28 C
Willemstad
• dinsdag 18 januari 2022 19:30

Laatste reacties

- Advertentie -

NTR | Strenger testbeleid voor bezoek uit Nederland

Sharina Henriquez

Foto: Aruba Airport Authority

ORANJESTAD – Aruba introduceert vanaf 4 december de categorie ‘zeer hoog risicoland’. Nederland valt daar ook onder. Dat betekent dat iedereen die direct of indirect (transit) vanuit Nederland naar Aruba reist, een negatieve test moet hebben van maximaal 24 uur oud.

Dat geldt ook voor families en de vele studenten die met de feestdagen naar het eiland gaan. “Het betekent ‘s morgens testen om in de middag het resultaat op tijd te kunnen uploaden in ons ED-systeem”, legt directeur Edwin Kelly van Directie Luchtvaart uit.

Aruba sluit verder de grenzen met zeven Afrikaanse landen in navolging van vele andere landen wereldwijd, om zo de nieuw variant Omikron te weren. Kelly erkent dat deze beslissing niet veel handen om het lijf heeft voor Aruba. Er zijn namelijk geen directe vluchten vanuit deze landen naar Aruba.

- Advertentie -

Terwijl Omikron wel in Nederland en de Verenigde Staten zijn ontdekt. Uit beide landen komen elke week duizenden toeristen naar het eiland. “Het kan zijn dat we over een week al beslissen om de grenssluiting met de Afrikaanse landen op te heffen”, zegt Kelly.

Hoogseizoen beschermen
Maar of andersom nog strengere maatregelen komen voor Nederland en de VS, dat hoopt de Arubaanse regering zo veel mogelijk te voorkomen omwille van het hoogseizoen.

Toerismebureau ATA heeft zijn prognoses al een paar procenten naar beneden aangepast, zegt directeur Ronella Croes, vanwege het strengere inreisbeleid.

“Het komende jaar wordt ook weer een uitdaging omdat behalve de gevolgen van de coronavarianten, de concurrentie groot is. Met kortingen en andere voordelen wordt meer en meer gevochten om toeristen aan te trekken.”

- Advertisement -

Toch zegt de Arubaanse premier Evelyn Wever-Croes zich nu meer zorgen te maken over de situatie op het eiland dan erbuiten. Vorig jaar zorgde het gedrag tijdens de feestdagen voor een nieuwe coronagolf.

“We kunnen ons in het hoogseizoen geen nieuwe lockdown veroorloven”
Ze hamert opnieuw op het gedrag van de Arubanen om zich aan de regels te houden tijdens de komende feestmaand.

Verwarring over de coronaregels
Door de veranderingen in maatregelen tijdens de pandemie, zijn er steeds meer signalen dat mensen in de war zijn over welke regels nu gelden. De verwarring komt ook omdat bestuurders en andere publieke functionarissen de regels zelf niet altijd handhaven. Zoals die van de mondkapjesplicht. En dat zien de mensen in de media.

Zoals tijdens de laatste persconferentie van de overheid over de nieuwe corona-ontwikkelingen. Daarin wordt gezegd dat het dragen van mondkapjes is ‘aan te raden’ maar ook dat het dragen ‘verplicht’ is.

Op vragen van Caribisch Netwerk hierover komt in eerste instantie geen eenduidig antwoord. Uiteindelijk zegt de premier dat het mondkapje bij het praten, zoals op de persconferentie, even af mag, als je bovendien ver genoeg van elkaar staat.

De coronaregels zijn vastgelegd in ministeriële regelingen. In artikel 7.2 van de laatst geldende regeling staat nergens dat het mondkapje af mag tijdens verblijf binnen een gebouw.

Bron: NTR/CaribicshNetwerk

- Advertisement -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Vonnis Braam aangehouden

De rechter heeft nog geen uitspraak gedaan in de zaak die MFK-statenlid Braam heeft gespannen. Braam werd vorig jaar voorgedragen als minister van Justitie maar kwam niet...

Democracy now! | Tuesday, January 18, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Vier cruiseschepen bezoeken Curaçao op een dag

Morgen zullen vier cruiseschepen de Curaçaose haven bezoeken. Het gaat om de Ventura van P&O Cruises, de World Voyager van Mystic Cruises, de Norwegian Epic van Norwegian...

Nu.cw | Twee personen verongelukt bij Weg naar Westpunt

  Een automobilist en een bijrijder zijn gisteravond verongelukt bij een ernstig ongeval op de Weg naar Westpunt ter hoogte van Wacawa. De slachtoffers werden geraakt door een...

Nu.cw | Nog geen vonnis in rechtszaak Braam

De rechter heeft maandag nog geen uitspraak gedaan in de zaak die Statenlid Eduard Braam (MFK) heeft aangespannen tegen het land Curaçao. Zo schrijft het Antilliaans Dagblad....
- Advertentie -
- Advertentie -