27 C
Willemstad
• zaterdag 15 mei 2021 02:09

Telegraaf | ’Vakantie naar Aruba en Curaçao mag ook weer’

Yteke de Jong en Koen Nederhof AMSTERDAM - Het reisadvies voor Aruba en Curaçao gaat op geel. Dat bevestigt het Arubaanse bureau voor Toerisme. Eerder deze week werd...

Democracy now! | Friday, May 14, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 14 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Eerste stap naar vaste muziekles op school

Curaçao heeft een eerste stap gezet op weg naar structureel muziekonderwijs in het lesprogramma op de basisscholen, zo meldt het Curaçaohuis in Den Haag in een post...

Nu.cw | Gerstenbluth waarschuwt: ‘Stijging besmettingen in korte tijd nog steeds mogelijk’

Rick Hart Epidemioloog Izzy Gerstenbluth waarschuwt voor een hausse in besmettingen in korte tijd. Dinsdag en woensdag rapporteerde de afdeling Epidemiologie geen besmettingen, maar gisteren waren het er...

PBC | Zondag ode aan jarige Maxima op de Emmabrug

Persbureau Curacao Randal Corsen speelt komende zondag koningin Maxima toe voor haar 50ste verjaardag vanaf de Emmabrug op Curaçao. Hij doet dat samen met Jadah van Dijk en Tania...
- Advertisement -spot_img

NTR | Zonder afspraak vaccinatie halen op Bonaire: ‘zo snel mogelijk groepsimmuniteit’

HomeMediaCaribisch Netwerk (NTR)NTR | Zonder afspraak vaccinatie halen op Bonaire: ‘zo snel mogelijk groepsimmuniteit’


KRALENDIJK – Bonaire heeft het aantal vaccinatiemogelijkheden op het eiland fors uitgebreid. Naast de priklocaties die er al waren, kunnen bewoners nu ook zonder afspraak terecht bij een van de vijf buurtcentra.

Ook bestaat voor mensen die niet mobiel zijn de mogelijkheid om zich thuis te laten vaccineren, kan er vervoer geregeld worden naar locatie en kunnen bedrijven zich nu ook als groep aanmelden.

De afdeling Publieke Gezondheid hoopt met de uitbreiding binnen twee weken 85 procent van de bevolking te hebben gevaccineerd. Gezaghebber Edison Rijna kondigde eerder al aan dat Bonaire alleen dan weer terug kan naar een leven zonder coronamaatregelen. “Als iedereen twee prikken heeft gehaald, kunnen wij beginnen te denken aan een leven zoals het eerst was.”

Vaccinatiecijfers
Momenteel is 21,9 procent (4140 personen) van de bevolking volledig gevaccineerd en heeft 59,4 procent (11248 personen) de eerste prik gehad. Vorige week had 16,4 procent van de bevolking zich volledig gevaccineerd. Bonaire heeft de capaciteit om 1000 mensen per dag te vaccineren. Op dit moment ligt dat aantal rond de 225.

Sentro di bario
Buurtcentrum (sentro di bario) Tera Corra is een van de buurtcentra waar mensen zich nu zonder afspraak kunnen laten vaccineren. Volgens beheerder Elvis Floris verliep de eerste vaccinatie dag goed. “De opkomst was heel goed voor een eerste dag, want normaal zou je veel reclame moeten maken. Ik verwacht de volgende keer nog meer mensen en ik roep families op om bij ons langs te komen.”

Laagdrempelig
Arts Dirk Meijer is blij met de extra mogelijkheden rondom het vaccineren. “Ik zie dat veel mensen het moeilijk vinden om de registratie online in te vullen, of geen vervoer hebben. Op deze manier maken we het laagdrempelig.”

Daarnaast merkt Meijer dat het helpt om mensen persoonlijk te vragen of ze zich willen laten vaccineren. “Wij zijn met mensen gaan praten bij de supermarkt. Er waren drie mensen die gewoon met ons meeliepen om gevaccineerd te worden. Vorige week hadden we precies hetzelfde.”

Niveau omlaag, maar nog niet uit gevarenzone
Op 21 april heeft Bonaire 50 actieve coronagevallen. Vorige week is het risiconiveau op Bonaire van niveau 6 naar niveau 5 gegaan. Afspreken met mensen buiten het huishouden en bepaalde sporten werden daarmee weer mogelijk.

De overige maatregelen – waaronder de avondklok en drooglegging – werden tijdens de persconferentie van 15 april met twee weken verlengd. “Het aantal ziekenhuisopnamen neemt langzaam af, maar is nog steeds te hoog’’, verklaarde GGD-arts Marian Luinstra toen. “We hopen dat het verder daalt om uit de gevarenzone te komen.”

Bron: NTR/CaribischNetwerk

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties