24 C
Willemstad
• zaterdag 10 december 2022

Extra | Journaal 8 december 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, December 7, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 7 december 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

Democracy now! | Tuesday, December 6, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 december 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DKR | Nederlandse Kansspelautoriteit geeft Curaçaose gokmaffia te veel ruimte

Dossier Koninkrijksrelaties.nl Den Haag – De Nederlandse Kansspelautoriteit onderneemt te weinig tegen vanaf Curaçao opererende webcasino’s. Dat vinden partijen die hebben meegewerkt aan een evaluatie van de Ksa...

Democracy now! | Monday, December 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

CC | Tania Kross wants a theater in Curaçao

Tania Kross | Foto Bas Losekoot

WILLEMSTAD – Opera singer Tania Kross wants to build a new theater on Curaçao. She revealed this in the Op1 program on Dutch television. Next Tuesday, Tania Kross can be seen in the Dutch program Volle Zalen, where she will explain how she wants to achieve this.

The well-known presenter Cornald Maas travels in that episode to Curaçao, where Kross lives again and where the opera singer is working on a theater concert.

In the episode of Op1 last Monday, Kross sang “Curaçao di nos e ta” by the well-known local composer Chin Behilia which is a song about the sun, the wind and the rock, to keep loving and an island for everyone.

She did that at the burned down Sentro Pro Arte. This theater on the Schouwburgweg officially opened in September 1968. The theater was a gift to the population. It came about with donations from the Dutch government, Shell, government services and local private companies. Sentro Pro Arte officially closed its doors in 2001.

Bron: Curacao Chronicle

Artikel delen

15 reacties

 1. Hi @Mano
  Daar zijn geen cijfers over. Het CBS heeft daar echt geen onderzoek naar gedaan.
  Het is gewoon – vooral als je goed kijkt en luistert – dat men elkaar hier niks gunt.
  Maar begrijp me niet verkeerd dat zal best overal voor komen, maar ik woon hier, hou me bezig met vrijwilligerswerk in m’n vrije tijd met kids & jong volwassenen dan merk je dat al bij jonge kinderen, aandacht teveel voor het ene kind valt er ook onder, de 1 een beetje meer op het bordje dan het andere kind de ene moeder heeft een iets nettere broek aan dan de ander maar goed een paar lullige vb maar zo zijn er meer op te noemen.
  Het ging mij ook niet specifiek over Tanja Kross alhoewel dit de topic was.
  Ik kan de kritiek zoals die hier op mensen afkomt die succes in hetzij de sport, muziek wereld of anderszins alleen maar neerzetten als jaloezie.
  Juist vooral bij Eclapas. Jammer, dat wel.

 2. @John schreef;
  “De jaloezie die veel mensen op het eiland hebben is stuitend.”

  Veel mensen? Nou, dat weet ik zo nog niet. Ik heb zo’n idee dat de meeste Curaçaoënaars niet eens bekend zijn met Tanja Kross. En opera is niet bepaald een kunstvorm waarmee de gewone YdK bekend is. Volgens mij zal een enquête anders uitwijzen @John.

  Natuurlijk is het meer dan stuitend wat ericlapas over Tanja Kross te melden had. Dus ik vermoed dat die stuitende jaloezie zeer waarschijnlijk het meest voorkomt in kringen van de groep zelfbenoemde ‘trotse negers’, de boze ‘brothers’ die het succes van anderen maar niet kunnen pruimen. (lol)

 3. @Mano
  Ik ben er echt even voor gaan zitten om jouw epistel door te lezen.
  Een flinke lap, eerlijke tekst, dat wel.
  Bij veel haal je de woorden uit m’n mond zoals ik vaak genoeg @EClapas heb geattendeerd op het feit dat hij al jaren bezig is elke sporter met Curaçaose roots, elke artiest op ongenadige manieren afkraakt.
  Dat kan niet anders te maken hebben met een ernstige mate van inferiority complex.
  O
  Verder heb ik de TROS uitzendingen volle zalen eerder bekeken. Idd een goed programma over een Curaçaose mezzosopraan met een missie en een prachtige stem die overal in Europa volle zalen heeft getrokken.
  De jaloezie die veel mensen op het eiland hebben is stuitend.

 4. Gisteravond belde mijn vriendin me op om naar NPO 2 te schakelen i.v.m. het tv prog. “Volle zalen”. Hoe toevallig, ik heb overigens maar een paar minuten kunnen kijken, het ging over het leven van Tanja Kross op Curaçao waar zij nu woont. Maar gelukkig dat het ook op internet te bezichtigen is. Heb het vanmorgen bekeken vind het een prachtige uitzending.

  https://www.npostart.nl/volle-zalen/25-10-2022/AT_2161198

 5. @ericlapas schreef;
  “@Miraki, aparentemente bo no por ku kritika pero mi kritika ta mas bien dirigi riba e hecho ku segun bo nos “Korsou” mester ta orgulloso riba
  Tania Kross. No ta existi un Ju di Korsou, nos tur ta diferente i tin nos propio opinion, si bo ta pretende di papia na nomber di nos tur, bo ta falta e Ju di Korsou respet.”

  Tja, niet te geloven man. ericlapas, de man die “het Wij en het Ons woord” te pas en te onpas bezigt, dus iedereen ongevraagd bij al zijn problemen en kritieken betrekt, bekritiseert iemand die volgens hem beweert dat “Curaçao = heel of wij curaçao” trots is (of trots zijn) op Tania Kross. Dat terwijl @Miraki geen moment heeft beweert dat alle Curaçaoënaars trots moeten zijn op mw. T. Kross.

  Sterker, Miraki heeft in zijn eerste reactie ook helemaal niet het woord YdK gebezigd. Met woordje ‘nos’ bedoelde hij zeer waarschijnlijk de mensen waarmee hij omgaat, het zou ook kunnen dat hij een bekende is van mw. Kross, misschien wel familie. Maar dat gaat en hoeft hij niet te vertellen. Het was een doodgewone opmerking waarmee hij naar mijn mening absoluut niet bedoelde te zeggen dat iedereen of elke Curaçaoënaar trots is op de dame in kwestie.
  Miraki schreef namelijk het volgende;

  @Miraki schreef op vrijdag 21 oktober 2022 om 19:24 u;
  “Tania nos ta desea bo hopi eksito i hopi kooperashon. Forsa. Bo ta e orgullo di Korsou!”

  Middels de zin “Bo ta e orgullo di Korsou” stak Miraki de loftrompet over mw. Kross’ zangkwaliteiten, niets meer of minder! Het is zijn persoonlijke mening.

  Heel anders dan ericlapas die o.m. als volgt schreef;
  @ericlapas schreef onder meer;
  “Het doet ONS in elk geval verlangen naar iemand als Sonia Barend.
  Helaas hebben WIJ hier op Curaçao geen onafhankelijke praatprogramma’s van niveau dus moeten WIJ kritische kijkers het met de buitenlandse media doen.”

  M.a.w., ericlapas is een hypocriet die een ander ergens van beschuldigt waarvan hij zelf wereldkampioen is op dit forum. Bovendien geloof ik helemaal niet dat het ONS in ELK geval naar de inmiddels +tachtigjarige Sonja Barend doet verlangen. Hoe ericlapas erbij komt dat het ONS naar de hoogbejaarde dame van weleer doet verlangen mag joost weten.(lol) Wie allemaal bedoelt ericlapas trouwens met ONS? en Wij?

  @ericlapas schreef;
  “Pa ami si un hende defende un homber manera Emsley Tromp, bo por ta kanta kon bon ku bo kier pami bo (no abo pero Tania) ta un desgraciado sinberguenza. Mi no ta kere mi tin ku konta bo e historia di Emsley Tromp.”

  Tja, typisch ericlapas. Het is een vast patroon. Hij haalt de politiek erbij. Dat deed hij ook menigmaal met shurandy Martina en de honkballers. Hij vraagt zich niet af of Tania Kross en al de anderen die hij als desgraciados sinberguensas beschouwt iets met politiek te maken hebben, nee hoor.

  Dus als ericlapas de pest heeft aan een corrupte politicus of anders, en dat is zijn goed recht, is iedereen die toevallig op goede voet is met die corrupte politicus, misschien sinds jaar en dag, óók zijn vijand. Ook z’n eigen familie en vrienden horen volgens “de ericlapas-doctrine” vijanden te worden van degenen die hij haat. Als hij toevallig een familielid heeft die corrupt blijkt wordt dan ook z’n eigen familielid zijn vijand? M.a.w., niemand, maar dan ook niemand moet het wagen iets positiefs over de vijanden van ericlapas te zeggen. Ook al is het zijn vrouw, zijn pa, zijn moeder of zijn kinderen. Zij horen en moeten volgens ericlapas allemaal vijanden van hun eigen vader of moeder worden. of

  @ericlapas schreef dan ook heel duidelijk;
  “Pa ami SI UN HENDE defende un homber manera Emsley Tromp, bo por ta kanta kon bon ku bo kier pami bo (no abo pero Tania) ta un desgraciado sinberguenza.”

  Je bent niet goedwijs ericlapas, dus als je vader , moeder of andere familieleden en vrienden een misstap maken, worden zij dus automatisch jouw vijanden? Tja, want iedereen kan een misstap maken. Vaak degenen waarvan je het het minst verwacht.

  Shurandy Martina is volgens ericlapas een laagopgeleide neger, hij lacht dom en is aardig, dat is volgens ericlapas precies wat de blanke van een domme neger verwacht. ericlapas is ook boos op Shurandy Martina omdat hij nadat hij Europees kampioen 100 of 200 m sprint werd, op Curaçao op de foto is gegaan met de toenmalige premier Gerrit Schotte. Want volgens Ericlapas had Martina heel stoer moeten weigeren om op de foto te gaan met de toenmalige premier. En dat terwijl de man niets met politiek van doen heeft.

  Van de rijke honkballers in Amerika ‘eist’ ericlapas dat zij op “tv radio direct” hun mond (moeten) opendoen over de politici op Curaçao! Anders zijn die honkballers volgens hem hebzuchtige sinberguensa hufters die op een straatnaam hopen. Ook weer vraagt hij zich niet af of die honkballers iets met politiek te maken hebben. Nee hoor, als het aan ericlapas ligt moeten zij ZIJN oorlog tegen de politiek op Curaçao voeren. Zij moeten politieke activisten worden. Zelf blijft ericlapas heel laf en geniepig achter zijn schermpje afgeven op al die Curaçaose sporters en artiesten.

  @ericlapas schreef;
  “Bo por buska nomber di Tania Kross riba Youtube mira kwantu hende ta koba su mama.
  Probablemente tin mas hende drechi na Korsou ku ta pensa meskos kumi.”

  Het zou mij echt niet verbazen dat ericlapas zelf ook één van de mensen is die Tanja Kross op you tube heeft gekobeerd!

  En dit alles komt van een man die zichzelf minstens 4 jaar lang omschreef als een “trotse neger” met een volgens hem geweldige opleiding. Als dat geen duidelijke signaal is van een minderwaardigheidscomplex dan bijt ik mijn staart af! Vele bedrijven stonden in de rij om van zijn geweldige kennis te profiteren, dat heeft hij in het verleden ook nog vertelt., ha ha ha ha ha.

 6. @Miraki, aparentemente bo no por ku kritika pero mi kritika ta mas bien dirigi riba e hecho ku segun bo nos “Korsou” mester ta orgulloso riba Tania Kross.

  Mi ta korda un programma na Hulanda kaminda Tania Kross a aparese ku Van Raak tempu di Helmin Wiels pa defende Emsley Tromp director die Banko Central.

  Pa ami si un hende defende un homber manera Emsley Tromp, bo por ta kanta kon bon ku bo kier pami bo (no abo pero Tania) ta un desgraciado sinberguenza. Mi no ta kere mi tin ku konta bo e historia di Emsley Tromp.

  Bo por buska nomber di Tania Kross riba Youtube mira kwantu hende ta koba su mama. Probablemente tin mas hende drechi na Korsou ku ta pensa meskos kumi. Si un hende manera Tania Kross defende un desgraciado manera Tromp ku tabata biba manera un rey tuma amigunan manera Gregory Damoen komo advisor ku sen di pueblo sin kontra prestatie i manda su prima Zus de Lanooi bai studia ku un salario di 200.000 florin pa luna.

  Tur esei den un pais kaminda hopi mama tin ku manda nan ju kama sin kuminda. Mi no ta bai dje lew ei pa koba mama di Tania Kross pero mi ta komprende si esunnan ku a hasie riba Youtube.

  Lagami termina ku, “Sometime we forget that we are human and when we forget to do good, we are no longer human, we are animals”.

 7. @ericlaplas, Si no ta eksisti Ju di Korsou di kon bo ta sinti ku a falta bo respet? Mi no a usa e palabranan Ju di Korsou.
  Ta mi intenshon i manera pa ekstende respet pa e logronan di Tania i elogia su intenshonan.
  E tekstonan di bo semper ta rebaha un otro hende of e pueblo di Korsou. E intenshonan di bo artikulonan ta bruha manera un hende frustra i rabia. Loke ku bo ke logra ku esakinan ta keda skondi. Pero manera bo di, tur hende tin e libertad di ekspresa sea ku e ekspreshon tin balor agrega o no.

 8. @Miraki, “Tania,bo ta e orgullo di Korsou!”, @Miraki, si bo bisa orgullo di Korsou mi ta sinti ku bo ta pretende di papia na mi nomber tambe i esei absolutamente no ta e kaso.

  No ta existi un Ju di Korsou, nos tur ta diferente i tin nos propio opinion, si bo ta pretende di papia na nomber di nos tur, bo ta falta e Ju di Korsou respet.

 9. @LaStiwz, “Van welke club ben jij supporter?”. Ik ben geneigd om te zeggen, ik ben geen voetbal supporter dus niet dom.

  Maar ja, zoals altijd wil ik toch van de gelegenheid gebruik maken om mijn kennis met de mede lezers te delen en aan te raden om een andere sport te kiezen.

  Volgende maand begin het WK voetballen in een land waar homofilie strafbaar is. Voetballers gaan letterlijk op de grafen van gastarbeiders bij elk doelpunt lopen juichen en dansen, walgelijk. Laten we met zijn allen het voetbal in Qatar boycotten.

  Een goed alternatief voor ieder voetbal liefhebber is het American Football, het is echt 60 minuten spanning en sensatie en niet zoals het voetballen waar in een wedstrijd 20x op een keeper wordt terug gespeeld.

 10. @Lapas zegt: “…Het is bekend dat de meest kijkers van dat programma, voetbal supporters zijn en laten we elkaar geen Mietje noemen, die behoren niet tot de meest intelligente Nederlanders…”

  Inderdaad, volkomen gelijk.

  Van welke club ben jij supporter?

 11. @Dvma, nou als ik naar een praatprogramma kijk, wil ik niet alles voor zoete koek aannemen. Helaas hebben wij hier op Curaçao geen onafhankelijke praatprogramma’s van niveau dus moeten wij kritische kijkers het met de buitenlandse media doen.

 12. “the Op1 program on Dutch television”. De genen die Nederlandse tv kunnen ontvangen, weten dat “Op1” het zoveelste waardeloze praat programma op de Nederlandse tv is. Op1 wordt elke avond door een ander duo gepresenteerd en het lijkt alsof ze allemaal met hun gezicht graag op tv willen maar geen van allen het vak beheerst. Het doet ons in elk geval verlangen naar iemand als Sonia Barend.

  Zo kunnen we daar bijna elke avond, zogenaamde militaire experts aan het woord zien, generaal buitendienst, commandant der strijd krachten en ga zo maar door. Ze verschijnen allemaal in uniform in de studio maar hebben geen van allen oorlogservaring maar menen wel een mening over Oekraïne te moeten hebben.

  Volgens mij de laatste keer dat het Nederlandse leger aan een oorlog heeft meegedaan was het in Joegoslavië en daar werden ze onder de voeten gelopen zonder dat er maar één schot gelost is.

  Maar goed, “Op1” is niet het enige waardeloos praatprogramma op Nederlandse tv, elke dag is er wel twee of drie, het ene nog slechter dan het andere.

  Zo is elke dag “vandaag inside” te zien, een programma dat ongeveer 900.000 kijkers per dag trekt en dat zegt meestal meer over het nivo van de Nederlandse tv kijker dan over de kwaliteit van het programma. Het is bekend dat de meest kijkers van dat programma, voetbal supporters zijn en laten we elkaar geen Mietje noemen, die behoren niet tot de meest intelligente Nederlanders.

  En daar schuilt het gevaar in want één van de presentators, een man van in de 70, Johan Derksen zit daar elke avond de schuld van alle ellende in Nederland op de asielzoekers af te schuiven. Het is afwachten tot dat een gefrustreerde gek in Nederland een machine geweer pakt en een moskee of een asielzoekers centra binnen loopt.

  Het is blijft toch ongelooflijk dat iemand die als fatsoenlijk te boek staat als John de Mol zwijgzaam zijn miljoenen salaris blijft betalen. Alles voor de kijkcijfers.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -