27.3 C
Willemstad
• maandag 6 december 2021 02:17

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Dick Drayer in ziekenhuis Sint-Maarten

Persbureau Curacao

NOS journalist Dick Drayer werd wegens ernstige corona-verschijnselen van Sint Eustatius naar het Sint Maarten ziekenhuis gevlogen | Persbureau Curacao

PHILIPSBURG – Curacao.nu journalist Dick Drayer is vandaag met Covid-19 gerelateerde ademhalingsproblemen overgebracht naar het ziekenhuis op Sint-Maarten. Drayer was voor NOS opnames aan het maken op Sint-Eustatius waar hij positief teste nadat hij zich niet lekker voelde.

Drayer is mogelijk besmet geraakt op Curaçao, maar had een negatieve PCR test voor vertrek. Drayer is volledig gevaccineerd in april dit jaar.

“Gisteren was ik de hele dag in de zon aan het werk, want we waren aan het filmen voor verschillende reportages. ‘s Middags begon ik me minder goed te voelen. In eerste instantie schreef ik dit toe aan het werken onder de hete zon. Maar toen ik ook andere symptomen kreeg, en ik hoorde dat een bezoeker van mij op Curaçao zojuist positief getest was op het virus, gingen er alarmbellen af in mijn hoofd” volgens Drayer.

- Advertentie -

Drayer zegt dat hij onmiddellijk contact heeft opgenomen met de lokale autoriteiten en ervoor heeft gezorgd dat hij werd getest. “Ik kreeg het resultaat vrij snel, en het was positief”. Drayer zegt aanvankelijk optimistisch te zijn geweest dat het een vals alarm zou kunnen zijn, maar het testresultaat toonde anders aan.

“Sint-Eustatius heeft geen covid. Code groen. Wel is de vaccinatiegraad heel laag, waardoor het risico op een outbreak groot is. Ik zou daar gisteren gesprekken over voeren. Over de stelling: de vraag is niet of, maar wanneer St Eustatius een uitbraak krijgt. Dan is het welk cynisch dat ik nu degene ben die als eerste patiënt het virus introduceert. Door de lage vaccinatiegraad is de organisatie rond COVID-19 erg goed georganiseerd op het eiland.”

Vanmorgen vroeg werd Drayer overgebracht naar de hospitainer op Sint-Eustatius waar al snel werd besloten hem over te vliegen naar Sint-Maarten voor verder onderzoek.

Tweede besmetting op Sint-Eustatius

Inmiddels is bekend dat een tweede persoon besmet is geraakt. Beide zaken lijken los van elkaar te staan. Het gaat volgens de BES-reporter.com om iemand die een medische behandeling in het buitenland had ondergaan. Vanochtend zijn in het Medical Center het eigen artsen team bijeen geroepen. Om 8.30 uur is het crisisteam van Statia bijeengekomen.

- Advertisement -

Bron: Persbureau Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

10 reacties

 1. @ Plasje. ik ben ook al 25 jaar getouwd met een ydk en woon al bijna 20 jaar op curacrim maar spreek en versta en schrijf geen woord papimento’s, reden is, ik ben Decilextis ?

 2. @ Ericlapas

  Lees even zijn facebook updates. Hij is uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht, maar ging al snel beter.
  Dus vraag jezelf dan af hoe het zou zijn geweest zonder vaccin en met de viral load die hij binnen heeft gehad.
  Was waarschijnlijk een heel eind minder goed afgelopen.

 3. @Joep Meloen, “Dick was gelukkig gevaccineerd”. Weet je dat zeker? Dick is wel in het ziekenhuis opgenomen en als hij op Curaçao is gevaccineerd dan is het waarschijnlijk met het dure spul van Pfizer of Moderna. Dacht dat het vaccin juist ziekenhuis opname voorkomt.

 4. Heb inmiddels op zijjn facebookpagina kunnen lezen dat het weer beter met hem gaat, hij heeft het overleefd.

  Ik ben er van overtuigd dat hij niet opzettelijk besmet naar St Eustatius is gegaan en dat hij juist een reportage wilde maken over ‘hoe St Eustatius corona buiten de deur wist te houden’ is extra wrang.

  Dick was gelukkig gevaccineerd, stel voor dat hij dat niet was geweest, dan had het toch behoorlijk anders af kunnen lopen. Hoop dat dit ook voor de wappies duidelijk is.

 5. Lekker onhandig en onverantwoord om afreizen naar een geïsoleerd eilandje om een rapportage te maken waarom er geen covid is en wanneer het wel komt terwijl je zelf van een eiland komt waar covid volop rondwaart. Had je vanuit je luie stoel hier ook kunnen bedenken. Hij heeft in ieder geval laten zien hoe je wel covid introduceert..
  Kom niet aan met het smoesje dat je je prikken hebt ontvangen. De prik is geen wondermiddel. Het bouwt uitsluitend je weerstand op zodat de kans dat je in het ziekenhuis beland minder groot is. Overigens: beterschap gewenst voor de bewoners van Sint Eustatius en Dick.

 6. Dick Drayer noemt zich zelf een YDK en is getrouwd met een Curaçaose dame en spreekt na al die jaren nog steeds geen vloeiend Papiaments dus het doet vermoeden dat ze thuis Nederlands spreken.

  Helaas moeten wij weer naar de blanke kijken voor het goed voorbeeld. Dick Drayer heeft helemaal niet geheimzinnig over gedaan en liet iedereen op social media weten dat hij besmet is.

  Iedereen die met hem bij de supermarkt of pompstation in contact is geweest is gewaarschuwd. Geen domme geouwehoer over privacy. Hadden wij domme zwarten dit voorbeeld gevolgd dan waren er waarschijnlijk minder doden gevallen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

CL | De moraal van een oud-gouverneur

Ton de Jong | Werkgroep Caribische Letteren De personen die genoemd worden in het ontluisterende Ennia-vonnis zouden als bijkomende straf dit zinnetje laten we zeggen honderd maal moeten...

Column Youp | Rijmelarij

Geen idee of de familie van onze minister van Volksgezondheid de sinterklaasgedichten al klaar heeft, maar als ze te elfder ure nog wat rijmwoorden zoeken, dan heb...

DH | Lo-Fo-Wong: Country needs to be adaptable, keep markets efficient

PHILIPSBURG--St. Maarten needs to become adaptable and keep its markets efficient, fair and attractive in an ever-evolving and innovative environment, remarked Director of the Central Bank of...

Ingezonden | Waardering HiMA

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AD commentaar | Friends and family

Minister-president Gilmar Pisas (MFK) kan goed en snel praten, maar - na in eerste instantie mogelijk wat overdonderend te zijn - zo simpel als hij het zegt,...

AntilliaansDagblad | Verhoging van 10 procent voor minimumloon

Den Haag - De zo goed als Kamerbreed aangenomen motie Wuite (D66) voor verhoging van het wettelijk minimumloon met 10 procent op 1 januari 2022 is uitgewerkt...
- Advertentie -