26 C
Willemstad
• zondag 23 januari 2022 21:19

Laatste reacties

- Advertentie -

NTR | Nieuwe maatregelen voor Curaçao: geen grote evenementen en maximaal vier mensen op bezoek

- Advertentie -
Pisas: Gedraag je, het is geen free for all. Gerstenbluth: Vaccineren is nu essentieel | Antilliaans Dagblad

WILLEMSTAD – Op Curaçao heeft de regering net voor de kerstdagen de coronamaatregelen aangescherpt. Grote evenementen met meer dan honderd bezoekers en waar gedanst wordt zijn afgelast. Er mogen niet meer dan vier mensen bij elkaar komen.

Dit geldt ook voor openbare plekken, zoals het strand en op straat. Ook tijdens de feestdagen mogen niet meer dan vier mensen op bezoek komen. De avondklok blijft gelijk van 3 uur ’s nachts tot half 5 ’s nachts.

Besmettingen lopen op
In de afgelopen dagen is het aantal nieuwe besmettingen op het eiland in hoog tempo opgelopen. Vorige week waren het aantal besmettingen al verdubbeld van honderd naar tweehonderd actieve gevallen. Inmiddels zijn de actieve besmettingen op het eiland sinds woensdag 22 december de vierhonderd gepasseerd.

- Advertentie -

Dit zou te wijten zijn aan de opkomst van de nieuwe variant Omikron. Ondanks dat deze variant nog niet officieel op het eiland is vastgesteld, kan door de snelle toename van het aantal besmettingen volgens minister-president Gilmar Pisas ervan uit worden gegaan dat deze nieuwe variant al op het eiland aanwezig is.

Boostershot voor 18+
In het gevecht tegen de nieuwe variant wordt een nieuwe prik locatie geopend, waar een boostershot gehaald kan worden. Op donderdag 23 december komen de nieuwe boostervaccinaties aan op het eiland. Deze kan dan op afspraak gehaald worden in het sportcomplex Sentro Deportivo Kòrsou (SDK).

De booster was eerder alleen nog beschikbaar voor zestigplussers en zorgpersoneel. De nieuwe lading vaccinaties zal ook beschikbaar worden gesteld aan iedereen die volledig gevaccineerd is, Covid gehad heeft en ouder is dan achttien jaar.

Grenzen blijven open
Afgelopen week bleek uit de dagelijkse coronacijfers dat op één dag zestien Covid-gevallen waren geïmporteerd. Epidemioloog Izzy Gerstenbluth ging in op vragen waarom de grenzen niet gesloten worden voor toeristen. “Wij kunnen de grenzen niet sluiten zonder dat de economie daar ernstige schade van ondervindt”, aldus Gerstenbluth.

Vanaf 25 december zullen wel alle landen wereldwijd, behalve Sint-Eustatius en Saba, hoge risicolanden zijn. Alle reizigers die Curaçao binnenkomen moeten dan een maximaal 48 uur van tevoren een PCR-test doen en drie dagen na aankomst een antigeentest.

Zwarte lijst
Pisas en Gerstenbluth vragen de samenleving of zij zich aan de maatregelen willen houden zodat Curaçao niet op de zwarte lijst wordt gezet, met grote economische gevolgen van dien.

Bron: NTR/CaribischNetwerk

- Advertentie -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Levenloos lichaam in water bij Piscadera

Persbureau Curacao De kustwacht heeft vanochtend even voor tienen een levenloos lichaam uit het water bij Piscadera gehaald. Die was even daarvoor ontdekt door omstanders in de mangoven...

PBC | BILD: Duitslands meest gezochte crimineel houdt zich schuil op Curaçao

Persbureau Curacao Duitslands meest gezochte crimineel houdt zich waarschijnlijk schuil op Curaçao. Althans dat is wat het Duitse Bild am Sonntag haar lezers voorhoudt. Norman Franz (51) heeft...

Column Youp | Dit interview betekent het einde van John de Mol

Vorige week zaterdag was er een vulkaanuitbarsting in Tonga, de Polynesische eilandengroep waar veel iets te rijke mensen graag ongestoord vakantie vieren. Ik dacht: John de Mol...

PBC | Voormalige Ennia accountants Victor Bergisch en Eric Vesseur door tuchtmaatregel uit registers

Met vonnissen | Persbureau Curacao De Accountantskamer in Zwolle heeft Victor Bergisch en Eric Vesseur, die tot begin 2021 werkzaam zijn geweest bij Baker Tilly Dutch Curaçao, stevig...

DH | Man shot dead in Cole Bay

COLE BAY -- A man was found dead in an appartment on Zozo Moran Drive, behind Kentucky Fried Chicken, in Cole Bay this morning. According to police spokesperson...

AntilliaansDagblad | D66 wil strand Chogogo op Bonaire verwijderen

Den Haag - D66-Tweede Kamerlid Tjeerd de Groot vindt de beantwoording van eerdere Kamervragen over het strand van Chogogo Resort op Bonaire niet geruststellen. Hij stelt daarom...
- Advertentie -
- Advertentie -