26 C
Willemstad
• vrijdag 2 december 2022

Democracy now! | Tuesday, November 29, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 november 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, November 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 28 november 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Grootste sportsbetting 1xBET uit Curaçao toch failliet

Persbureau Curacao | Dick Drayer DEN HAAG – Het grootste online sportbettingsbedrijf 1xBet/1xCorp wordt waarschijnlijk toch failliet verklaard. Dat valt op te maken uit de conclusie van de...

DKR | Nieuwe dreun voor Curaçaose goksector

Met PG advies | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Den Haag – De online kansspelsector op Curaçao blijft in de hoek waar de klappen vallen. Vandaag heeft de advocaat-generaal bij de...

Democracy now! | Friday, November 25, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Column Youp | Afghanistoned

Youp van ‘t Hek voor NRC Handelsblad | Afghanistoned

Na een kort tripje naar Parijs laadde ik donderdagavond de tassen uit mijn auto. Een mevrouw herkende mij en begon in onvervalst plat Amsterdams vrolijk tegen mij te tieren over haar huisje in Zandvoort. Daar kan ze in het komende Grand Prix-weekend niet met de auto komen omdat pandjesprins Bernhard en zijn vriendjes hun slurpende kakkerstractoren moeten parkeren.

Als die glibber maar weet dat ik ‘vuile huisjesmelker’ in zijn deur zal krassen. Of ik dat vast in mijn wekelijkse stukje in die grachtengordelkrant wilde schrijven? Dan weet hij dat vast. Een gewaarschuwde bril telt namelijk voor twee.

Ze had een brief van de gemeente ontvangen en daarin stond glashard dat ze dat eerste septemberweekend met de auto Zandvoort niet in kon. En dat bij een autosportevenement. Dat heet een gotspe. En of ik wist dat er in Assen een kant-en-klaar circuit lag waar niemand last zou hebben van zo’n zielig potje tijdverdrijf voor verwende krengen? Maar de eigenaar van dat racebaantje was geen lid van de Koninklijke familie. Dus was Drenthe kansloos. Het is hier gewoon net Qatar. Misschien wel erger.

Of ik naar die Formule 1-onzin ging kijken? Ik legde haar uit dat ik tijdens de Grand Prix een paar dagen gezellig hutjemutje op die camping naast het circuit ga staan. Samen met 5000 andere treurwilgen gezellig de duinen plattrappen. Ik heb daar alle tijd voor omdat de festivals, waar ik eigenlijk zou spelen, niet doorgaan in verband met besmettingsgevaar.

Ze keek naar mijn afgetrapte stationcar en kon zich niet voorstellen dat ik een raceliefhebber was. “Nee”, zei ik, “ik ga voor de laatste rugstreeppadden en zandhagedissen. Er zijn er nog precies twee”.

Of ik het met haar eens was dat het een godvergeten schande is dat die enge Oranje familie dit allemaal schaamteloos voor elkaar heeft gekregen? Terwijl de hele evenementenbranche kermend op zijn reet ligt? Of ik het niet raar vind dat er allerlei politici hebben lopen knippen en buigen om dit milieuvriendelijke feestje voor die Van Vollenhoventjes voor elkaar te krijgen? Politici met klimaatdoeleinden! Haar ogen spoten vuur. Wedden dat hun neefje de koning ook nog even poolshoogte komt nemen? Of scheurt die in zijn ordinaire speedbootje door de Griekse wateren om wat verse Afghaanse vluchtelingen op te pikken?

Ze zuchtte en vroeg of ik wist hoe er in Kabul gereageerd is op de samenvoeging van onze Gouden Kalveren. Men is daar vast heel blij dat onze filmwereld nu ook genderfluïde is geworden. En ze hoopte zo dat het gouden kalf voortaan non-binair is. Zal er daar in Afghanistan nog een tolk leven die dit belangrijke Nederlandse nieuws voor die mensen kan vertalen? Of zijn die allemaal al vermoord? Leuk om daar ooit een film over te maken!

Of ik de actualiteit een beetje volgde? Of ben je Afghanistoned? Die gezellige exodus daar. Daar letten ze niet al te streng op de anderhalve metermaatregel. En die islamietenjurken houden van een avontuurtje. Als je zelfs op de vleugel van zo’n toestel gaat zitten dan ben je wel aan vakantie toe. En goed dat onze nationale mondkapjescrimineel Sywert en zijn vrienden daar niet wonen. Dan hadden ze geen hand meer over.

Ik vertelde haar dat de Fransen al vier maanden bezig waren met de evacuatie van hun bedreigde landgenoten. Plus de bedreigde Afghanen die hen daar geholpen hadden. Die lopen namelijk het grootste gevaar. Heel Frankrijk wist wat er daar ging gebeuren. In tegenstelling tot onze regering. Die was duidelijk verrast door de overwinning van de Taliban. Mevrouw Kaag was te druk geweest met haar ‘nieuwe leiderschap’. Zeker als je eerder tegen de leugenaar Rutte hebt geroepen: “Hier scheiden onze wegen!” Dan moet je daarna snoeihard kleien aan je eigen beeld en schiet er wel eens een oorlogje tussendoor. Waar geregeerd wordt vallen dooien.

Verbijsterd keken de vrouw en ik elkaar aan. Het was allemaal niet verzonnen.

Hierna gooide ik de tassen terug in de auto. Ze vroeg wat ik ging doen?

Met vakantie! Of ze mee mocht?

Bron: NRC Handelsblad

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

24 reacties

 1. @Tico Martina zegt: “…Daarom is Tico Martina een ZVVMGAVE (Zeer Vrijwillige Vrijgezel Met Gezonde Appetijt Voor Eennachtsvliegen)…”

  En @Tico Martina zegt: “…Ik ben gelukkig getrouwd maar leef meer dan een jaar als vrijgezel…”

  Iets lieg je als je beide zegt.

  En iemand die zegt: “Ik ben gestudeerd” is dom, zeer dom. Je hebt gestudeerd of je bent bestudeerd.
  Ik denk het laatste.

 2. He, Teakhout:
  Nu heb je ook nog Zwitsal als vijand. Niet dat het iets uitmaakt hoor, want er passen 16 van haar in een dozijn.
  Maar we draven rustig verder.

 3. En de shit is begonnen. https://www.telegraaf.nl/nieuws/1760482557/150-gewonden-na-explosies-in-kabul-meerdere-amerikaanse-soldaten-omgekomen
  En dit omdat naief westen zo nodig de pantoffeldragers moest gaan evacueren. Er is gewaarschuwd om weg te gaan, maar neen deugend links riep weer van ZIELLUG. En kijk de soldaten die hun liefjes al hadden gebeld en gezegd “baby I am coming home” zijn nu voor eeuwig verloren. Bedankt meneer Bush, bedankt meneer Blair, Bedankt Harry Potter Balkenende opdat wij nooit vergeten.

  @ LaStiwz, haha fout mijn beste jongen. Ik ben laagopgeleid maar gestudeerd. Ik behoorde tot de top en tegelijk ben ik een loonslaaf. Ik heb met ministers en hoogwaardigheidsbekleders gedineerd en word nu geweerd bij de restaurants. Ik ben in verschillende gevangenissen geweest maar heb een schone lei. Ik ben gelukkig getrouwd maar leef meer dan een jaar als vrijgezel. Ik ben zwart maar heb de eer gehad om Hans Jan Maat te interviewen. Ik ben wees, maar mijn vader en moeder leven voort. Ik wordt door velen online verguisd en uitgescholden maar heb velen persoonlijk de hand geschud en ben hartelijk ontvangen in hun woning. Je zit er helemaal naast met je analyse maar toch heb je 100% gelijk. Ik ben 100% hetero maar toch val ik op mannen en vrouwen. Rara wie ben ik. Tico past niet in een hokje

  @ Mano. Je weet het toch “Todo en serio, nada en broma” of was het andersom. Klopt het dat u het boek “Mano en de handavonturen” gaat uitbrengen trouwens? En komt dat boek in dezelfde boekhandel als het boek van mevrouw L.O.V.E. ? Ik vraag het voor mijn alterego

 4. @Tico Martina schreef;
  “Mano is nu helemaal in de war want hij hoopte zo dat Tico in het hokje zou blijven, maar nee als een echte Heroudini ontsnapte hij alweer en zit weer in een ander veldje.”

  Hahahahahaa, denk je dat echt Tico M.? Ik snap bij toutatis niet wat jou bezielt. Ik hoop helemaal niks. Wel hoop ik oprecht niet dat je moeite hebt met het scheiden van fantasie en realiteit. Ook als je de clown wenst uit te hangen zeg ik; ga je gang. (lol)

  Hm, het hokje zit je zo te lezen nogal hoog beste Tico(lol)

  Jij Tico schreef in je eerste reactie o.a.;
  “En Mano, je probeert me WEER in een hokje te drukken. Het lukt u niet mijn beste. Ik kan uw buurman zijn, ik kan uw familie zijn, ik kan uw collega zijn, ik kan uw naaste zijn etc & etc… ”

  In jouw tweede reactie borduurde je voort op het hokje.
  jij Tico schreef;
  “Mano is nu helemaal in de war want hij hoopte zo dat Tico in het hokje zou blijven, maar nee als een echte Heroudini ontsnapte hij alweer en zit weer in een ander veldje.”

  Je beeldt je zelfs in dat je Heroudini bent (shock!?)
  Vandaar mijn vraag of je misschien moeite hebt met het scheiden van fantasie en realiteit. (lol)

  Beste Tico M.,
  Je mag kletsen wat je ook wil, zoals ik eerder schreef mag je hoog en laag springen, op je kop gaan staan, voor de spiegel gekke bekken trekken, de haren met wortel en al uit je hoofd rukken en nog meer zo je wilt … (wink)

  Maar feit is en blijft dat je in een hokje zit, ook nu op dit moment. Het grappige is dat je, of jij het wilt of niet, door iedereen die jij kent of door allen die jou kennen in een hokje bent gepropt. Troost is dat het verschillende hokjes zijn.(lol)
  Er is geen ontsnappen bij Tico. Je zit gewoon, en accepteer dat nou maar, gevangen in talloze hokjes. (wink)

  Nog bedankt dat je genoten hebt van mijn levendige beschrijving van datgene waar DpbT om vroeg.(lol)

 5. @Tico: ik zal je eens in een hokje plaatsen. Dat doe ik omdat ik dat kan. Het is derhalve grote onzin om als antwoord hierop te geven: “Niemand kan Tico in een hokje plaatsen.”

  Ik laat je hier lezen dat het wel kan:
  – iemand die in de derde persoon over zichzelf spreekt
  – andere denigrerend benaderd
  – immer hooghartig is
  – nimmer zijn fouten toegeeft
  – zichzelf meer dan geweldig vindt
  – liegt
  heeft sterke kenmerken van een narcist en een sociopaat. Dit wordt temeer onderstreept daar je zelf verklaart hebt dat je weinig vrienden hebt en geen relatie hebt.

  Je komt uit een milieu/familie waar niet of nagenoeg niet gestudeerd is. Je zegt wel dat je zelf “een gestudeerd persoon” bent, maar gezien je curriculum, wat je hier onlangs zelf hebt neergezet, je semi-intelligente taalgebruik, je structurele grammaticale fouten, je onsamenhangende zinsopbouw en je gebrek aan de juiste vorm van interpunctie laat zien dat je weinig gestudeerd heb.
  Wel laat dat zien dat je veel (zelfstandig) gelezen hebt en een autodidact bent. Helaas pakt zoiets niet bij iedereen goed uit. Sommige mensen, zoals jij, menen dat als ze de halve zin gelezen hebben, ze dan het hele verhaal begrijpen. Je doet niet aan fact checken maar verbindt er je eigen verhaal aan.

  Je hebt graag aanzien en wilt/hoopt dat er naar je geluisterd wordt. Je meent de wijsheid in pacht te hebben en wilt de primus inter pares zijn. Alleen als je collegea of leidingevende doorvraagt geef je niet thuis of kom je met loze kreten en zak je door het ijs. Eigenlijk gelijk zoals je je hier gedraagt op dit forum.

  Zo, nu zit je mooi in een hokje.

 6. @ Drechi pa bosnan tur. Hahaha dus binnenkort krijgen we het boek “Mano en zijn trekavonturen” in de boekhandel? Zou dat naast het boek van Mevrouw L.O.V.E. staan? Mano is nu helemaal in de war want hij hoopte zo dat Tico in het hokje zou blijven, maar nee als een echte Heroudini ontsnapte hij alweer en zit weer in een ander veldje.

 7. Mano:
  Ik ben geen Tico Martina. Ik ben Drechi pa bosnan Tur.
  En fijn dat je een vriend hebt. Jullie slaan dan lekker de hand aan mekaar.
  Wat je in je tienerjaren gedaan hebt kan me niet schelen. Je mag wat mij betreft een travestiet zijn geweest, iets wat me overigens niet zou verbazen.
  Nee Mano, ik ben ik, en Tico is Tico.
  We zijn wel even mondig tegen het vulgus, maar dat is idd puur toevallig.

 8. @Bram:
  Nee Bram: ik ben niet uit mijn grafkelder gekropen, maar ben gewoon naar buiten komen lopen uit de “Foute Luiersfabriek”

 9. @ Mano, bedankt voor het levendig beeld. Nu de kalf in de put met water spartelt is men er in dom Europa eindelijk achter dat met de achterlijke evactuatie uit Afshitholystan er ook potentiele IS en Taliban strijders mee zijn gekomen. Let dus op de KABOOM berichten de komende tijd. Let op de “met afschuw”,”we zijn geschokt”, “hoe kan dit gebeuren” en “we leven mee” berichten van de politiek. Er is gewaarschuwd en er is weer niet geluisterd. Weer zijn het de deugers en Guttmenschen die de maatschappij in gevaar brengen. Begin maar te oefenen met kransen leggen en twee, drie of vijf minuten stilte houden. Torens genoeg in Europa dus voorlopig maar goed kijken naar de voorbij razende vliegtuigen.

  En Mano, je probeert me WEER in een hokje te drukken. Het lukt u niet mijn beste. Ik kan uw buurman zijn, ik kan uw familie zijn, ik kan uw collega zijn, ik kan uw naaste zijn, ik kan degene zijn waar u langsliep in de supermarket, ik kan de dokter zijn bij wie u op consult bent gegaan. Niemand die het weet.

 10. @Drechi pbT schreef;
  “Niet de “hand” aan jezelf slaan hoor Mano.. Nergens voor nodig….. Althans wat Drechi pa bosnan Tur betreft. Je familie is iets anders.”

  Nou DpbT, daar heb jij helemaal niks over te zeggen. De mij bekende betekenis van de uitdrukking ‘de hand aan zichzelf slaan’ is o.m. zelfmoord plegen, maar ook masturberen. Zelfmoord plegen zal ik nooit. Dus reken daar maar niet op.

  Als je bedoelt masturberen dan moet ik je mededelen dat ik zo nu en dan graag masturbeer. ‘Nergens voor nodig, althans wat DpbT betreft, je familie is iets anders’? Ben je soms van de pot gerukt DpbT? Sorry, maar ik krijg nog steeds een gezonde stijve, hoef ik niets speciaals voor te doen. Mijn vriendin is net zo hitsig als ik. Heb je daar soms iets op tegen DpbT? Het prettigste en geilste van ‘de hand aan mezelf slaan’ is wanneer mijn vriendin en ik tijdens een niet gepland voorspel voorafgaand aan het echte werk tegelijkertijd de hand aan ons zelf slaan! (lol) Moet je misschien ook eens proberen joh.

  Er zijn tijden tijdens mijn tienerjaren geweest waar ik minstens 5 á 6 maal per dag de hand aan mezelf sloeg. Nooit enig spijt van gehad hoor, wel veel plezier.(lol) okay, genoeg hierover.

  Dus omdat ik overeenkomsten zie tussen jou en Tico Martina parachuteer jij een reactie die ik niet echt kan duiden. Heeft mijn losse opmerking jou getriggerd?

  Ik heb inderdaad heel specifieke overeenkomsten tussen jou en Tico Martina gespot. Het is echt toeval geweest. De overeenkomsten zijn niet waar te nemen in de reacties die jullie posten. Jij bemoeit je bijvoorbeeld niet of een weinig met de covid-19 discussie. Trouwens, de laatste keer dat ik het heb gespot dateert van ongeveer 2 zeken geleden.

  Het gaat om een bepaalde manier van handelen/reageren van Tico M., nu al drie keer op precies dezelfde wijze waarop jij het in het verleden ook deed. Het kan toeval zijn, maar ook niet. Let wel, ik beweer niet dat jij en Tico M. één en dezelfde persoon zijn. Dat kan ik niet bewijzen of nog niet.

  Het punt is dat ik het niet eens wil bewijzen, want zoals ik al eerder te kennen gaf; “het is niets bijzonders”. Trouwens het interesseert mij niet zo dat ik er echt op ga zitten letten. Maar dat ik het per toeval gespot heb staat buiten kijf.

  Gezien jouw korte, maar uiterst opvallende reactie op mijn werkelijk bedoelde ‘losse opmerking’ die ik maakte en waarbij ik ook nog toevoegde dat het niets bijzonders is, laat denken dat jij je op één of andere manier bedreigt voelt. Dus verklaar je nader als je dat wilt DpbT!

 11. @ Drekkie, ben je weer effe uit je grafkelder uit gekropen, waar haal je de gore moed vandaan om Curacrim Dushi Korsou een mooi eiland te noemen, ja het eiland is mooi maar het YDK volk wat erop woont deugt voor geen meter, en jij bent daar een voorbeeld van Drekkie ?.

 12. Joep hier vertelt wel, gebruikt dure woorden, denkt dat hij belangrijk is, maar Joep kan me nog meer vertellen.
  Wat hij vindt kan mij echter geen lor schelen.
  Entitle THIS!!!
  Dat jij ons niets gunt betekent nog niet dat ik me “entitled” voel. Het staat wel interessant dat woord, maar hou je entitlement EN en passant ook je geld maar. Stuur het maar lekker naar Haiti.

 13. Niet de “hand” aan jezelf slaan hoor Mano.. Nergens voor nodig….. Althans wat Drechi pa bosnan Tur betreft. Je familie is iets anders.

 14. @ Drechi,

  Schreef jij niet navolgende:
  “Per eind Augustus a.s. ons geen voedselhulp meer gunnen, en dan vervolgens het geld met dumptrucks naar Haiti sturen…….”

  Zoiets heet Entitlement oftewel van mening zijn dat jij ergens recht op hebt.

  Dat jij niet snapt wat je zelf schrijft is niet ons probleem, is jouw eigen probleem, dus wanneer je dit niet bedoelt zou ik maar eens een cursus schrijven voor beginners gaan volgen.

 15. @Joop Pompoen…
  Heb ik met EEN woord gezegd dat wij ergens recht op hebben??????
  Mijn HEMEL Joep….. Of je bent blind aan het worden (in dat geval niet meer achter het stuur plaatsnemen aub) of moet je toch echt iets vinden van wat Drechi pa bosnan Tur heeft geschreven, omdat je anders niet mee telt???
  Wat mij betreft kunnen jullie je geld houden hoor Joep!! Ik ben niet klein te krijgen, en zeker niet met een zak geld, dus hou jullie vuil geld maar.
  Je VOC – mentaliteit is al lang uit de mode.

 16. @Tico Martina schreef;
  “Lees anders dit even https://www.ad.nl/buitenland/frankrijk-evacueerde-ook-taliban-naar-parijs~a3f060d8/, en vooral het zinnetje dat men in de chaos niet kon identificeren wie wie is.”

  Zo verrassend is bovenstaand bericht ook weer niet. Als zelfs ik, (niet bepaald een deskundige) de chaos die gepaard gaat met de evacuaties zo overziende, al op de gedachte kon komen dat het niet denkbeeldig is dat er ook potentiële terroristen zich tussen de evacuees kunnen bevinden, dan is het zeker geen verrassing voor de Amerikanen en de Europeanen.

  De verschillende veiligheidsdiensten van genoemde partners móéten dat wel vooraf hebben ingeschat. Ik weet niet of in dit specifiek geval potentiele terroristen die door de mazen van de evacuatiestroom glippen ook tot (toekomstig?) ‘collateral damage’ worden gerekend.

  @Tico Martina is overigens als het hem uitkomt ook een Alibaba.(wink)

  Tico Martina en Drechi pa bosnan Tur hebben heb ik gemerkt toch wel veel gemeen. Niet alles, maar toch. Ach, zomaar een losse opmerking hoor, niets bijzonders. (lol)

 17. Hek heeft wat ze noemen in Nederland boter op z.n hoofd.
  IS net zoals zo velen wat ze noemen media geil.
  Is zo’n beetje 80 maar nog steeds verslaafd aan de aandacht.
  Kwam net terug uit Frankrijk.
  Agossie toch.
  Zal alles doen om aandacht te houden, maar was al jaren niet leuk.

  Afghanistan koppelen aan Frankrijk en evacuatie. Ok.
  Tuurlijk we kunnen elke tolk evacueren. Een verloren zaak.
  Waarom niet heel Afghanistan.

  Colombia style
  Je moved iedereen uit de hotspot en de rest zijn tegen je. En die bombardeer je.
  Ook een manier. Werkte prima met de farc.

  Maar de us zijn niet de slimste. Die betaalde pakistan. Sukkels.
  Bin laden was daar. En waarom.

  Curacao. Hoeveel Venezuela en vangen we op. En hoe.
  Meloen… ah de andere kant..
  Geld.Plots een andere persoon.
  So far for principes.

 18. @Kaat, een kareoke Premier!
  De beste man probeert inhoud te gevennaan zijn 25K bruto per maand.

  De reden hoe deze man (die vast heel aardig en vriendelijk is voor zijn naasten) zoveel stemmen kon trekken heeft te maken met het “vota pa bo tribu” effect.

  Een fenomeen waarbij mensen nietvzozeer op inhoud of vakmanschap stemt, maar eerder op “herkenning van zichzelf” in de persoon in kwestie!

 19. @ Drechi,

  Hoor ik jou nou zeggen dat jij van mening bent dat Curacao RECHT heeft op geld uit Nederland en dat Nederland een verplichting heeft ? En welk recht en welke verplichting zou dat mogen wezen ?
  Oh wacht, ik weet het. Dat is het recht om geld te jatten en de verplichting van Nederland om het gestolen geld weer bij te leggen.
  Had Nederland niet 30 miljoen overgemaakt voor renovatie van de scholen ?
  Waar is dat geld naartoe gegaan ? Oh ja, naar consultants.

  Oftewel, voordat je Nederland weer om steun gaat vragen (of eisen), vraag jezelf eens af waarom de regering alhier geen voedselsteun kan geven, maar wel de salarissen kan verhogen en ladingen nieuwe ambtenaren kan aannemen ? Wanneer je dat antwoord weet snap je ook waarom Nederland geen voedselhulp wil geven.

  Begin je een beetje te snappen waarom het COHO noodzakelijk is ? Omdat keer op keer misbruik wordt gemaakt van het geld dat Nederland overboekt. Iedere keer komt het niet aan op de plekken waar het naartoe moet, het verdwijnt in de zakken van politici en hun vriendjes en kennelijk ben jij het daar volledig mee eens.

  En v.w.b. de situatie in Afghanistan ? Mij verbaast niets meer, ik ken de NL overheid ook niet als proactief reagerend. Weet ook precies waar het fout gaat, dat noemen wij namelijk het principe van de kurk: ‘door gebrek aan gewicht boven komen drijven’.

  Er waren wel plannen gemaakt, maar die waren helaas gebaseerd op een ordelijk verloop oftewel men had weer eens niet nagedacht.

 20. @drechi ben je aan het vergelijken , groot verschil toch de ravage in Afghanistan en Haïti. Het kleine Nederland moet voor iedereen zorgen voor de natuurverschijnselen aardbevingen branden taliban voor de dievenbende mfk pnp Curaçao, waar NB de mp aan ‘t karaoken is , biertjes tappen, lallende brullende zangers die piept om sanitirzer en enige wat ie doet is watercoolers geven, maar Nederland zou ze hier eens op de blaren moeten laten zitten , alleen geld voor de armen en hospitaal en niks voor asfaltkorrels en zingende mp. De mp is niet slim maar toch slim genoeg om in soto de boel te vermaken, want daar moet hij per slot van rekening toch z’n stemvee vandaan halen.

 21. Leuk al dat gezwets deze dagen over de alibabas en alibabinas uit shitholistan. In ieder geval een afwisseling op al 1,5 jaar berichten over de grootste HOAX sinds de millenium bug. We gaan het zien hoeveel terroristische aanslagen in het Westen er zullen zijn de komende tijd. Maar de deugmens voelt zich weer goed. Lees anders dit even https://www.ad.nl/buitenland/frankrijk-evacueerde-ook-taliban-naar-parijs~a3f060d8/, en vooral het zinnetje dat men in de chaos niet kon identificeren wie wie is. Nederland, achterlijk watertrappelland is ook massaal aan het overvliegen. Eerst zouden alleen de tolken komen, daarna moesten ook de bewakers komen want ziellug, nu mag iedereen komen. Wat de propaganda media niet meldt is dat de meeste “Nederlanders”die in Kabul nu zitten te jammeren dat Nederland hun in de steek laat, dezelfde alibabas zijn die “met gevaar voor eigen leven” destijds naar Nederland zijn “gevlucht” en daar asiel hebben gevraagd en gekregen. Ja want ze liepen gevaar en terugsturen dat kon niet. Nee inderdaad maar rara politiepet men kon wel op vakantie gaan naar, jaha u raad het al, Afghanistan. Nederland waarschuwde al langer dat het af te raden is naar shitholistan te vliegen, maar neen toch koppig daar heen gaan. En nu lopen janken. Ik hoop dat ze daar voor eeuwig blijven in ieder geval. Ik lees wel in de kranten hoeveel verkrachtingen, aanrandingen, overreden mensen door vrachtwagens en bestelbusjes en aanslagen er zijn. Toen met die syriers was het precies hetzelfde maar domkoppen leren nooit. Maar vooral blijven deugen en zingen van “jij bent welkom”.

 22. Ja Joep..
  Niet eens je eigen Afganistan evacuatie plannen goed kunnen regelen, en dan hier op ons Dushi Korsou het “regelbaasje” komen uithangen…..
  Per eind Augustus a.s. ons geen voedselhulp meer gunnen, en dan vervolgens het geld met dumptrucks naar Haiti sturen…….
  En Bram vraagt zich elders in deze editie af “hoe het toch zou komen dat er verdacht weinig YDK’s aan de, (of all airlines) KLM – loop meedoen…..” Nou Bram, ik zal het je eens haarfijn uitleggen waarom niet: omdat de kans levensgroot is dat jij, en met jou nog meer m.v.j.s.’s (= mensen van jou slag) WEL meelopen……. Daarom!!
  Duidelijk? Of moet ik het in kleuternederlands vertalen?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -