamoenchi doet niet mee.

 4. Het is al bekend dat het virus een intelligent virus is dus de kans dat het in een laboratorium is ontstaan is erg plausibel. Je zou haast zeggen dat met alle gevaccineerden, een vorm van groepsimmuniteit is ontstaan, maar toch weet het virus juist de niet gevaccineerden te vinden.

  Wij weten allemaal intussen dat gevaccineerden ook besmet kunnen raken en het virus verspreiden dus het lijkt alsof het vaccin zo goed werkt dat gevaccineerden besmet raken zonder het te weten en zo toch het virus verspreiden?

  Het is de enige logische verklaring die ik kan bedenken want het lijkt me sterk dat het virus juist op zoek naar de achterlijke niet gevaccineerden gaat.

 5. Haha, nu horen we de wappies plots niet meer. En het is nu ook duidelijk dat de totale verstopping van het zorgsysteem alsmede de daardoor veroorzaakte zeer vele niet covid gerelateerde doden volledig en alleen wordt veroorzaakt door al de sukkels die zich niet hebben laten vaccineren, omdat ze de doortrapte wappie kletspraat geloofden. Dat je daarmee zomaar alsof er niets gebeurt is verder kan leven! Of zou die ene hersencel van @L… toch nog een kronkel kunnen vinden om zich hieruit te kletsen? Wellicht omdat ze alleen naar zichzelf kijken?

 6. Ik hoop dat het nu toch voor alle wappies wel duidelijk is dat de vaccins totaal niet werken.
  Ruim 85 % is gevaccineerd en toch liggen er 7 patiënten in het ziekenhuis. Het waren maar 213 niet gevaccineerden en dat staat geheel in verhouding met de 15 % die niet is gevaccineerd. De gevaccineerden waren duidelijk oververtegenwoordigd
  Niet waar ?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NOS | Medewerksters Talpa in paginagrote advertentie: ‘John, het ligt niet aan de vrouwen’

BOOS over The Voice "Beste John, het ligt niet aan de vrouwen." Zo reageren Talpa-medewerksters met een paginagrote advertentie in het AD op uitspraken van John de Mol....

Democracy now! | Friday, January 21, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Bestuurder na ongeluk gered door omstanders

Persbureau Curacao Benauwde momenten voor de bestuurder van een auto op de Weg naar Westpunt bij Duzu. Die raakte betrokken bij een ongeluk en sloeg gedeeltelijk over de...

PBC | Eind februari binding proposals voor overname raffinaderij

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Rdk heeft een aantal bedrijven gevraagd voor het einde van februari een binding proposal in te sturen voor de exploitatie van de Isla en...

PBC | CMC luidt de noodklok om IC-capaciteit

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het ziekenhuis op Curaçao (CMC) luidt de noodklok. Alle zestien IC-bedden zijn bezet met coronapatiënten, terwijl er nu zeventien mensen intensieve zorg nodig hebben....
- Advertentie -
- Advertentie -