27 C
Willemstad
• vrijdag 12 augustus 2022

Laatste reacties

NOS | Voorzorgslanding TUI-vlucht op Curaçao, tientallen passagiers wachten op nieuws

Een Boeing 787 van TUI ANP

Een TUI-vliegtuig dat onderweg was van de Dominicaanse Republiek naar Amsterdam heeft vannacht een voorzorgslanding gemaakt op Curaçao. De landing van de Boeing 787 verliep zonder problemen, maar zo’n honderd passagiers zeggen dat ze op de luchthaven van Willemstad aan hun lot worden overgelaten.

“We zitten hier nu een uur of zes. Zonder eten, zonder drinken, zonder dat er iemand van TUI is”, zegt één van de passagiers, Tom Decabooter tegen de NOS.

Petra Kok van TUI Nederland stelt dat van de 300 passagiers aan boord er ongeveer 200 onderdak hebben gekregen. “Het is ontzettend druk op Curaçao. Het is Pasen. We zijn als een gek aan het bellen geweest, maar hotels zitten bijna allemaal vol. We zijn zelfs even bezig geweest met een leegstaand verzorgingshuis. Maar goed, het klopt dat er nog zo’n honderd mensen geen onderdak hebben. Dat is vervelend genoeg, want ik begrijp dat het vliegveld nu dicht is.”

Voorruit in de cockpit

Volgens passagier Decabooter vertrok het toestel volgens plan van het vliegveld bij Punta Cana op de Dominicaanse Republiek. Na een tussenlanding op Bonaire ging het mis. “De piloot zei dat een voorruit in de cockpit geëxplodeerd was en dat hij een noodlanding moest maken. Zo kwamen we op Curaçao terecht”, zegt hij.

TUI Nederland heeft een iets andere lezing. “Wat ik begrijp is dat de gezagvoerder na de tussenlanding op Bonaire een barst in de ruit in de cockpit constateerde. En met een barst in de ruit de oceaan over, dat doe je liever niet. Dus heeft hij voor alle zekerheid een voorzorgslanding gemaakt op Curaçao”, aldus Kok.

Landing zonder paniek

De landing verliep zonder problemen en zonder paniek, zegt Decabooter. Wel duurde het lang voordat de passagiers het vliegtuig mochten verlaten. “In die tijd hebben we nog wat te eten en te drinken gekregen. Daarna duurde het nog eens zo’n twee uur voordat we door de douane waren”, zegt hij.

En nu is het afwachten wanneer de groep van ongeveer honderd overgebleven passagiers onderdak wordt gebracht én wanneer er een vervangende vlucht naar Amsterdam geregeld is. “We kunnen niet bij iedereen komen, omdat een deel van die honderd mensen achter de douane zit, maar we hebben nu al drie keer een update-sms gestuurd”, aldus TUI-woordvoerster Kok. Decabooter zegt dat ze aan hun lot worden overgelaten, maar daar is volgens TUI geen sprake van.

Bron: NOS

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

 1. Lange rijen en topdrukte in meivakantie: vliegvelden waarschuwen reizigers

  Luchthavens maken zich op voor extreme drukte vanwege de meivakantie. Reizigers kunnen hun borst natmaken: Schiphol en Eindhoven Airport waarschuwen voor lange rijen, extra wachttijden en mogelijke annuleringen. De dringende oproep is dan ook: kom ruim op tijd én ‘trek gympies aan’.

  https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5303153/lange-wachtrijen-klm-meivakantie-transavia-schiphol-en-uitval-van

 2. We kunnen niet bij iedereen komen, omdat een deel van die honderd mensen achter de douane zit, maar we hebben nu al drie keer een update-sms gestuurd”, aldus TUI-woordvoerster Kok.

  Nou lekker dan. Die mensen liggen dus op de grond van de vertrekhal zonder eten en drinken en douche. Maar ze kregen een Smsje!

  Ach ja TUI. Heb je een vlucht geboekt met klasse Deluxe. Veranderen ze van vliegtuig en gooien ze mensen met Deluxe op Economy om Deluxe weer te verkopen aan anderen.

 3. Bij TUI is nooit van iets sprake. Amateuristische luchtvaarmaatschappij in alles, ook in het omrekenen van europrijzen voor tickets van euro in NAF (zo moet afgerekend worden) tegen een skyhigh wisselkoers!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...