ParadiseFM | Code geel zorgt voor meer boekingen

Code geel zorgt voor meer boekingen. Dat zegt Chata directeur Seferina-Rojas in het Antilliaans dagblad. Dat valt meteen te zien in een toename in het aantal boekingen...

Democracy now! | Monday, May 17, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 17 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | ‘Nederland stuurt vaccins voor heel Suriname’

Nederland heeft toegezegd ongeveer 700.000 coronavaccins naar Suriname te sturen, ruim voldoende voor de gehele bevolking. De Surinaamse president Chan Santokhi zei dit zaterdag tijdens een bijeenkomst,...

Nu.cw | Voedselbank Curaçao krijgt donatie van 100.000 gulden

Stichting Johannes Bosco heeft een donatie van 100.000 gulden toegezegd aan de Voedselbank Curaçao. Dat is een verdubbeling van het bedrag dat de Voedselbank vorig jaar ontving...

ParadiseFM | Stranden overdag toegankelijk; avondklok vanaf 23 uur

De regering kondigde vanmorgen nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen aan. Al deze maatregelen gaan in op woensdag 19 mei. Hier staan ze op een rij: De avondklok...
- Advertisement -spot_img

NRC | Curaçao verlengt lockdown tot 30 april

HomeMediaNRC HandelsbladNRC | Curaçao verlengt lockdown tot 30 april

Flori Hofman

Een ambulance bij het ziekenhuis in Willemstad op Curaçao | Prince Victor/ANP

De lockdown op Curaçao wordt zeker tot 30 april verlengd. Dat heeft premier Eugene Rhuggenaath donderdag bekendgemaakt, meldt persbureau ANP. Daarmee zal de avondklok, die tussen 19.00 uur en 04.30 uur van kracht is, blijven gelden en zullen de horeca en alle niet-essentiële winkels dicht blijven.

Mensen op Curaçao mogen ook tot eind april maar twee dagen per week hun woning of accommodatie uit voor noodzakelijke bezoeken, zoals boodschappen of om naar de dokter te gaan.

Hoewel het dagelijkse aantal positieve coronatests sinds deze week daalt, heeft het eiland nog altijd te maken met een ernstige coronagolf. Zo liggen er honderd coronapatiënten in het ziekenhuis, waarvan veertig op de intensive care. Negen Curaçaose IC-patiënten zijn op het buureiland Aruba opgenomen, omdat Curaçao zelf ruim dertig bedden op de intensive care telt.

Rhuggenaath riep eilandbewoners opnieuw op zoveel mogelijk thuis te blijven en zich te registreren voor vaccinatie. Momenteel hebben zo’n 67.000 mensen op Curaçao zich geregistreerd voor een vaccin en hebben 45.000 mensen een eerste prik gehad. Het eiland telt ruim 157.000 inwoners.

Bron: NRC Handelsblad

4 reacties

  1. @ Abraham, dus even kijken. Het artikel gaat erover dat de regering Eugene besluit om de bevolking langer op te sluiten.

    Dan begin jij te roeptoeteren over kleuterschool, Amparo, COHO en MFK. Daarna begin je te blaten over Knops, Pikkie etc.

    Leg mij de co-relatie tussen het artikel uit.

  2. [email protected] goed de kranten en de Knipselkrant lezen, die staan vol met verhalen dat Pikkie graag naar NL wil om met Knops te gaan onderhandelen over COHO, Knops heeft al ge zegt, komt niet in vragen, inleveren die 25% en 15 % . er is hooguit te onderhandelen over meer geld voor de arme bevolking, DOEI Tico de betweter. Kom er maar in Drekkie cq Tico??

  3. @ Abraham, wat wil je nu precies zeggen? Het is toch echt dat simpel figuurtje van een Billenaath die hier zijn onmacht laat zien. Die loopjongen komt niet verder dan het smoezelige orakel van Curacao na te blaten. Nul komma niks aan input vanuit hemzelf. Wat heeft MFK hiermee te maken?

  4. wij zongen vroeger als kind op de kleuter school 1 april kikker in je bil !. Nu zingen wij hier op curacrim op de bankjes in de stad en onder de bomen op de crim, en nu zingen wij op de crim, 30 april en nog velen jaren kikkers in je soep en uit je je bil. Pik gaat onderhandelen met Knops die hij met zijn consorten twee jaar heeft naar de hel in heeft heeft geprezen, hoe dom had je kunnen zijn Pik, loop jongen van Gerrit de Raaf en Monky cq Amparo Dos Santos. Zolang de MFK aan de politieke macht is word het droog brood eten over twee maanden, NL geeft geen piek meer als nodig is en onderhandelen over COHO gaat echt niet gebeuren of geloven de MFK en NPN dieven nog steeds in sprookjes.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties