27.2 C
Willemstad
• donderdag 9 december 2021 04:18

Laatste reacties

- Advertentie -

NTR | Evenementen Curaçao alleen nog voor volledig gevaccineerden

Kim Hendriksen

Premier Gilmar Pik Pisas | Kim Hendriksen
WILLEMSTAD – Op Curaçao kunnen vanaf dinsdag 19 oktober alleen nog compleet gevaccineerde mensen naar evenementen en sportactiviteiten. Dat laat de minister-president Gilmar ‘Pik’ Pisas weten tijdens de persconferentie van de overheid.

Ook zal vanaf 19 oktober de avondklok een uur later ingaan, van 1 uur ’s nachts tot 4.30 uur in de ochtend. De QR-code, die volledig gevaccineerden via een nieuwe website kunnen aanvragen, zijn nodig om evenementen met een ‘hoog risico’ van meer dan honderd mensen te bezoeken.

Aanvraag

In totaal hebben op donderdag 14 oktober 11.017 mensen een aanvraag gedaan om een QR-code te ontvangen via de nieuwe website www.curacaohealtapp.com. De QR-code die op dit moment alleen nog aangevraagd kan worden door mensen die volledig gevaccineerd zijn- maar op een later moment ook door mensen met een herstelbewijs die corona al gehad hebben – zal nodig zijn om grote bijeenkomsten te bezoeken.
Daarbij gaat het dansevenementen, zowel binnen als buiten, feesten, maar ook sportevenementen.

Niet verplicht
Ondanks dat mensen die (nog) niet gevaccineerd zijn, straks niet meer dezelfde dingen kunnen doen dan gevaccineerden, blijft de minister-president benadrukken dat “vaccineren niet verplicht is”. Inmiddels hebben 98.872 mensen zich laten vaccineren op het eiland.

Voor activiteiten waar minder dan honderd mensen samenkomen hoeven bezoekers zich vanaf dinsdag niet meer te registeren. “Bij activiteiten waar niet meer dan honderd mensen samenkomen, mag 50 procent van de capaciteit maximaal bezet zijn, mag er niet gedanst worden en moeten bezoekers twee meter afstand kunnen houden”, laat Lesley Fer, hoofd van het crisisteam weten.

- Advertentie -

Hoog risico
“Als er op de locatie wel gedanst wordt, maar er zijn geen honderd mensen, valt het wel weer onder hoog risico en zal er toch voor de toegang een QR-code gevraagd moeten worden”.

De mensen die door de nieuwe maatregelen buiten de boot vallen, zijn de mensen die corona al gehad hebben en zich niet verder hebben laten vaccineren. Zij kunnen zich nu nog niet registreren op de website. Pisas vraagt aan deze mensen en ook aan de ongevaccineerden om “sportief te blijven” zolang zij ervoor kiezen zich niet (verder) te laten vaccineren.

De economie en ook het CMC kan het volgens Pisas niet aan om langer door de coronamaatregelen onder druk te staan.

Toeristen
Toeristen uit Nederland hoeven de Curaçao Health App niet te downloaden als zij naar een feest willen. Zij kunnen hun Nederlandse QR-code gebruiken.

- Advertisement -

Op Curaçao op sinds zaterdag 16 oktober 285 actieve coronagevallen geregistreerd. 22 Personen zijn met een Covid-besmetting opgenomen in het Curaçao Medical Center. Tien hiervan liggen op de intensive care. Op Curaçao zijn sinds het begin van de pandemie 171 personen met Covid overleden.

Bron: NTR/Caribisch Netwerk

- Advertisement -

Artikel delen

4 reacties

 1. Zegt de premier die bij de verkiezingsuitslag uitbundig feestvierde met duizenden kraal en spiegeltjes schapen.
  Ja nu loop je met een bol oog rond?
  En helemaal eens met @Eric
  Hoe verzin je het om op iemand te stemmen die meer verstand heeft van feestvieren en voetbalcoachen?
  @William, de mentaliteit is één ding, de schijnveiligheid die je doet denken als gevaccineerde dat je weer helemaal los kan is nog veel gevaarlijker.

 2. Elke dag het zelfde nieuws over CORONA van Pik lap oog meer heeft en kan hij niet vertellen over wat er gebeurd op curacrim . Wanneer komt klap oog eens met het nieuws dat hij het dirigent stokje over gaat geven een Nederland zodat het volk verzekert is om geen land als Peru Jamaica. Maar nee hoor dat mag niet van Leerling Pastor Gerrit de Raaf. OM hoe zit het eigenlijk met die 1.8 miljoen betelen of 3 jaar onvoorwaardelijk zitten voor de leerling Pastor als hij niet kan betalen???????. Of gaat dit de doofpot in !! net zoals zo velen die veroordeeld zijn op de crim en nog geen dag hoeven te zitten. In bepaalde landen worden zulke figuren letterlijk door het volk zelf op geknapt zonder straf te krijgen?. Word tijd Hier???…???

 3. Het is toch geen peil op te trekken, wat een idioot zeg. Vorige week nog tijdens de persconferentie had hij over evenementen van meer dan 1000 mensen en nu weer honderd mensen?

  Hoe kan een bevolking op deze klojo en zijn partij gestemd hebben? Vraag elk gezond denken mens zich af.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NTR | Toneel tegen huiselijk geweld: ‘Het kwam hard binnen’

Marit Severijnse KRALENDIJK – Met de theatervoorstelling ‘Stop the beating’ trapt advies- en meldpunt Guiami een grote campagne tegen huiselijk geweld en kindermishandeling af. “Het komt hard binnen....

DH | Child abuser opposes his extradition from Scotland

PHILIPSBURG--Almost three years after he was sentenced by the Court of First Instance in St. Maarten to seven years in prison for a large number of...

Ingezonden | Allemaal ‘Nette Mensen’

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Coalitie boycot raadsvergadering Bonaire

Kralendijk - Wie gisteravond rekende op vuurwerk in de Eilandsraad kwam bedrogen uit. Vijf minuten nadat waarnemend gezaghebber Reynolds Oleana de vergadering had geopend konden de aanwezigen...

AntilliaansDagblad | Slechts enkele organisaties hebben echt 12,5% gekort

Willemstad - Ongeveer de helft van rechtspersonen die door de overheid gefinancierd worden, zoals stichtingen, verenigingen en overheids-nv’s voldoet ‘min of meer’ aan de eis van 12,5...

AntilliaansDagblad | Klimaatrisico’s financiële sector

CBCS voorzitter regionale werkgroep gecoördineerde aanpak Willemstad/Philipsburg - ,,De juiste mix vinden om klimaatrisico’s en groene financiering in onze regio aan te pakken en te bevorderen, zal een...
- Advertentie -