27.1 C
Willemstad
• woensdag 28 juli 2021 22:00

Laatste reacties

- Advertentie -

NTR | Nieuw parlement én wellicht snel nieuwe regering voor Aruba


ORANJESTAD – Was vanmorgen het installeren van het nieuwe parlement nog het grootste nieuws, niet lang erna werd dit ingehaald door het verrassende bericht dat partijen MEP met RAIZ een intentieverklaring later die avond gaan tekenen om samen een nieuwe coalitieregering te vormen.

Bij het parlement vanmorgen was er nog een klein protest van voor- en tegenstanders van de beslissing om de herkozen parlementariër Benny Sevinger nog niet te beëdigen. De AVP-politicus zit al weken vast in de gevangenis op verdenking van corruptie. Toch stemden tijdens de verkiezingen op 25 juni 1614 mensen op hem, genoeg om hem weer herkozen te krijgen.

Een dag voor de installatie liet de gouverneur echter weten dat hij Sevinger niet de eed laat afleggen omdat hij nu niet als parlementariër kan werken door zijn voorlopige hechtenis. Zodra hij weer in staat is hiertoe, zal de gouverneur hem wel beëdigen.

- Advertentie -

“Als hij hier was geweest, dan zou het helemaal anders zijn” zegt demissionair premier en herkozen politicus Evelyn Wever-Croes (MEP) tijdens de installatie van het parlement. “ik stel het op prijs dat het zo is gegaan want dat geeft meer respect aan het parlement.”

Maar AVP-leider Mike Eman, eveneens herkozen, zegt over het missen vanmorgen van zijn fractiegenoot Sevinger: “Het doet veel pijn. Niet alleen in zin van de politiek maar ook iemand die je al meer dan 20 jaar kent.”

MEP en RAIZ: Akkoord met Nederland belangrijk uitgangspunt voor coalitievorming

De ondertekening van de intentieverklaring tussen leiders Evelyn Wever-Croes (MEP) en Ursell Arends (RAIZ) vindt ’s avonds plaats bij de vuurtoren aan de westkust van Aruba. Arends grijpt dit symbolisch aan in zijn toespraak. Het staat voor wilskracht en als lichtbaken ook voor hoop, zegt de politicus, en als waarschuwing om je koers te veranderen.

De zojuist getekende intentieverklaring tussen MEP en RAIZ | Sharina Henriquez

- Advertisement -

“MEP en RAIZ willen een nieuw tijdperk van politiek. Niet elkaar wegzetten, maar dat iedereen, families, broers, zussen, echtparen, vredig naast elkaar kunnen leven. We hopen dat deze boodschap ook het parlement bereikt, ook de nieuwe partijen daarin. Het nieuwe tijdperk moet in het parlement beginnen.”

Wever-Croes grijpt de vuurtoren aan om licht te schijnen op het belang van integriteit voor het coalitieakkoord. Voor beide partijen is dat een principieel punt voor het vormen van een coalitieakkoord.

Ze noemt verder ook op: het akkoord met Nederland, wat de rode draad vormt in het herstel van Aruba; economisch herstel met de focus op werkgelegenheid; de overheidsfinanciën in balans; duurzame ontwikkeling en milieu; sociale rechten; zorg voor ouderen, kinderen en jongeren, de mens centraal stellen.

“Deze punten gaan we de komende dagen verder uitwerken”, aldus Wever-Croes. Een deadline kan ze nog niet geven, maar ze zegt wel: “We willen zo snel mogelijk een akkoord bereiken. Vandaag is de eerste stap ook daarin, anders stonden we hier niet.”

Bron: NTR/Caribisch Netwerk 

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

 1. Mike Eman, zegt over het missen van zijn fractiegenoot Sevinger: “Het doet veel pijn, niet alleen in zin van de politiek maar ook iemand die je al meer dan 20 jaar kent.”.

  Geen woord over wat Sevinger gedaan heeft verkeerd is, het zelfde zagen we met Schotte, Pisas heeft nooit zijn afkeuring uitgesproken over wat Schotte en Jamalodin gedaan heeft. Dit is het signaal dat politici aan onze jongeren en de rest van de samenleving geven.

  Het valt op dat Evelyn Wever-Croes vaak romantische plekken uitkiest om zaken met mannelijke collega’s te bespreken.

  Dat zagen we toen ze met Ruggenaath in Washington was en nu met Ursell Arends (RAIZ) kiest ze voor de vuurtoren aan de westkust van Aruba voor het ondertekenen van de intentie verklaring. Nou is het toevallig dat zowel Ruggenaath en Arends iets nichterig hebben dus of Wever-Croes teleurgesteld was of juist deze twee om die reden hadden uitgekozen weten we niet.

  Het gaat nog verder met deze stoute meid, ze liet zich onlangs nog in badpak fotograferen en het was duidelijk te zien dat zij een D-Cup draagt.

  Wil niet zeggen dat de BH doorzichtig was maar laat ik het zo zeggen, als ik voor een vuurpeloton moet wil ik niet met die BH geblinddoekt worden.

  Moet zeggen dat een gezonde man als ik toch moet denken van stel dat ik zaken met haar te bespreken heb, zou ze dan ook een romantische plek kiezen? Ik zou wel raad mee weten.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DolfijnFM | Stroomstoring Bonaire

Bonaire heeft sinds vanochtend 08.00 uur te kampen met een grote stroomuitval. Elektriciteitsbedrijf WEB bevestigt de storing. Het hele eiland ligt plat. Precies een jaar geleden, op 31...

Democracy now! | Wednesday, July 28, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 28 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | Curadoet pakt 300 projecten aan

Curadoet zal, na twee keer uitgesteld te zijn geweest, aanstaande zaterdag plaatsvinden. De grootste vrijwilligersactie van het eiland heeft dit jaar 300 projecten beschikbaar gesteld. Voor ruim...

ParadiseFM | Truks in brand bij Rodricon Transport

Verschillende truks van Rodricon Transport zijn vannacht volledig uitgebrand. Iets na drie uur ‘s nachts kreeg de politie een brandmelding binnen en rukten zij samen met de...

PBC | Vrouw die pcr-test vervalste was medewerker RCN

Persbureau Curacao De vrouw die haar PCR-test vervalste om Curaçao toch binnen te kunnen komen is een medewerker van Rijksdienst Caribisch Nederland op Bonaire. De vrouw met de...
- Advertentie -